domen90 je napisal/-a:
Neuporaben zato, ker je pri nas kvečjemu lahko avto za hobi. Ni uporaben, ker tam imaš po 100 in več km dolge ravnine kjer cruisanje pride do izraza, pri nas je pa edina ravnina vredna tega imena AC od KP do MB, pa še to zaradi cestninskih postaj in dela na cesti vsakih par metrov izgubi svoj namen. Futrat 400KM zato da se boš vozil 5km v službo pa ni ravno smiselno. Seveda ga lahko uporabljaš tudi za to, ampak point tega avta ni v tem in pointa tega avta se pri nas ne da doseči. Pač filizofija avta ni primerna cestam. Če karikiram, kakor da bi na železniški progi KP-LJ uporabil vlak TGV.
Po tem kar si napisal so prav tako neuporabni Ferrariji, Bugatti, vsi boljši mercedesi, BMWji, Audiji...!

Mene tudi ne zanimajo super hitri brutalni avtomobili, ravno zato, ker ne vidim nekega smisla v tem, saj ga ne morem izkoristiti oziroma niti nimam nekega pretirane potrebe po dirkanju in divjanju in mi to sploh ni pomebna stvar pri avtomobilu. Kot sem rekel se v glavnem strinjam s tabo, le z manjšimi popravki

domen90 je napisal/-a:
Dejstvo je, da z ameriškim avtom v Evropi izstopaš, pa tudi če je to najosnovnejši mustang. Medtem ko noben avto pa ne bo izstopal v ZDA. Če se vrnem nazaj na nemški AB, me je nazadnje prehitel challenger SRT8 s 4 ameriškimi zastavami (na vsakem blatniku ena), mrtvaško lobanjo na vratih, rogovi na havbi in dvema ogromnima antenama (najbrž CB). Si predstavljaš, kako to zgleda?![]()
Res izstopaš, še posebej, če gre za kaj bolj brutalnega. Logično. Zagotovo pa to ni vedno namen in razlog za nakup ameriškega avtomobila. Saj vse to se hitro vidi pri človeku zakaj ima določen avto. Tisti, ki ga kupijo zaradi pozornosti in drugih, ponavadi velikokrat menjajo avtomobile, ker "wow" efekt pri okolici hitro zgine in potreba je po novem avtomobilu, ki bo spet deležen pozornosti. Tisti, ki si ga kupi izključno za svojo dušo ponavadi ostane dolgo pri enem in ga lepo rihta in vzdržuje. To vse velja tako za kupce ameriških, evropskih ali pa japonskih avtomobilov.
Med U.S. car fani v evropi pa se zagotovo najdejo tudi neke vrste rižotarji, ki jih pri stylingu malo preveč odnese

Pa še to. Tudi v ZDA izstopaš z dragimi EU avtomobili. BMW je marsikje čez lužo statusni simbol, naprimer med raznimi yapiji katerih namen je izkjučno izstopati in pozirati in teh osebkov nikoli ne boš videl v mustangu ali camarotu, še v cadillacu zelo redko.