Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi To jan 22, 2008 1:32 pm

Yagi san, škoda tolk si vložil vanj. Avto je fantastično lep in fantastično lepo potegne. Popoln fiat. Škoda, ker ga bo spet dobil kakšen d****...

Življenje gre dalje! :cry:

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To jan 22, 2008 3:59 pm

Vsem, ki delajo tako zgodaj velike servise bi rad vprašal, zakaj,saj so predvideni pri 120 000 km, v zadnjem primeru pa je bilo narejenih samo 6000+ nekaj, sedaj pa prodajaš.Da si 1 lastnik in delaš oz. menjuješ redno olje in ostalo mi je nelogično, da bi šel 40 000 prej na servis pol pa drugega kupit. Denar te žuli, ga maš preveš. To ni sarkazem, temveč popolnoma brez logike in tega avta jaz ne bi kupil, ker bi mi bilo čudn. Daleč od tega, da avto ni dober in urejen vsaj na oko, ampak logično razmišljam in pridem do nelogike.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san To jan 22, 2008 4:24 pm

samo mesarec je napisal/-a:Vsem, ki delajo tako zgodaj velike dervise bi rad vprašal, zakaj,saj so predvideni pri 120 000 km, v zadnjem primeru pa je bilo narejenih samo 6000+ nekaj, sedaj pa prodajaš.Da si 1 lastnik in delaš oz. menjuješ redno olje in ostalo mi je nelogično, da bi šel 40 000 prej na servis pol pa drugega. Denar te žuli, ga maš preveš. To ni sarkazem, temveč popolnoma brez logike in tega avta jaz ne bi kupil, ker bi mi bilo čudn. Daleč od tega, da avto ni dober in urejen vsaj na oko, ampak logično razmišljam in pridem do nelogike.

Večinoma so servisi delani toliko prej iz preventive. Nelogično ti je, da kot 1. lastnik redno menjam olje.... am, jaz od tebe nebi kupil avtomobila, ki bi imel olje, kot iz "friteze". Avto je optimiziran in zato veliki servis toliko prej, kot navajajo "lahi" iz Torina (tudi nasvet serviserja na Avtotriglavu-prijatelja). Denar me definitivno ne žuli in tu se ne čutim dolžnega ti razlagati ali me ali me ne. Za samo menjavo avtomobila; dobil sem zelo dobro ponudbo za drugi avto in glede na to, da delam le 20-22,000 km letno mi je vseeno diesel ali bencin. O sami logiki je pa brez predmetno razglabljati, ker ti očitno povzroča manjše težave. Če bi malo "logično" sklepal zakaj ne prodam poleg sprednjega in zadnjega odbijača bi prišel do zaključka, da........ vseeno !

Lp, Yagi-san

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To jan 22, 2008 4:54 pm

Ne ti men olje iz friteze, če bi malo bolje prebral, tega nisem napisal, to je eno, dejal sem, da po rednem malem servisu, mi je nelogično, da delaš pri 80000 velik servisn nato pa prodajaš. Od kod teb denar me boli, to je tvoj problem in ti tega nisem omenjal, dejal sem, da te žuli, to je druga zadeva. Osebno vzdržujem morda bolje avto kot večina šoferjev in osebno sem prodal več avtomobilov kot ti, v to sem sigurn in nikoli me niso lovili zaradi tega in nikoli nisem nikogar nasmodil. Če ga redno vzdržuješ je lepo in pohvalno, pravim, da 40.000 prej delat to ni preventiva, kajti za večina šoferjev je to od 2-4 let vožnje in to je nelogično meni in še komu. Jaz sem naredil mali servis pri cca 104000, velikega pa pri 107 220km.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To jan 22, 2008 6:18 pm

Jaz bi pa rekel hvala bogu, da so še ljudje, ki se zavedajo, da je npr olje bolje menjati kakšen kilometer prej kot kasneje...

Sicer pa lep avto!

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san To jan 22, 2008 6:46 pm

samo mesarec je napisal/-a:Ne ti men olje iz friteze, če bi malo bolje prebral, tega nisem napisal, to je eno, dejal sem, da po rednem malem servisu, mi je nelogično, da delaš pri 80000 velik servisn nato pa prodajaš. Od kod teb denar me boli, to je tvoj problem in ti tega nisem omenjal, dejal sem, da te žuli, to je druga zadeva. Osebno vzdržujem morda bolje avto kot večina šoferjev in osebno sem prodal več avtomobilov kot ti, v to sem sigurn in nikoli me niso lovili zaradi tega in nikoli nisem nikogar nasmodil. Če ga redno vzdržuješ je lepo in pohvalno, pravim, da 40.000 prej delat to ni preventiva, kajti za večina šoferjev je to od 2-4 let vožnje in to je nelogično meni in še komu. Jaz sem naredil mali servis pri cca 104000, velikega pa pri 107 220km.

Jaz ti vrjamem, da si super prodajalec avtomobilov. Veliki servis je bil narejen preventivno, kmer sem imel namen ta avto vozit še vsaj minimalno 3 leta. Vmes se je pojavila priložnost za neki drugi avto in zato ga prodajam. To je vse.

Lp, Yagi-san

Sklepic
Novinec

Napisal/-a Sklepic To jan 22, 2008 7:31 pm

taki avti so od 6000-7000€, tako da cena ni nizka, nerečem da ma felge 19" to je, samo veliki večini tisto kar je bilo delano na njem nebo veliko pomenilo.
Razumem pa te da je tebi vreden veliko več kot pa "samo" 9000€.

LP pa prez zamere :)

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To jan 22, 2008 8:30 pm

no to je bolj ćloveški odgovor. Da sem super prodajalec se nebi strinjal, ker jih ne preprodajam, avto se sam prodaja, takšen kot je tvoj, moj in marsikoga drugega.
Pravim, če je avto negovan in vzdrževan ga ni potrebno remlkamirat do nezavesti, ter prepričevat druge, kako je dober, kajti tvojega smo hvalil, ker je res lep avto, bilo pa mi je čudno, kot recimo potencialnemu kupcu, v tem je bila poanta. No naj ti povem, da tako ali tako ga nebi kupil, ker imam enakega in sem zadovoljen vsaj zaenkrat, razen kakšne malenkosti, ki so bolj vsakodnevne narave.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san To jan 22, 2008 8:46 pm

Sklepic je napisal/-a:taki avti so od 6000-7000€, tako da cena ni nizka, nerečem da ma felge 19" to je, samo veliki večini tisto kar je bilo delano na njem nebo veliko pomenilo.
Razumem pa te da je tebi vreden veliko več kot pa "samo" 9000€.

LP pa prez zamere :)

Res se prodajajo za ceno, ki si jo navedel. In samo ceno sem postavil glede na kilometre, originalnega usnja (ima določeno ceno), dvojih aluminjastih (16" & 19") platišč in še kakšnih dodatkov. Kdor ima željo po čisto navadnem Stilu tega sploh ne bo hodil gledat.Če se bo avto prodal OK, če ne ga bom z največjim veseljem vozil naprej (le da bom 19" platišča potem prodal posebej).

Yagi-san

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois To jan 22, 2008 9:25 pm

ne prodaš sprednjega in zadnjega odbijača,ne delaš veliko km.
ALI morda greš na močnejšega bencinskega?
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To jan 22, 2008 9:28 pm

Mogoče kakšen Abarth? :twisted:

istvan
Nov uporabnik

Napisal/-a istvan To jan 22, 2008 10:32 pm

samo mesarec je napisal/-a:Ne ti men olje iz friteze, če bi malo bolje prebral, tega nisem napisal, to je eno, dejal sem, da po rednem malem servisu, mi je nelogično, da delaš pri 80000 velik servisn nato pa prodajaš. Od kod teb denar me boli, to je tvoj problem in ti tega nisem omenjal, dejal sem, da te žuli, to je druga zadeva. Osebno vzdržujem morda bolje avto kot večina šoferjev in osebno sem prodal več avtomobilov kot ti, v to sem sigurn in nikoli me niso lovili zaradi tega in nikoli nisem nikogar nasmodil. Če ga redno vzdržuješ je lepo in pohvalno, pravim, da 40.000 prej delat to ni preventiva, kajti za večina šoferjev je to od 2-4 let vožnje in to je nelogično meni in še komu. Jaz sem naredil mali servis pri cca 104000, velikega pa pri 107 220km.

:lol: Si morda v izpadih logičnih misli pomislil na tistih 5 let ko naj bi bilo priporočljivo delat veliki servis četudi ne prevoziš 120tkm? Yagijev stilo je 2002/2003? :lol:

Uporabniški avatar
RoBBiE`
Novinec

Napisal/-a RoBBiE` To jan 22, 2008 11:04 pm

eentox je napisal/-a:Mogoče kakšen Abarth? :twisted:

sem imel jaz tudi nekaj takega v mislih,ko je rekel,da ne proda odbijacev;) prej sem pa mislu da bo ksn nov bravo padu:)
LP pa upam,da avto kup kdo,ki ga bo cenu se naprej

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To jan 22, 2008 11:08 pm

Istvan, Istvan,Istvan
ti si Dr.mr., se pravi moj oče ima Forda letnik 1994, pa ima 24000 km, po tej logiki, seveda tvoji, bi moral narediti že 2 velika servisa. Pojdi malo brskat po strojniških priročnikih, da boš mal bolj razmišljal, ne govorim o menjavi olja!!!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To jan 22, 2008 11:43 pm

Lepo si ga porihtal, glede cene pa js pravim tak: vedno ti zbijajo ceno, ti pa je ne moreš več vzigovat. Pa tak že naprej odbiješ neresne kupce. Če greš na abartha in nadaljuješ v tej smeri še naprej pa bo še boljše za videt.

samo mesarec je napisal/-a:Istvan, Istvan,Istvan
ti si Dr.mr., se pravi moj oče ima Forda letnik 1994, pa ima 24000 km, po tej logiki, seveda tvoji, bi moral narediti že 2 velika servisa. Pojdi malo brskat po strojniških priročnikih, da boš mal bolj razmišljal, ne govorim o menjavi olja!!!
Preberi rajši knjižico z navodili od avta, ne pa strojni priročnik. Kolkr vem bi mogo za življenjsko dobo jermena pogledat prej v kemijskega ;)
LP Rok

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr jan 23, 2008 12:35 am

S kemijskim si povedal vse, tudi tvoje osnovno znanje.
G.Komarički s Hudinje v Celju ima mislim, da 1 serijo Golf1 nekje 197---,avto ima 46000 km, brez hiben, nikol nič menjano, pojdi pa mu pokaži kemijski priročnik. če pa bi menjal jermen, ker je recimo preperel, po tvoje, te bo po glavi z njim. :shock:

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Sr jan 23, 2008 12:42 am

Dejansko to ne bo odkrilo tople vode. Jaz sem skrbel za avto, kot sem...... naredil veliki servis pri 80.000 km in to je to. Ali je to prav ali ne, pa naj si vsakrazlaga po svoje.

P.S. če bo še več off-topic-a, se bo vse skupaj prelevilo v zmerjanja in tema se bo zaklenila-- ne, hvala !

Pn, Yagi-san

istvan
Nov uporabnik

Napisal/-a istvan Sr jan 23, 2008 12:57 am

samo mesarec je napisal/-a:Istvan, Istvan,Istvan

Umiri živčke preden napadaš vsakega ki ti oporeka.

Kar se tiče tvojih očitkov meni.... ravno neumen nisem, 15 let šraufanja fiata vseeno da kar nekaj izkušenj :D Priročnikov za popravila je bilo v tem času prebranih malo morje, 7. stopnjo izobrazbe tudi imam tak da ne vem kaj se prčiš.

Sprejmi včasih tudi mnenje od koga drugega, drugače boš težko shajal v življenju.

istvan
Nov uporabnik

Napisal/-a istvan Sr jan 23, 2008 1:10 am

samo mesarec slika samo zate, ob enih ponoči. Upam da dobim kako opravičilo od tebe.
Je pa iz priročnika za fiat stilo. Poglej kaj pomeni tista zvezdica pri menjavi jermena.
Yagi oprosti da svinjam temo, jaz podpiram tvoj način vzdrževanja in servisiranja.
Priponke
P1233284.JPG

Uporabniški avatar
pernat_b
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a pernat_b Sr jan 23, 2008 10:43 am

S slikami pa si šparal... :P
Timmy drift: http://www.youtube.com/watch?v=NXzNhBMdP5U
STREET RACING OR DRIFT IS NOT A CRIME!!!
www.slo-drift.com
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost