~toMmy~ je napisal/-a:@blaz2013:
Saj novi dizli so itak zelo tihi med vožnjo, pa še v nizkih obratih dajo dosti od sebe, tako da res ni nobenega "ropota", čeprav meni tudi v obratih čisto ustreza zvok.
6-st. menjalnik se tudi meni za 99% vožnje ne zdi ravno boljši od dolgega 5-st., kvečjemu brezveze mlatiš s tisto ročico, res pa da v določenih primerih pride prav.
Dizel se pa po moje splača že pri dobrih 20k km letno, osebno bi ga vzel tudi za manj km. Poleg nižje porabe cenejšega goriva moraš upoštevat tudi, da ima recimo 8 let star dizel z 200k km neko povprečno kilometrino, bencinar pa zelo veliko, se pravi da bo že tako nižja prodajna cena še nižja, ker jih na trgu ne bo manjkalo tudi s pol manj prevoženimi.
P.S.: Glede na to, kako se pri novodobnih zadevah "tempira" življenjska doba, bi znali dizelski motorji bit tudi konstruirani za kakšen kilometer več prevozit.
blaz2013 je napisal/-a:Pa še Golf z energy pnevmatikami ima športno podvozje z continental pa ne.
Ivan36 je napisal/-a:Mone ! 4 strani nabijanja in merejenje k*** pa niti ene slike še![]()
A je tole bolj od žlahte avto
pa pride vsake par mesecv okol ?!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 34 gostov