Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
tito156
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a tito156 Po nov 20, 2006 8:55 pm

Alan, vidim da skrbiš, da se virus "alfa" širi tudi med nealfiste... :clapclap :clapclap

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Če nov 23, 2006 10:44 pm

Itak :D

Evo zdej se bolj malo dela, ker ni časa, ampak sem pa sestavil še zadnji pokrov in zategnil gred na prave momente. Zaenkrat vse klapa tako kot mora, na srečo sem si označil pozicijo rotorčka (zadnja slika) tako da je tudi vžig v fazi.

Slika

Da bo dobro tesnilo, sem namazal eno stran s posebno maso in seveda dal še tesnilo.

Slika

Vse zategnjeno po tovarniških normah :D

Slika

Točno na "cahn"

Slika

Pa še bate sem zmontiral:

Slika

Objemka rules :mrgreen:

Slika
Slika
Slika

Tesnilo

Slika
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Pe nov 24, 2006 1:47 pm

adijo pamet....kapo dol :bow :bow .....sam si pa res ultra majster, da use to delo delas sam :shock: :D ....

pa da jo vidimo nasledno dezono, k bo drsela ;) ;) ;)

Uporabniški avatar
sewer
Nov uporabnik

Napisal/-a sewer Pe nov 24, 2006 2:59 pm

respect respect in Še 1× respect...

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ArminLegenda Pe nov 24, 2006 4:27 pm

Svaka čast stari :bow :bow Mam še eno uprašanje, ker se glih ne spoznam na alfe te bom kr tuki uprašu ... sm se zanč pogovarju s fotrom k sm biu pr njemu, no in on ma alfo 33 SW 1.7 ie, odjavljeno iz prometa, in zdej se je odloču da bi jo prodal nakar ugotovi da ne dela sklopka, to sem preveriu tudi sam, sklopka je fuul mehka, zdej a je treba sklopko menjat, mogoče olje za sklopko ... :?:

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Pe nov 24, 2006 5:12 pm

ArminLegenda je napisal/-a:Svaka čast stari :bow :bow Mam še eno uprašanje, ker se glih ne spoznam na alfe te bom kr tuki uprašu ... sm se zanč pogovarju s fotrom k sm biu pr njemu, no in on ma alfo 33 SW 1.7 ie, odjavljeno iz prometa, in zdej se je odloču da bi jo prodal nakar ugotovi da ne dela sklopka, to sem preveriu tudi sam, sklopka je fuul mehka, zdej a je treba sklopko menjat, mogoče olje za sklopko ... :?:

ce ima hidravlicno sklopko in je pedal mehek je problem v batu al na pedalu al bat na sklopki oz menjalniku, sama sklopka verjetno ni problem.
meni je avto stal in sem imel iste probleme.sem stisnu sklopko in je kr dol ostala, pol sem jo z roko gor dvignu in scasoma se je popravlo in je pol blo super.je za pogledat samo dvomim da je v sklopki problem ce je kr na 1x se pojavu problem, ker ce je zrabljena zacne drset....vedno vec

drugace glede alfe lepo delo to...svaka ti cast......a se ti je splacalo delat vse to? nebi blo ceneje en drug motor nabavit?
glede lajsanja vseh vrtecih delov pa zato, da gre motor lazje na obrate, tako da ima cim manjse vztrajnostne mase, katere jih more motor premagovat :)
pa se neki me zanima....kaj blok si brval s temperaturno obstojno barvo brez temelnje barve?
LP pa samo tko naprej
Slika

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Napisal/-a alanq4 Pe nov 24, 2006 6:08 pm

@ armin

Za sklopko ti je že Dariooo odgovoril, najbrž je fuč en od cilindrov, poglej koliko imaš zavornega olja v posodici saj od tam dobiva olje cilinder sklopke. Če ga dosti manjka ga dolij in potem prezrači sistem, če še ne bo dobro pa boš moral menjati cilinder.
Ena redka možnost je tudi da bi se polomil potisni ležaj saj ima ohičje plastično, vendar bi potem pedal dobesedno v prazno šel.

@ dariooo

Seveda bi se splačalo drug motor kupit, samo 1.7 16V jih ni ravno viška, pa itak so vsi preterani in bi moral isto obnavljati vse.
Itak sem razdiral zato da še malce tuninga naredim na mašini za kakih 5-10KM
Najbolj me pa skrbi če bodo tokrat ojnični ležaji zdržali, saj tudi ta gred ni nova je pa vseeno v dobrem stanju. Saj sem se že odločil da če še enkrat zariba najbrž opustim ta projekt ( čeprav imam še nekaj idej za drugič)
Blok sem barval s 300° barvo, brez temeljne, samo dobro sem ga razmastil in očistil.

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ArminLegenda Pe nov 24, 2006 8:18 pm

Hm... sklopka je namreč fuul mehka, zdej kot je blo omenjen da bi kr dol ostala to se še ni zgodil, jah ni druge, treba bo mehaniku pelat ker nismo nažalost pretirani stručkoti :oops: drgač če rabš 100 ojrov tvoja, motor dela k urca, ni bla nikol terana, edin pleh je že slb ;)

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Pe nov 24, 2006 8:22 pm

Bravo stari! :bow prdriftej kej na R ;)

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Pe nov 24, 2006 8:43 pm

mloncar je napisal/-a:uuuu.. ..lepo je videt, da napreduje (sicer pa tako občasno vaš forum berem, tko da sem na tekočem :lol: ).

neki me zanima.. ..lajšanje glavne gredi, vztrajnika itd. vse to vpliva samo na odzivnost motorja, al tudi na navor/moč?

če jaz kej prov razumem te zadeve pol bi se mogl poznat pri navoru če lajšaš vztrajnik
torej na ravnini bolj leti u klanc pa slabš vleče ?

zdej nej me pa kdo popravi če narobe razmišlam tole čist ugibam :o
....

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Napisal/-a alanq4 Pe nov 24, 2006 9:43 pm

@ neyo neyo
Po logiki ta teorija drži, vendar vseeno težji vztrajnik nima tolikšne vztrajnosti da bi pomagal v daljši klanec držati hitrost, malo že ampak zanemarljivo.

No končno pa sem dobil pravo orodje in se bom lahko igral malo :mrgreen:

Slika

Slika
Slika

Evo en kanal skoraj obdelan
Zbrusil sem prehod na krajši steni kanala tako da je lepo gladko in ni več roba od ulivanja

Slika

Tukaj pa se vidi koliko je treba pobrati da je kanal točno iste velikosti kot tesnilo, Seveda bom vse tako pobrusil, potem pa zmontiral lopute za gas in prilagodil kanale tako da bo gladek prehod

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Pe nov 24, 2006 11:32 pm

Lepo delo.

Eno vprašanje: si pristaš gladkih sesalnih kanalov ali malo hrapavih za boljše vrtinčenje? Nekateri že celo življenje delajo polirane, drugi hrapave.Kako boš ti naredil?

Btw: kr lušno veliko orodje za brusit.Tak moški brus... :lol:
Slika

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar So nov 25, 2006 12:01 am

A ni tale rotorezkar malo preveč "agresiven"? Glede na samo obliko, bi rekel, da zelo hitro pobira material, tako, da moreš zelo paziti kako delaš z njim. Jst sem delal s bolj finim, pa se mi je zdelo, da je še prehitro odstranjeval material...

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk So nov 25, 2006 12:07 am

zelo lepo, pohvala :clapclap :bow
sam opilki pa kr letijo ko si rezkal :P :P

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So nov 25, 2006 1:36 am

Tale 33ka je čist divja, tak ko lastnik :shock: :P , ki očitno zlo dobr obvlada svoje delo :twisted:
Mene pa zanima kaj je z uno 155-ko ko je v prvem postu slikana, al obstaja kaka druga tema, ker tu ne piše čist nič(sam za to sm prebral celo temo še enkrat :lol: :lol: )
LP Rok

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Napisal/-a alanq4 So nov 25, 2006 10:18 am

Sesalni bodo ostali hrapavi (80 brusni papir) zaradi boljšega mešanja bencina z zrakom. Izpušne pa bom malo bolj spoliral.
Rezkar je kar konkreten ampak je super, ker v par minutah poberem ves potreben material stran. Potem pa samo s brusnim papirjem malo obdelam in fertik :D

@ genius

155 q4 je še na čakanju, če bo vse po sreči bo nekoč dobila svojo temo :twisted:

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Napisal/-a alanq4 So nov 25, 2006 8:43 pm

Vse me boli od brušenja ampak uspelo mi je :D

Sesalni kanali

Slika

Izpušni original

Slika

Zbrušeni - oster prehod na krajši steni je zaobljen in malo je povečan presek

Slika

Tukaj se vidi koliko je za pobrati materiala iz ohišij loput za gas

Slika

Ena stran je že

Slika

Before- after

Slika

Vse očiščeno za sestavljanje :D

Slika

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar So nov 25, 2006 8:48 pm

Lepo , boš pa pridobil kar nekaj konjičkov in navora 8)
Kar tako naprej!
BMW E46

Uporabniški avatar
Gagi84
Stalni uporabnik

Kraj: Podpec

Napisal/-a Gagi84 So nov 25, 2006 8:55 pm

Lepo tole vse skupi! Upam pa da bomo kmal vidl tud temo o Q4ki ;)
BMW 320 M3 Replika, Soon to come Subaru Impreza 1999 GT

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI So nov 25, 2006 8:58 pm

Je pa kar dost robe za pobrat. Zihr že fajn roka boli. Drgač pa zanimiv projekt, kar naprej dokler je še volja :)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov