Prav z veseljem sem prebral vaše objave v zvezi z avtomobili lada. Vesel sem velikega odziva na forumu. Tudi negativna reklama je dobra reklama. Lepo je slišati različna mnenja in poglede - NA SREČO SMO SI LJUDJE TAKO RAZLIČNI !
Zame je lada zakon! S tem ne trdim, da so lade njboljši avtomobili (saj vemo, da je trenutno BMW številka 1. v svetu avtomobilizma), niso pa niti približno tako slabi, kot jih prikazujete Infiniti, metallic and company.
Kar se tiče porabe in stroškov vzdrževanja spada lada med najbolj ekonomiče avtomobile (tudi po pravkar opravljeni raziskavi nemškega avto kluba ADAC ja lada desetka (bencin+GPL) zasdedla prvo mesto, kot najbolj ekonomičen avtomobil (upoštevajoč ceno vozila, stroške vzdrževanja in porabo goriva za štiri letno uporabo s povprečno letno prevoženimi 15.000 kilometri - www.lada.de).
Moja lada 111 1.5 16V povprečno porabi med 6,5 (dolge relacije) in 8 (mestna vožnja v zimskem času) litrov goriva. V petletnem obdobju ,od kar imam lado, nisem imel resnejših problemov (pa rezervni deli so poceni).
Oblika vozila je še vedno zanimiva (kar lepa) v primerjavi z nekaterimi novimi vozili (npr. dacia logan, renault thalia, suzuki alto, ford kasuzuki liana).
Tehnika zelo solidna in preizkušena ter vzdržljiva (motor, podvozje, menjalnik delujejo zelo dobro) .
Še najbolj se pozna čas v notranjosti vozila. Obliko armaturne plošče bi pa res lahko nekoliko spremenili (obstajajo malo serijse desetke s sodobno armaturo glej forum galerija Lada styling ali Lada novosti, zanimivosti,...). Sama kvaliteta plastike pa je v novih verzijah dobra (mehka plastika na otip, ne pa trda kot v cliu in twingu).
Korozija je na novih ladah desetkah zgodovina (po novem je šest letno jamstvo proti koroziji).
Tudi sama kvaliteta izdelave in materialov se je približala "zahodni". Tudi v Rusiji nudijo dvo in celo triletno garancijo na lade.
V bližni prihodnosti bo na vozilih lada na razpolago tudi varnostna blazina za voznika in sovoznika ter ABS zavorni sistem (prihaja lada kalina). Tudi v crash testu se kalina dobro obnese (boljše kot logan ali kalos - blizu 4 zvezdic).
Cena! Za legendarno super nivo ugodna, za desetko sprejemljiva.
No ja, lada gre naprej!

:P Dejstva govorijo sama!
Lep pozdrav!