Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po jun 12, 2006 9:01 pm

hja 13bojo ostale ce bojo tiste na rob (jutr zvem)....sam pol itaq bo to slo gor k pride disk zravn tega (feltna na rob je ene vrste ditancnik k se celotna premakne na uzven).....

za prvo silo bi pa distancnike nabavu da bi odmaknu feltno da bi prsu gor (a bi dost distancnik odmaknu...to je zdej uprasanje...ce ne pa od tipota feltne za prvo silo)

sej jutr gre k enmu da precekira cele bremze pa mi bo se on bol povedu kaj pa kako

Mad:
tist morm se zmer...
navadne enojne diske ma velke k kroznicek za kofe salco :x (no mau veci)
evo ti slikca (tale enojni...tak je moj)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po jun 12, 2006 9:11 pm

...distančnik ... o.k. jaz jih dajem povsod in to do 25 mm odvisno od tega koliko se pač da napet blatnike ;) poveča medkolesno razdaljo in imaš pol bolj vodljiv avtomobil ... dobro je zamenjati tudi zavorne cevi tisti pregibni del pri kolesu ki je iz gume z teflonskimi opletenimi ... zdržijo večje pritiske in se ne širijo ko se pregreje olje... diske ne rabiš povečat maksimalno - Punto 1.2 in Alfa 155 1.8 imata isto velikost ... menjaš pa kvaliteto diska ... in ploščic pa olje daj not super dot 5 ali kakor ga še imenujejo dot 5 plus ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jun 14, 2006 5:53 pm

evo dons sm mojmu b3ybotu prvosu se eno na masini lepotno stvarco

Slika Slika

pa zdej en dan dobim bremze komplet od uno turbo...tko da bom lahko obdrzu 13 col feltne.....
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jun 14, 2006 7:46 pm

AudiRSboy je napisal/-a:evo dons sm mojmu b3ybotu prvosu se eno na masini lepotno stvarco

Slika Slika

pa zdej en dan dobim bremze komplet od uno turbo...tko da bom lahko obdrzu 13 col feltne.....
...lepo lepo ... torej vijaki ti pašejo gor od Uno čeljusti? Če ne bodo se oglasi ...L.p. Mad

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jun 14, 2006 7:50 pm

baje use pase k ata na mamo...no upam da bo....zdej sam se mau pocakat da mi prpelejo iz italije :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jun 14, 2006 7:55 pm

AudiRSboy je napisal/-a:baje use pase k ata na mamo...no upam da bo....zdej sam se mau pocakat da mi prpelejo iz italije :twisted:
...mkaš pa srečo jaz vedno moram delat distančnik za prilagodit vijak ali pesto stružit ;) L.p. mad

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jun 14, 2006 8:41 pm

no bomo vidl tko so rekl....sej ce nebo slo pol bo treba na tebe obrnt
Slika

Cinq
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a Cinq Sr jun 14, 2006 9:38 pm

Hojla..
Zal zadeva NE bo pasala kr tako..Garantirano..Sem bral na enem forumu da je treba nekaj predelat..Sam se zdaj ne spomnim kje pa kaj..Bom pa se malo poiskal ce bom kaj nasel..
LP
Marko
P.S. Ukradel si mi idejo :P No..Jaz jih bom td kmalu mel upam:P

Cinq
Nov uporabnik

Napisal/-a Cinq Sr jun 14, 2006 10:00 pm

Oj..sem našel..
Potrebno je vstaviti distančnik med disk in pesto...Diskuzija je ali 6 ali 9mm..ker če se to ne naredi, potem nekaj riba:/ Kar pa ni zaželjeno.. Poleg tega so vsi ki so nekaj delali na tem forumu, meli probleme z ojačevalcem bremz..Mene zadeva zlo mika, sam sem malo skeptičen...zarad ojačevalca pa vse..
Punto gt pa baje gredo lažje gor, ja..
Lp
marko

Cinq
Nov uporabnik

Napisal/-a Cinq Sr jun 14, 2006 10:01 pm

Aja...UT ma hlajene diske...
Lp
Marko

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jun 14, 2006 10:15 pm

jap hlajene diske ma....

no bomo vidl kaj pa kako bo slo gor k jih bom meu doma....vem sam da bo treba za zadi delat en nastavk k nebo vec bobn ampak disk....

vemm pa da bom to 100procent naredu pa neglede na predelave..... k mi je glupo da cev cajt skurm bremze ,pol se pa ustavt pa pocakat da se neha kadit in podobno....pol pa pakne menat itd... tega mam cez glavo
Slika

Cinq
Nov uporabnik

Napisal/-a Cinq Sr jun 14, 2006 10:22 pm

Hm...
Jaz mam isti avtzo, mal več konjev, ISTE bremze....Pa se mi še nikoli ni kadilo iz bremz (oj, 1x je smrdelo ko je punca z rogle pelala, pa ni mela izpita, pa je blo mal straha zravn) Tak da se sprasujem pocasi - kako pa vozis??? :P
Ker dos sedaj so mi bremze zelo dobro sluzile...So predimenzjonirane za ta avto (iste bremze imajo puntoti, skupaj z Sx-i(75 km))..Tak da..Malo spremenit stil vožnje, pa mislim da ne bo panike...Je pa pozitivno menjat bremze, preden se dela, kaj drugega...
tak da..POHVALNO!!!!
LP
Marko

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jun 14, 2006 10:36 pm

Cinq je napisal/-a:Hm...
Jaz mam isti avtzo, mal več konjev, ISTE bremze....Pa se mi še nikoli ni kadilo iz bremz (oj, 1x je smrdelo ko je punca z rogle pelala, pa ni mela izpita, pa je blo mal straha zravn) Tak da se sprasujem pocasi - kako pa vozis??? :P
Ker dos sedaj so mi bremze zelo dobro sluzile...So predimenzjonirane za ta avto (iste bremze imajo puntoti, skupaj z Sx-i(75 km))..Tak da..Malo spremenit stil vožnje, pa mislim da ne bo panike...Je pa pozitivno menjat bremze, preden se dela, kaj drugega...
tak da..POHVALNO!!!!
LP
Marko
...sicer brez se dosti nategovat okrog diskov vzameš standard velikost boljši material npr - Tarox G -88 in pol ene Pagid Blue ploščice in zavorne cevi od sparco ali podobne tiste ki so opletene z jekleno mrežo pol pa si dobil nekaj kar ti bo isto bremzalo kot diski od uno Turbo standard ;) pa ne pozabit notri daj olje ki mu je temperatura pregretja čez 380 stopinj - super dot5 ... ATP je dobro ;) pa menjat ga vsako leto in to tako da staro spustiš ven najbolje tako da odpreš še zavorne cilindre ker pri avtu ki ima čez 100 000 km so zamazani ko da je premog notri dan :P :P :P ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jun 14, 2006 10:41 pm

hja morm priznt da mam cev cajt zlo tesko nogo k ga vozm....rd mam ostro pa atraktivno vozno in adrenalinsko TM K MI TO DOPUSCAjo razmere (da navste misl da povsod gonm pa na silo vozm in druge ogrozam)....mam tud motor neki nafriziran in leti zlo dobr sam se premau za mene

k sm su poklancu dol da negovorim kako mi je use skupi blokiral k se je tok pregrel....sploh ni hotl spustit....pol sele k se je ohladil je spustil....
sam je pa res da sm gonu k pac 180 stopinskim ovinkom se nism mogu uprt in tud usakic pred uvinkom sm iz 140-150 na 80-90 tko da zlo obremenil bremze pa 15 procentni klanc...

drugac se mi to tud ze na avtocesti zgodil pa tud na normalnih cestah sam da so ovinki....al pa da se je treba hitrej ustavt z vecje hitrosti

sej ce ga pocas vozs so dost dobre navadne bremze (recmo)...sam ce vozs tko k jst pol niso niti prblizn

sam neglede na to bi jst menu bremze k pac mi je to zlo pomembn kako se avto ustavla....
Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jun 14, 2006 10:47 pm

Mad je napisal/-a:
Cinq je napisal/-a:Hm...
tak da..POHVALNO!!!!
LP
Marko
...sicer brez se dosti nategovat okrog diskov vzameš standard velikost boljši material npr - Tarox G -88 in pol ene Pagid Blue ploščice in zavorne cevi od sparco ali podobne tiste ki so opletene z jekleno mrežo pol pa si dobil nekaj kar ti bo isto bremzalo kot diski od uno Turbo standard ;) pa ne pozabit notri daj olje ki mu je temperatura pregretja čez 380 stopinj - super dot5 ... ATP je dobro ;) pa menjat ga vsako leto in to tako da staro spustiš ven najbolje tako da odpreš še zavorne cilindre ker pri avtu ki ima čez 100 000 km so zamazani ko da je premog notri dan :P :P :P ... L.p. Mad

ta ole bom pa res dv not.....
hja se da to narest kar si napisu sam bi me prsl velik drazi kokr komplet bremze od uno turbo....za mulca k gre se v sredno solo pa obcasno dela k dobi priliko....je dobr da si kar kol lahk prvos pa kej nardi.....
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jun 14, 2006 11:27 pm

...CTF diski za grupo N - stanejo 40 eur /kos ali torej 80 eur... cevi tam okrog 50 in ploščice - EBC pridejo neverjetnih 60 eur ... ni drago imaš pa tisto kar ima rally ekipe dajejo gor ;) L.p. Mad
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost