Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To okt 14, 2003 2:24 pm

sam nima pa 19"-k :D:D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush To okt 14, 2003 3:26 pm

maky je napisal/-a:sam nima pa 19"-k :D:D

Več kot 16" - k ne bo nikol mel! Jaz se mam namen z tem avtom vozit ne pa bit zaposlen pri SCT kot težka mehanizacija! :P :P :P

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To okt 14, 2003 3:36 pm

AIRbrush je napisal/-a:zaposlen pri SCT kot težka mehanizacija! :P :P :P

:lol: :lol: :lol: :lol:
he he če bi bil dizel bi še imel šanse :lol: :lol: tako pa ....žal... vaš avto ne ustraza zahtevanim pogojem za pridobitev certivakata za težko mehanizacijo na terenu... :lol: :lol: :lol: :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush To okt 14, 2003 3:55 pm

maky je napisal/-a:

he he če bi bil dizel bi še imel šanse :lol: :lol: tako pa ....žal... vaš avto ne ustraza zahtevanim pogojem za pridobitev certivakata za težko mehanizacijo na terenu... :lol: :lol: :lol: :lol:

Sej ga bom pa na kurilca navadu. Najprej čist po malo, pol pa kr cel kestl. Se bo že navadu! :lol: :lol:

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To okt 14, 2003 5:41 pm

AIRbrush je napisal/-a:
maky je napisal/-a:

Sej ga bom pa na kurilca navadu. Najprej čist po malo, pol pa kr cel kestl. Se bo že navadu! :lol: :lol:

he he he! :lol: :lol: :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest Sr okt 15, 2003 8:04 am

pero se zmeri caka... :?
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Če mar 04, 2004 8:47 am

No od zadnjega posta je blo narejenih kr neki modifikacij. Z slikicami vam pa žal ne morem postreči ker ga še nisem uspel pofotkat v stanju kakršnem je. No pa začnimo:
1.) zamenjan menjalnik. Diferencial od 1.1 motorja. Prej je zadeva šla okrog 225-230 kmh, zdaj gre le kakih 180, ampak ima pa hude šuse.
2.)zamenjano podvozje. Amortizerji + vzmeti. Zadaj je šel dol za 6cm spredaj cca. 3 cm.
3.)zamenjane zavore. Brembo diski + OMP dirkalne ploščice (neverjetno ugodna varianta v italiji, deluje pa fenomenalno)
4.)nekaj manjših predelav notranjosti. Bunka menjalne ročice, krom obroba,... nothing special.To gre itak vse ven.
5.)menjana sklopka OMP (prejšnjo mi je kr utrgalo, sam bum je naredil in je bil avto 14 dni nepremičnina)
6.) rednih servisov ne bom štel čeprav so pobrali ogromno dnarja (ležaji, Motul olja, NGK svečke,...)
7.)med sprobavanjem novega podvozja mi je uspelo razbit tud desno ogledalo ( jebemti obcestne ograje) in desni žmigavec ter odrgnit felge.

Muzika (helix sub 1006, Audio system amp, kond. helix, rockford fosgate prednji sistem) gre vsa komplet ven, prav tako vsa nepotrebna plastika, tapete, sedeži stari pasovi. V čem je razlog se mogoče že komu sanja.Muzika bo preseljena v twingota od moje boljše polovice. Tega twingota namreč več ali manj zdaj uporabljam ker je avto največkrat kr pri mehaniku (malo je razlog tud v tem, da žre ko p*****a!)
18. marca imam tudi seminar za AŠ2005 licenco (prijavil me je AŠD Kamniška bistrica - thnx boysi). Vse to pa se dela samo z enega razloga! Drugo leto bo verjetno (molim za to) ena posebna GHD kjer je že več kot 10 let ni bilo. Tisti ki se ukvarjate z tem bote vedli ostalim ne bom povedal da se ne zve prehitro ker še ni 100%. In to 100% BOM odpeljal in to z tem avtom.Do takrat je pa še OGROMNO stroškov (gume, feltne, sedež, volan, pasovi, roll bar, varnoste zaponke,...).

Aja! Če kdo rabi, prodam 2 menjalnika po delih, motor 1.4i, računalnik za motor 1.4i, armaturko, bele števce za 1.4i motor, stranski ogledali ročni,... En kup robe v glavnem.

Če ma kdo željo za testno vožnjo (peljem vsekakor jaz ker tega avta ne dovolim peljato nikomur razen mehaniku - Frenky you are the best!) naj se javi in se lahko dogovorimo. Ena uporabnica foruma mi je ta vikend rekla da testne vožnje na Črnivec nekak ne more pozabit. Pravi da je mela občutek da bo umrla, ampak je občutek božanski!

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a VaLe Če mar 04, 2004 9:04 am

Vsaka čast :bow :wink:
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Če mar 04, 2004 9:09 am

VaLe je napisal/-a:Vsaka čast :bow :wink:

Hvala.

Uporabniški avatar
Kennman
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Kennman Po mar 08, 2004 9:53 am

AIRbrush je napisal/-a:

ej neki me zanima. kolk si ti sploh star? ker se mi zdi da kak mulo star 23 let (kot sem jst npr.) ne bi spravu tolk kesa skup za vse te zadeve!
pa brez zamere :D

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Po mar 08, 2004 9:56 am

Kennman je napisal/-a:
AIRbrush je napisal/-a:

ej neki me zanima. kolk si ti sploh star? ker se mi zdi da kak mulo star 23 let (kot sem jst npr.) ne bi spravu tolk kesa skup za vse te zadeve!

star je dovolj da se ne drži obljub in dovolj da.......

bom raje tiho...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider Po mar 08, 2004 10:59 am

Kaj je blo zdele tole? Maky ma spet menstro, ali pač?
Nč jasn.
No jst bi šou na testno vožnjo, tale zadeva z menjalnikom se mi zdi hudo zajebana. To more bit hudo. Sam ne se mi skantat, bo mene bolel k bo avto stoučen tud če men ne bo nč :wink: . Če je avto seveda res taka raketa kot se zdi...
Švoh, ampak lahek 8)
!New! White blinkers-Chicks go crazy! :mrgreen:

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po mar 08, 2004 10:59 am

Kennman je napisal/-a:
AIRbrush je napisal/-a:

No ja, to ni ravno pravilo, da pri teh letih ne more tok $$$ vkup spravt - nekaterim pač starši priskočijo na pomoč, drugi pa vse kar zaslužijo dajo za te stvari. Pa ne govorim za konkretni primer ampak na splošno. To poudarjam, da ne bo kakšnih nesporazumov.

Aja, da še malo pokomentiram same predelave če smem - zadeva gre v smeri dirkalnika, je pa lepo uravnoteženo kar se tiče usklajenosti predelav zaviranje-lega-pospeševanje. Mislim, da je treba ločit kaj je dirkalni "program" in kaj tuning/cestni program; to se namreč pri nas velikokrat pozablja in ima dosti (predvsem novopečenih) navdušencev ambicije iz svojega avta narest kar dirkalnik. To pač ne gre. Če delaš take predelave moraš imetni namen tudi odpeljat vsaj kakšno dirko in se ob tem zavedati, da uporabnost avta za vsak dan strmo pade. Se mi je zdelo pač na mestu, da to malo omenim.
Slika Slika

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest Po mar 08, 2004 11:42 am

swiftrider je napisal/-a:Kaj je blo zdele tole? Maky ma spet menstro, ali pač?
Nč jasn.
No jst bi šou na testno vožnjo, tale zadeva z menjalnikom se mi zdi hudo zajebana. To more bit hudo. Sam ne se mi skantat, bo mene bolel k bo avto stoučen tud če men ne bo nč :wink: . Če je avto seveda res taka raketa kot se zdi...

Maky nima menstre (baje), sam mi je AIRbrush ze parkrat neki oblubu, pa se zdej ni nic!!!

Ce te pa zanimajo podrobnosti, me pa najdi na kaksnem dragu...

pero
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Po mar 08, 2004 2:39 pm

Kennman je napisal/-a:
AIRbrush je napisal/-a:

No hard fellings at all! Da objasnim. Star sem točno 23 let tolk ko ti. Če te pa zanimajo celotni stroški predelave ti jih pa tud lahko povem:
1. sam avto me je prišel 1.300.000 sit
2. zamenjal sem motor, ker je bil prej 1.4i zdaj je 1.6 16V. Vse skupaj (nakup v italiji, carina, mehanikovo delo) me je prišlo 360.000 sit
3. zavore (brembo + OMP) so me prišle 45.000 sit. Zadnja prema je bila kupljena v italiji vendar še ni montirana (zaenkrat so zadaj bobni) ker imamo probleme z čeljustmi.
4. podvozje mi je zastonj predelal mehanik, ker sem mu fotografiral celotno sezono in mu naredil hud fotoalbum.
5.menjalnik je tak kot prej, le da ima diferencial od Saxoja 1.1 ker je krajši. V italiji na odpadu me je koštal 30.000 sit.
6.imam ogromno srečo, da moj mehanik dirka z prav takšnim saxojem in je car kar se tiče tega avta. Ogromno dela mi naredi zastonj, zato tukaj ogromno prihranim. prav tako mi on rihta dele iz italije - odpadi.

Nekateri vržejo ogromne denarje za plastiko na avtih (kar preračunaj kolko te spojlerji in ostala plastik zadeva lahko košta), jaz pa vse vložim v mehaniko. Stroški zaenkrat še niso bli tko bajni. Tahude zadeve pridejo (gasilni sistem, rollbar, sedež, pasovi,...).

Aja poleg tega imam pa še 5 let delovne dobe in nekaj tud že zaslužim tko da nisem brez dohodkov za pedenanje avta. Predelujem ga pa tud že skoraj 8 mesecev. Počasi ampak bo.

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Po mar 08, 2004 2:46 pm

Sale je napisal/-a:
Kennman je napisal/-a:
AIRbrush je napisal/-a:

No ja, to ni ravno pravilo, da pri teh letih ne more tok $$$ vkup spravt - nekaterim pač starši priskočijo na pomoč, drugi pa vse kar zaslužijo dajo za te stvari. Pa ne govorim za konkretni primer ampak na splošno. To poudarjam, da ne bo kakšnih nesporazumov.

Aja, da še malo pokomentiram same predelave če smem - zadeva gre v smeri dirkalnika, je pa lepo uravnoteženo kar se tiče usklajenosti predelav zaviranje-lega-pospeševanje. Mislim, da je treba ločit kaj je dirkalni "program" in kaj tuning/cestni program; to se namreč pri nas velikokrat pozablja in ima dosti (predvsem novopečenih) navdušencev ambicije iz svojega avta narest kar dirkalnik. To pač ne gre. Če delaš take predelave moraš imetni namen tudi odpeljat vsaj kakšno dirko in se ob tem zavedati, da uporabnost avta za vsak dan strmo pade. Se mi je zdelo pač na mestu, da to malo omenim.

Vsekakor je na mestu. Z tem avtom se vedno manj vozim, ker je nonstop pri mehaniku zaradi vsega tega dela in tud mal varčujem z njim (sklopka, zavore) ker imam namen odpeljat kako GHD z njim. Zato je tud vse narejeno po homologaciji za "N" grupo. Jaz sem iz tega namena ta avto kupil. Gre pa večina denarja od mojih prihodkov prav v to. Zadal sem si namreč nek cilj in ga bom tudi izpeljal. Zdaj bo bilo neumno prenehat predelovat avto ko sem že tolko daleč. Avto je čedalje manj uporaben za vsakdanjo vožnjo, to je res. Neudoben je, speljevanje in prestavljenje je zajebano, potroši veliko benza,... Še sreča da ima punca Twingota in je vse bolj on v uporabi. Me je pa že tud na kolenih prosila naj to "podrtijo" po njenih besedah prodam ker se boji zame. Očitno bo še veliko težav ko bo dejansko prišlo do dirkanja.

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Po mar 08, 2004 2:51 pm

swiftrider je napisal/-a:Kaj je blo zdele tole? Maky ma spet menstro, ali pač?
Nč jasn.

Zadeva z menjalnikom je bolj preprosta kot se zdi! Je pa dejansko hudo. Z prvo je mal težko speljat normalno, druga in tretja pa vlečeeeeeeeeeeeeta ko 100 hudičev. Zvrti se na 7.500 (zaenkrat - po predelavi izpuha bo še huje). Skantal se upam ne bom. Pazim kje ga pritisnem (čez naselja ne!). Je pa zanimiva raketica (raketa bi bil če bi bil KIT CAR :lol: ). Lahk greva na probno vožnjo, sam tolk je treba počakat da se cesta posuši, ker je zdaj nesmiselno. Niti 30% vožnje ki jo je sposoben avto se ne da pokazat.

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Napisal/-a nightrider31 Po mar 08, 2004 2:54 pm

jaz sem ze kandidat za testno voznjo :vrum

l.p.
Slika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik