Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Če jan 15, 2009 8:47 pm

Če voziš tako kokr je opisou on in da mu pije 6.6 je čist možno nevem zakaj ne.Tud men ventilar poleti pije pod 8 litrou ob normalni vožnji ko pa naprimer usem drugim lastnikom ventilarjou pije 10+.Nevem kaj je kle tok čudnga.
In pa izjava da se pr takm avtu ne gleda na porabo,jah če delaš z njim veliko km se prekleto dobr splača gledat na porabo,sej ni treba da use navite avte steramo al kaj?
Jst gledam na porabo ful ker delam dost kilometrou in pač z mojimi sredstvi si ne morm prvoščt stalnega tiščanja po AC in nabijat gas čez naselja.

Loops
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Loops Pe jan 16, 2009 12:03 am

No vsaj en,ki me razume,legenda si nightmare :)
Se strinjam s tabo,lej js delam u Grazu in okolici(zdaj še na dopustu) in vsak dan naredim od 160-200km in tak kot si reku,vsak liter se pozna,da bi noru bi 5€ ali več dnevno več zavozu.Konc meseca pa je to že več kot100€.
Za ta denar si js lizing za avto plačam.

Ne sej ni potrebe po novi temi(hudu naslov bi bil :D pskoda),se opravičujem psyho-tu,da sem se vštulu not :lol: hotu sem samo povedat,da se zelo ne strinjam z veliko porabo pri corsi c gsi.

Courage avto ima dovolj navora,da ga menjaš med 2000-3000 obrati,zakaj bi nabijal gas,če pa bencin ni zastonj.
Ne nisem 71,in tut vozim ne tako.Sej pri omejitvi 90 js pelem 100,le da je način vožnje z občutkom za porabo.Kar pa se tiče same vožnje pa je vožnja +10kh/h na omejitve razen naselj,ker u radljah imamo zaf***** policaje.
Ko naletim na take na cesti,ki cincajo oz. 71 letnike,al pa tovornjakarje pa pohodim gas,drugače bi prišo še pod 6,6 litrov :lol:

Kaj mi bo tak avto,hm mogoče,ker mi je všeč,ker uživam v njem tudi,ko ga na 2500 obratih zamenjam in se z 2000 obrati peljem in poslušam njegovo brnenje pri tem pa se zavedam da imam še skoraj 5000 zelo potencialnih obratov na raspolago,in to me malo rajca v vožnji,ko pa me razrajca pol pa pohodim na obrate ;)
In za priložnosti,ki kličejo po konjih,vozit divjo je drag šport,zato pač bolj poredko bulam gas in takrat malo bolj uživam.

Js mu ga ziher spravim na 4 litre :D
Kaj bom peš hodu cockroac,veš kak mrzlo je zunaj :shock:

Ko je rjuhar omenu kupil bi si 1.0 motor hm s tem avtom bi teško na 2000-3000 obratih menjaval in vozil.Ker kliče po obratih,sploh ko so notri 3 ali štirje potniki.
In v končni fazi nebi kaj dosti privarčeval,mogoče 1-1,5 l
Sploh pa si z takim avtom zmrznil v situacijah,ko rabiš konje,ker avto kaj več kot do 110km/h ni prožen tistih 150-160km/h kolikor gre pa po 3 minutah doseže.Sem prej imel astro F limuzina z 1.4i(55ks) in vem kak je to avto z premalo konji,ko si sam not nekak še gre nekam z 3. in 4. brzino,ko sta dva bi še tut šlo,ko ste trije pa grdo švica,sploh po AC,proti celju je manjši klanec smo bli trije not pa gor ni potegno več kot 130km/h,ko sem se spuščal dol pa dobrih 160km/h.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe jan 16, 2009 12:55 am

160-200km na dan delaš.. Pa ti veš koliko lizingov si že pušnu napram dizlu?
maš 100konjskega, ga čipaš na 130, pa se vas bo lahko 5 pelal s trugo in dvema kolesoma konstantno 150 po vsakem klancu..
pa se ti zdi to zdravo za motor, da se tako vozi?

Loops
Novinec

Napisal/-a Loops Pe jan 16, 2009 12:20 pm

Jerch_ je napisal/-a:160-200km na dan delaš.. Pa ti veš koliko lizingov si že pušnu napram dizlu?
maš 100konjskega, ga čipaš na 130, pa se vas bo lahko 5 pelal s trugo in dvema kolesoma konstantno 150 po vsakem klancu..
pa se ti zdi to zdravo za motor, da se tako vozi?

Res je bi nekaj prihranil,samo ko sem js kupoval avto sem kupoval corso c trivratno,gledal pa sem 1.7 cdti z 101ks in gsi ,vendar je bila dizlarca samo petvratna,tiste mi nislo všeč.In sem kupil Gsi,in ni mi žal.
Vem kako gre dizel.
Ja kaj bo pa avtu škodovalo,če ga menjam pri 2000-3000 obratih odvisno od terena sej ne v klanc pri 2000 menjam,po manjšem klancu navzdol pa gre itak brez problema z še manj.
Ker tako ali tako menjam takrat,ko začutim,da imam dovol moči za naslednjo prestavo.
Si kdaj vozi tole gsi,da bi vedel o čem govorim,avto ima 1135kg in 125ks tu ni potrebno neke hude obremenitve motorja,da ga prestaviš.
Ker če vse prestave na 3000 obratih zamenjaš potem avto že konkretno gre,in ne bom iz pred hiše štarto ko budala,in skozi trg pelu ko največji jebač,ko prideš na magistralno pa itak z 3000 obrati pelješ 100km/h,pri 3500obratih pa 120km/h,samo kaj ko to ni avtocesta in lepo vsi vozimo 90-100km/h.Torej preden prideš na magistralo menjaš z občutkom ,ko pa si tam pa se z 3000 obrati komeot pelješ 100 ozoroma odvisno od omejitv,obrati so med 2500 in 3000,tukaj ne vidim kaj škodljivega za avto,pa tudi ne vozim po omejitvah razen naselja konstantno vozim 10km/h uro več pa ni nobenega,prerivanja na cest,pelješ varno(tut na veš za kirim ovinkom je zastoj sploh polet ko so traktoristi in kombajni v avstriji je katastrofaz tem) pa tudi nekam prideš če konstanto pelješ 100.
Če se pa danes splača prehitevat vsakogar ,ki so pred tabo na poti v službo je pa odvisno od vsakega posebej,js se raje 5 min prej ustanem,ko pa da trošim bencin in ogrožam druge.
Men ni užitek pri hitrih avtih norenje po cesti.
Mislim,ko je nekdo na cesti,ki ga moraš prehitevat,ali pa se ti samo zalušta(ja tudi meni se)ker je taka dobra priložnost.
In takrat se izživim in uživam v pospeških,ker to je meni najbolj bitno pri hitrih avtih,da imaš nek pospešek ;)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jan 16, 2009 2:33 pm

tud GSi je obstajal dizel v obeh izvedenkah - tako 3-vratna kot 5-vratna. Je pa res, da so bile, vsaj pri nas, zelo redke.
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Pe jan 16, 2009 6:15 pm

močen avto ni nujno za norenje, je pa za normalno vožnjo toliko lepši, ko se lagano pelješ na nizkih obratih, z zalogo moči in ga sploh ne rabiš ganjat. sicer tale tvoja poraba je sumljivo nizka, js bi ene par tankov zračunu na roke, te zna presenetit, kolk nenatančni so tile BC-ji...ker tako porabo mam js z 2.0 dizlom več al manj samo avtocesta oz. relacije...res pa je no, da je tud avto skor vedno poln (4 osebe + kuferaum nabutan) sm tiščim pa tud ne po ac...

tam okol 7 za ac bi blo kr realno, avto je lahek, zaloge moči je pa tud dost...

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe jan 16, 2009 7:38 pm

loops...te čisto razumem, pa čeprav, tudi veliko ljudi mene ne, ker sam tudi delam cca. 140 km na dan, in mi avto na relacijah kuri od 11 do 12 litrov, in ja vem lahko bi že plačal en dober avto s tem v teh letih, ampak mi je filing , kot si napisal , tudi če imaš močan avto, ni nujo, da ga skoz žgeš, rad bi videl nekoga , ki ima avto samo za to in se z njim vozi v službo, pa vsekakor nisem hotel dizla, zdej kaj se splača, smo pa spet pri kregariji....tolko močnega dizla sploh nisem videl še( govorim za normalne avte), takoj ko je pa dizel motor 3.0 ali 3.5 je pa poraba večinoma ista, oba ,tako jaz kot dizelaš izkoriščava navor in menjava tudi pri 2500 obratih, ko me pa prime imam pa porabo tudi čez 28 litrov ( na pokljuko, recimo :P ), enostavno mi dizli ne dišijo..

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe jan 16, 2009 9:46 pm

in kak avto voziš, to kar maš v avatarju?

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Pe jan 16, 2009 10:15 pm

snikerson je napisal/-a:in kak avto voziš, to kar maš v avatarju?

Toyota Celico Turbo by Carlos Sainz (al neki takega) + Subaru Impreza WRX STi 8)
Ded zna :D

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Pe jan 16, 2009 10:30 pm

meni ni jasno da imas tko nizko porabo....js sm gsi-ko vozil en tank do 2000 obratov...slabse kot penzionist...pa sm imel porabo 10.....
sm jo teral koliko sm lahko...pa sm imel 9.5....
Zdaj al je blo z mojo kaj narobe...al je s tvojim BC kaj narobe...al nimas not 1.8 16v motor......ne vem glej......
Ce sam nebi imel tega avta bi razumel da imas tko nizko porabo....pa neglede na to kako vozis...samo js kot sm vozu....pol 9 ni sans da sm prsu, pa verjemi mi...sm se trudu...pa obupal :)

LP
Slika

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare So jan 17, 2009 12:55 pm

Ja eno je če voziš avto v območju vrtljajeu kjer ma motor še dovol moči in navora drugo pa če pretiravaš in vozš na 2000 kokr si reku in se motor najbrš že bol matra kot ne.

Loops
Novinec

Napisal/-a Loops So jan 17, 2009 12:58 pm

Tako je nightmate,odvisno od situacije.A vsekakor gre brez matranja mororja.

IcEm4n za to niti vedu nisem,še brav sem na eni slo. strani kjer so jo predstavli pa nisem zasledil GSi dizel varjante.

Dariooo takrat,ko sem kupovel,je bila na voljo samo petvratna 1.7cdti z 101 ks in nakaj Gsi na bencin.In ko sem se pozanimal mi je tut folk guvoru,da jim bencinke pijejo od 8-11l odvisno kako in kje vozijo.
Zdaj,ko pa sam tankam avto pa sem bil kr začuden,da mi tako malo pije.Gledam BC in hkrati si sam merim manualno kilometre.In ponavadi tankam tako 41-42l litrov,Bc mi pravi da lahko naredim še 50-70km,maualno pa jih števec našteje 650km z +/- 20km.
In naredu sem 13kkm in kr nekaj krat tankav.Je pa mašina 1.8 16v (z18xe),js ne bi lagal nekaj ne vem tak pač je,mogoče kakšne izboljšave avto je 2005 letnik in če se ne motim zadnji model.
Je pa tud lastnica,ki mi ga je prodala povedala,da ji po mestu(Lj) pije 8-9,če pa ga stisne pa tut 10-11 litrov.
In ko sem brisal porabo,ki je jo mela shranjeno za kr nekaj tisoč km in je mela 8,2L če se ne motim,sem pa 100% da je bilo nekaj čez 8 litrov,zdaj ne vem pač js sem srečen,da mi toliko pije.

C4V4L13R se strinjam,ko rabiš imaš drgač pa lagano na izi.To misliš,da bi moj avto 7 l na Ac pil?Tam 7-8 pije 130km/h.

TOYOTA malo nas je takih ;)
Tako je,vsak vžig motorja mi popestri začetek dneva,in vsak konec službe je še toliko lepši :)
Ko pa moraš prehitevat,to lahko narediš z lahko in veseljem.
Itak pa samo enkrat živiš.
Koliko ima tvoja zverina konjev in navora?

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA So jan 17, 2009 1:10 pm

loops....eni mamo take , eni pa drugačne hobije..
glede avtov, celica se obnavlja že kaki 2 leti, komplet vse...2.0 turbo cca. 220 hp
ja subaru ima pa malo več, je pa 2.5 turbo 380 hp....drugače sem pa imel tudi sam gsi sicer 96 letnik, mislim!, 1.8 16 V 125 hp, in je bil dober avto, pa se spomnim da nisem imel nikoli povprečne čez 10, okoli 8 do 9, ampak to je bil drug motor kot tvoj, tko da pazi avto in uživaj vožnji

P.S. pa niso vse konji v avtu

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson So jan 17, 2009 1:11 pm

ne vem zakaj se tk obremenjujete, naj vsak vozi kakor mu paše, al je to z 6,6l porabe pa s prestavlanjem pr 2500 obrati, al pa 11litrov s prestavljanjem pr 6000obrati, vozi kakor mu paše, pa še poceni...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 17, 2009 1:40 pm

Če ti res skos tako voziš, pol te bo sigurno drug z isto corso gsi pri preganjanju prehitu pa še manj mu bo žrla

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo So jan 17, 2009 7:43 pm

Ne bi komentiral.ampak moram,poraba gor ,poraba dol,who care :?: Ljudje ,pol pa ne kupujte vozil s takšno močjo,ki sploh ni moč!Klinc pa poraba :!: ;)
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Ne jan 18, 2009 7:06 am

da se mal umešam po dolgem času,moja corsa je gsi dizel,je tro vratna itd
po zagotovilih avtotehne vis iz škofje loke,je bila edina prodana v sloveniji,ta ki jo vozim jaz,nanjo se je pa čakalo pol leta,ker je imel lastnik pred mano še nekaj določenih želj glede opreme.
tolk za informacijo,da bo mal manj dvomov

Loops
Novinec

Napisal/-a Loops Ne jan 18, 2009 8:24 pm

Lepo lepo TOYOTA,to si samo lahko predstavljam kako je tak avto vozit.Lepo si napredoval iz corse :)
Se strinjam,ovisno je kdo jih vozi in kako se avto v celoti obnese.

snikerson dobro in simpl povedano :D

pskoda ja in,če me bo js lahko živim s tem,glavno da me ti z puntekom ne boš :D joke.
Sej,če hribko pride z dizlerco me tudi prehiti,sem slisal da je imela pod 9s pospeške na 100km/h torej manj kot moja.Al pa kak model z bmw,pol bi si bugati verona mogo kupit.Zame je dovolj za to kar jo js rabim.

bigturbo js pravim da je mala poraba tega avta glede na moč,ti meni da js kao jamram z porabo.Js nič ne jamram samo pravim ,če voziš po pameti avto ne pije veliko.

hribko pol pa voziš zelo redek avto,čuvaj jo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jan 18, 2009 8:33 pm

Narobe si me razumeu, jst sem mislu isti corsi gsi insti mašini. Meu sem puntota, zdj slab teden mam pa tut jst novo corso, sm kar je opc. pa brez zamere

LP

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Ne jan 18, 2009 9:07 pm

kolko je kesl na tej corsi...???

predvidevam da isto kot na moji astri g sport...masini sta Z18XE...

in to da ti spravis porabo na tvoji relaciji na 6.6l...ne civkaj...lepo te prosim, poznam te ceste, in vem kje se vozis na delo...tako da tole ti nekaj na stima...in da imas ti na 12oookm porabo tak nizko, ne vrjemem...meni pije z 215/40/17 nekje 8.8l...pozimi, ker je blo zdaj toliko mrzlo in avto deluje dlje casa pod avto zaugom se vec in zaradi zimskih ramzer se mi je povzpela na 9.9 litra...ne mi rect da ce se peljes od radelj v graz po teh cestah in da imas vedno fraj cesto, in nic spredaj vozecih se avtov, ki zavijajo, zavirjo...nekdo vzame prednost...ti vrjamem da se da spustit a porabo...ampak v testne namene...
sam sem res ob pazljivi voznji priso na relaciji 30km priso na 4.5l porabe...nikoli cez omejitev...predpisi od daske in se res previdna voznja...ce bi reko da mas 90% avtoceste bi ti vrjel, ampak imas nekje 40/60 tako da ti tisti manjsi del dviguje povprecek...

in kolko vidim imas pol kesla, naredil pa si 205km...a se ti to zdi da ti pije malo...pri tem videnem ti avto pije vec kot 10l...racunaj...ce hoces delat tolko km kot jih ti...moras do polovice kesla naret vsaj 350 km...kar pa se meni ni ratalo...delam cca. 550km... z celim...280 nekje do polovice...

lp, dominic...
Zadnjič spremenil dominic, dne Ne jan 18, 2009 9:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 44 gostov