Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc Sr mar 04, 2009 9:28 am

Sem komaj našel nekaj časa, da nekaj na hitro napišem....

V glavnem, poletna sezona, ki je sledila je minila kot bi pihnil, mi pa smo v tistem času pridno pripravljali vse potrebno za našo drugo dirko na katero smo (še vedno) posebej ponosni. Za tiste, ki ne spremljajo dogajanj v avtoslalomu lahko NA TEM LINKU pogledajo utrinke (krajši filmček) iz dirke.

Če se prav spomnim smo se trije dogovorili, da spravimo tistega "dirkalnega" clia skupaj do te naše zadnje dirke.
Vijolko #2 na dirki nikakor ni smel manjkati, saj je na prvi dirki zasedel prvi dve mesti v prvi diviziji, ampak njegova preobrazba....:

Slika
Kaj naj rečem, očitno se bo Vijolko #2 preobrazil predvidoma nekje leta 2015 :), ker sta me zgornja Tomaž in Luka pri projektu zapustila :( :P in si našla nove.

Luka si je za izživljanje namesto GTTjke omislil tole "zverino":
Slika

Tomaž (VW fan) pa je na začudenje vseh vpregel Camupsko?:
Slika

Grega je za spremembo ostal pri dosedanjem avtu in zmontiral hidravlično ročno (ki se na fotki ne vidi, ampak mi je fotka všeč :P):
Slika

BTW: Upam, da ni nič narobe, ko prilepim še kak kolegov avto v to temo, ampak so to avtomobili, katerih lastniki ne uporabljajo interneta in zato verjetno ti avti drugače ne bodo videni na internetu.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Sr mar 04, 2009 6:14 pm

BTW: Upam, da ni nič narobe, ko prilepim še kak kolegov avto v to temo, ampak so to avtomobili, katerih lastniki ne uporabljajo interneta in zato verjetno ti avti drugače ne bodo videni na internetu.

LP, Primož[/quote]

Če so to take legende, kod do sedaj, te prosim, da nam jih pokažeš.
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Pe mar 06, 2009 1:36 pm

Pa nadaljujmo

Luka očitno s tisto njegovo modro GTTjko ni navdušil samo mene nad temi 5kami, ampak tudi Tomaža in Dejana (še eden, ki se je priključil hobiju brez konca in kraja), tako da so se kar precej razpasle po okolici. Videval sem jih vsak dan in vedno bolj so mi (spet) postajale všeč. Po naklučju sem (spet) zasledil eno, ki se je prodajala. Vedel sem, da bom v primeru nakupa spet korak ali dva več oddaljen od projekta Clio, da si bom nakopal še več dela in težav (počasi me je začelo skrbeti za prostor),....

Mah, sam pri sebi sem se potolažil z istim izgovorom kot prejšnjič (tak avto ne moreš kupit, ko ga hočeš, ampak takrat, ko se prodaja), bom imel pa eno za oldija eno pa za dirke in se podal v nakup.

In to je to:
Slika

LP, Primož

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Pe mar 06, 2009 8:21 pm

hud petkič

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a skyliner So mar 07, 2009 5:54 pm

Prebral... ena najzanimivejših tem v Galeriji :) Pišeš na zelo všečen in berljiv način. Nikjer pa ni omenjeno če so vsa vozila registrirana ;)?
Upam, da bo v tvoj vozni park prišel še kakšen zanimiv avto, tko da bomo vsi deležni novih razmišljanj in tegob :P :P o vzdrževanju in predelovanju lepotcev - novih in sedanjih ;).
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
_HellMan_
Novinec

Napisal/-a _HellMan_ So mar 07, 2009 6:38 pm

Odlična tema.
Kar tako naprej ;)
Bolj Star Bolj Nor!!!

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Po mar 09, 2009 9:50 am

Posodobitev (ve kdo za kaj se gre?):

Slika

@skyliner: Avtomobili so registrirani po potrebi. Moder 16V je bil registriran od nakupa do l.2006 (od takrat ni bilo potrebe po registraciji), bel 16V ni bil še nikoli registriran (pri meni), vijolko #2 je bil registriran do l.2008 (ko so bili slalomi bolj aktualni), Baccara je bila registrirana ves čas, GTTjke so bile registrirane v letu nakupa,... Praviloma so 2-3 avtomobili registrirani ves čas, v poletnem času pa ponavadi kakšna preizkušnja.

Aja hvala vsem za spodbudne besede :).

LP, Primož

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po mar 09, 2009 10:33 am

Posodobitev je maska brez znaka pa črne letvice na odbijaču :D

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Po mar 09, 2009 3:34 pm

@Doche: Dobro opazuješ, ampak ni samo to :).

LP, Primož

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po mar 09, 2009 3:42 pm

na šipi ni od tehnicnega nalepke
pa okvirja tablice ni vec :D
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Po mar 09, 2009 4:13 pm

@mire: Tudi ti dobro opazuješ, ampak ni samo to :).

LP, Primož

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po mar 09, 2009 4:16 pm

....pa črn trak navrhu prednje šipe, navesek na ogledalu, stranska ogledala popolnoma v rdeči barvi. Mogoče še ena GTT al je isti avto tole?
LP Rok

Uporabniški avatar
crash1@siol.net
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a crash1@siol.net Po mar 09, 2009 4:35 pm

Pa še nove črne letvice na odbijaču, pa zaprta luknja od vlečne kljuke in pokrovček na drugi strani ;) čeprav za zadnje dve nisem prav siguren, ker na prejšnji sliki ni dobro videt, če je bilo že prej tako, ma letvice pa so sigurno na novo zmontirane :D ;) :!:

Drugače pa full full lepa petkica :!: :!: :!:
Slika Slika

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To mar 10, 2009 8:40 am

Sem vas pa zaposlil s tem iskanjem razlik :). Torej malo sem se pohecal, pa ne bit jezni :).

Da pojasnim

Torej drugačno je:
-sprednji odbijač z meglenkami
-maska
-havba
-blatniki
-brisalci
-sprednje steklo

.... eh se mi ne da več pisat, fotka bo povedala več (na prejšni fotki rdeče 5ke je tablica z namenom pobrisana :), Drocky-ju pa se je pravilno dozdevalo):

Slika

Obrazložitev: Malo preden sem kupil svojo rdečo (tisto prvo) 5ko, se je kot že prejšnjič omenjeno v tisti R5GT maniji tudi Tomaž zakuril in kupil rdečo 5ko (to ta drugo). Sem mu bil takrat kar malo nevoščljiv, ker jo je zvohal pred mano :P:), pa dobro vseh pa tud ne morem imet. Že dalj časa si jo je želel, sicer sivo (verjetno da bi se ujemala s Corradotom :)), ampak to sploh ni pomembno. Z avtom je bil zadovoljen, ampak navajen na VRjev motor iz VWja mu je bila 5ka rahlo dolgočasna. 5ka je sicer bila GTTurbo, ampak z GTE motorjem (1.7 8V).

Kot že znano sem kmalu za njim tudi sam našel tolažbo oziroma rdečo 5ko (tisto brez letvic :)). Matr je blo lepo pogledat tiste 5ke na kupu. Ker pa je on bolj adrenalinske vrste, sem imel v tistem času zaradi njega in enakega avtomobila same težave :). Od sosedov, vaščanov, policajev,... Vedno sem bil kriv jaz (čeprav se je večino časa z mojo 5ko vozila punca), Tomaž pa je tu in tam naredil prelet našega kraja, ko je šel k svoji punci ali od nje. Ali jaz ali on, eden se je bo moral znebiti :). Mogoče mi je prebral misli in me kakšne 14dni po tistem, ko sem si omislil tolažilno 5ko, vprašal, če bi me njegova 5ka zanimala. MAD,MAD, pa kje si bil pred 14imi dnevi?!?!?! Da bi saj omenil, da jo imaš namen prodajati! Moja 5ka je proti njegovi res bolj tolažilna, saj ne da je slaba, ampak njegova je pač lepše ohranjena, oz. je praktično kot nova. Nikjer rje, nikjer nič raztrgano ali kaj podobnega... Zdaj že vemo, da je takšne in podobne avtomobile težko dobiti, tako ohranjene pa sploh, zato sem se vseeno odločil za nakup. Zaradi prostora pa sva se dogovorila, da jo za nekaj časa garažiram pri njemu, jaz pa bi sčasoma poskusil prodati svojo tolažilno 5ko. Tomaž je od tistega dne dalje stopil v novo zrelejše obdobje. Prodal je tudi tisto "dirkalno" kampusko in svojga ljubljenčka Corradota in začel z gradnjo delavnice.

LP, Primož

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 To mar 10, 2009 10:49 am

tole petko z nm tablico si pa kupil od mojega kolega.zlo lepa petka.pa ocuvana tud solidno :D

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši To mar 10, 2009 10:59 am

Prav z veseljem berem to temo..zlo dobro vse opisuješ..zanimive slikce lepiš 8) ..pa tud sam sem renault fan :D ..lep vozni park imaš :twisted: ..čuvaj ga..

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza To mar 10, 2009 11:36 am

rover416 je napisal/-a:tole petko z nm tablico si pa kupil od mojega kolega.zlo lepa petka.pa ocuvana tud solidno :D

a misleš na tajsona?

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 To mar 10, 2009 11:58 am

ja njegova je bla tale :D

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Pe mar 13, 2009 10:02 am

Kot omenjeno v prejšnem postu, se je Tomažu takrat, ko je še on bil lastnik te 5ke, zdel 1.7 motor rahlo podhranjen. Ker smo takrat kar precej časa preživeli po garažah razne predelave niso predstavljale posebnih ovir. Odkrivati toplo vodo prevzame preveč časa, zato se je sklenilo zamenjati motor. 1.4T motor iz GTT za Tomaža ni prišel v poštev (tega se je tudi sam zavedal :)), zato se je izbral najbolj razširjen "športnejši", posledično najcenejši in praktično edini močnejši 4 valjni (če odštejem novejše motorje iz RSov) Renaultov motor F7P (1.8 16V s 100kW) iz Clia ali 19ke 16V. V izboru je sicer bil še mlajši bratec tega motorja, torej F7R (2.0 16V), ki se je vrtel v Williamsu ali v Meganu 2.0 16V, ampak za praktično enak motor z 10kW več se nikomur ni dalo iskati tega motorja, ki ga je težje (in dražje) najti.

In tako smo začeli

Prej:
Slika

Potem:
Slika

Premamilo pa je tudi Dejana in tako je prišla na vrsto še njegova 5ka:
Slika

Da se bo bolje videlo za kaj se gre:
Slika

LP, Primož

Barracuda1
Novinec

Napisal/-a Barracuda1 Pe mar 13, 2009 12:13 pm

V Savinjski bi lahko odprli kakšen muzej R5 GTT. :lol: :lol: Imate verjetno več turbač kot v celi Slo. 8) :lol:
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov