MacTron je napisal/-a:off:
defasturias: Moment... ti govoris tukaj o jabolkih in hruskah. Porsche ima spoiler ze
tovarnisko oz. je prakticno stock torej to ni nobena predelava in prav tako
na se nekaterih: subaru impreza, lancer evo (stock) ti imajo ta namen tudi uresnicen ampak
spet pri hitrostih katerih nase AC ne dovoljujejo... mi pa tu govorimo o predelanih
pur-rim, alu wing in spoilerjev poliesterskih mas kateri pa prakticno NE izpolnjujejo
zahtevanih kriterijev pac pa so le za "okras"... popolnoma si zasel.
Primerjam navadno carrero napram turbaku. Nima veze ali je tovarniško, fora je v tem, da na avtomobilih z močno konjenico so ti dodatki preprosto potrebni. Carrera je izjemen avto, vendar turbakov motor ter zavore potrebujejo še dodatno hlajenje in zadek več oprijema, ki mu ga nudi spojler. To jaz smatram za predelavo, ker gre za isto karoserijo, le drugo različico, sicer pa vzami kot drug primer Megana R26.R - je dovolj da se smatra za predelavo?
Glede na to da je 3/4 forumašev navdušencev nad Fast&Furious me čudi, da vam ni logično, da avtomobili v filmu, z izjemo čoravih nalepk in drugih krom brezveznih dodatkov pač rabijo take odbijače, ker bi se drugače navit motor skuhal, brez spojlerjev in širokih pnevmatik pa bi jim zadek hitro odplesal v kak kandelaber.
Na accentu z 73kW so pa litke nesmisel, še posebej če ne pašejo in če, ponavljam, stanejo skoraj pol avta.
EDIT: Pa ne mi rečt da nisi šel nikdaj hitreje od 130, če bi si lastil porscheja turbo bi pa to hitrost še podvojil, dam roko v ogenj za to.