@PIKSNA, tebe bo treba malo v šolo vzet. Nisi niti pogledal v prometno, kak motor imaš :P
No, so že razložili, kak je glede kubikaže.
320i 170km ima 2.2 litrski motor, 323i pa ima 2.5 litrski motor.
@.GT. , kaj imaš v mislih pod normalno porabo? Jaz imam recimo več kot 90% same mestne vožnje. Drkarija s kratkimi relacijami, veliko semaforjev....med 10 in 11 litrčki
Če res full paziš kak ga voziš, kar pa nemoreš, ker podležeš skušnjavi, potem prideš na 10 litrov po mestu. Da pa voziš dinamično, tud dostkrat izkoristiš te konje, potem pa si na cca. 11 litrov. BC mi kaže med 10 in 10.8 litri. Po primerjavi prevoženih km in porabljenih litrih, kar je edino merodajno, sem nekje na slabih 11 litrih tako kot jaz vozim in po mestu.

Pač ne cinclam in ne gledam na vsak deci, niti se ne obremenjujem, kolko požere, ker še vedno znam več spit kot on

hehe.
Ko je prazen, natankaš, voziš.
Relacija pa je cca. 8-9 litrov. Dinamična, izven mestna vožnja ali pa avtocesta med 140 in 170km/h.
Rekord v najmanjši porabi je bil 7,5 litra, relacija Ormož-Maribor. Po omejitvah brez avtoceste in pa tempomat več ali manj. Brez prehitevanja. Ampak takrat vidiš, da se sam mučiš, pa tud avto te prosi, da mu daj gas
Če maš dost relacij, zna za tak motor malo spit ta avto in se ga da vozit komot z 8 litri porabe. Mesto pač naredi svoje.
Sicer pa, ko je prazen, moreš ga itak natankat tako, kot tudi vsak drug avto. :P