Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr mar 23, 2005 11:11 am

A se nis učer pelu brez njega???? Drgač more met pa en skor identično hondo k ti in se trenutno vozi brez (voznika nism mogu vidt ker sm bil predeleč :oops: )
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr mar 23, 2005 1:12 pm

Nope, jst mam skoz gor, lahk da si kkšno podobno vidu, da je mela kej drugač luči itd.

Uporabniški avatar
Zupo
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Zupo Sr mar 23, 2005 1:57 pm

Jst sm tut vidu eno brez zadnga odbijača včer. Sm mislu da si ti.....
What we do in life, echoes in eternity....

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr mar 23, 2005 2:02 pm

Pomoje vem kerga ste vidl :D , a je bil isto srebrn kot moj, mislm ne mišja siva?? En Vti je podobn, sam ma druge feltne, pa lampe.

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 Sr mar 23, 2005 2:33 pm

Res, da je majhna sprememba, ampak je ta prava...te feltne jo cist spremenijo :twisted: Prejsne ji nekako niso sedle.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr mar 23, 2005 6:36 pm

Vem ja, čeprav u živo niso ble tok slabe ker so bile identične barve kot avto. Sm jih mel še od prej, zdej so pa za zimo 8)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če jul 06, 2006 10:02 pm

Če smo že povsod limalpa dejmo še tukaj, če kkšnga zanima in še ni videl.
Upgrade zavor: ITR swap...

SWAP ZAVOR:

Gremo lepo po vrsti, kaj vse rabte za izpeljavo take predelave:

ČELJUSTI:

sm uzel od Prelude 1997+ 2.2 185ps ki ima identične čeljusti kot ITR oz HRV, CRV, Shuttle, FRV, Stream :D :D Torej ne rabte sam od Integre iskat čeljusti, ker vsi ti avtomobili imajo serijsko 282*23 diske kar gre pod 15col..

Čeljusti pašejo na roko od Civica bp ker je razmak med luknami identičen, točno 14cm :lol: torej tukaj ni frke..

Primerjava med VTI in novimi čeljusti:
Slika

Primerjava med nosilci :D
Slika

In obdelava za barvanje:
Slika

No in potrebno je tudi pazit da so čeljusti fajn ohranjene oz po potrebi treba gumice zamenjat, mate spod lepo slikco, zna pa kr koštat zadeva ker je komplet gumic za eno čeljust okoli 10.000sit :D Kako se zamenja: daš kos lesa na kontra stran, z kompresorjem pihneš tm k je nastavk za zavorno cev in ti lepo bat vn porine :D

Tle gre velka zahvala CAGR-u da mi je zrihtal dobre čeljusti (njegove bivše) :D in tudi zelo ugodno

Slika

PLOŠČICE:
tle je bla debata že 100krat kaj uzet, sam sm se odloču za Sinterjeve, predvsem zarad cene 8) Tle me je SIX rešu ker mi je odstopil svoje :D :D

Primerjava med velikostjo ploščic:

Slika

ZAVORNI DISKI:
nastopi prvi problem. VSi 282*23 diski so z razmakom 114,3 :D :D torej ne paše sploh :lol: Torej je treba nabavt disk, jst sm uzel kr nove in navrtat nove lukne. Torej 4*100 razmak in 2 lukne kamor pride križni vijak ki fiksira disk na pesto.. No to se lahko spusti ker drži 100% tut brez vijakov :D
Lukne vam nardi vsak z stružnco, najbolj da mu date orginal disk (G4S thnx) da ma šablono :D

No in sedaj kere diske uzet?? Klub velikost 282*23 niso vsi enaki!! Večina Hond z to velikostjo ima razmak 5*114,3, prav tako ITR... Sam te vam odsvetujem.. Bolj uporabni so 282*23 od Prelude 2.3 (jp enkat tale motor zmaga :lol: ) ker kot prvo ima razmak 4*114,3 in je lažje nove lukne narest, saj nobena lukna ni v napoto in kar je najbolj važno sredinska lukna pri disku od Prelude 2.3 je identična našim na Civicu (64mm!!!) medtem ko od ITR recimo ma disk to lukno 70mm kar pomeni da morš obvezno narest še distančni obroček da bo disk lepo sedel na pesto..
Torej disk od Prelude 2.3!!

Evo kako zgleda naluknan disk:
Slika

In primerjava velikosti diskov:
Slika

Pa še zanimivost pr diskih.. Uzel sm pač obične Brembote :D Zakaj ne kej bolšga?? Hja ko vidš kolk dražji so teli diski od VTI-jevih je kr zanimiv :D Recimo navadni EBC so za VTI-ja 8800 po komadu, za ITR pa 26.000 po komadu :shock: :shock: navrtani TGD pa 35.000 :lol:

DISTANČNIK:
Da bo zadeva sploh šla gor je potrebno še narest distančnike. In sicer 3,5mm kateri porinejo disk bolj vn da ga čeljust sploh zagrabi. Torej pridejo na pesto, na njih pa disk.. Z merami me je tukaj UrošBE rešu :D

Vse skupaj računate da bo prišlo kolo ene 5mm bolj vn, zarad distančnika in ker je že sam disk v osnovi mislm da 2mm bolj vn..

Evo distančniki: (BTW une male lukne so sfalene :lol: -nč jst kriv)

Slika

In kam pride:
Slika

To je to, pol treba dat orginal dol pa tole vse gor zmontirat.. Kokr sm reku zvezano še ni blo, računa v roku enga tedna ker čakam še na ene vijake (pr čeljustih) pol pa sporočim kako se obnese itd...

Vsaj paše v nulo in nekak tako pol zgleda: j. ga morjo bit rdeče čeljusti, sm se pa vsaj tolk potrudu da sm uzel orginal brembo odtenek 8) 8) sm itak rabu barvo za ene 4 batne čeljusti (da se mal poprav) pa sm še mal več uzel..

Slika
Slika

Mal razlike pa je :lol: :lol:

Prej:
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Če jul 06, 2006 10:23 pm

morm rečt da mi tele honde sploh niso všeč ampak tvoja je pa res :tomidelej: res lepo zrihtana z okusom...keep up the good work... 8)
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če jul 06, 2006 10:24 pm

Pride še par sprememb+da kkšne stare slike najdm k vidm d tle nism kej preveč sprememb limal :lol:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So jul 08, 2006 1:36 pm

Ker so orginals edeži res puter varjanta (vsaj zame) je blo treba neki uštimat: sedaj od VTI-ja so bolši kot orginal,s am niso pa spet baš nešto, tako da so se uzel od Crx-a 8) kkšni TypeR bi bli še bolši, sam men ne odgovarjajo (preozki) +to da ne bi nižje sedel, kar je ogromen plus pr teh zicih od CRx-a da sedaj cca 5cm nižje sedim in je feeling za volanom precej bolši :D Špegle maš že čist pr glavi :P

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So jul 08, 2006 1:39 pm

Za ene mogoč smešno, sam je hud feeling prpalit motor :lol:

Slika

del sifona da fiksira zadevo :lol: :lol:
Slika

Slika

Če so že amortizerji+fedri uštimani in zavore, treba še mal ojačat zadevo, morm pa še zmontirat, čeprav se mi že dolg vala v garaži :lol:
Slika
Zadnjič spremenil CupraR, dne So jul 08, 2006 2:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Napisal/-a Brouky So jul 08, 2006 1:49 pm

Kr uredu šmekaš ti tole...sam pr zicih mi niso lih ušeč tiste rdeče črte :?
Kako si pa zvezal ta gumbek?Men je to tak čudn k se u maminga megana usedem pol pa kr iščem kluče tam pod volanom... :lol: kaka je investicija v tole modifikacijo?!

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So jul 08, 2006 2:05 pm

J. ga Crx-i oz del-soli majo vsi na tak način narjeno. V živo kr poživi in dost paše :D pa še k sreči se vzorec zelo ujema z vzorcem v avtu... So moje slike bl slabe..

Gumb: dobiš tut za par jurjev v A3M, tazga čist navadnega, važn je ital samo da je dost močen rele... Tale moj je nadomestni del oz orginal od S2000, ko daš kontakt še lučka lepos veti (bel napis) je pa tm okol 15.000 na AC-ju...

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Napisal/-a Brouky So jul 08, 2006 2:09 pm

ja kak pa zvežeš to?U teh zadevah sem čisti lajik in se mi sploh ne sanja kako se to nardi... :oops: je bol simpl zadeva al žešče zaj***no?aja,pa to more bit prov posebi za en avto,al je to specialna zadeva?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So jul 08, 2006 2:14 pm

Čist specialna zadeva, kokr sm reku rabš en gumb pa ustrezen rele (tako da lahk še to sam nardiš) iz katerga gre pol par kablov vn :P Zdej dobiš tut navodila zravn na katere žice zvezat oz najlažje dat enmu štromarju da ti zveže :D
Pač daš kontakt in stisneš gumb 8)

Večji problem je zame kam dat hudiča :lol: treba taprav plac najdt pa lukno narest...

george_h
Novinec

Napisal/-a george_h So jul 08, 2006 2:27 pm

kje si pa une prečke kupu ko pridejo za ojačitev na amortizerjih??

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So jul 08, 2006 3:14 pm

george_h je napisal/-a:kje si pa une prečke kupu ko pridejo za ojačitev na amortizerjih??

Import USA....Oz varjanta pr Ustyl-u uzet k ma robo od :
http://www.showoffimports.nl/customer

K sreč je te robe za Civica ogromno, kljub nizki ceni je čist kvalitetna zadeva :D Seveda so razne mugen varjante bolše, sam se mi ne daje po 150+EUR za eno štango :lol:

Pa btw: orginal štanga od VTI-ja (una zgornja ki pride pr motorju) mislm da je na AC okol 6000.....

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Napisal/-a Brouky So jul 08, 2006 6:36 pm

sorry za off topic!ka ti mogoče prodajaš hondo?ker se mi zdi ena na avto.net,kr dost podobna tvoji...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So jul 08, 2006 6:42 pm

Dej link, drgač pa ne, se mi enostavno ne splača..... Zdele smo lih do 70.000km prlezel 8) avto dela pa ko urca 8)

Drgač se pa tut kkšna 1.4, 1.6 vti na avto.net najde podobna, 1.5 še nism zasledu :P

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Napisal/-a Brouky So jul 08, 2006 7:13 pm

Ne da se mi je zej iskat...itak ni tvoja... :lol: grem js raj zej mal ven... :P
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov