Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Re: Še ena HONDA CIVIC TypeR plus

Napisal/-a AVX Sr nov 10, 2010 8:59 pm

daj ga v večjo vrečko izsesaj zrak ven in ga ubistvu vakumsko zapakiraš =) še rja ne bo mogla pridet do njega =)
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če nov 11, 2010 7:42 pm

AVX je napisal/-a:daj ga v večjo vrečko izsesaj zrak ven in ga ubistvu vakumsko zapakiraš =) še rja ne bo mogla pridet do njega =)

hm, sej res, tvoj clio je bil v vrednosti ene feltne od tega avta. te razumem da ne kapiraš pointa shranjevanja avta za čez zimo, da ga obvaruješ kamenja s ceste, soli ter ostale svinjarije katero prinaša zima. ampak okey. no če sem tvoj post narobe razumel in ni provokacija, se ti opravičujem.

Od mene respect mož, vsa čast res. se vidi da znaš avto cenit in ga paziš kolikor je le možno. :bow
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če nov 11, 2010 8:11 pm

seat je napisal/-a:pa prižigal recimo vsakih 14 dni,da malo olje zakroži po motorju.

če se ne misliš zapeljat, to ni potrebno oz. celo škodo mu delaš z laufanjem na mestu; osebno bi vsakih 14 dni obrnil motor "na roko" (pri zobatem jermenu imaš vijak za tako početje, verjetno bo treba zaščitno plastiko stran vzet)če ga ne moreš razbremenit(malo dvignit in podlložit) napumpaj gume na 3.5 in če imaš "dolgo" garažo, ga vsakih 14 dni tudi prestavlaj za kak meter, stranske šipe lahko pustiš za milimeter odprte in logično_poln tank bencina....če je garaža "v hiši" potem je tudi temp. kr konstantna in ni bojazni, da kaj "zrjavelo"...........

PS. prejšnjo zimo sem bratrančevega megana tako "pazil" ko je bil v misiji, s tem, da je bil akomulator cel čas v "dnevni sobi" - po 6 mesecih, je kresnil iz prve(1.6 16v)
Zadnjič spremenil sašo5, dne Če nov 11, 2010 8:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če nov 11, 2010 8:14 pm

Avto je za vozit, ne da stoji na mestu. Več težav lahko imaš če ti stoji na mestu, kot če ga normalno uporabljaš.

Lp

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če nov 11, 2010 8:26 pm

mal je kriza odklaplat akumulator, pa potem vsakih 14 dni nazaj prklaplat, lahko kaj računalnik pokvariš, raje nabavi polnilec za vzdrževanje normalne napetosti akumulatorja in tako pustiš avto stalno priklopljen na baterijo...........poglej malo tele polnilce od ctek-a, drugače pa si vse pravilno naredil glede shranjevanja čez zimo, edino še preveri kako vlažnost imaš v garaži........malo za hec malo zares....... 8)
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če nov 11, 2010 8:48 pm

Zj tkle garaža je zunaj oz. ni v sklopu hiše tako,da bo avto deležen enake temperature kot je zunanja le,da bo na suhem torej nebo videl direktnih padavin.Gume sem napumpal vsa tesnila premazal z glicerinom.Zj imam možnost recimo avto med zimo malo prestavljati torej komot avto obrnem v garaži in se z tem mogoče malo zmanjša možnost,da postanejo gume jajčaste.Marca imam itaq servis,ker je leto okrog pa me zanima ali je smotrno v avto naliti malo več olja recimo malo nad max.....Bencina je polno....tko kot vse tekočine.
@ patrik_A3 ja ker imam možnost bom avto pazil kolikor se le da in vedno sem tko delal z avtomobili.zame to ni le prevozno sredstvo ampak ok mal smešno rečeno "ljubezen" :).In ja lepo,da še kdo razume kako je,če ti avto pomeni nekaj več kot le kanto za prestavljanje iz točke A do točke B
Sej kaj pa me toliko stane,če avto pač malo bolj pazim in mogoče bo morebiti naslednji lastnik to znal ceniti.Sej,če tko gledamo,če avto redno čistiš in ga paziš nimaš v končni fazi toliko dela.Najhuje je očistit in negovat zasvinjan avto....tu pa je dela ohoho.
Si upam trdit,da je Kia,ki jo imam za grdo vreme veliko bolje očuvana kot prenekateri leto dni star avto pa je letos opihnila 12 svečo :).
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Pe nov 12, 2010 7:55 am

ce imas sanso, dvigni avto , tako ti nebo potrebno pazit na gume, razbremenis fedre kot amortizerje ( velik plus)...v ta namen lahko kupis 4 lifterje...simpl...

drugace pa nisem pristas takega negovanja, osebno mi je skoda denarja, da bi mi avto stal celo 1/3 leta...ostalo pa mi tece, nesmisel...pa zelo cuvam in negujem avto, ampak, no, vsakemu svoje...ce je tvoja zelja da avto tako shrnais in pazis na njega te spostujem iz te strani...

vrjami pa nekaj, neben, noben, nebo znal cenit tega, ko bos avto prodajal, in jim prav dol visi kolko si ti nostalgicno navezan na njega, pa ce si ga mel v postli ob sebi...navsezadnje je se vedno kos plastike in pleha, ki mu cena pada, tako in drugace...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Pe nov 12, 2010 9:31 am

dominic je napisal/-a: drugace pa nisem pristas takega negovanja, osebno mi je skoda denarja, da bi mi avto stal celo 1/3 leta...ostalo pa mi tece, nesmisel...pa zelo cuvam in negujem avto, ampak, no, vsakemu svoje...ce je tvoja zelja da avto tako shrnais in pazis na njega te spostujem iz te strani...

vrjami pa nekaj, neben, noben, nebo znal cenit tega, ko bos avto prodajal, in jim prav dol visi kolko si ti nostalgicno navezan na njega, pa ce si ga mel v postli ob sebi...navsezadnje je se vedno kos plastike in pleha, ki mu cena pada, tako in drugace...

lp, dominic...

Se popolnoma strinjam. Kakšno S2000 bi pustil v garaži, TypeR pač ne. Avto je preveč vsakdanji za tako merkanje. Po drugi strani, pa res lepo skrbiš za njega. ;)
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe nov 12, 2010 12:00 pm

dominic je napisal/-a:vrjami pa nekaj, neben, noben, nebo znal cenit tega, ko bos avto prodajal, in jim prav dol visi kolko si ti nostalgicno navezan na njega, pa ce si ga mel v postli ob sebi...navsezadnje je se vedno kos plastike in pleha, ki mu cena pada, tako in drugace...

lp, dominic...

Hja tuki se nebom lih strinjal z tabo.
Vsi dosedanji avti razen enega so odšli k znancem,ker so vedeli kaj kupujejo in so poznali zgodovino in vsi razen enega imajo še vedno te avtomobile.
Vrjemi marsikdo je pripravljen dati kakšen € več,če je avto res ohranjen.Jst venomer pri vseh avtomobilih dam poleg račune vseh servisev in vseh posegov,ki pa si jih tudi fotokopiram,da mi nikol noben ne more kaj očitati.Tudi jst sem domala pol leta iskal TypeR in po kar nekaj pogledanih primerkov sem odštel skoraj tisočaka več,ker je avto res ohranjen in tudi prejšni lastnik je bil res picajzlast kar se avta tiče.Že sam odnos lastnika lahko kupcu marsikaj pove.Sicer nebom razlagal kako je prejšni lastnik pazil na avto z dvojnimi tepihi z vmesnim menjavanjem olja čeprav to ni bilo nujno in tko naprej.....
Šele po nakupu sem spoznal kar nekaj oseb,ki so ta avto poznali od trgovine naprej in vsi so mi povedali enako zgodbo...avto se že prej ni vozil pozimi,ker ga je bilo škoda in tko naprej.. :)
Zj vem,da takole ravnanje meji na obsedenost in norijo ampak nekako nimam srca,da bi po frišno zasoljeni in pošudrani cesti spustil CTR-ko v milost in nemilost :)
Zj glede tega,da je FN2 vsakdanji avto...... no ja kakor se vzame lih za v trgovino in vsakdanje skakanje okrog ni namenjen pa čeprav se da tudi preživet.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe nov 12, 2010 2:08 pm

Če misliš avto takole shraniti čez zimo, potem NIKAKOR ne štartaj vsakih 14 dni, ker boš samo kondenz dobil v celoten sistem vse do katalizatorja in ti bo izpuh rjavel. Na tvojem mestu bi še napolnil tank (čeprav ni treba saj je plastičen in ne bo rjavel), obvezno snel gume oz platišča dol in avto na klocne. Nadalje lahko baterijo odstraniš, če pa imaš prigljuček za el. v garaži si pa privošči tole:
http://www.akumulator.si/index.aspx?sou ... %2001%2006

Vsake toliko priklopiš in pustiš da odlaufa svoj cikel. Drugače pa sem recimo imel svoj motor tako urejeno pospravljen pa tudi polnilec ni pokazal da bi accu kaj moral posebej rihtat.

LP
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po feb 07, 2011 7:47 pm

No danes in včeraj sem zavoljo lepega vremena in nemirnih živcev po več kot mesecu zalaufal R-ko in začuda je kljub dokaj praznemu akumulatorju avto zasopihal in vžgal brez pomoči drugega akumulatorja.Torej sklepam,da je poraba pri stand by dokaj nizka ali pa je akumulator toliko močan,da prenese vžig tudi po dolgem mirovanju.Tukaj po spletu in forumu berem,da se nekaterim akumulator sprazne že po enem tednu.
Prevozil sem pa kar precej kilometrov preden sem avto malo bolj živo zbudil.Sem hotel videt,če mi ni kdo dvojne odmične vun spizdu :lol:
Je pa nastal problem,ker sem pred zimovanjem na avto nanesel QD in ga nisem obrisal,ker sem pač mislil,da bo po pranju ali dveh zadeva šla dol....ampak....žal ni in zatorej je danes prvo sledilo odstranjevanje QD-ja in voska in ponovno voskanje.... :twisted:
Me pa zanima kako se vzdržujejo akumulatorji,ki nimajo možnosti dolivanja vode,ker nima nobenih čepkov,ki bi omogočali dolitje vode.Melo me bega,ker je to orginal akumulator in še deluje bp le rad bi dolil vodo.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 57 gostov