mito155 je napisal/-a:ven0m je napisal/-a:BoneS je napisal/-a:se strinjam z DeLux-om
x2
Drugače pa mene bolj zanimajo številke... Kakšne wooferje maš v kišti. Če so dvošpulaši al obični. Kak ojačevalec je, kako ga maš vezanega, kak je spredn sistem, kako maš tisto vezano. Kolko kaj žene itd... Cena me ne zanima... ker ti jaz tudi lahko rečem, da sem vrgo 5k€ za feršterkerijo v mojo staro renglo pa ti to nebo nič kaj dalo za vedet,
razn tega, da si bi zdaj lahko kupo 06 letnik a4ko
lahko ti dam primer opisa
Kišta (x litrov)
Bass: 2x x-firma - x wRMS po komadu @ x ohmov
Sistem: x x-firma - x wRMS - x kanalov @ x ohmov
ojačevalec: x-firma - x kanaln - x wRMS po kanalu @ x ohmov
iz tega vprašnja bi rekel da nimaš pojma o muziki... tiste ki nekaj vedo jih ne zanima moč in ohmi ipd... samo vpraša kaj imaš in je stvar jasna..
Da da impedanca zvočnikov sploh ni pomembna. Ne bodi pametn pa idi nekam drugam frulit. Velja?
Offtopic: Če si tako pametn potem pa ti meni povej odgovor na to. imaš 2 ojačevalca. Eden ti da 4x 125wRMS pri 4ih ohmih. Drug ti da 2x900wRMS pri 2eh ohmih. Ti pa imaš 7 zvočnikov. 2 tweeterja 125wRMS pri 4ih ohmih, 2 mid-a s 150 wRMSa pri 4ih ohmih, 2 3sistemca s 150wRMSa pri 4ih ohmih, ter bass z dvojnim navitjem 2x1200wRMS pri 2x2 ohmih. Nagradno vprašanje, kako bi ti to vezal, da bi lahko maksimalno obremenil ojačevalce? Aja in to reši brez, da uporabiš zvočniško impedanco, ker si taki
specijalec in impedanca ni pomembna...
Pa ne reči, da to nima ne repa ne glave, ker sem ti podal popolnoma vse podatke ki jih potrebuješ, da to ugotoviš, če si specijalec.
Aja pa mid pa tweater nimata kretnice skupaj, ampak sta oba ločena, vse je samostojno. Na šibkejšem ojačevalcu pa lahko hpf daš od 2,4khz dalje, pač v pomoč samo.