Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 Po sep 13, 2010 4:49 pm

pskoda je napisal/-a:Avto je fotrov tako da ne vem če se mu bo dalo kam vozit, ker on ni te sorte.
- kot 1 na original platišča 18" ne boš nikol dobil širine 245 ker so 7,5J in verjemi mi da že 225 guma zgleda široko za tak avto.
- kot 2 ne nižaj več kot ti ponuja eibach ker avto bo zelo nizek in kolikor je cesta malo zvita boš takoj popraskal po spodnji zaščiti motorja (plastika). Na tisti sliki ki sem prilepil modrega bravota je nižan z eibachi in je max v poden ker drugače je nemogoče vozit

Verjetno misliš samo menjava vzmeti ne gewinde?! 35mm?

Lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po sep 13, 2010 4:52 pm

scirocco12 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Avto je fotrov tako da ne vem če se mu bo dalo kam vozit, ker on ni te sorte.
- kot 1 na original platišča 18" ne boš nikol dobil širine 245 ker so 7,5J in verjemi mi da že 225 guma zgleda široko za tak avto.
- kot 2 ne nižaj več kot ti ponuja eibach ker avto bo zelo nizek in kolikor je cesta malo zvita boš takoj popraskal po spodnji zaščiti motorja (plastika). Na tisti sliki ki sem prilepil modrega bravota je nižan z eibachi in je max v poden ker drugače je nemogoče vozit

Verjetno misliš samo menjava vzmeti ne gewinde?! 35mm?

Lp

Ja, mislim da so sportline

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii Po sep 13, 2010 5:05 pm

- kot 2 ne nižaj več kot ti ponuja eibach ker avto bo zelo nizek in koliker je cesta malo bolj zvita (rudnik v lj pozabi) boš takoj popraskal po spodnji zaščiti motorja (plastika). Na tisti sliki ki sem prilepil modrega bravota je nižan z eibachi in je max v poden ker drugače je nemogoče vozit

225 je sedaj na avtu(17 col ) :) nebi se branil se malo sirše:) ampak če praviš da ne gre potem ne bo nič .. Rudnik to misliš tam pri Leclercu? Z -30 kolikor je znižan od tvojega fotra je kaj težav? Si imel kje probleme(cesta) z -30?

Zanima me še za zimske gume .. katero dimenzijo se splača uzeti ? 15, 16 ali 17 col? Vse tri imam namreč napisane nekateri pravijo da je dosti težje voziti z 17 col kot z 15 col po snegu.Je razlika tako velika? Razumem da je površina ki pritiska na podlago ( sneg) večja in tu nastane razlika napram 15 col ampak koliko se pozna? Z 17 namreč nimam izkušenj( izpit imam le dobre 3 leta ja vem sem še mladič.. 22 pomaldi hehe) .. do sedaj sem vozil samo z 15 col in še to ne ta avto :) .. Čez zimo se ne nameravam voziti veliko s tem avtom saj imam do službe 1.5km tako d ne bom hodil z njim na šiht ker mi ga je škoda... avto bo pozimi delal kakšnih 20 km na mesec( trgovina) z izjemo kakšnega izleta ali je potrebno biti na kaj pozoren ker bo avto večino zime stal.

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ Po sep 13, 2010 5:10 pm

Sicer ni bordo rdeč, ampak je pa nižan z Eibach Prokitu in z črnimi smerniki. Moj bivši Bravo Sport.

Slika

V živo je zgledalo kar lepo razen, da so platišča preveč notri stala. To se tudi ne spremeni, če boš tiščal gor stock 18" - iirc imajo malenkost manjši ET in kot je pskoda napisal so samo 7,5J. Kako se pa tako nižan pelje sem pa že napisal. Another thing - če/ko boš kupil vzmeti za -30mm ali -50mm se tako ali tako ne bo za toliko posedel, ampak prej manj.

Lp

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii Po sep 13, 2010 5:18 pm

_Ozi_ je napisal/-a:Sicer ni bordo rdeč, ampak je pa nižan z Eibach Prokitu in z črnimi smerniki. Moj bivši Bravo Sport.

http://www.shrani.si/f/d/GK/4GmViIur/dsc00003-copy.jpg

V živo je zgledalo kar lepo razen, da so platišča preveč notri stala. To se tudi ne spremeni, če boš tiščal gor stock 18" - iirc imajo malenkost manjši ET in kot je pskoda napisal so samo 7,5J. Kako se pa tako nižan pelje sem pa že napisal. Another thing - če/ko boš kupil vzmeti za -30mm ali -50mm se tako ali tako ne bo za toliko posedel, ampak prej manj.

Lp

Uf hud hud... ja sem že razmišljal da bi dal distančnike da bi prišle feltne bolj ven bi bilo dosti lepše. Praviš bivši .. kako to ? nisi bil zadovoljen z avtom? So bili kakšni problemi?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po sep 13, 2010 5:19 pm

Če moš nižal za 50mm boš pozimi z 15" plužil, ker guma ima manjši obseg kot 18". Oče ima 15" za zimo še od stilota, drugače pa priporočam 16" z 205 širine, 17" (225) je preveč za zimo oz preširoka oz spet odvisno kje živiš in kam se voziš.
Pa še to, 245/35R18 je premajha guma, mogla bi bit 255/35R18

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ Po sep 13, 2010 5:34 pm

Kafiii je napisal/-a:Uf hud hud... ja sem že razmišljal da bi dal distančnike da bi prišle feltne bolj ven bi bilo dosti lepše. Praviš bivši .. kako to ? nisi bil zadovoljen z avtom? So bili kakšni problemi?

Hotel sem stock bolj športen avto, ker je predelovanje takšnega basic/daily avta v nekaj drugega za kar je namenjen kar trnova pot. Tudi če bi že podvozje pošlihtal in doziranje moči še vedno ostane slab menjalnik, ki ne omogoča res hitrega pretikanja in premehek volan brez povratnih informacij. All-in-all sploh ne krivim avta, ker je za svoj denar kar soliden piece of kit, ampak sem se jaz napačno odločil kaj želim od avta in sem ga zato potem prodal sestri.

Sem imel pa par težav, ki jih brez nemških in angleških forumov/forumašev ne bi rešil. Enostavno so servisi preslabo založeni z mehaniki kateri se spoznajo z to materijo in tudi naš zastopnik skoraj ne bi mogel opravljati slabšega dela. Kot en bonbonček lahko omenim, da mi je stabilizator začel pokati 700km po nakupu novega avta in ga mi niso hoteli zamenjati, ker ni bil iz serije katera je imela napako. Če poka ali ima ali nima napako? :roll: Je bilo še par res banalnih težav, ampak mi je servis res šel na roko da smo v roku 1-2 mesecev vse uredili.

Če se imaš rad ti priporočam dve stvari. No.1 - raje letos vzemi amortizer/vzmeti combo in drugo leto platišča kot pa samo vzmeti. No.2 - pod nobenim pogojem ne it na nemški Bravo forum gledati v rubriko napake/težave.

Lp

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii Po sep 13, 2010 5:56 pm

_Ozi_ je napisal/-a:
Kafiii je napisal/-a:Uf hud hud... ja sem že razmišljal da bi dal distančnike da bi prišle feltne bolj ven bi bilo dosti lepše. Praviš bivši .. kako to ? nisi bil zadovoljen z avtom? So bili kakšni problemi?

Hotel sem stock bolj športen avto, ker je predelovanje takšnega basic/daily avta v nekaj drugega za kar je namenjen kar trnova pot. Tudi če bi že podvozje pošlihtal in doziranje moči še vedno ostane slab menjalnik, ki ne omogoča res hitrega pretikanja in premehek volan brez povratnih informacij. All-in-all sploh ne krivim avta, ker je za svoj denar kar soliden piece of kit, ampak sem se jaz napačno odločil kaj želim od avta in sem ga zato potem prodal sestri.

Sem imel pa par težav, ki jih brez nemških in angleških forumov/forumašev ne bi rešil. Enostavno so servisi preslabo založeni z mehaniki kateri se spoznajo z to materijo in tudi naš zastopnik skoraj ne bi mogel opravljati slabšega dela. Kot en bonbonček lahko omenim, da mi je stabilizator začel pokati 700km po nakupu novega avta in ga mi niso hoteli zamenjati, ker ni bil iz serije katera je imela napako. Če poka ali ima ali nima napako? :roll: Je bilo še par res banalnih težav, ampak mi je servis res šel na roko da smo v roku 1-2 mesecev vse uredili.

Če se imaš rad ti priporočam dve stvari. No.1 - raje letos vzemi amortizer/vzmeti combo in drugo leto platišča kot pa samo vzmeti. No.2 - pod nobenim pogojem ne it na nemški Bravo forum gledati v rubriko napake/težave.

Lp

Čudno da so take težave, s tem avtom ki si ga lastim pa do sedaj v skoraj 60.000km nobenih težav , z izjemo 1 žarnica ki je crknila.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Po sep 13, 2010 6:20 pm

- kot 2 ne nižaj več kot ti ponuja eibach ker avto bo zelo nizek in koliker je cesta malo bolj zvita (rudnik v lj pozabi) boš takoj popraskal po spodnji zaščiti motorja (plastika). Na tisti sliki ki sem prilepil modrega bravota je nižan z eibachi in je max v poden ker drugače je nemogoče vozit

se popolnoma strinjam s tabo. 225 je res max za tak avto po drugi strani pa ni nobene potrebe oz. koristi za 245 širine. edin tisti, ki se bo peljal 10 m za tabo bo to videl (no pa na porabi se bo poznalo...). čeprav ne vem zakaj nebi dobil 245 gumo na platišče 7,5J?? na original 17" platišču, ki je širine 7J gre brez problema 225 gor...

za zimske ti pa priporočam vsaj 16", ker bo avto drugače smešno izpadel. sj potem maš te felge nenazadnje 1/3 leta...

glede napisa bravo, temnenja in teh stvari... zavedi se, da maš nov model avtomobila (in ne neka stara j***a), ki že v originalu izgleda zelo lepo. če se že odločaš za kakršnekoli predelave bodi zelo previden, da ga ne zaj.... 18" original felge, ne preveč spuščen, temnenje stekel je še nekak ok.

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ Po sep 13, 2010 6:51 pm

Kafiii je napisal/-a:Čudno da so take težave, s tem avtom ki si ga lastim pa do sedaj v skoraj 60.000km nobenih težav , z izjemo 1 žarnica ki je crknila.

Avto je bil relativno hitro razvit in žal je imel kar nekaj porodnih krčev. Bilo je tudi nekaj vpoklicev - kot sem omenil pokanje sprednjega stabilizatorja, puščajoča cev za dovod hladilne tekočine do turba, napaka na zvaru na zadnji premi, toplotna zaščita nekje pri turbu, ki je lahko povzročila ogenj, pokajoč pedal za sklopko, rosenje zadnjih luči (so nekaj časa menjali na garancijo....sedaj je uradno od zastopnika "luči so tako narejene"),....

Večina teh stvari je tako odpravljena v prvem odseku življenja avta katerega si ti preskočil kot drugi lastnik. Moraš pa vedeti, da se ljudje in naše dojemanje zelo razlikuje. Sam sem zelo pedanten in ker vem kako bi naj kaj funkcioniralo še prej opazim takšne težave medtem ko opazim da nekateri teh napak sploh ne registrirajo. Enako je na DE forumu kjer res najdejo vse banalne tako kot konstrukcijske napake.

Če tebi služi bp - super in upam, da bo še tako ;)

Uporabniški avatar
ST 13
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a ST 13 Po sep 13, 2010 8:21 pm

Sem jih preslikal z drugega avta, pa sem prepozno videl da so malo drugačne (imajo manj krakov)

Slika

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii Po sep 13, 2010 9:15 pm

ST 13 je napisal/-a:link ne dela

http://www.Slikomat.com/slika/4540882.htm Cenovno so ugodne vse 4 cca 600 € edino ne vem kako je s poštnino ki zna biti draga.( moram vprašat ).. če jih najdem kje v italiji pa jih grem kar iskat :-P ..če bodo seveda lepo izpadle

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Po sep 13, 2010 9:31 pm

Gangsta :shock: :lol:

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii Po sep 13, 2010 9:35 pm

airmike je napisal/-a:Gangsta :shock: :lol:

ha ha meni so ušeč :) ne vem pa kako bo izpadlo na avtu oops

Uporabniški avatar
ST 13
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a ST 13 Po sep 13, 2010 9:50 pm

Slika

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii Po sep 13, 2010 9:54 pm

ST 13 je napisal/-a:http://www.shrani.si/f/3n/FH/39ZVts0a/download-3.jpg

Neprimerno bolš kot črne, še enkrat hvala za trud, ko bojo kakšne spremembe( v kratkem ) pa bom seveda dokumentiral s slikovnim materialom :D

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii To sep 14, 2010 8:55 pm

Zanima me katera dimenzija 18 col gum in sicer širina 225 je ''najtanjša?, da ni balon ampak da je čimtanjša?Sprašujem pa za letne pnevmatike. Ali so pnevmatike vredestein dobre? nekaj me vleče k njim :)

Ali pa morda tele: http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3995372 so pa semi slick .. so primerne za vsakdanjo vožnjo? Ima kdo kakšne izkušnje z njimi?

Hvala za odgovore.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To sep 14, 2010 9:55 pm

Kafiii je napisal/-a:Zanima me katera dimenzija 18 col gum in sicer širina 225 je ''najtanjša?, da ni balon ampak da je čimtanjša?Sprašujem pa za letne pnevmatike. Ali so pnevmatike vredestein dobre? nekaj me vleče k njim :)

Ali pa morda tele: http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3995372 so pa semi slick .. so primerne za vsakdanjo vožnjo? Ima kdo kakšne izkušnje z njimi?

Hvala za odgovore.

Oprosti, ampak ce ti ne ves, kaj so semislick gume, potem jih ne rabis. Sem 100% . Tisti, ki jih rabijo in jih bojo kupili z namenom, vejo o cem se gre. Ce pa ti kupujes, da bo lepo zgledalo je pa brezveze. Vzami gumo primerne dimenzije in pravo kvaliteto in bos zadovoljen.
To je napisano le dobronamerno.
:)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr sep 15, 2010 10:32 am

Kafiii je napisal/-a:Zanima me katera dimenzija 18 col gum in sicer širina 225 je ''najtanjša?, da ni balon ampak da je čimtanjša?Sprašujem pa za letne pnevmatike. Ali so pnevmatike vredestein dobre? nekaj me vleče k njim :)

Hvala za odgovore.

Misliš presek? JAz imam 225/35R18 in misli da je najmanši presek za 225 širine

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas Sr sep 15, 2010 4:04 pm

izredno lep avto , zanimiv motor vendar narejen za puntota ali 500, ker enostavno je prešvoh za bravota. Se kar čuti da je 1.4 če hočeš d akam gre je treba vrtet zadevo. z 1.8T bi fiat imel boljše zmogljivosti in manjšo porabo, seveda bi bilo zavarovanje dražje.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov