Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Zastavonoša BMW 750i by Mihaing

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr jan 12, 2011 9:37 pm

mihaing je napisal/-a:Fantje ne obremenjujte se koliko bom imel stroškov. Niče ne gre od vašega žepa. Eksotika zahteva svoje in pika :!: :!: Prosim ne smetite teme o porabi in stroških.

človek bi se kar zjokal na tole... avto je špica, res... sam stroški ki jih boš mel pa....

a to boš mel kot avto za vsak dan ? za v službo ? ali samo za vikend ? samo za poleti ? ga boš registriral celo leto ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jan 12, 2011 9:40 pm

Zdele berem tele komentarje pa me zanima ali ste kaj zraven dal? Mogoče mi je ušlo, da ste. :roll: :roll: :roll:
Pa za bencin, servise, registracijo, gume .......... mu boste tud zraven dajal. ;) Sej je Miha točno vedu kaj je kupil, če pa ste fouš ( nacionalni šport v slo) pa raje komentarje zadržite zase. Pa kolena si pogriste kje je avto trenutno pa ali je trenutna poraba 12l /100km ali pa 83l/ 100km.

Miha naj ti služi in uživaj v otoških sanjah. Očitno eni ne prenesejo, da si si jih privoščil. Srečno

lp

p.s. :roll: :roll: :roll: :roll:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 12, 2011 9:46 pm

Sem čisti laik, kar se tiče BMW-jev, pa me zanima še par stvari o tem V12:
-a ima jermen, verigo
-koliko odmičnih gredi ima (2, 4 ? )
-praviš, da ima 2 ventila na valj, se pravi skupaj 24?

Pa še najbolj osnovnošolsko vprašanje....kaj je tisti mali pedal levo od zavore? Vedno znova ga opažam pri raznih avtih (avtomatikih) pa pozabim čemu služi? oops

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Sr jan 12, 2011 9:48 pm

peroRS je napisal/-a:
Pa še najbolj osnovnošolsko vprašanje....kaj je tisti mali pedal levo od zavore? Vedno znova ga opažam pri raznih avtih (avtomatikih) pa pozabim čemu služi? oops

"Ročna"?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jan 12, 2011 9:59 pm

mike133, ja a ni logično, da boš pri rabljenem avtu velik manj izgubu na ceni kot pri novem (pa naj bo to yugo, golf al pa mihatova 7ka)?

mihaing, maš pa j***a, da si v teh časih privoščiš tako ladjo ;) ;) oops :D
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr jan 12, 2011 10:00 pm

Kaj sanjate z zavarovanjem pa da je drag, 500 € te pride s polnim bonusom (in AOplusem)..

Sicer pa zlo lep avto, tut meni osebno najlepše sedmice in najlepši avto tega razreda za tiste čase. Me je že večkrat rajcalo da bi ga mel, še posebej zaradi cen, ki jih dosegajo, opreme in motorjev ki jih imajo.. Sem pogledal v eurotax, nov je bil 118.000 € (brez popustov), danes pa jih dobiš za 5-10 k €.. Upam, da ga bom nekoč mel :)

lp
Slika

mike133
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mike133 Sr jan 12, 2011 10:03 pm

IcEm4n je napisal/-a:mike133, ja a ni logično, da boš pri rabljenem avtu velik manj izgubu na ceni kot pri novem (pa naj bo to yugo, golf al pa mihatova 7ka)?

mihaing, maš pa j***a, da si v teh časih privoščiš tako ladjo ;) ;) oops :D

Pa ravno to hočem povedat, da znajo vsi računat samo z enega konca. Niso stroški avta samo tekoči stroški (zavarovanje, bencin, popravila) pač pa tudi izguba vrednosti skozi leta. In na koncu naračunaš, da se z vrhunskim-sanjskim starejšim avtom lahko voziš ceneje kot z novimi "igračami".

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr jan 12, 2011 10:12 pm

peroRS je napisal/-a:Sem čisti laik, kar se tiče BMW-jev, pa me zanima še par stvari o tem V12:
-a ima jermen, verigo
-koliko odmičnih gredi ima (2, 4 ? )
-praviš, da ima 2 ventila na valj, se pravi skupaj 24?

-ima verigo
-2 odmični gredi
-24 ventilov

Tisto malo pedalo je parkirna ročna zavora, sprostiš pa jo z ročko ki je tam kjer imate ostali ponavadi stikalo za prižiganje luči

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Sr jan 12, 2011 10:20 pm

Delal sem samo primerjavo, ker se mi je pac zdelo zanimivo.. cist iz firbca! odkrito mi je cist vseeno, kar kdo ima in kaj kdo nima.. imam avto, ki ima tekoce stroske v primerjavi z to sedmico x 3 (poraba je edino 1:1), tako, da se osebno ne obremenjujem z tem!

Se ti opravicujem za smetenje tvoje teme!

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Če jan 13, 2011 8:30 am

Made for the autobahn. Kakšna je pa teža?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Če jan 13, 2011 8:34 am

MyWay! je napisal/-a:Made for the autobahn. Kakšna je pa teža?

2053kg ;) ;)

Ja drugače pa je res autobahn bomber. Naj povem da ima tudi dvojna stekla in je vožnja tiha ko hudič 8) 8)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jan 13, 2011 8:40 am

King1 je napisal/-a:Zdele berem tele komentarje pa me zanima ali ste kaj zraven dal? Mogoče mi je ušlo, da ste. :roll: :roll: :roll:
Pa za bencin, servise, registracijo, gume .......... mu boste tud zraven dajal. ;) Sej je Miha točno vedu kaj je kupil, če pa ste fouš ( nacionalni šport v slo) pa raje komentarje zadržite zase. Pa kolena si pogriste kje je avto trenutno pa ali je trenutna poraba 12l /100km ali pa 83l/ 100km.

Miha naj ti služi in uživaj v otoških sanjah. Očitno eni ne prenesejo, da si si jih privoščil. Srečno

lp

p.s. :roll: :roll: :roll: :roll:

ti si v realnem življenju tudi tak emocionalen? Po mojem subjektivnem mnenju je tudi neracionalen nakup v vseh pogledih, pa nisem zato niti malo "fauš", vsaka čast da si lahko privošči. Bi imel za ta denar raje kaj druga, npr. njegovega bivšega ali pa pri no limit $$ nekaj takega kot ima SamoK :) očitno pač ne cenim dovolj klasike..

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Če jan 13, 2011 8:45 am

Hehe, hudo sem prebral celo temo :DDD zanimivo, da se še kdo odloči za tole... Je pa supr mašina, močna pa tok, da bi lahko poganjal eno majhno mestece... heheh super veliko varnih kilometrov. 8)
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Če jan 13, 2011 8:49 am

@dadek; sto ljudi sto čudi =P Še dobro da ne razmisšljami vsi tako kot ti, čene bi bila polna cesta M3 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nimam pojma zakaj se spotikate ob racionalnost in stroške. Kje zaboga sem omenil, da je bil to racionalen nakup in so majhni stroški vzdrževanja. Daleč od tega. Mi je veselje do vožnje bolj pomembno kot kos papirja =P =P :!: :!: Edino tako se lahko reši klasika, ki skoraj v svoji klasi nima konkurenta in ima nekja kar imajo le še redki V12 =P ;)

Užitek: neprecenljivo =P

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Če jan 13, 2011 9:23 am

Eni bi najraj vidl de daš notr 1.9tdi alpa 1.2tsi. z nobenim neboš zgrešu, ker ti bo pr 200km/h žru 2,3 litra, z ugasnjenim radijem pa 2,2 litra.

Je pa tole top zadeva. (a nimajo v bistri prav takega?)
Slika

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin Če jan 13, 2011 9:33 am

V Bistri je prejšnji model sedmice. Ta ki je bil pred to. Prepozna se ga po opazno drugačnem zadnjem koncu.
In misilm da je tam 740, nisem pa siguren lahko da je tudi 750.
Bil je pa avto v Bistri v lasti enega veleposlaništva.

b74
Nov uporabnik

Napisal/-a b74 Če jan 13, 2011 4:44 pm

Mihaing,čestitke za nakup 750-ke,res ji manjka samo še L,sem bivši lastnik starejše 750i,tako da mi je jasno zakaj si ga kupu,meni je mankalo samo malo "konjev",drugače pa hud avto s katerim nisem imel nikakršnih stroškov.Sedaj se vozim pa z 740il,ker 750-ke ni bilo na vidiku ko sem kupoval igračo.Pa upam da se kdaj srečamo da me zapelješ en krog!

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Če jan 13, 2011 5:43 pm

mike133 je napisal/-a:Čestitke tudi z moje strani. Avto je fantazija. Veliko užitkov in varno vožnjo.
Drugače se pa tudi sam odločam za nakup podobne zadeve...le da so v igri še MB-S klassa in A8.

Drugače pa vsem ki se pritožujete nad stroški in vzdrževanjem. A je kdo naredil slučajno izračun, koliko stane nadaljnjih 100.000 km oz. 5 let s tole sedmico in kakšnimi novimi "jajčki" za 20k €. Če upoštevamo, da dobiš podobno ladjo za 4-8k€ in bo njena cena po 5-ih letih padla le za malenkost nova "jajčka" pa boste takrat le s težka prodali za polovico nabavne vrednosti. Tudi če bi moral zamenjati polovico 7-ice bi bil še vedno v plusu. Sploh so pa taki "wagni" narjeneni malo drugače in če se malo znajdeš lahko poceni zamenjaš tudi morebitno malenkost ki bi morda lahko šla kvragu.

Skratka nakup je še kako smotrn...za manj denarja se boš vozil kot malokdo :D

LP M

Tem avtom (govorim o redkih modelih, ki so normalno vzdrževani) cena po 12-14 letih prične spet naraščat, zato se v youngtimerskih krogih štejejo tuki kot investicija. ;)

p.s. Sedaj je recimo čas za nakup kakšnega dobro ohranjenega Audija S8.

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Pe jan 14, 2011 11:52 am

Svaka čast miha kar si si kupu ;) Tole pa je biu preobrat ane :) iz trojke na tako sedmico :D
Svaka čast res še enkrat, lepo da si si uresniču sanje :D Sam morš pa pridt na kkšno srečanje da me pelš en krog ;)

LP

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 14, 2011 12:09 pm

Kaj ste eni tako zamorjeni, še dobro da obstaja narod, ki kupuje in ohranja v dobrem stanju takšne voze! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov