Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

peroRS
Mojster foruma

Re: From ugly BeTTy to unique... Audi TT

Napisal/-a peroRS To mar 06, 2012 8:15 pm

0:29 :shock: :DDD :DDD

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Re: Audi TT 1.8T, rabim pomoč, str.5

Napisal/-a whiTTe Če maj 03, 2012 5:30 pm

Zivjo. Zadnje case opazam bel dim za sabo in vonj po bencinu. Nekje pri turbini sem opazil sledi olja, avto normalno vlece razn ucas mal cuka neglede ba to al je mrzel al vroc. Kokr se spomne.LMM je bil mmenjan 2 leti nazaj, redno servisiran na 7500km, olja pa popije 1l.Dost mam tega branja in ugibanja kaj bi loh blo zato vas sprasujem in prosim ce mi lahko svetujete kaksnega mojstra ki se spozna na VAG koncern in turbo motorje. Itak jih je malo morje sam struckotov je mal. Sem pa iz okolice lj. Za nasvete in pomoc se vam vnaprej zahvaljujem.

Lp Jimmy

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če maj 03, 2012 10:58 pm

beli dim je ponavadi indikator mešanja vode in olja...

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če maj 03, 2012 11:19 pm

adis je napisal/-a:beli dim je ponavadi indikator mešanja vode in olja...

Kar lahko pomeni:
- olje v turbini (menjava turbine)
- tesnilo glave zanič (olje v hladilni tekočini, hladilna tekočina ni več rdeča ampak že rjavkasto obarvana, pojav mehurčkov v raztezni posodi)
- poknjena glava
- možno tudi kakšno tesnilo na hladilniku olja (čeprav potem ni razloga da bi belo kadilo)

Na ljubljanskem koncu mogoče Hribar?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe maj 04, 2012 7:22 am

ce ti cuka je mozn da je prerevna mesanica pa znas met tezave ce ga bos zgal...
preglej ce lambda dobro dela pa ce lmm pravilno kaze.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Napisal/-a whiTTe Pe maj 04, 2012 8:55 am

Vikking je napisal/-a:
adis je napisal/-a:beli dim je ponavadi indikator mešanja vode in olja...

Kar lahko pomeni:
- olje v turbini (menjava turbine)
- tesnilo glave zanič (olje v hladilni tekočini, hladilna tekočina ni več rdeča ampak že rjavkasto obarvana, pojav mehurčkov v raztezni posodi)
- poknjena glava
- možno tudi kakšno tesnilo na hladilniku olja (čeprav potem ni razloga da bi belo kadilo)

Na ljubljanskem koncu mogoče Hribar?

prvo: kako se ve če je res olje v turbini? vrjetno je treba razdreti in pogledat. okoli turbine je res madež olja sam se ne pomeni da je v turbini olje ali se pac motim. tega se bojim ker bo strosek VVEEllikkk
drugo: tesnilo glave je najbrž potrebno menjave, če mi ob menjavi niso dali prožnejšega gumijastega, ker je problem z enimi ki so bolj plastični in radi pokajo ( manj zdrzijo ) bom preveru se barvo hladilne tekočine.
tretje: poknjena glava? bo treba razdreti in pogledat, sj zato pa pravim da rabim enga strčkota k bo ze na dvigalu vedu vsaj približno kaj je in kje se lotit problema.

ze mas izkusnje s Hribarjem? al pa poznas koga ki je bil zadovoljen s storitvijo?

abbe je napisal/-a:ce ti cuka je mozn da je prerevna mesanica pa znas met tezave ce ga bos zgal...
preglej ce lambda dobro dela pa ce lmm pravilno kaze.

hmm... pa smo tam. to sm tud caku. zaradi cukanja sm mesec dni nazaj peljal avto Debevcu da mi pogledajo kje bi loh bil problem. no tester je pokazu en senzor olja in lambda. naročim menjavo samo senzorja ker spet ni tak strošek, za lambdo je definitivno večji zato se nism odloču za "uraden" servis. sm pa vprasu se par k jih poznam in mi vsi pravijo da je lambda po vsej vrjetnosti kriva za cukanje, za smrad po bencinu in posledicno tudi mal večjo porabo. tester je pokazal pravilno delovanje LMM-ja.
potem po vsej vrjetnosti lambda? najbrz je priporočena menjava z novo?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe maj 04, 2012 9:02 am

teško da boš dobil mehanika, ki bo avto spravil na dvigalko in bo takoj vedel kaj je narobe dokler se nekaterih vitalnih delov ne pregleda v popolnosti.

torej bo potrebno nekaj "šaraufanja"

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe maj 04, 2012 9:57 am

sicer vrjamem da so na forumu strokovnjaki za 1.8 t motorje sam se nben no oglasi.bom jst mal cist tko osnovno povedal
ce avto ne pije hladilne tekocine potem glava ni počena pa tudi tesnilo glave ni zanič.
gumijastih tesnil glave ni.so le "kartonska" pa kovinska.
kar se lambde tiče je ZELO pomemben dejavnik pri teh 1.8t motorjih,ce ne dela pravilno lahko skos poliva motor pa poj troši preveč pa ne gre dobro pa tko naprej.
LMm je še bolj pomemben sploh pri 1.8t motorjih ki nimajo druck senzorja,ker se prek lmm-ja potem računa vse in če ne dela dobro lahko posuši motor pa avto ful dobro gre samo ne dolgo časa.po pa lulnjo v batu nardi...
pelji nekomu ki bo dejansko znal pogledat a lmm pravilno deluje,lambdo pa res zamenjaj čim prej..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Napisal/-a whiTTe So maj 12, 2012 1:44 pm

Avto smo priklopil na tester in edino napako pokaze za lambdo sondo. Sem narocil v cetrtek in jo ze imam doma. Upam da bodo simptomi po menjavi izginili in da bo avto zopet normalno deloval in dobil na moci brez kaksnega cukanja in podobno. Kar se tice LMM-ja je bil menjan tocno dve leti nazaj in vsaj zaenkrat ni znakov da je fuc, ceprav vem da imajo 1.8t motorji ponavljajoce se tezave z LMM. bo treba se detaljni pregled oddusnih cevi da ni kera preparela pa se kaksna tesnila zamenjat. Kaj vec pa javim v ponedeljek ko zamenjam lambdo.

Ps.: drgac se je pa ze javil znan uporabnik s svojim priporocilom o poznavalcu T motorja.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Po maj 14, 2012 7:32 am

počena glava... pri meni je bilo isto.. nekaj časa je smrdelo in bel dim ko sem prižgal motor. Potem je bil vsega konec. Sicer nisem čakal do konca, je pa strošek popravila velik. Tesnila so cca 300€, potem je treba dobiti dobro glavo. In pa mojstra k bo to delal. Dela je kar nekaj. Ko bo glava dol pa boš vidu kaj je z turbotom. Po vsej verjetnosti ima počeno ohišje. Če misliš imeti avto zase ti 2k€ ne gine. Pa odtrgaj že dol katalizatorje. In vse cevi zamenjaj z silikonskimi ( spet 300€)

lp

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Re: Audi TT 1.8T, AUDI A4 1.8T 190KS edition

Napisal/-a whiTTe To nov 27, 2012 3:13 pm

da ne odpiram nove teme.

pozna mogoce kdo omenjeni avtomobil?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6599912&show=1

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Re: Audi TT 1.8T, AUDI A4 1.8T 190KS edition

Napisal/-a sasocar123 To nov 27, 2012 6:13 pm

whiTTe je napisal/-a:da ne odpiram nove teme.

pozna mogoce kdo omenjeni avtomobil?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6599912&show=1

Ta avto, če se ne motim ima nekdo na forumu. Preglej malo galerijo ;)

Uporabniški avatar
scorpion 007
Uporabnik še ni polnoleten

Kraj: Trbovlje, SLO

Re: Audi TT 1.8T, AUDI A4 1.8T 190KS edition str.5

Napisal/-a scorpion 007 To nov 27, 2012 6:44 pm

Mogoče audi-freak @Vasc0? :)

LP!
KeN3k1 :)

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ To nov 27, 2012 7:13 pm

Ta z linka ni od Vasc0-ta.

p.s. se opravičujem za offtopic.
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Napisal/-a whiTTe To nov 27, 2012 8:17 pm

Kot je ze Falco_ omenil to ni avtomobil s foruma. Sem ze vse prekontroliru pa ga nisem nasel.:(
Hvala za odgovore. Se kdo???
LP

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Audi TT 1.8T, smth new str.6

Napisal/-a whiTTe Če nov 29, 2012 2:50 pm

Bago je napisal/-a:Kako pa kaj avto (TT), kaj je bilo krivec za dim?

Ja prvo se je na avtu zamenjala lambda sonda in pa tesnilo pokrova ventilov tako da je stvar urejena. Sem pa opazil, da po tem ko sem odstranil katalizator in srednji lonec se malo zakadi recimo ce avto dela na mestu kaksno minuto in potem ko speljem se malo zakadi ampak to je zaradi odprtega izpuha. tako da je stvar sanirana. je pa avto pri mehaniku in bo deležen menjave amortizerjev, prednjih kolesnih ležajev obnova obeh polosovin in pa končniki se bodo zamenjali. V februarju 2012 so se zamenjale roke, gumi puše stabilizatorji končnikov tako da bo ( je ) podvozje urejeno tako kot mora biti. v kratkem sledi še mali servis, ker se približuje meji 7500km. jbg mal prej olje menjam:)

da malo osvežim temo. Vmes sem imel še bližnje srečanje z malomarnim voznikom, ki več pozornosti posveti radiu kot pa vožnji sami. Sem čakal na semafurju in samo KkkrraAASSss. pa me je nabasal v zadnji del sam sem pa potem še zlezel naprej in pobožal vozilo pred menoj.

sreča da je ostalo samo pri plastiki.

IMG_0293.jpg
poškodovan zadnji odbijač ( zavarovalnica krila novega )
IMG_0436.jpg
rahlo poškodovan sprednji odbijač, ki je bil potreben novega barvanja
IMG_0298.jpg
pobarvan in skoraj namontiran novi odbijač
IMG_0506.jpg
Ker mi je nekako zadaj deloval pust sem se odločil da spodnji del spoilerja polepim s karbon folijo, pobarvan audi znak in pa rahlo zatemnjene zadnje luči. končni izdelek niti ni tako slab. ali pač?
IMG_0575.jpg
Ker se je že barval sprednji odbijač sem ličarju naročil da mi zasvasa predel kjer je montirana tablica in tako je nastalo tole. NO HOLES LICENCE PLATE. bolj hudejši:)
IMG_0753.jpg
nice one

Uporabniški avatar
barossa45
Novinec

Re: Audi TT 1.8T, smth new str.6

Napisal/-a barossa45 Če nov 29, 2012 10:40 pm

Veliko lepše je brez luknje za tablico spredaj.
[img]http://www4.slikomat.com/11/0430/jln-astra.jpg[/img]

Uporabniški avatar
whiTTe
Nov uporabnik

Napisal/-a whiTTe Ne dec 02, 2012 6:23 pm

Bago je napisal/-a:Kje si pa montiral sprednjo tablico? Ali je sploh nimaš?

Hehe... seveda jo imam. Sicer je bila najprej za prednjo šipo na vidnem mestu sam se vedno neprimerna za vožnjo, ker če ne jo sploh ne bi montiral gor.
Montirana je pa na aluminijsko plato katere sem se sam domislil. er me ni bilo poleg ko se je platno rezalo in ukrivilo, da bi pokazal dejanske slike sem našel eno na netu, ki ji je podobna po obliki da se ve o cem pisem. izgleda nekako takole, se pravi ukrivljena v pravi kot in privijačena v spodnji del odbijača dimenzij: dolžina: 400mm, širina: 250mm ( 150mm jo je pod odbijačem 100mm je namenjeno kot držalo za tablico ) debelina: 2mm

se opravičujem, če sem razlago malo zakompliciral. Mnenja dobrodošla.
Priponke
ImgArticle_26858.jpg
ImgArticle_26858.jpg (6.05 KiB) Videno 3777 krat
IMG_1429.jpg

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 02, 2012 6:26 pm

Lej brez zamere, ampak to je zeeeelo grdo :?
Nalimaj tablico tja kamor (vizualno) spada, pod masko.

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Ne dec 02, 2012 6:29 pm

Se popolnoma strinjam z zgornjim komentarjem. Veliko bolje izgleda nalepljena na odbijač. ;)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov