Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Opel Corsa OPC by B|ind

Napisal/-a B|ind Če avg 16, 2012 4:56 pm

ManIAK na RSu maš KU39 ? Če si zadovoljen ti, bom tudi jaz vrjetno :)

Brain Damage, se kr strinjam s tabo glede velikosti felten. Saj res da pač 'hudo' izgleda ampak tudi s 17' bi izgledalo dovolj dobro. Čeprav gume so naročene tako da zaenkrat ostaja tako kot je. Morda sčasoma zamenjam feltne..
A sicer se kaj iščejo take feltne ki jih imam na corsi? Ali bi jih težko prodal ?

Zaenkrat o predelavah ne razmišljam..moči je dovolj. Ko bo pa postalo premalo bomo pa videli, čeprav sem si rekel da bo avto ostal stock ampak nebi blo prvič da bi se ugriznil v jezik. :bonk

Bmw. kaj so pa za tebe močni avti če ti je 200 konjski avto - navaden avto ?
Sicer pa voziš M5 ali kaj podobnega ? :)

Me pa zanima kaj naredit če po 18ih dneh še vedno ne dobiš rezervnega ključa (in še par zadev) od prejšnega lastnika ?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če avg 16, 2012 5:02 pm

B|ind je napisal/-a:ManIAK na RSu maš KU39 ? Če si zadovoljen ti, bom tudi jaz vrjetno :) A sicer se kaj iščejo take feltne ki jih imam na corsi? Ali bi jih težko prodal ?

Me pa zanima kaj naredit če po 18ih dneh še vedno ne dobiš rezervnega ključa (in še par zadev) od prejšnega lastnika ?

menjas feltne =P

ni mi jasno kaj se gre ta prejsnji lastnik...res ne. jaz bi ga vrjetno obiskal :roll:
turbo inside

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če avg 16, 2012 5:32 pm

B|ind je napisal/-a:ManIAK na RSu maš KU39 ? Če si zadovoljen ti, bom tudi jaz vrjetno :)

Je tako. Iskal KU36 in ker so bili dobavni roki nevrjetno dolgi, pristal na KU39. Dobra guma za vsak dan in kakšen izpad, ampak, ko jo tiščiš v skrajnost precej slabša kot Continentalka. Je pa res, kolikokrat pa tiščiš gumo 15min v skrajnost? Jaz mogoče 2x mesečno, nekateri pa še to ne.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Če avg 16, 2012 5:46 pm

Kakšen je pa razlog, da ti ga ni takoj dal? Je bil preveč navezan, pa je rabu čas se za poslovit? :)

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Če avg 16, 2012 6:07 pm

_furby_ je napisal/-a:
Brain Damage je napisal/-a:Razne mega chipi -chips tuning super power stage 1 ipd predelave pa raje preskoči. (spet, le dobronamerni nasvet).

no, pa se enkrat razlozi zakaj ne cipat :?: meni si isto govoru. iz 147 sem prisel na 203 ...... od takrat je ze leto in pol mimo ;)
sicer pri OPC ni takega prirastka

No, sej boš najbrž poročal ko boš ob motor.

1. Bodimo odkriti, 1.6 motorček ki ga imaš ni masterpiece od motorja. Malo preberi si zakaj in kako.

2. Poglej malo angleške forume. Napake na motorju niso redke. Tudi na OPC nurburgring ediciji.

3. Če ti je RSR, ki je v slo eden najbolj priznanih(a ne najbolših) pravil da max 180 ne vem zakaj misliš, da bo nek vaški pajdaš ti napimpal na 203 brez posledic.

In da ne boš mislil, da sem pristranski - Tudi za Focusa ST (torej stara različica, 2.5t) ni bila primerna za super tunanje. Nekateri uporabniki se mogoče veliko bolj poglobijo kot laični uporabnik ( Ne- nimam se za strokovnjaka, prej laika, ki pa veliko prebira in ni omejen na slo sceno in poceni variante) in mogoče je kakšno mnenje tudi dobro upoštevat.

Znanec je iz okolice gorice kupil rabljeno OPC iz kopra. Prejšnji lastnik jo je tud ''tunal'' pri nekem vaškem ''mojstru'' in dosegel 240bhp. No, nov lastnik je pohodil dvakrat na gas, v tretje je pa zagledal 2metra velik plamen iz auspuha in posledično bil ob kar nekaj tisočakov za nov motor.

Meni načeloma je vseen kaj počnete z avti. Od večine uporabnikov jih ne bi kupil, ker mi je odnos do avta nekoliko preveč površn.

In zadnja reč, ki jo potrebuje OPC je več moči. Vse pride prej, ampak prav vse. Mislim, da ni potrebno izpostavljat, da za GSI različico je postopek enak. Najprej trakcija in vodljivost, potem moč.

Lep primer je nova Astra OPC - preveč moči, preveč teže in manjko voznih lastnosti.

Pa da ne bo pomote, ponavljam, počnite z avtom kar želite, vendar ne zavajat uporabnikov z nekimi poceni zadeve. Tuning ni poceni, tudi če je turbo. Seveda pa je poceni, če se zadeve lotiš na pol, napimpas, prodaš kot odlično ohranjeno in v roku enega leta gre motor rakom žvižgat.

Pa brez zamere - le različna mnenja :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če avg 16, 2012 6:26 pm

sem prebral precej angleskih forumov tudi jaz, ker pac pri nas ni veliko takih avtov, posledicno ni izkusenj z njimi in pametnih nasvetov. predvsem sem videl, da so problemi z avti ki se ne ogrevajo in ohlajajo kot se spodobi. dokler normalno vozis in vzdrzujes ne bi smelo bit nic, tako kot pri vseh ostalih.
ce pa ves se za kake druge napake mi povej, da se vem pripravit nanje :)

RSR in SKN ti prilepi gor mapo in vozi. potem pa ti zacne vztrajnik trest (kot ze par kolegom) in na koncu izves da ti sploh niso prisli do obljubljene moci :roll:

tista OPC-jka z 240 konji vem priblizno od koga je bila in vrjemi da od tega moza ne kupim niti skiroja (vzdrzevanja ne pozna). sicer pa tudi roko na srce, kdo bi pa pricakoval da bo stock OPC zdrzala tako moc ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če avg 16, 2012 6:27 pm

@Brain Damage: Ampak obe različica 1.6 Turbo motorja v Corsi sta tehnično enaki (če prav vem), torej ima furbyjev za 15 konjev več kot ima orginal, kar ni neko veliko povečanje. Pa CSS tudi ni ravno "vaški tjuning".

@B|nd: Glede gum - ja če je pa voznik M5-ke povedal da so dobre, potem pa že morejo biti :) No vse je odvisno od želja, ampak glede na to, da ima ta avto samo eno uporabno vrednost, to je podenje po zaprtih ovinkih (prostoren ni, udoben ni, za visoke hitrosti tudi ni glih primeren (kratka medosna)), sodi gor mogoče kaj višjega ranga - ali pa tudi ne, odivsno od "skilla" voznika :). Predvsem bi pa takoj dal prodajat 18 col platišča in menjal za 17. Ampak vsakemu svoje... Srečno vožnjo.

Bmw. je napisal/-a:Če nisi prehud dirkač si pa kupi zimske pa jih celo leto voziš in imaš skos le avto tako delam jas na 18kah :)

Daj si malo poglej zavorne poti med letnimi in zimskimi gumami na suhem... :roll:

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin Če avg 16, 2012 10:59 pm

lizard je napisal/-a:
Bmw. je napisal/-a:Če nisi prehud dirkač si pa kupi zimske pa jih celo leto voziš in imaš skos le avto tako delam jas na 18kah :)

Daj si malo poglej zavorne poti med letnimi in zimskimi gumami na suhem... :roll:

Ja pa tudi zimsko pnevmatiko v poletnih dneh pobira kot hudič. Razen če ti kupuješ neke trde poceni pnevmatike, ravno toliko da ti policaji ne težijo. Ampak potem taka pnevmatika tudi oprijema nima...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Pe avg 17, 2012 3:48 pm

weasel je napisal/-a:Kakšen je pa razlog, da ti ga ni takoj dal? Je bil preveč navezan, pa je rabu čas se za poslovit? :)

Pozabil jih je doma pa še par stvari od avta (navodila, polico, pepelnik, park senzor, homologacijo) pa ker sem mu vrjel da bo vse to naslednji dan dal na pošto sem se odpeljal proti domu.
Res sovražim tako (milo rečeno) nekorektnost ljudi in da moram potem jaz težit in fehtarit nekoga da mi pošlje/dostavi nekaj kar je moje, kar sem pošteno plačal.

To glede zimskih pnevmatik za celo leto je neumnost ni nima smisla debatirat o tem.

Glede gum ki sem jih naročil pa bom videl, jaz sem prepričan da bodo zadovoljile moje potrebe. Avto se uporablja za v službo in nazaj in je večino časa vožen normalno. Za tiste občasne izpade in ovinke pa bojo gume zdržale.
Sploh pa s časoma mislim da bo izpadov manj :lol:

Bom videl kaj bom s feltnami, vrjetno jih bom dal v prodajo čez zimo pa če se bojo prodale ok, če ne jih bom pa pač imel. Bi pa tudi sicer sam raje imel 17''.
Zadnjič spremenil B|ind, dne Pe avg 17, 2012 3:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 17, 2012 3:59 pm

B|ind je napisal/-a:
weasel je napisal/-a:Kakšen je pa razlog, da ti ga ni takoj dal? Je bil preveč navezan, pa je rabu čas se za poslovit? :)

Pozabil jih je doma pa še par stvari od avta (navodila, polico, pepelnik, park senzor, plastiko od žmigavca) pa ker sem mu vrjel da bo vse to naslednji dan dal na pošto sem se odpeljal proti domu.
Res sovražim tako (milo rečeno) nekorektnost ljudi.

To glede zimskih pnevmatik za celo leto je neumnost ni nima smisla debatirat o tem.

Glede gum ki sem jih naročil pa bom videl, jaz sem prepričan da bodo zadovoljile moje potrebe. Avto se uporablja za v službo in nazaj in je večino časa vožen normalno. Za tiste občasne izpade in ovinke pa bojo gume zdržale.
Sploh pa s časoma mislim da bo izpadov manj :lol:

Bom videl kaj bom s feltnami, vrjetno jih bom dal v prodajo čez zimo pa če se bojo prodale ok, če ne jih bom pa pač imel. Bi pa tudi sicer sam raje imel 17''.

Zamenjaš s furbyem :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Pe avg 17, 2012 5:38 pm

Bmw. je napisal/-a:Jaz sem dal predlog nerabite se utikat v to za razliko ot tebe sem jo jaz že vozo in za mene so to čist navadni avti. Sorry za off topic ampak tipično Avtomobilizem dirkači ko si mislijo da majo nwm kaj :lol:

Nihče se ne vtika vate, ker zaradi mene se lahko voziš brez gum, samo po feltnah. Ampak nekako dvomim, da je B|ind naredil preskok iz dizla na 200-konjskega turbobencinarja, zato da bi se delal frajerja okoli, šparal pa na najbolj pomembni stvari - to bi bili tipični Avtomobilizem dirkači, zato je tvoj komentar malo nevmesen...

In za razliko od mene ti nimaš pojma, kaj vse sem jaz že vozil in v čem vse že bil vožen, zato raje prenehaj s takimi izjavami, ker to je za v tretji razred osnovne šole.

Če bi pa rad kaj več povedal pa na ZS, da ne smetiva teme.

@B|ind:
mislim, da si izbral dobre gume, za zimo pa le nabavi raje zimake, magari kakšno cenejšo varianto na 16" komplet, bo v vsakem primeru boljše kot letna ;) ni problem samo sneg, problem so tudi temperature

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind So avg 18, 2012 3:15 pm

Ima kdo iskušnje s tesnilci za hladilnik ?
Ker mi malo pušča hladilnik in ga nebi ravno menjal še takoj bi morda poiskuil s tem tesnilcem ki se ga vlije v hladilnik in naj bi zatesnil luknjico ?
Berem po forumih sicer da ravno ne prehvalijo tega produkta pa vseeno me zanima kaj menite, se splača ali raje zamenjat hladilnik (320€ :roll: ) ?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So avg 18, 2012 3:25 pm

Jz se ne bi igral s tem, ker lahko zamaši tudi kanalčke v bloku in bo mašina ribnla in bo takoj govora kako te mašine ribajo
Lp

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK So avg 18, 2012 4:37 pm

Jaz tud nebi ravno mašil z nekim xy preparati. Potem raje cukni kiler dol in če je možno ga daj povarit. Drugače pa nažalost nebo druge kot novi kiler.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Ne avg 19, 2012 9:13 am

Saj sem bil že itak bolj kot ne skeptičen glede tega. BO pa očitno treba nov hladilnik.. :roll:

Na angleških forumih opažam da dosti uporabnikov menja cevi v motornem prostoru pa vrjetno to zgolj zaradi izgleda ane ?

Slika

Mi je všeč pa menjal bi še cevko ki gre iz ekspanzijske posode. A kdo ve če se da to kje pri nas dobit ali je opcija samo ebay ?

Pa če bi hotel pobarvati čepke od olja in od ekspanzijske posode bi morala biti kakšna posebna barva ali pač barva za plastiko ? Sem tudi dobil idejo iz ang foruma :)

Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Ne avg 19, 2012 10:31 am

Pa zanima me še ali je smiselno kak boljši hladilnik gor dajat ali je original uredu ? Bi kja pridobil če bi originalnega zamenjal s kakšnim drugim ?

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne avg 19, 2012 3:53 pm

Tebi pušča hladilnik za hladilno tekočino, ne pa hladilnik za zrak (tu pa lahko pridobiš - hladnejši zrak - večja gostota - več molekul kisika v litru zraka - več konjev)...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Ne avg 19, 2012 6:58 pm

A tako..torej pride nazaj originalni hladilnik za hladilno tekočino.
hvala za razlago lizard !

Kako je pa s temi cevmi ? Vrjetno se jih menja samo zaradi izgleda ali pač ?

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po avg 20, 2012 9:56 am

Nekih super duper razlik v ceveh (razen izgleda, pa še to meni ni preveč) ne opazim, niti si logično neznam razložit v čem je prodnost..

_Roba_
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a _Roba_ Po avg 20, 2012 10:09 am

Kolega ma na opc klasen cevi in na stock avtu ni neke razlike....Bo jih pa zdaj prodajal,ker itak nebo več nič pasalo zaradi večje turbine itd... Tako,da če te zanima javi...Sej ti je včeraj post napisal samo je zgino nekam....

Glede čipanja....Njemu je zardi "profi" čipanja šel 4 bat kar je za sabo potegnilo celi motor! Problem...mapa je narjena tako,da je delal brez lambda sond itd...skratka drek od dreka... Sedaj,ko je motor na novo naret (pripravljen za 600+hp) in smo priklopli zraven števec za merjenje razmerja zrak/bencin ter tester in se vozli zdaj 2 dni smo ugodovili kje je problem,da je motor šel.... Naj ne omenjam kako je bate polivalo itd... Tako,da avto gre zdaj za en čas na orginal mapo...potem pa itak pride gtx28 in ostalo gor :) Tako,da če bi rad motor pospravo ga kar daj čipat :) Novega pa ti lahko zložimo 1,2,3 skupaj :)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost