_furby_ je napisal/-a:Brain Damage je napisal/-a:Razne mega chipi -chips tuning super power stage 1 ipd predelave pa raje preskoči. (spet, le dobronamerni nasvet).
no, pa se enkrat razlozi zakaj ne cipat

meni si isto govoru. iz 147 sem prisel na 203 ...... od takrat je ze leto in pol mimo
sicer pri OPC ni takega prirastka
No, sej boš najbrž poročal ko boš ob motor.
1. Bodimo odkriti, 1.6 motorček ki ga imaš ni masterpiece od motorja. Malo preberi si zakaj in kako.
2. Poglej malo angleške forume. Napake na motorju niso redke. Tudi na OPC nurburgring ediciji.
3. Če ti je RSR, ki je v slo eden najbolj priznanih(a ne najbolših) pravil da max 180 ne vem zakaj misliš, da bo nek vaški pajdaš ti napimpal na 203 brez posledic.
In da ne boš mislil, da sem pristranski - Tudi za Focusa ST (torej stara različica, 2.5t) ni bila primerna za super tunanje. Nekateri uporabniki se mogoče veliko bolj poglobijo kot laični uporabnik ( Ne- nimam se za strokovnjaka, prej laika, ki pa veliko prebira in ni omejen na slo sceno in poceni variante) in mogoče je kakšno mnenje tudi dobro upoštevat.
Znanec je iz okolice gorice kupil rabljeno OPC iz kopra. Prejšnji lastnik jo je tud ''tunal'' pri nekem vaškem ''mojstru'' in dosegel 240bhp. No, nov lastnik je pohodil dvakrat na gas, v tretje je pa zagledal 2metra velik plamen iz auspuha in posledično bil ob kar nekaj tisočakov za nov motor.
Meni načeloma je vseen kaj počnete z avti. Od večine uporabnikov jih ne bi kupil, ker mi je odnos do avta nekoliko preveč površn.
In zadnja reč, ki jo potrebuje OPC je več moči. Vse pride prej, ampak prav vse. Mislim, da ni potrebno izpostavljat, da za GSI različico je postopek enak. Najprej trakcija in vodljivost, potem moč.
Lep primer je nova Astra OPC - preveč moči, preveč teže in manjko voznih lastnosti.
Pa da ne bo pomote, ponavljam, počnite z avtom kar želite, vendar ne zavajat uporabnikov z nekimi poceni zadeve. Tuning ni poceni, tudi če je turbo. Seveda pa je poceni, če se zadeve lotiš na pol, napimpas, prodaš kot odlično ohranjeno in v roku enega leta gre motor rakom žvižgat.
Pa brez zamere - le različna mnenja