Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Re: Seat Leon Top sport by Sašo

Napisal/-a sasocar123 Če mar 14, 2013 5:42 pm

No tako .. Po cca 19ih urah, sem končno končal projekt. Roko na srce, se mi je zdelo, da bo to malo bolj na "izi", ampak se je izkazalo da ni to kar narejeno v 2h urcah.
Bom malo predstavil kako in kaj sem delal, verjetno bi se dalo tudi kako drugače, ampak jaz sem si pomagal pač na svoj način :)
In gremo:

1.) Najprej vzamemo ven pepelnik
Slika

2.) Potem snamemo stran sprednjo konzolo(privijacena je pri klimi 2x in 2x zgoraj, kjer so gumbi za pijačo in 2x spodaj kjer je pepelnik,.. )
Slika

3.) Klima ven
Slika

4.) Pogled, kaj vse bo treba porezati in predelati
Slika

5.) V roke vzameš biax in akcija. Aja, najprej sem začel v avtu, ampak ker to ne gre, sem ven vzel komplet sredinsko konzolo. Pri tem imamo en vijak levo od konzole, nato snamemo sovoznikov predal, ki ima vijake desno od konzole enega, potem odpremo predal jih imamo zgoraj mislim da 4 in nazadnje še odstranimo pokrov pri desnih vratih in tam odšraufamo še 4 vijake.
Slika

6.) Konzola na ponku, že malo porezana
Slika

7.) Naredil sem preproste nosilčke za klimo. 2x luknja za pršraufat v konzolo in 2x luknja za prišraufat klimo(tukaj sem vrezal tudi navoj )
Slika

8.) Nosilčki pritrjeni, kasneje se je izkzalo, da sem desnega za 2 mm faliu in moral sem ga prestaviti.(pozna ura) :lol:
Slika

Slika

9.) Kletko, sem pa kar prišraufal zgoraj s 3 vijaki in iz strani po enega.
Slika

10.) V luknjo za tester sem naredil pokrovček v pokrovček pa sem izrezal luknjo za vžigalnik. Pritrjen je z 2 vijaki, z zadnje strani pa je vse skupaj zalito z vročim lepilom, za vsak slučaj..
Slika

11.) Vmes sem imel vsega polno p**do in sem šel še konzolo oblečt v karbon, ker sem imel že od prej malo počohano :lol:

12.) Ura je bila 1.00 in končno se je nekaj pokazalo..
Slika

13.) Vse kabeljne povezat, klimo, knofe, radijo, mikrofon potegnit pod strop, kjer je bil že prejšnji..

14.) Senzor za notranjo tempreturo sem privijačl ob stran konzole, kjer so tiste luknice..
Slika

Slika

15.) Glej in se čudi :twisted: :lol:
Slika

Slika

Slika

Upam da komu kaj pride prav, sedaj pa sledi malo počitka, drugi teden pa je čas za poliranje..

Lp, ;)

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če mar 14, 2013 5:51 pm

lepo, pa dobro opisano...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če mar 14, 2013 6:19 pm

Dobr si zrihtu. Js bi zihr vse polomu :)
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če mar 14, 2013 10:37 pm

Hudo. Zgleda ko original. Vsaka cast

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Če mar 14, 2013 10:42 pm

Zakon! Kot original. Drgač pa kje maš pa zdej za tester luknjo? :D
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če mar 14, 2013 10:53 pm

To je fora k sam ponavadi narediš bolje kot 10 mojstrov skupaj. :mrgreen:
Dobro si zrihtal 8)

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a MaReX93 Če mar 14, 2013 11:34 pm

voov, super si zrihtal, a še meni na cliotu preurediš da bom mel 2DIN radio noter? :D heheh

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Pe mar 15, 2013 11:38 am

Fantje hvala lepa. Drugače pa za tester luknja je malo nižje od vžigalnika, ker sprednja plastika sedaj ne pride spodaj čisto do stranice in je vmes malo prostora, samo se čisto nič ne vidi ;)
Hehe, za cliota pa nevem kako bi šlo, načeloma bi se dalo naredit :D
Edino kar me jezi je to, da mi sveti lučka za airbag in tisti gumb airbag off na armaturi, kot da nisem vse priklopil, ampak sem sigurno vse dal na svoje mesto.. Zgleda bo treba na tester zbrisat napako..

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe mar 15, 2013 6:26 pm

sasocar123 je napisal/-a:Edino kar me jezi je to, da mi sveti lučka za airbag in tisti gumb airbag off na armaturi, kot da nisem vse priklopil, ampak sem sigurno vse dal na svoje mesto.. Zgleda bo treba na tester zbrisat napako..

Si dajal kaj kontakt medtem ko je bil konektor od airbaga iztaknjen? To je vzrok. S testerjem bo treba resetirat. ;)

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Pe mar 15, 2013 10:54 pm

peroRS je napisal/-a:
sasocar123 je napisal/-a:Edino kar me jezi je to, da mi sveti lučka za airbag in tisti gumb airbag off na armaturi, kot da nisem vse priklopil, ampak sem sigurno vse dal na svoje mesto.. Zgleda bo treba na tester zbrisat napako..

Si dajal kaj kontakt medtem ko je bil konektor od airbaga iztaknjen? To je vzrok. S testerjem bo treba resetirat. ;)

x2 - včasih se pojavi napaka tudi brez dodajanja kontakta med odklopom in se jo kasneje odpravi z resetom na testerju
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 So mar 16, 2013 12:10 am

Ja itak, sem se vozil brez predala hehe. Ampak danes sem bil na testerju in smo napako pobrisal, ampak se je takoj spet prižgala. Tako da moram pogledati najprej kakšno varovalko, potem pa še 1x predal dol, da preverim če je vse tako kot mora biti, čeprav ne verjamem, da konektor nebi dosti zataknil, ker ima itak varovalko. Je pa možno vse :roll:

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Napisal/-a MaReX93 So mar 16, 2013 12:30 pm

boš rešil da bo vse vredu ;) sicer pa maš kako idejo kam bi zračnike dal oziroma radio? :)

Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne mar 17, 2013 4:46 am

MaReX93 je napisal/-a:boš rešil da bo vse vredu ;) sicer pa maš kako idejo kam bi zračnike dal oziroma radio? :)

Greš pač na 1 din radio, ki se mu ekranček "zapelje" ven?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Napisal/-a MaReX93 Ne mar 17, 2013 10:31 am

~toMmy~ je napisal/-a:
MaReX93 je napisal/-a:boš rešil da bo vse vredu ;) sicer pa maš kako idejo kam bi zračnike dal oziroma radio? :)

Greš pač na 1 din radio, ki se mu ekranček "zapelje" ven?

to je meni grdo pa bedarija, ša traja da to vun pride...

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Ne mar 17, 2013 10:37 am

Brez zamere, ampak na Cliotu bo tut 2 din ekran bedarija. Pa veselo rezanje želim.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Ne mar 17, 2013 10:39 am

Če ni druge možnosti pač odstraniš zračnike. Saj je dovolj če jih imaš na strani...

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Ne mar 17, 2013 11:09 am

Tamle ko je označeno, niti slučajni nebi pasal 2 din radijo. Če že bi šel tam kjer je radio in za vse štiri žmigovce, da je nekako v liniji. Pa še to teško... Pač tukaj ni narejena armaturka za 2din. Kar recimo leoni so narejeni, tut v originalu ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Napisal/-a MaReX93 Ne mar 17, 2013 2:24 pm

saj tisto ko je označeno nima veze ker sem sliko potegnil dol z neta. Sicer pa se bom lotil tega projekta. in ja http://s43.beta.photobucket.com/user/da ... 8.jpg.html tak kak tu je to super :) Tak da je izvedljivo :D pa še lepo :)
pa ja, Zračnike odstranit, ono za čmigavce postavit kot je radio (eno nižje dol) Ostalo pa vse lepo z poliestrom preblikovat da bo lepa čista linija. Kot je na tem linku je malce noro da vse loči in da ni tak lepo skupaj.

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Ne mar 17, 2013 2:31 pm

Ubisvtu moraš samo klimo nižje prestaviti. Tisto za žmigovce in zračnike pa pustiš. Nerabiš nobenega poliestra. ;)

Ne rabiš nič komplicirati!

lp
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov