Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Moja mala mašinca BMW E46

Napisal/-a HaMzO So mar 26, 2011 4:39 pm

Bat_zajla je napisal/-a:
HaMzO je napisal/-a:šparaj za M3 motor :)

Raje kupi M3 pa je rešeno. M3 se kar dosti razlikuje od normalnega coupeja.

ja sj ma že skor ''pol m3'' sam konjenica mu manjka :D

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike So mar 26, 2011 5:31 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:Jah lj js sm slišu, da ko daš na čipanje da ti ubistvu naredijo da imaš manjši ubrizg bencina ampak s tem večji pretok zraka skozi motor, kar nj bi bilo zato slabo, ker se ti mašino potem slabše hladi kar sledi da se mašina hitreje pregreje. Zj nevem če je točno tko, js sm tko slišal, mogoče se motim nevem dosti o čipanju. Samo to kar sem slišal me vseeno skrbi, da bi s tem kakor koli poškodoval mašino oz. delovanje avta. Zj če sm se pr čem zmotu me prosim popravte tisti k veste o čem se gre točno pri čipanju :)

Drugače pa izpušni kolektor bom pomoje itk dal notri, sam se morm še mal pozanimat kje bi me pršlo poceni in kvalitetno. Bomo vidl kako pa kaj. V res ogromne stroške se ne bom zaenkrat spuščal, saj kot vidiš skos počasi predelujem avto.

LP

Ta dva odstavka se izključujeta...če bi bil to tak problem boš naredo večje sranje z kolektorjem. Zakaj? Ker bo motor sposoben prečrpat več zraka oz. se bo lahko znebil več izpušnih plinov in to razliko bo nadomestil zrak. Delno bo računalnik skompenziral pomanjkanje bencina preko LMM in lambde ampak ni to to. Čipanje oz. z drugo besedo optimizacija elektronike je pa to kar ime pove. Optimizacija. In noben tuner ti nebo tak naredo da bo nevarno ker ko bo motor šou bo itak on kriv in pol bo papa biznis. In ja gre se za odvzemanje bencina (v grobem povedano) ker so sodobni motorji politi z bencinom ker tovarna nikol ne ve v kakšnih pogojih se boš vozil in kakšen bencin boš tankal. Zato si pustijo rezerve ki jih tuner potem "sprosti" ampak posledično si verjetno obsojen na 98 ali 100 oktanski bencin....

Maš lepi voz ampak uporabniki z BMW logom v avatarju bi lahk vedli da ko skup postaviš E46 M3 in navadnega je razlika dan in noč (beri M3 je poširjen u božjo mater :) )

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare So mar 26, 2011 5:42 pm

Vedno ena in ista štorija. M3(in tudi vsi ostali športniki) se ne razlikuje od navadnega le po motorju in šminki. Če ima odbijače od M3 to še ne pomeni, da je polovico dela že opravil. Če bi kdo pomislil še na podvozje in pa zavore katere so svetlobna leta pred tem kar ima on na avtu bi bil motor tazadnja zadeva, ki bi jo menjal.

Ne zastopi narobe, avto je lep vendar debate o raznih predelavah v M3 mi pa obrnejo želodec. M3 ni postal ikona športnega avtomobila le zaradi motorja.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla So mar 26, 2011 5:55 pm

airmike je napisal/-a:
PIKSNA007 je napisal/-a:Jah lj js sm slišu, da ko daš na čipanje da ti ubistvu naredijo da imaš manjši ubrizg bencina ampak s tem večji pretok zraka skozi motor, kar nj bi bilo zato slabo, ker se ti mašino potem slabše hladi kar sledi da se mašina hitreje pregreje. Zj nevem če je točno tko, js sm tko slišal, mogoče se motim nevem dosti o čipanju. Samo to kar sem slišal me vseeno skrbi, da bi s tem kakor koli poškodoval mašino oz. delovanje avta. Zj če sm se pr čem zmotu me prosim popravte tisti k veste o čem se gre točno pri čipanju :)

Drugače pa izpušni kolektor bom pomoje itk dal notri, sam se morm še mal pozanimat kje bi me pršlo poceni in kvalitetno. Bomo vidl kako pa kaj. V res ogromne stroške se ne bom zaenkrat spuščal, saj kot vidiš skos počasi predelujem avto.

LP

Ta dva odstavka se izključujeta...če bi bil to tak problem boš naredo večje sranje z kolektorjem. Zakaj? Ker bo motor sposoben prečrpat več zraka oz. se bo lahko znebil več izpušnih plinov in to razliko bo nadomestil zrak. Delno bo računalnik skompenziral pomanjkanje bencina preko LMM in lambde ampak ni to to. Čipanje oz. z drugo besedo optimizacija elektronike je pa to kar ime pove. Optimizacija. In noben tuner ti nebo tak naredo da bo nevarno ker ko bo motor šou bo itak on kriv in pol bo papa biznis. In ja gre se za odvzemanje bencina (v grobem povedano) ker so sodobni motorji politi z bencinom ker tovarna nikol ne ve v kakšnih pogojih se boš vozil in kakšen bencin boš tankal. Zato si pustijo rezerve ki jih tuner potem "sprosti" ampak posledično si verjetno obsojen na 98 ali 100 oktanski bencin....

Maš lepi voz ampak uporabniki z BMW logom v avatarju bi lahk vedli da ko skup postaviš E46 M3 in navadnega je razlika dan in noč (beri M3 je poširjen u božjo mater :) )

Če je to letelo name, si narobe prebral kaj sem napisal.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike So mar 26, 2011 6:04 pm

Pardon zamenjal sem te z Hamzo-tom :) My bad :mrgreen:

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc So mar 26, 2011 6:18 pm

nightmare je napisal/-a:Vedno ena in ista štorija. M3(in tudi vsi ostali športniki) se ne razlikuje od navadnega le po motorju in šminki. Če ima odbijače od M3 to še ne pomeni, da je polovico dela že opravil. Če bi kdo pomislil še na podvozje in pa zavore katere so svetlobna leta pred tem kar ima on na avtu bi bil motor tazadnja zadeva, ki bi jo menjal.

Ne zastopi narobe, avto je lep vendar debate o raznih predelavah v M3 mi pa obrnejo želodec. M3 ni postal ikona športnega avtomobila le zaradi motorja.

off-topic, ampak najboljse so mi pa tiste: kaj ti bo M3, kupi 335d in ga cipaj, pa gre potem bolj od M-ke :roll:

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO So mar 26, 2011 11:32 pm

airmike je napisal/-a:Pardon zamenjal sem te z Hamzo-tom :) My bad :mrgreen:

alo no, mene pa nemorš kr z usakim zamenjat :)
lahko ti je zlooo baad :D

drugače pa jz bi kr pustu tko kokr je trenutno, tut mašino, maš dovolj konjev za slovenske ceste IN da ti odvzamejo izpit :)

denar raje vlozi v kake dobre zavorne ploščice, v avdio sistem (nemislim na wuferje da avto skače), ostalo pa že imaš zrihtano ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne mar 27, 2011 1:14 am

@piksna: si bil v centru danes, v centru lj?

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Ne mar 27, 2011 2:09 am

Jah nevem no strah pred čipanjem še vedno nekako imam, ker v grobem pa vseeno od dostih slišm da ni dobr za motor. Nevem mogu bi se res pr kkšnm strokovnjaku za čipanje pozanimat, da bi res vidu pr čem sm :) Drgač pa sj sploh nism omenu da bi ga js kakor kol rd spremenu v M3 :D da ne bo pomote, pač predelal sem ga samo v to smer ker mi je pa všeč izgled in se mi zdi da razni A3M odbijači ne pašejo na bmw-ja :D da se nauste zj skregal zrd tega :) Res pa je da bi rd mal več konjev pa navora, sj zto sm pa reku da bom počas začeu še mal na tem delat, bomo že vidl kam bom pršu s tem :D

@adis: Ja sm biu ja, sva šla s punco mal u nebotičnika neprej na eno večerjo pol pa še na eno pijačko :D

LP

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne mar 27, 2011 7:50 am

@piksna007, ne dolgo nazaj sem govoril z g-power-jem in povedali da imajo za vse bmw-je pripravljene zelo zanesljive turbocharger sisteme, daj pozanimaj se malo več. So mi rekli da ga ponavadi lahko pihnejo še kakšnih 20 km več, odvisno od želje stranke. Se pravi če tvojega dajo na 250KM je pa tudi nekaj :mrgreen: :mrgreen: Cena mislim da je okoli 3000EUR

http://www.g-power.de/952.html?L=1&cari ... dukt_Start

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne mar 27, 2011 9:06 am

PIKSNA007 je napisal/-a:@adis: Ja sm biu ja, sva šla s punco mal u nebotičnika neprej na eno večerjo pol pa še na eno pijačko :D

LP

sem videl avto včeraj parkiran in sem ti hotel dati nalepko od domžale meet 2011 gor ampak sem se premislil v bistvu je niti s seboj nisem imel ampak vseeno šteje namen :lol:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne mar 27, 2011 9:16 am

@mihaing: človek se že čipanja boji (ki res ni nek bav bav) ti pa mu kompresor predalgaš :lol:. No šalo na stran, če hočeš neke resne konje je kompresor ali pa turbina najbolj efektivna in najbolj smiselna nadgradnja, sicer draga, ampak dejansko tudi precej prinese, več kot vse predelave, ki sem jih opisal na prejšnji strani.

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Ne mar 27, 2011 11:05 am

Uf miha, sj bi se odloču za kj tazga, sploh pr taki firmi k so res najboljši strokovnjaki za bmw-je. Sam cena je pa res skor mal prevelka zame :( tok naenkrat pa res nimam da bi dau. Se bom mogu na žalost zadovoljit z manj konji pa kkšnimi cenejšimi predelavami :) na žalost je tko

LP

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 So apr 02, 2011 2:28 pm

No pa da spet mal obnovim temo. Končno so tudi prišle letne litke in letne gume bridgestone potenza :D morm jih res pohvalt da so gume 1A, res da so malo glasne, vendar držijo se pa u nulo ;)
No pa da ne bom sam blebetal nj še slikce povejo kj več :D

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Drugače so se pa danes tudi zamenjale nove svečke in sicer kupil sem od proizvajalca NGK, katere so tudi prvogradnja v bmw-ja. In tudi po nasvetu vseh iz bmw foruma naj bi bile najboljše za mojega. Tako da je bilo zrihtano še to, ampak ubistvu samo preventivno po 50.000 km. Drugače so te ki so bile notr še vredu delale, vendar da ne bo slučajno kaj narobe in ker je pač priporočljivo sem pač zamenjal :D

Nove NGK svečke
Slika
Primerjava starih svečk in novih
Slika
Pa še ena slikca 6 valjnika =P
Slika

LP

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 So apr 02, 2011 2:30 pm

Zelo lepo zrihtan bmw :clapclap

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike So apr 02, 2011 2:30 pm

Ilike :D
"this is so euro its asian" by Sam B.

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Sr apr 06, 2011 11:40 pm

No en manjši update :) uglavnem angel eyes spet svetijo rumeno, tako kot so na začetku, iz dveh razlogov, ker izgleda bolj originalno poleg tega so mi pa ledice skos crkovale, tako da sem jih zamenjal nazaj. V kratkem oz. v sredo naslednji teden bom dal pa še pri šumi-ju če ga kdo pozna, vgradit modul, ko bom odklenil avto se bodo prižgale luči :D (parkirne ali meglenke ali oboje skupaj - se morm pa še odločt) :D

LP

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Če apr 07, 2011 6:17 pm

Sem dal letos enake pnevmatike gor in se strinjam - glasne vendar zelo učinkovite.

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 To apr 26, 2011 2:38 pm

No da malo obnovim temo, med servisom smo odkrili zakaj je mašinca žrla mal več olja in sicer zaradi ene preparele cevi, zgleda zaradi starosti, tako da se je zamenjala cev in oddušek na katerega je pritrjena cev. Oddušek se je menjal zgolj preventivno, saj je bil star še skoraj čisto uredu. Ampak sj kaj pa js ne menjam preventivno :) heh, bolje prej kot prepozno :D Menjano je bilo na seveda na avto aktivu v trzinu, kot vedno.
V petek sem ga pa tudi prvič v tem letu res opral na roke, porabu sm kr 4 ure, tok da sm se kr fajn namatru da sm ga zglancu notr in uzuni :)

Pred pranjem:
Slika
Slika

Po pranju:
Slika
Slika
Slika

In še ena nova zadevca k sm jo kupu na aktivu :) nova sredinska konzolca z rolojem :D:
Slika
Slika

LP

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši To apr 26, 2011 2:57 pm

kapo dol, nenormalno dobro izgleda zunaj kot noter ..res se trudiš, naj ti dobro služi še naprej ;)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov