Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne maj 24, 2009 12:57 pm

nightmare je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
Prokarjon je napisal/-a:Feltne so zanimive... nekar kar je bilo že izven mode...
Za moje pojme preveč na tleh... že sam izgled mi je kot da je notranjost z betonom zalita, druga praktična stvar pa je problem karkšnega koli prevoza sploh na daljše ture... morje bo problem če greš z njim...

S|icKeR je napisal/-a:...razlika se opazim da avto ne skače tolko, sploh čez luknje se lepše pelje, drugače pa neke bistvene razlike ni. še vedno nič manj nosu ven iz ovinka ne rine.

Najbolj pa me je zmotilo tisto o luknjah in trašanem avtu... če se sedaj pelje bolje čez luknje potem ne veš kaj je kaj... resno brez zamere, ne mislim nič slabega, samo ne pa širit krive vere, da se tršan avto na splošno boljše pelje po slovenskih cestah, kaj šele čez luknje...

...ne skače toliko in se lepše čez luknje pelje... :?: :!: ne, zdaj se šele odbija od lukenj... pržgi ga v ovinek kjer so luknje pa boš videl kako boš počasi za vsako luknjo posebej odrsel iz ovinka ven... torej za luknje, če govorimo o gripu, zelo slabo če je avto totalno trd... se pravi je za luknje veliko slabše

Će ga on prižge žez ovinek kjer so luknje mu bo odskakoval iz ovinka, samo če bi pa z seriskem vzmetenjem prižgal z isto hitrostjo bi ga pa vrglo iz ovinka tako da v vsakem primeru je boljš trši avto, samo udobje je slabše

Avto mora imeti,če je že govora o dobrem podvozju trdnost amortizerjev in ustreznost vzmeti prilagojeno teži avtomobila.Formula je lahko trda ja,saj je dirkališče popolnoma ravno, stem ko pa lahko naše ceste primirjaš bol kaki progi za rally tam pa je podvozje mehko.

Seveda je lahko mehko, ker je amortizer, feder dražji kot ta avto

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Ne maj 24, 2009 3:30 pm

pskoda je napisal/-a:OFF:

...ne je lahko, mora bit... pa načeloma nima veze cena amortizerja... luknjasta cesta -----> najboljši oprijem z mehkim podvozjem.... lepa cesta -------> trdo podvozje...

...in ni tukaj kaj dosti filozofirat... Z mehkim podvozjem kolesa držijo konstanten stik s podlago (kar je namen amortizerja...), medtem ko trdo podvozje avtomatično odskakuje, torej zgublja stik s podlago, kar pa še nikoli ni bilo dobro... Enak problem je pri preveč napumpanih gumah, kjer enako guma pretirano odskakuje namesto da bi se prilegala podlagi.

Tisto glede hitrosti v ovink je enako... Načeloma če bi zmanjšal bodyroll ob enem pa ohranil mehkost podvozja bi daleč najhitreje prišel čez ovinek (z nekaj luknjami oz. neravninami kjer avto odskakuje)... kar koli drugače od tega bi bilo slabše.

Skratka ni slabšega kot velika hitrost v luknjast ovinek z zelo trdim avtom... ko enkrat ni več gripa je katastrofa... in ponavadi (pri avtih smrtnikov) najprej zadnji konec odnese (teža), kar je še najslabše...

Se opravičujem ker smetim z manj pomembnimi zadevami za to temo, vendar malo bolj pomembnimi na splošno.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne maj 24, 2009 6:33 pm

Prokarjon je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:OFF:

...ne je lahko, mora bit... pa načeloma nima veze cena amortizerja... luknjasta cesta -----> najboljši oprijem z mehkim podvozjem.... lepa cesta -------> trdo podvozje...

...in ni tukaj kaj dosti filozofirat... Z mehkim podvozjem kolesa držijo konstanten stik s podlago (kar je namen amortizerja...), medtem ko trdo podvozje avtomatično odskakuje, torej zgublja stik s podlago, kar pa še nikoli ni bilo dobro... Enak problem je pri preveč napumpanih gumah, kjer enako guma pretirano odskakuje namesto da bi se prilegala podlagi.

Tisto glede hitrosti v ovink je enako... Načeloma če bi zmanjšal bodyroll ob enem pa ohranil mehkost podvozja bi daleč najhitreje prišel čez ovinek (z nekaj luknjami oz. neravninami kjer avto odskakuje)... kar koli drugače od tega bi bilo slabše.

Skratka ni slabšega kot velika hitrost v luknjast ovinek z zelo trdim avtom... ko enkrat ni več gripa je katastrofa... in ponavadi (pri avtih smrtnikov) najprej zadnji konec odnese (teža), kar je še najslabše...

Se opravičujem ker smetim z manj pomembnimi zadevami za to temo, vendar malo bolj pomembnimi na splošno.

Veliko vlogo igra cena, jaz osebno sem imel apex in eibach, apex sem imel veliko mehkejši in je v ovinek bolj odskakoval kot eibach ki sem imel stržanga na max. Če, če bi zmanjšal bodyroll bi blo bolš, če bi dal LSD bi blo pa še boljš, jaz sem dal primer njegov avto in original avto, dost off-a.
Men osebno je zdaj veliko lepši s tem felnam kot pa z prejšnimi, samo mal je preveč v podni, za kakšen cm

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če jun 04, 2009 10:06 pm

evo verjetno ene zadnjih slik avta v tej podobi (se opravičujem za slabe slike)
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Pe jun 05, 2009 1:18 am

zakaj zadnje?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe jun 05, 2009 4:21 am

sejjaretun je napisal/-a:zakaj zadnje?

tudi mene zanima zakaj?

lp

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Pe jun 05, 2009 4:27 am

ker bo feltne prodal, pa avto dvignil :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe jun 05, 2009 5:35 am

99% vem komu bodo šle alu-jke ... :lol:

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jun 05, 2009 6:10 am

če boš menjaval alujke upam da neboš v temo brcno ker zaj je blo to to. :D

Veyron
Nov uporabnik

Napisal/-a Veyron Pe jun 05, 2009 6:45 am

Zamenjaj, sj ne rečem da ne zgledajo, sam na tem avtu ne!
Zgleda k da bi bil postavljen na betonsko škarpo. Te so namenjene za kako limuzinco zrihtat. To je samo moj pogled, vem da vas veliko gleda drugače na to.

Lp!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker Pe jun 05, 2009 7:01 am

adis je napisal/-a:99% vem komu bodo šle alu-jke ... :lol:

a? :shock: h komu? če mislš na andreja je on zdj v nabavi xenon luči in pa gewind, tako da je reku da bo zaenkrat ostal na teh felgah ko jih ma, pol pa neke 9J 8)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe jun 05, 2009 7:10 am

S|icKeR je napisal/-a:
adis je napisal/-a:99% vem komu bodo šle alu-jke ... :lol:

a? :shock: h komu? če mislš na andreja je on zdj v nabavi xenon luči in pa gewind, tako da je reku da bo zaenkrat ostal na teh felgah ko jih ma, pol pa neke 9J 8)

ja ja na andreja sem mislil. a tako...

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Pe jun 05, 2009 7:18 am

Kak to da spet prodajaš avto?

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe jun 05, 2009 7:26 am

stari ti si SICK !
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Pe jun 05, 2009 7:49 am

ma stari. če boš menjal boš zajebal. razen če bo vsaj 18 col pa pošten rob.

drugače ne menjaj, raje gremo k botričku pa zapijemo ta keš, al pa parglu posod :lol:

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker Pe jun 05, 2009 8:35 am

shalej je napisal/-a:Kak to da spet prodajaš avto?

iz firbca. itak je utopija pričakovat tak dnar za ta avto, samo če se pa kdo najde samo naj pelje za ta dnar.
glede prodaje feltn pa tega... vse ceste so nam zrezali in se vozim ko po jajcih in obpeljujem te kurčeve luknje. in mi dopizdlo se vozit s takim avtom, da kamorkoli grem najprej vprašam kaka je cesta do gor. sj je lepo in dobro se pelje po lepi cesti, samo hvala lepa, sem se naveličal tega.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jun 05, 2009 8:41 am

počakaj, da jaz prodam astro pa se boma zmenla ;) again.. :D

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon Pe jun 05, 2009 8:41 am

še dobr da gremo kdaj pa kdaj na pijačo , da sm na tekočem. mene tut zanima kako bo zgledala ''new look'' style.

hehe
:P

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Pe jun 05, 2009 9:10 am

Zakaj menjati konja ki zmaguje?

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe jun 05, 2009 9:39 am

Samo ko sem pa stran nazaj rekel, da je avto totalno neuporaben za kej prevažat si rekel da avto itak ni za to namenjen... ni čisto isto samo bistvo je enako...avto je neuporaben za vsakdan, pa če prevažaš gajbo krompirja not ali pa ne...

Te pa čisto zastopim... sem bil na istem...avto zrihtal, spustil, feltne,... po parih mescih je šel nazaj na stock :D
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost