samekk je napisal/-a:te zadeve so kar delikatne, mislim da bo sam Courage znal povedat al ja al ne..........kakor je meni znano se mora to pri sklepanju zavarovanje dogovarjat al neki takegamislim pa da ti povrnejo original
CockroaC je napisal/-a:samekk je napisal/-a:te zadeve so kar delikatne, mislim da bo sam Courage znal povedat al ja al ne..........kakor je meni znano se mora to pri sklepanju zavarovanje dogovarjat al neki takegamislim pa da ti povrnejo original
Ja samo tu zdaj njegova polica ni stvar debate, ampak povzrociteljeva, drugac pa mislim da imas v mislih zavarovanje dodatne opreme,avtoakustike itd. to se seveda da, ampak se nikoli nisem kaj extra poglabljal v te zadeve ... avto pa bodo povrnili v originalno stanje, se pravi original odbijac ... je pa tu seveda kar nekaj marneverskega prostora ce iams pametni servis se da mariskaj dogovorit.
Matrix je napisal/-a:Tudi če je bil pijan, bo škodo prvo plačala njegova zavarovalnica, šele na to pa njega regresirajo. Če nista klicala policije pa bo šlo to normalno iz njegove police. Povrniti ti mora celotno škodo, ne samo do serijskega stanja, ker gre to iz AO povzročitelja in ne kaska (ne tega mešat). Ne se vstrašit, če bo cenilec bluzil, da ti ne bodo vsega plačali, ker ti morajo namreč povrniti celotno škodo... moral pa boš vztrajati, ker ne palijo takoj na vse kar takoj.
Mate je napisal/-a:Matrix je napisal/-a:Tudi če je bil pijan, bo škodo prvo plačala njegova zavarovalnica, šele na to pa njega regresirajo. Če nista klicala policije pa bo šlo to normalno iz njegove police. Povrniti ti mora celotno škodo, ne samo do serijskega stanja, ker gre to iz AO povzročitelja in ne kaska (ne tega mešat). Ne se vstrašit, če bo cenilec bluzil, da ti ne bodo vsega plačali, ker ti morajo namreč povrniti celotno škodo... moral pa boš vztrajati, ker ne palijo takoj na vse kar takoj.
Točno to sem jaz hotel povedati. Škoda se krije iz police povzročitelja in oškodovanec je upravičen do popolne vzpostavitve prejšnjega stanja (kolikor se le da), ne glede na to, a je avto predelan ali ne.
Za moje pojme je treba ta primer do zavarovalnice reševati preko odvetnika. Zavarovalnica pa nato, zaradi vinjenega stanja terja škodo od nositelja police. Če je to tvoj prijatelj, se poskusita zmenit, da se stvar čim ceneje popravi, kriv je pa on. Kljub temu, da mu je umrl oče, to še ne pomeni, da lahko on sedaj počne bedarije po cesti in še koga povozi.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov