Zadnje mesece sem mrzlično iskal neko ugodno varianto za senčnike na zadnjih steklih, predvsem zaradi dveh hčer, ki jih vozim v avtu in skoz "jamrata" da jima sonce sveti v obraz.
Nato sem na ebayu našel zelo ugodno varianto dveh orginal senčnikov, s tem, da sta bila na vrhu popolnoma polomljena. Torej plastika, ki drži senčilo je bila zhlomljena. temu je bila primerna tudi cena.
ko sem senčnike dobil sem izdelal iz lesa zgornji nosilec in tako popravil senčnik.
Pri tem sem moral zamenjati še zadnji mehanizem dviga stekel, zato sem se odločil da kar celo tapeto, ki jo enkrat imam dol sneto obnovim.
za,menjal sem mehanizem dviga stekel, pregledal vrata v notranjosti brez vidne rje in obnovil celotno tapeto z ročajem vred, ker je bila poškodovana na večih mestih.
Senčnik sem nato vgradil pod tapeto in moral improvizirati, ker nič ni šlo skupaj. Tapeto sem moral rezati, prav tako zgornjo plastično obrobo stekla. Za zaključno letvico okrog senčnika sem improviziral v kopalniškem oddelku Merkurja, saj sem kupil L kovinski profil in ga odrezal na primerno dolžino, pobarval in polepil v črno folijo in tako dobil zaščitno okrasno letvico.
kromirane letvice okrog stekel pa sem prav tako preuredil in jih pobarval ter foliral. Sedaj izgledajo "shadow"
Danes vse montiral končno in vmes se je pojavilo nekaj težav ampak se bodo le te odpravile v prihodnjih dneh.
Nekaj fotog. na hitro.

Trikotni senčnik sem dobil cel nepoškodovan izjemno lepo ohranjen in ga tudi z malo improvizacije vgradil.

Opazil sem, da je senčilo nekoliko pomečkano v kotu, verjetno zaradi nepravilnega zvijanja nekoč v nekem trenutku. Razmišljal sem, da bi ga s pomočjo likalnika polikal vmes pa bi dal tkanino ampak se bojim da ga nebi "zažgal".

Vmes pa sem vgradil tudi orginal woofer v desni bok prtljažnika skupaj z ojačevalcem.

Opreme je za enkrat dosti v avtu vgradim še desni senčnik in popravim še sprednji dve tapeti na vratih in je notranjost v E 39 končana - obnovljena.
Nato še sledi prtljažni prostor, kjer bom obnovil boke in poden ker so skozi leta se poškodovali zaradi prevažanja tovora.
Od dodatne opreme bi pa si žele v avtu imeti še samo aftermarket navigacijo, ki je podobna orginalni enoti, s tem da je gor možno gledati dvd, imeti vzvratno kamero, internet celo itd....in nič več.