Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Renault Laguna II 1.8 16V - Zaščiten z Fusso Coat-TEST VOSKA

Napisal/-a Dawid1 Po jun 01, 2015 9:19 am

Pozdravljeni!

Da še jaz po dolgem času predstavim trenutno vozilo.

Sicer je Laguna pri hiši že 2 leti in pol, tako da se je že nekaj stvari, ki jih je bilo potrebno zmaenjati zamenjalo.

Gre za Renault Laguna II 1.8 16V, letnik 2002. Model Expression, torej dvojna avtomatska klima, 4x el stekla, el.zapiranje ogledal, obvolanske komande, itd...
Trenutno je na števcu 265.000km in počasi bo čas za ponovni velik servis. Do sedaj se je na avtu zamenjalo (L+D kugla, končniki, puše na zadnjem mostu, mehanizem za dvig stekla na voznikovih vratih in redni servisi ter potrošni material - nove letne in zimske gume).

P.S. Avto je bil prejšnji teden deležen malce nege, odstranjevanje leteče rje, kontaminacije ter zaščita vozila s trenutno zelo popularnim voskom Fusso Coat 12 months. Slike sledijo malce kasneje :)

Ker nimam pri roki prvotnih slik, bom dodal kar nekaj novejšega.

Tale je od lanske zime, ki je bila pol spomladanska kot zimska :)

Slika

lp,
Zadnjič spremenil Dawid1, dne Po jun 01, 2015 12:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Dawid1
Novinec

Re: Renault Laguna II 1.8 16 V Expression

Napisal/-a Dawid1 Po jun 01, 2015 12:42 pm

Kot obljubljeno, dodajam nekaj slik. Ker sem imel vosek Fusso Coat že nekaj časa doma, vendar še ni bilo časa za testiranje, sem se odločil da ga stestiram na svojem avtomobilu.

Minilo je že kar nekaj časa od zadnjega detailinga vozila in zaščite (november 2014) in na avtu se je nabralo kar nekaj leteče rje in kontaminacije.

Tako da sem avto najprej temeljito opral, nato je sledilo čiščenje laka s plastelinom. Leteče rje in katrana je bilo res ogromno (slike so nastavle po pranju avtomobila in pred plastelinom. ) :)

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Po dekontaminaciji in ponovnem pranju je pogled na lak že veliko lepši. Lak je dobil malce več sijaja in odseva, čeprav to bolj opazimo na temnejših barvah.

Čeprav bi si avto zaslužil poliranje, vendar zaradi pomanjkanja časa (in kovačeva kobila je pogosto bosa), sem na njem stestiral trenutno zelo popularen vosek Fusso Coat 12months. Na lak sem nanesel namenoma en sloj, saj je bolj kot ne test glede uporabe in obstojnosti. (bom poročal kako se bo obnesel v prihodnjih pranjih in vremenskih vplivih).

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Po nanosu in čiščenju ostankov voska (cca 15min po nanosu) je rezultat fenomenalen, glede na to da se avta ni poliralo, je izginilo kar nekaj prask in so res vidne pod določeno svetlobo in določenim kotom. Glede na samo en nanos voska sem nad rezultatom zelo zadovoljen in odtekanje vode je res wauuuuu, tako kot kažejo vsi opisi in testi na internetu.

Dodajam še nekaj slik na soncu, oz. ob dnevni svetlobi, vreme je bilo bolj tako tako.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

P.S. Se opravičujem za poplavo slik, ampak enostavno je težko vse skupaj strnit na 10 slik. :)

lp,D

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Re: Renault Laguna II 1.8 16V - Zaščiten z Fusso Coat-TEST V

Napisal/-a grega983 Po jun 01, 2015 2:34 pm

Škoda, da si nabavil grdobijo od lagune II. Prva generacija je za moje pojme oblikovalski presežek v primerjavi s tem zmazkom :roll: :roll:

Drugače pa dobr zgleda tole pedenanje :D
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po jun 01, 2015 5:08 pm

Odlično zgleda- si črne plastike kaj zaščitil pred voskom ali se nisi sekiral?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Dawid1
Novinec

Napisal/-a Dawid1 To jun 02, 2015 7:12 am

@grega983 res je, ampak takrat sem an hitro nenačrtovano prodal Bravota in sem moral na brzino nekaj kupit začasno, pa je ravno kolega v tem času prodajal tako da sem ga vzel ker sem avto poznal. Je doma tudi prva generacija, sicer karavan ampak avto tudi kar se tiče udobja korak pred tem :)

@Infiniti hvala. Plastik nisem nič zaščitil, pri poliranju jih je smiselno, ker prej ko dobiš pasto ven iz plastike/gume obupaš :D

lp,
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 41 gostov