Živjo,
Glede na to da je ogromno avtov tu predstavljenih, sem se tudi sam odločil predstavit svojega. In sicer tako. Do sedaj sem vozil:
- Renault Megane (očetov) 1.6 108KM,
- Renault Clio 1.4 75KM (moj prvi avto)
- Peugeot 307 1.6 109KM (moj drugi avto in verjetno zadnji Peugeot)
- VW Golf IV 1.4 75KM ( katerega imam sedaj).
Avto je pri meni 5 mesec, kupil sem ga na april fool day (1.april 2016) xD

Avto je imel 247 kkm, pač za 1050€ sem ga dobil. Naj povem da ima avto Comfortline opremo (klima,komplet šibedah,naslon za roko). Iz Tržiča sem se vozil skoraj do Nove Gorice zaradi golfa in za zdaj lahko rečem, da mi ni žal. Iz Nove Gorice do Tržiča je seveda daljša vožnja in avto se je lepo vozil, brez težav prispel domov, celo lastnik me je klical kako sem prišel do doma ( sem bil izjemno presenečen, saj ponavadi komaj čakajo da ti prodajo avto in greš

). Naj omenim, da sem s tem lastnikom še sedaj v kontaktu saj je avto bil pri njem 6 let in mu je bilo zelo žal ko je odšel od njega. Lastnik me je opozoril, da bo kmalu treba narediti mali servis in se je zgodilo. Ko sem šel v Bosno je zapiskala lučka za servis. Zamenjal olje in filter za vsega 26€. Aral 5w40. Tudi na tej vožnji se je golf izkazal brez težav. 2 tedna kasneje so začeli obrati skakat na 1500 pa nazaj pa spet gor in dol. Preveril pri mehaniku, ki je ugotovil, da cev za podtlak motorja ni originalna ampak 'fake' cev za 2€. Naročil original za 35€, namestila sva jo s kolegom. Avto takoj bolje začel vleči, obrati niso več skakali. Po tem sem šel 2x na relacijsko vožnjo Tržič-Ljubljana-Ivančna Gorica-Črnomelj-Vinica-Karlovac-Bihač in nazaj v SLO, kjer so bolj trpele zavore in posledično je zadaj ploščica začela drgnit disk. Menjava ploščic in delo 45€ (delal pri lokalnem mojstru v Tržiču). Po pregledu na preventivnem so zavore odlične. Torej odkar ga imam, sem prevozil 5300km, do sedaj sem imel te stroške, ki so omenjeni zgoraj.
Pred zimo bom preventivno dal očistit oddušek in zamenjat cev odduška, saj imam avto zraven reke in ne bi rad da mi kaj zmrzne in gre avto v tri krasne. :iD
Poraba: tam okrog 6litrov, če ga bolj konkretno v vrtljaje pritisnem skoraj 7. Glede na to da avto ni tako močan, se mi zdi poraba v redu.
Avto sem dobil na 14col, kar mi seveda ni bilo všeč in sem dal gor 15col, ki sem jih imel od P307.
Kasneje po zimi in če bodo finance sem razmišljal o menjavi platišč in menjavi sprednje maske(morda r32 maska).
Še slike:

to je bilo pred odhodom na črpalko

original cev za podtlak motorja
Jutri grem na daljšo vožnjo, 280km v eno smer in 280 nazaj, pavze vmes bo samo dobro uro in pol, upam da se bo Golf dobro soočil s tem.
Lp