Pozdravljen,
To kar imaš so navadne zavore, prednost je ta da je obraba malo manjša in cenejša za vzdrževanje. Samo diskov ne moreš menjati iz 340mm na 370mm in boš moral menjati tudi zavorne čeljusti, cevi... Za ABS enoto nisem prepričan ali je enaka oz dovolj zmogljiva(Se nisem nikoli poglabljal in preverjal). Vem da pri starejših vozilih če si hotel iti iz standardnih zavor na takšne si moral menjati tudi ABS črpalko.
Slabost teh 370mm zavor je da so original diski zanič in narobe dizajnirani. Oba diska sta mislim da desna torej na levi strani je uporabljen tudi "desni" disk in posledično se ne hladi pravilno, se bolj greje... Obstajajo aftermarket diski ampak so dražji(cca. 1000€) kot originalni(cca. 500€) Drugi je problem je, da so original ploščice zanič, vsebujejo preveč železa, zelo prašijo in če ti zvijejo disk pri 15k km tudi ni nič nenormalnega. Ploščice tudi ne zdržijo veliko dlje od 20k km "normalne" vožnje, če si divjak se zna zgoditi da ti tudi 10k ne bodo... Zavorne čeljusti so ok, menjava zavornih ploščic je tako enostavna in hitra v primerjavi z navadnimi, da si mislit ne moreš... Platišče daš dol, odstraniš 2 štifta, potegneš ploščici ven, cilindre(4 batne čeljusti) porineš notri da lahko vstaviš nove ploščice, daš štifte nazaj in montiraš platišča... Edino šraufanje, ki ga imaš je vijačenje platišč
Predlagam, da pogledaš za kakšne BBK, ki ne uporabljajo original(Audi TTRS 8J Diskov), bo malo dražje a boš imel manj težav...
Upam, da ko naglo zaviraš na AC ali po športni vožnji takoj izklopiš "Auto hold", da ti vozilo ko ustaviš ne stisne zavore. Če mesto kjer ustaviš ni ravno na hitro stišnes zavoro daš v P in spustiš počasi zavoro da menjalnik zabremza in potem ne pritiskaš zavore... To je največkrat razlog da se diski zvijejo in potem ob zaviranju postanejo glasni...
Če boš dal distančnike lahko da bodo feltne preveč ven in te bodo na tehničnem zafrkavali... Zato imaš na blatnikih tiste plastike, ki ven štrlijo, da je avto sploh tehnično izpraven...
Preveri sprednje diske od Golf 7/7.5 GTI ClubSport mislim da sem nekje zasledil da so drugačni in malo boljši, preveri če pašejo gor. Drugače pa ti ne uide menjava platišč ali uporaba distančnikov, menjava zavornih čeljusti, diskov, cevi... Tak podvig v primeru refurbish kompletov te zna stati nekje med 800-1000€ odvisno od ohranjenosti novi BBK pa računaj od 1500€ naprej(Ne vem če sploh dobiš za tak denar kit) ponavadi so kiti bolj znanih proizvajalcev okoli 2500-3500€. Keramike ti sploh ne bom omenjal ker to ni za naš budget

Moji zadnji so pri 45k km ok. Spredaj sem 1x menjal ploščice sedaj druge držijo veliko dlje kot prve... Sem pa za foro dal gor ATE neke navadne "keramične" prašijo malenkost manj kot originalne, zavorni učinek je približno enak, malo manj je "občutljivosti" al kako bi temu rekel. Na original si se malo dotaknil pedala pa te je skoraj nalimalo na steklo, pri teh pa če malo pritisneš malo zavira in te ne vrže iz sedeža, če pa ornk pritisneš pa ornk zagrabi...
ACC mi deluje ok na najnižji razdalji, kakšnih 50m do max 100m za avtom ali kamionom prične zavirat, odvisno od hitrosti. Tudi zaznavanje zaviranja vozil mi deluje ok, predvsem všeč mi je če vozim za kombijem skozi katerega se ne vidi promet spredaj in vozilo pred njim zavira na polno, me sistem opozori že preden kombi pritisne zavoro in to me je rešilo že nekaj krat, ko nisem imel zadostne varnostne razdalje...
Ne vem ali je kakšna razlika v senzorjih(ACC) jaz mislim da imam "Asistenčni paket 4" oz najvišji ki je bil na voljo in deluje dobro. Moti me edino samodejna vožnja v koloni, da avto ne spelje sam od sebe, če miruje več kot 3 sekunde in je potrebno pritisniti na pedalko za gas ali ročico tempomata, potem sam spelje in vozi naprej...
Glede tanka pa se boš moral navadit na teh 50 litrčkov, no razen če si predelaš prtljažni prostor pa vgradiš dodatno posodo za gorivo

Kolikor vem Cupra/Seat nimata slovenskega foruma. Obstaja pa dober UK forum
https://www.seatcupra.net/forums/