To delam bolj zato da napišem vtise po 15.000 kilometrih, kar je mogoče koristno za vse potencijalne kupce tega avta.
Novinarski testi, podatki o avtu, uradne cene, tehnični podatki so itak dostopni vsem, to ni problem. Tudi jaz najbolj cenim informacije in izkušnje navadnega človeka, kar je morate priznati dandanes redkost prebrati. Večinoma je to samo ko je treba hvalit avto in se pohvalit. Ko pa začnejo težave se noben več ne oglasi in ne poroča o kompletni izkušnji z znamko, ali modelom. Najbrž jih je sram, ali strah kako bodo prodali

Mene itak že vsi poznate. Na tem forumu lahko najdete podrobno o mojih izkušnjah z novim Golfom IV (2001), z novo Astro (2007), z dva nova 308 (2013, 2015) Zdaj je prišel na vrsto moj zadnji novi avto
Peugeot 508 GT Line 2.0 Blue HDI 180 EAT8
Cena tega avtomobila je bila...

Nekega hudega popusta ni bilo ...slabih 3000 €
Oprema je takšna kot jo ima vsak GT Line, plus...

Kako sem zadovoljen?
Sem že na 15.000 km....v torek bo točno 5 mesecov

Generalno sem še vedno zaljubljen, ampak ....kot ponavadi čez čas ugotavljamo, da naša lepotica ima tudi slabe lastnosti, pa je treba sklepati kompromise.

Verjeli ali ne me je zelo začelo motit to, da je avto zelo opazen, in da veliko opazovalcev vidi to kot nek zelo huuuud avto. Počutim se včasih kot en pozer, kar nisem....definitivno. Včasih mi je prav malo nerodno...kot da bi kakšnega hudega BMWja ali Audija vozil. Nisem navajen...in tudi kar nekaj znancev in “prijateljev” se mi zdi da sem na nek način razočaral.
Moti me tudi ker ga žena ni vzela za svojega in ga noče voziti, čeprav mi ga je privoščila in sva to soglasno naredila. Ona bi raje 3008, ali 308

Čeprav mu rdeča najbolj paše, se ne bi spet odločil za to barvo. Občutljiva je. Mislim da se bodo tisti kamenčki žez čas kar fejst poznali. Na belem 308 tega ni bilo videt niti po 150.000 km. Če bi še enkrat kupoval bi vzel belo.
Pogrešam tudi aktivno vzmetenje zaradi confort drivemoda, zato mi je žal, da nisem stisnil še par jurčkov in vzel GT-ja ki to ima serijsko. Hočem reči da je kar trd. Vem, da 19-ke kar veliko prispevajo k temu, pa vseeno. Zdaj sem na 17-kah (zimske) in je veliko boljše.
Udobnost na sploh je kritična. Sedeži so razočarali kar se tega tiče. Nekje na polovici sedalnega dela je čutiti nekaj trdega ki je del sistema za podaljševanje sedalnega dela. Ravno tam kjer se začnejo stegna. Ta del telesa skupaj z zadnjico kar trpi...priznam.
Sem rabil kar nekaj časa, da sem ugotovil zakaj me kar nekaj boli. To je kar za pograjat.
GT bi bil prava izbira z aktivnim podvozjem in Confortom, čeprav je voznikov sedež v osnovi enak kot v GT Line. (Preveril)

Čričkov je tudi absolutno preveč za ta razred. Toliko jih ni bilo niit v 308....v bistvu veliko manj jih je bilo. Seveda so tukaj spet 19-ke, ampak to je njihov problem ...saj so serijsko gor. Seveda to ni tako grozno, ker jih itak noben ne sliši razen mene. Žena mi je rekla da sem čist fuknjen in da ona nič ne sliši

Glede prostornosti je čist ok. Vsi potniki zadaj niso imeli večjih pripomb. Prtljažnik je res uporaben, kot da bi bil karavan.
Stropne lučke na dotik mi tudi niso preveč všeč. Raje bi imel stikalo.
Infotejment mi je prvih 5000 km kar 4X zmrznil, kasneje še ene dvakrat-trikrat. Na zadnje ko sem preverjal na njihovi spletni strani, posodobitve ni bilo.
Tudi audio sistem ni za prehvalit. Na nekem normalnem nivoju glasnosti je še v redu. Kar je čez to, je zelo tečen sound. Raje bi imel Focal ozvočenje kot vse tisto kar je dodatno opremi GT Line
Avtomatske dolge luči imajo probleme z tovornjaki in avtobusi. Drugače dobro opravljajo svojo nalogo. Všeč mi je sistem za osvetlitev ovinkov. Iz notranje strani luči se prižge še ena dodatna, ki od zunaj ni vidna, kot recimo raznorazni sistemi kjer se maglenke prižgejo.
Števci so točni v nulo, ni odstopanja kot včasih. Tudi porabo kaže točno.
Aktivni tempomat dela v redu. Še posebej v zastojih je to vredno vsakega eura.
Pri normalni vožnji zazna občutno počasnejše vozilo pred sabo in prej začne zmanjševat hitrost. Ohranjanje avtomobila v sredini voznega pasu, sem šele kasneje odkril. Dela super, razen tega da v primeru če zaspiš po dveh opozoril kar izklopi sistem. Če sem prav razumel zadnjič ko sem gledal Nissanov sistem to drugače dela. Prižge vse štiri utripalke in ustavi vozilo.
Klavirska plastika je nadležna
Avt. menjalnik dela tudi v redu. Nisem opazil nič takega kar bi res motilo
Apple CarPlay je kar v redu...všeč mi je, kljub temu, da vsakič moraš telefon priklopit prek kabla. Zaradi tega veliko uporabljam Google maps, ali Apple karte. Peugeotovo navigacijo se mi res ne ljubi posodabljat. Zadnjič sem na ključ zlowdal 18 GB tega

Kamera zadaj je tudi kar uporabna. Večinoma v rikverc parkiram zaradi tega.
Tale del

...je med vožnjo svinjsko vroč. Skoraj toliko da ne moreš držati roke tam. Predvidevam da so to slabše izolirane cevi ispuha.
Drugače pa je avto narejen za dinamično vožnjo. Vidim po sebi (ki ponavadi vozim zelo defanzivno), da ko pridem na kakšno lepo regionalko kar ne morem ne da bi ga malo dinamičnije vozil. Včasih se ujamem, da sem krepko čez omijitve in se malo zamislim.

Poraba z 19-kam je bila kar 5.8. Veliko vozim v ECO modu, ki še marsikaj z reducira v avtu (gretje, hlajenje ...in podobno) Zdaj z 17-kam pa sem na 5.2 ....zelo v redu.

Z 308 mi je takšna poraba uspela če sem zelo merkal, pri tem pa niti ne. Vozim kar normalno 120-150 km⁄h. Nimam veliko mestne, kar se fejst pozna. Včasih se mi zgodi veliko kratkih in počasnih relacij in vidim da takoj gre na 6 ali čez.
Generalno sem zadovoljen in presrečen s tem avtom. Še bolj bi bil če bi še žena bila, in tega Cliota ki ga je februarja kupila šla zamenjat za enega 308, ali kaj drugea ...kar ji je pač všeč. V bistvu prvi naš avto katerega smo vzeli bolj zato ker je meni bil zeeeeeeeeelo všeč. Pač ...privošči mi ga, a nima ga za svojega. Še avtomatika se boji, pa "kao" veeeeeelik je, kar sploh ni res. Ima nek strah ...ne vem.
Še slike...

Vse je slikano z iPhone 11 Pro. Slike nisem obdeloval, gre za različno svetlobo ki sem jo vsako toliko ujel na različnih mestih. Nekaj je tudi slik zaslonov, ker so imele ene čudne končnice ki jih "mojalbum" ni sprejel.

Zimske gume na 17-kah. Naročil original platišča.

Letne pa na zimsko spanje

Itak so mi ga točno mesec dni starega takoj na parkirališču odrajsali

...hvala bogu ni hudo. Kasneje tudi levi bok zadaj .....sledi ženske torbice

Če sem kaj pozabil in če vas zanima, kar vprašajte....bom iskren kot ponavadi. Nisem Peugeotov odvetnik⁄zastopnik.

Predelav ta avto ne bo imel, kot noben pred njim.