Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!
 
Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma
 
Prispevkov: 1127
Pridružen: Pe feb 25, 2005 4:28 pm

Projekt: Opel kadett B '68

Napisal/-a Gapiii Pe maj 19, 2023 8:05 pm

Pa da predstavim še svoj, zdaj sicer že končan projekt :)

Točno tega kadetta so mi sicer ponujali že prej, a enostavno to ni bil moj ''sanjski'' avto, zato sem iskal kaj drugega. Vedno sem si želel 911. To si še vedno, ampak bo treba mal počakati za takšen projekt. :D

Potem pa sem našel lancio fulvio 1 generacije. Cenovno je bila dovolj blizu mojim zahtevam, ni bila prelepa, niti pregrda. Pa v originalu še v rdeči barvi. Pa ša rallye je bila, kar pomeni alu vrata in obe havbi. Ko sem se odločil, da jo bom šel iskati, sem vzel denar in šel do kupca. A tam se je potem zapletlo. Avto ni imel ničesar iz aluminija, torej že menjajo v preteklosti z neoriginalnimi deli. S ceno potem to seveda ni šlo skupaj, saj je to bit tega avta.

Razočaran in jezen sem se peljal domov. Iz te razočaranosti sem ga šel pogledati, plačal in ga odpeljal domov. Vse ostalo je zgodovina :)

Ker pač nisem takšen človek in bi me motilo, če bi se vozil v drvarnici, sem šel tako kot marsikdo v kur**. Preprosta obnova je ratala projekt, novi deli se kopičijo, avto se pripravlja na praktično celoten rebuild. Kupil sem praktično novo rdečo notranjost, dal narediti rdeči strop in rdeče tepihe, naročil komplet PU puše za celotno podvozje, nove koni sprednje/zadnje blažilnike, sprednjo novo nižjo listnato vzmet, na novo se bo naredila armaturna plošča, kupil sem 6,5J ATS original platišča in komplet tesnil za šipe in luči za celoten avto.

Bom objavljal sproti kako je potekal projekt...

ako sva šla v prvo inšpekcijo s sinom. Je že začel z obnovo :)

Slika

Avto je bil razen nekaterih lepotnih napak zelo lep. Razen podna pri vozniku in sovozniku nikjer rjav, ima še prve obloge na blatnikih. Škoda, da je dve leti stal na dežju, snegu, soncu. Ko sem ga videl nazadnje je bil veliko lepši.

Slika

Pa smo ga naložili in peljali domov.

Slika

Na začetku hitri pregled. Uf, dela bo veliko...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Prvo sem se lotil prtljažnika. Saniral nekaj površinske rje, pobarval tank in uredil malenkosti.

Slika

Slika

Med prvimi nakupi je bla komplet original rdeča notranjost. Ko sem jo kemično očistil je praktično nov, brez napak. Kupil sem nekaj luči in stvari, ki so mi manjkale ali so bile zanič.

Slika

Pred čiščenjem.

Slika

Feltne so šle na peskanje. Preden sem jih nesel, sem jih pobarval s črnim sprejom, da sem videl ali bodo kul all black. Všeč mi je. Izbral sem črno-srebrno kombinacijo. Torej srebrna zunanjost, črne rallye nalepke, brez krom lajštic v tesnilih šip, črno zadnjo anteno in čisto črnimi platišči.

Slika
 
Uporabniški avatar
whitee
Uporabnik
 
Prispevkov: 803
Pridružen: Pe nov 22, 2013 8:25 pm
Kraj: Kozje

Re: Projekt: Opel kadett B '68

Napisal/-a whitee So maj 20, 2023 5:29 am

Mam občutek da bo tole zgledalo hudo na koncu :D Se veselim posodobitev .
 
Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma
 
Prispevkov: 1127
Pridružen: Pe feb 25, 2005 4:28 pm

Re: Projekt: Opel kadett B '68

Napisal/-a Gapiii Po maj 22, 2023 9:30 am

Zamenjal komplet puše na vzmetenju, amortizerje, listnato vzmet in ostale pritekline. Avto spredaj sedel dol cca 5cm in je sedaj rob poravnan z gumo, zadaj kakšen cm do dva. Super je v kajlo.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
 
Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma
 
Prispevkov: 1127
Pridružen: Pe feb 25, 2005 4:28 pm

Re: Projekt: Opel kadett B '68

Napisal/-a Gapiii Če maj 25, 2023 6:32 am

Ko sem že razmišljal o barvi sem začel brusiti avto in našel nekaj manjših lukenj. To je vse skupaj nekoliko zasukalo projekt in upočasnilo vse. Odločil sem se in avto je šel v komplet kleparsko restavracijo. Klepar je po vzoru originala popravil luknjice, ki so bile na standardnih mestih pri žmigavcu, na spodnjem delu blatnika in zadaj pri kolesu. Naredil je res dobro delo, tako kot je bilo narejeno v originalu. Popravil je še kakšne neravnine in nekaj malenkosti po dnu, avto je sedaj kleparsko res v nulo, samo v kleparijo je šlo za vse te malenkosti skoraj 100 delovnih ur. Sem kar ponosen kaj smo naredili :)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Nadaljevanje sledi...
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov