viewtopic.php?f=7&t=114121
cashy je napisal/-a:For je napisal/-a:508 je bil 4 leta in dva meseca star ko je šel od mene.
126.000 km sem naredil. Vse najbolje o tem avtu.
Od 19-ga septembra vozim A5. Že 13.000 km sem naredil…mogoče je že čas da ga pokažem…...
Kako, da si se odločil za zamenjavo, glede na to, da si bil s 508 tako zadovoljen?
508 je bil dober avto, dobro me je služil. Enako lep kot ta moj novi lepotec..
Zakaj sem zamenjal?
A5 že od leta 2007 občudujem kot najlepši avto na svetu. Seveda so lepši, ampak nedosegljivi.
Ta beli lepotec mi je bil tudi nedosegljiv, rabljenega pa nisem hotel. Zdaj mi je pač uspelo, tudi zaradi 508-ce.
Za hec sem ga dal na AvtoNet z visoko ceno. Presenetilo me je zanimanje za ta avto. Že drugi dan sta prišla dva zainteresirana in takoj ponujala denar, ki ga nisem mogu sprejet, ker nisem bil še pripravljen. Potem sem se organiziral glede nakupa novega in 508 spet dal gor na AvtoNet ….hitro je šel za v redu denar. Sem prepričan, da bi lahko dobil še več, če bi si upal reskirat. Imel sem tri meseca časa do prihoda Audija, ampak sem ga dal prvemu ki je poklical. Samo da omenim, da v salonu staro za novo ne bi dobil niti 60 % tega zneska.
Lahko bi 508-ico vozil vsaj še dve leti (ponavadi je tako) ampak enostavno sem videl, da ne bo nobenega novega avta zame ….nobenega ki mi bo všeč.
To kar zdaj prihaja ven od vseh znamk mi je nagravžno. Še to malo limuzin kar je ostalo, ne bo več. SUV-ev pa ne prebavim. Ne prebavim te abnormalne digitalizacije, “ročic” menjalnikov ki ih vsepovsod mečejo, instrumentov za volanom ki to več niso …samo še eni zasloni so.
Audija sem ujel zadnji teden prodaje. Ponedeljek sem ga naročil, petek je že bil konec prodaja. Zato ni panorame …ni bila na voljo.
Razlog je tudi dizel.
Ne vem kako drugače opisati razliko med 508 in A5 kot, da je vsak dotik, klik, občutek na višjem nivoju. Natančnost izdelave karoserije me je najbolj usrečila, ker 508 je imel kar nekaj te šlamparije za videt. To me je res motilo.
Avtomobila sta konceptualno itak enaka, tudi centimetri in kilogrami so tukaj nekje.
Audi je narejen za visoke hitrosti in dolge fure….neverjetno je kako suvereno prenaša visoke hitrosti. Bolj udoben je, ker imam nastavljive amortizere (Comfort mode)
Avtomatski menjalnik čeprev z eno stopnjo manj, tudi bolj dela. Všeč mi je ker v drugi prestavi vztraja dokler se res ne ustaviš. Peugeot je v teh situacijah pri počasni vožnji včasih prav grdo prestavil v prvo.
Motor je 2.0 dizel, 204 KM, S Line in kar nekaj dodatne opreme. Cena me je prijetno presenetila, ker drugače ga ne bi vzel z neko osnovno opremo.
Uspelo mi je skoraj vse dati noter kar sem si želel. Quattro ne rabim, panorama ni bila na voljo, samodejno parkiranje me ne zanima …i tako.... najde se kar nekaj opreme ki mi ni bila potrebna.
Tisti okrogli “gumbič” za glasnost sistema v bližini prestavne ročice menjalnika je neprecenljiv. Točno tam je kjer mora biti. Lahko tudi prestavljam skladbe naprej nazaj.
Neverjetno, ampak na volanu imam iste te funkcije ki jih nikoli ne uporabljam.

Poskušam se spomnit kaj je za pograjat …
Vrata rabijo preveč sile da se zaprejo, to mi je malo neukusno.
Gumb na manjši obvolanski ročici za vklop tempomata je tudi malo nadležen.
Strlječ zaslon mi itak ni všeč. Nekaj se mogu požret, kaj čem. Na sploh bi armaturo in sredinsko konzolo 508-ice ocenil dizajnersko bolj všečno. Ne bolj kvalitetno!
Pa tudi na sploh malo moti da je notranjost petice enaka kot v A4.
Zadaj ni veliko placa za noge, drugače se v redu sedi. Za sovoznikom je lahko precej več. Jaz sem malo “predolg” pa je za mano kriza.
Ne vem kaj še povedat ….nisem ravno nek avtomobilski novinar, da bi lepo u pravilni slovenčini to pisal kot pravi test. Vprašajte …

Itak sem presrečen, uživam v defanzivni, umirjeni, lahkotni, udobni, kulturni vožnji ker za kakšno dirkanje nisem in tudi ni v redu to počet v prometu. Poskušam biti “skroman” na cesti, če že avto ni.

Nisem nikoli bil mahnjen ne te premijske znamke, ampak tokrat pa res ni bilo nič drugega za izbrat. Mogoče je to tudi moj zadnji avto …še par let pa bo penzija.
(KLIK na sliko)

Uradne slike tega avta

Ena z zimskimi feltnami⁄pnevmatikami (komaj čakam 15 marec)

Video
https://youtu.be/Pi9t_jCGGxs?si=nfDRP8X10QVchB1E