lep lep.....seveda z eno napako V ta avto 1.3 140KM za ceno cca 22-23k eur....zmagovalna kombinacija, stavim, prodajna uspešnica....Temu motorju do 1.6 litra ni.ravnega... čestitke za nakup in srečno vožnjo...
AC še nisem probal...pri okoli 0 stopinj slabih 300km, poleti verjetno slabih 400. Zdaj ko je skoraj 10 stopinj mi kaže da bo okoli 350km. Vse je pa odvisno od načina vožnje in voznika.
Jaz sem si jo tudi zadnjič pred salonom ogledoval. In priznam, da me je zamikala. Ampak nevem, ne morem se znebit občutka, da bi mi bilo čez kakšnih 5-10 let noro žal, da na dvorišču nebi bilo več Sporta ampak takšna 5ka.
Pri nas je to kot 2. oziroma 3. avto. Vse poti, razen 3x morja lahko opravim z njim. Približno 20-25k km se bo delalo letno. Namensko sem se odločil za ta avto, saj EV niso za po AC, sploh pa ne do morja ( imam 300km v eno smer). 20k eur več dati zato, da se bom še na morje z njim peljal se mi ni zdelo smiselno, saj za ta denar lahko v končni fazi dobim dober rabljen dizel ali bencinar. Zdaj bo nekdo vprašal zakaj nisem raje vzel Springa za pol manj denarja. Zato, ker se vsak dan vozim v službo in nazaj več kot uro, vsaj 70km in mi je pomembno da se peljem udobno in prijetno.
a_sist je napisal/-a:Lep! Se pridružim konec leta (morem še alpina prej videt ). Srečno vožnjo, objavi še kaj.
Poraba se giblje nekje med 15-18kwh...avto je zunaj pod nadstreškom... temperature nizke trenutno. Najvišja od priganjanju in gretju je bila okoli 23kwh, najnižja pa 10kwh. Ko bo topleje bo šlo z mestno in izven mestno vožnjo gladko pod 15kwh.