Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

KICO
Nov uporabnik

AMORTIZERJI

Napisal/-a KICO Pe jun 07, 2002 4:01 pm

K mi lahko gdo pove kje se lahku nabau amortizerje ,k se lahku štima višina,ampak ne ročno ,elektronsko!

thanks za informacije že v naprej
KIČO

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: AMORTIZERJI

Napisal/-a Sale Pe jun 07, 2002 11:55 pm

A to bi ti take na princip "low rider", v bistvu hidravlika ki gor pa dol skače. Ker jst drgač še nisem slišu za take amortizerje, ki se elektronsko štimajo. Če pa obstajajo pol pa tut mene zanima kakšen gizmo je to. :D ;)
Slika Slika

KICO
Nov uporabnik

Napisal/-a KICO So jun 08, 2002 8:29 am

Obstajajo, vidu sm RTL-u ko je imel na bmw 325.Tu mora bit tak način kot ga ma en citroenov model.Maš gumbke za sprednje in zadnje fedre.pol si pa sam štimaš višino ,kukr so mi razložile frendice nemšku(nimam pojma o nemščini) ,lahku štimaš v razliki 5cm.
KIČO

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So jun 08, 2002 3:02 pm

Temu se rece hidravlicno vzmetenje (oziroma ima se kup strokovnih in marketinskih imen) Imajo pa ga vsi tavecji modeli citroenov. Od tastare DSke (zabe) do najnovejsega C5 in prihajajocega C6. Kako tocno deluje bi ti lahko razlozil le zelo po domace. Zato si najdi na netu kaksno stran o tem.

Druga stvar so lowriderji. Princip je podoben. Amortizerji majo zraven mocno pumpo ki omogoca da lahko avto spuscas ali dvigujes. Pri citroenih se avto dvigne ali spusti precej pocasi, pri lowriderjih pa so ponavadi pumpe zelo mocne tako da lahko avtomobili celo poskakujejo.

Kje se da to kupit nevem. Probaj poklicat v kako slovensko tuning trgovino pa povprasat. Mogoce bos celo dobil po narocilu, ali pa te bodo povezal s kom ki se spozna na to. Mislim pa da te bo prislo kar nekaj denarja, ampak bos pa eden redkih, ce ne edini v slo. z lowriderjem :)

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Po jun 10, 2002 5:25 am

eh, tega jes ne bi delal, pa ce hoces zadevo kolikor toliko v redu, mora cenovno pridet cez 2500 EUROv zato pa , ne hvala. Ze rocno nastavljivi so cca. 250.000 SIT ... potem pa izracunaj koliko mora pridet se montaza hidravlike in napeljava v kabino ...
Slika

KICO
Nov uporabnik

Napisal/-a KICO Po jun 10, 2002 8:41 am

Pa nisamo to problem ,če hočeš met "low rider",moraš še ojačat celo karoserijo,če ne boš avto nesu domu v dveh delih,haha če hočeš da ti avto skače kot pr RAPERJIH.(sem se mal pozanimal) košta pa približno z montažo okoli 10000 evrov.(informacija je direkt iz nemčije).
KIČO
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov