Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

st00pid

Napisal/-a gerchy So apr 19, 2003 4:38 pm

Pri opisih vozil (www.avtomobilizem.com -> nasi avtomobili) si ne morem kaj, ne da bi pokomentiral dolocenih podatkov o vozilih.

V cem je poanta podatka o koncni hitrosti, ki je pridobljen po klancu navzdol ali pac ob prebranem (sicer nekaj odstotkov netocnem) merilniku hitrosti? (se posebej, ker nasi vrli vozniki bore malo upostevajo natacnost pri izbiri pnevmatik)
:o
p.s. isto velja za pospeske.
:shock:

Uporabniški avatar
Subaru
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Subaru So apr 19, 2003 5:18 pm

hehe...tud jaz sem to zadnjič gledu...in morm rečt, da me je prov impresioniral pospešek od golfa l.79 1.6 diesel 55KM, k ma za eno sekundo slabse pospeske k jaz :P :P :P :P
(jaz sem enkrat k sva bla dva v avtu ustavu se pa sva sko na priblizno stopala z stoparco na mobitelu, tko da mozno, da ma se ene pol sekunde boljse, ce bi kej bl natancno meru in ce bi opravil vec meritev)) ampak vseen se mi je zdel smesn...no ja, ce so pa ti pospeski resnicni, pol se bom pa raj zjoku kot pa smeju....ker da bi se pelu vstric z golfom k je enkrat starejsi in diesel....bi se blo za zamislt :oops: :oops:
Slika

Uporabniški avatar
Redman
Nov uporabnik

Napisal/-a Redman So apr 19, 2003 6:29 pm

Subaru je napisal/-a:hehe...tud jaz sem to zadnjič gledu...in morm rečt, da me je prov impresioniral pospešek od golfa l.79 1.6 diesel 55KM, k ma za eno sekundo slabse pospeske k jaz :P :P :P :P
(jaz sem enkrat k sva bla dva v avtu ustavu se pa sva sko na priblizno stopala z stoparco na mobitelu, tko da mozno, da ma se ene pol sekunde boljse, ce bi kej bl natancno meru in ce bi opravil vec meritev)) ampak vseen se mi je zdel smesn...no ja, ce so pa ti pospeski resnicni, pol se bom pa raj zjoku kot pa smeju....ker da bi se pelu vstric z golfom k je enkrat starejsi in diesel....bi se blo za zamislt :oops: :oops:

Sej pospesek ni resnicen ker ga sploh nisem meril. Sem prav cakal na en tak odziv. :lol: Recimo da je tam okrog 20s. Sam hitrost je pa dokaj realna (po stevcu) koliko pa stevec laze pa nevem, je pa dosezena na ravnini. Se pozna petstopenjski menjalnik. 160 km/h z cetrto prestavo.

Uporabniški avatar
Redman
Nov uporabnik

Napisal/-a Redman So apr 19, 2003 8:50 pm

Zdej sem zmeriu pospešek: 16,6s do 100km/h.

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power So apr 19, 2003 9:14 pm

Mene je tut malo presenetil pospešek od Bimmer-ja....316i pa pospešek 10.9 sekund. Mogoče je kaj predeloval na motorju da gre zdaj tak, ampak npr. novi Mondeo z 1.8 16V motorjem in 125 KM ima 'uradni' pospešek 10.8, pa je avto skoraj isto velik, konjev pa kr nekaj več.

P.S: Bimmer, upam da nebo kake zamere, rajši nam napiši kako ti je ratalo nardit tvoj avto tak hiter.

Ajde

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. So apr 19, 2003 11:09 pm

no pa da še jest svoj pospešek vržem gor. mam mašino 1.0 40 KW se prav 54 konjev in pospešek: 14,2 s od 0 do 100km/h :)
ej redman a maš bencinarja a dizelaša? pa vidm da sva someščana ;)

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale So apr 19, 2003 11:38 pm

Hehehe, ja še ena iz železnega repertoarja avtomobilskih debat - vedno kadar se pojavijo kakšne navedbe pospeškov za določene avtomobile (pa naj bodo na podlagi nekih "home made" meritev ali pa tovarniških podatkov) pride kmalu, do takšnih odzivov. Kaj naj rečem - že tovarniški podatki za moje pojme med seboj ne bodo nikoli 100% primerljivi z ostalimi znamkami ali pa z meritvami, ki jih kdo opravi sam; da bi pa primerjali oz. dajali večjo težo tistim rezultatom, do katerih sami pridemo s štoparico je pa še večji nesmisel.

Torej kategorija za vpis pospeška je pač tam, če ima kdo kakšen podatek o pospešku naj ga tja vpiše - tisti, ki pa se potem resno poglablja v tiste številke, naj se potrudi in zadevo vzame z rezervo v smislu zgornjega odstavka :wink: .

Tako je moje mnenje :) .
Slika Slika

Uporabniški avatar
Subaru
Novinec

Napisal/-a Subaru Ne apr 20, 2003 2:52 am

Need_Power je napisal/-a:Mene je tut malo presenetil pospešek od Bimmer-ja....316i pa pospešek 10.9 sekund. Mogoče je kaj predeloval na motorju da gre zdaj tak, ampak npr. novi Mondeo z 1.8 16V motorjem in 125 KM ima 'uradni' pospešek 10.8, pa je avto skoraj isto velik, konjev pa kr nekaj več.

P.S: Bimmer, upam da nebo kake zamere, rajši nam napiši kako ti je ratalo nardit tvoj avto tak hiter.

Ajde

ko si ravno omenil....jaz mam doma prospekt od BMWja iz leta 1991. In uradni pospeški za 316i limozino so 12,9 sekund do 100km/h. Tko da se je tud men mal hecn zdel, da bi imel 12 let star avto 2 sekundi boljše pospeške kot nov.
Ampak kot je že rekel Need_Power, Bimmer brez zamere!
Slika

Uporabniški avatar
Subaru
Novinec

Napisal/-a Subaru Ne apr 20, 2003 2:53 am

Redman je napisal/-a:
Subaru je napisal/-a:hehe...tud jaz sem to zadnjič gledu...in morm rečt, da me je prov impresioniral pospešek od golfa l.79 1.6 diesel 55KM, k ma za eno sekundo slabse pospeske k jaz :P :P :P :P

Sej pospesek ni resnicen ker ga sploh nisem meril. Sem prav cakal na en tak odziv. :lol: Recimo da je tam okrog 20s. Sam hitrost je pa dokaj realna (po stevcu) koliko pa stevec laze pa nevem, je pa dosezena na ravnini. Se pozna petstopenjski menjalnik. 160 km/h z cetrto prestavo.

sem si kr oddahnu k sem tole vidu 8)
Slika

Uporabniški avatar
Subaru
Novinec

Napisal/-a Subaru Ne apr 20, 2003 2:57 am

Sale je napisal/-a:Hehehe, ja še ena iz železnega repertoarja avtomobilskih debat - vedno kadar se pojavijo kakšne navedbe pospeškov za določene avtomobile (pa naj bodo na podlagi nekih "home made" meritev ali pa tovarniških podatkov) pride kmalu, do takšnih odzivov. Kaj naj rečem - že tovarniški podatki za moje pojme med seboj ne bodo nikoli 100% primerljivi z ostalimi znamkami ali pa z meritvami, ki jih kdo opravi sam; da bi pa primerjali oz. dajali večjo težo tistim rezultatom, do katerih sami pridemo s štoparico je pa še večji nesmisel.

Torej kategorija za vpis pospeška je pač tam, če ima kdo kakšen podatek o pospešku naj ga tja vpiše - tisti, ki pa se potem resno poglablja v tiste številke, naj se potrudi in zadevo vzame z rezervo v smislu zgornjega odstavka :wink: .

Tako je moje mnenje :) .

jaz ti dam čist prov, da ni noben pospešek res čist točen in da je treba jemat vse tele zadeve z rezervo, itd., sam konc koncev, saj to je forum, o nečem se pa ja mormo pogovarjat :P :P
Slika

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Ne apr 20, 2003 6:37 am

moj ma po tovarniskih 11... koncno pa nism meru po klancu dol... ampak po ravnini....
eeem.. pa cela kolona je bla za mano k smo bli na poti v celje...tko da.. je ostalim enako kazal :)
V8 POWER

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne apr 20, 2003 8:30 am

Da odgovorim, tudi približno nism meril pospeška, sem pa pogledal v mojo originalno serijsko knjižico, kjer je podatek 11.2 s. Mogoče pa filter res kaj pomaga, zato sem malo znižal mejo!
Sicer mi je pa čisto vseeno, tudi če mi vleče 20s! Enjoy the ride!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Redman
Nov uporabnik

Napisal/-a Redman Ne apr 20, 2003 9:09 am

justyGTR je napisal/-a:no pa da še jest svoj pospešek vržem gor. mam mašino 1.0 40 KW se prav 54 konjev in pospešek: 14,2 s od 0 do 100km/h :)
ej redman a maš bencinarja a dizelaša? pa vidm da sva someščana ;)

Dizel power. :D

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne apr 20, 2003 11:35 am

Redman je napisal/-a:Dizel power. :D

:har :har :har
SlikaSlika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov