Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Kraj: Kranj

Volkswagen Golf MK1 letnik 1978

Napisal/-a dules Ne apr 20, 2008 3:38 pm

Kakor gledam da vsi tlačite na svoje avte ne vem kakšne spojlerje , močne motorje in ne vem kaj še , vam bom tlele predstavil svoj project , ki je trenutno v delu že pol leta . Predstavljen bo tekstovni material in slikovni, ki se je dodajal spotoma tak da je nekje napisan kakšen datum , dan ali mesec ampak samo zaradi tega ker sem imel ta projekt predstavljen na nekem drugem forumu . Ker je tega materiala veliko ga bom dajal postopoma , tak da ne bo tako nabasano ampak morem opozorit da tiste z majhno povezano naj se kr malo zavedajo da je teh slik veliko in da bo nalagenje teh slik trajalo veliko časa ! No pa začnimo

Seveda kakršnji koli komentarji zaželeni .
Hvala
Zadnjič spremenil dules, dne To maj 08, 2012 8:07 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Volkswagen Golf MK1 motor 1.1 letnik 1978 v obnavljanju ter Golf MK4 1.9 TDi 130 Konj letnik 2003

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Napisal/-a dules Ne apr 20, 2008 3:38 pm

Še malo slik:
Slika

Slika

Tako avto bo v originalu , motor ter ostali deli se bodo obnovil ker je prejšni lastnik že kao dal nekomu popravljati sam ni naredil tak kakor je treba!
Potem pa še malo rje popraviti po avtu- samo zadej pri kolesu ter spredej , na desni pri blatnku spodaj ter vrata nekak poglihat brez barvanja !
In to je to
še nekaj avto je registriran do 7 meseca 2008 ter ima certifikat starodobnika do leta 2012 !
Volkswagen Golf MK1 motor 1.1 letnik 1978 v obnavljanju ter Golf MK4 1.9 TDi 130 Konj letnik 2003

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Napisal/-a dules Ne apr 20, 2008 3:39 pm

Evoti avto je še enkrat končno doma , ter v garaži . Na avtu morem zamenjati hladilnik tekočine pa gasa naprej
Spodaj so slike kako sem ga pripeljal domov ter še nekaj ostalega

Slika
Slika
Evoti avto je doma

Slika
Še nekaj slik avta
Slika
Rezerva kot nova ter original pnevmatika the best made by sava ??
Slika

Eboti mašinca
Slika

Kakšen montizer štanga da zadnjo havbo drži gor
Slika

Števec tek realni kilometri
Slika

Kao novo , še nikoli uporabljen kakor zgleda
Slika

In to je to zdej pa v obnovo le njega , najprej se bomo še malo vozili tam kakšno nedeljo ampak samo malo potem pa totalna obnova motorja ter menjava vseh tekočin na avtu da bo delal , potem tam nekje januarja oz febuvarja gre avto v kleparijo da se zrihta za poletje da se vozi , potem tudi gotovo dobi nove gume saj so tele zame prestare da bi se vozil !

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Napisal/-a dules Ne apr 20, 2008 3:40 pm

He he končno smo dočakal da zdej dela tak kakor more oz da se motor hladi
Problem je bil , da je hladilnik motorja toliko puščal da se nisem upal okoli voziti. In zdaj je to popravleno zdej je potrebno še kakšen testni krog narest.

Pripravljen oz avto je bil do zdaj brez hladilnika.
Slika

Novi hladilnik - hvala kompas še enkrat
Slika

Merjenje in potem ugotovitev:
Slika

ja hladilnik je daljši od starega + tega je samo nataknjen noter in ne privijačen spodaj in potem je pela

Slika

Zvrtano
Slika

Smo že sprobal kak gre noter ampak ker je bil novi ventilator preblizu izpušnega sistena - cca 2 cm smo hitro neko predelavo in dodelavo naredil
Slika
in je ratal takole stari ventilator z plehovjem zmontirat na novi hladilnik ter narediti adapterje oz pleh za pritrditev

Hja potem je pa nastal še en problem ker je bil prej privijačen hladilnik , zdej pa je noter postavljen v luknje ki sm jih zvrtal kaj zdaj :
Ah za silo bo saj da ga dol ne vrže
Slika

Prepeljani kabli na drugo stran hladilnika do termostikala
Slika

Dost bo stran od izpuha
Slika

Končno vlivanje ter sproba , hm kje gre v ta avto 4 litre hladilne nej mi kdo pove
Slika

Tak avto je fertik jutri proba ter če bo vse uredu na šiht z njim !

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Slika
Slika
znebil sm se še nekaj odvečnih vijakov oz knipingov ki v tapehat vrat nimajo pri golfu 1 nič za iskati !
Slika

Popravil ter zamenjal sem tudi nekaj zatičev za letvice vrat ter ostalega
Slika

Uporabniški avatar
dules
Novinec

še zadnje slikanje

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Ne apr 20, 2008 3:45 pm

krasno si se lotil projekta,motor je pa najbrž 1.1 ,bom spremljal obnovo pa veliko uspeha :pop:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne apr 20, 2008 4:37 pm

lep projekt. kok so to realni kilometri? :) 242.xxx , 142.xxx al kok? :D

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Napisal/-a dules Ne apr 20, 2008 4:51 pm

avto gre počasi proti 44.000 km tak je to

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne apr 20, 2008 5:03 pm

hehe. resno verjames da ma 30 let star golf 44.000km? :D ta stevc se je vsaj enkat okol obrnu ce ne dvakrat ali trikrat :)

js sm mel tut tazga golfa iste barve sam da je bil dizl. bil je lih v podobnem stanju k ta sam je blo znano da ma okol 300.000+

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne apr 20, 2008 5:05 pm

Priporočam da dodatno zaščitiš, oviješ, konektorje na sliki zgoraj. Najbolje v kakšno termo bužirko -konektorje v njo, jo segreješ jo potegne skupaj in ob straneh po potrebi še dodatno zapolniš s silikonom ali s pištolo na vročo plastiko. Drugače jih bo rja in umazanija hitro pojedla.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Ne apr 20, 2008 5:06 pm

Slika

Tukaj zgleda kot da je na cagarju 42470 in potem mislim da bo naslednja popolna stevilka 2. Sepravi 424702km :oops:

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Napisal/-a dules Ne apr 20, 2008 5:09 pm

tazadnja številka šteje metre in ne kilometre

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Ne apr 20, 2008 5:09 pm

Kolešček ni bele barve zato, ker bi jim zmanjkalo črne, temveč zato, ker ta predstavlja 0.1 km oziroma 100 m. ;)

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Napisal/-a dules Ne apr 20, 2008 5:10 pm

sebaveh je napisal/-a:Priporočam da dodatno zaščitiš, oviješ, konektorje na sliki zgoraj. Najbolje v kakšno termo bužirko -konektorje v njo, jo segreješ jo potegne skupaj in ob straneh po potrebi še dodatno zapolniš s silikonom ali s pištolo na vročo plastiko. Drugače jih bo rja in umazanija hitro pojedla.

nisi še videl naprej slik , boš potem pokomentiral nastalo situacijo

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Ne apr 20, 2008 5:14 pm

V mislih sem imel tista dva na modri in rjavi žici, kjer praviš da gresta do tremostikala. :tomidelej: Imel sem že toliko situacij z razpadlimi in požrtimi konektorjimi, da jih sedaj raje trikrat zadihtam.

Ok, bom počakal do konca :D

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Napisal/-a dules Ne apr 20, 2008 5:19 pm

no projekt gre počasi naprej , včeraj sem vzel mašino ven ter menjalnik

Mašina še sestavlena ter še delujoča
Slika

Mašina pripravljena za denontažo iz vozila odkloplene vse cevi eletrika odstranjen sprednji nosilec odvijačen spodnji nosilec
Slika
Slika
Slika
Slika

odstranil sem tudi pokrov motorja da bo šla lažji mašina ven
Slika

Avto sem porinil ven da sem lahko vzel mašino ven zato je moral mlajši golf iti za kar nekaj časa iz svoje garaže
Slika
Slika
Slika
Slika

Kar naenkrat se je pojavila kar velika luknja
Slika

Sledila je demontaža menjalnika , sklopke ter vstrajnika , grela pa me je pečka da nisem bil na hladnem
Slika

Motor je bil postavlje oz privijačen na nosilo motorja , zahvala gre kompasu ki mi ga je zrihtal
Slika

Avto je zdaj tudi spredaj postal off road
Slika

In mirno čaka na prevoz do sosedove štale kjer bo dočakal zimo oz bo počakal toliko časa dokler ne bo šla mašina , ki bo zrihtana ter pomanjano vse kar je treba nazaj v njega
Slika

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Napisal/-a dules Ne apr 20, 2008 5:20 pm

To lepo sredo po božiču sem večinoma porabil za dober spanec ter za razmontiranje motorja tak da še čakamo dele kar še ostanejo da se motor sestavi skupaj , najprej je treba pa vse spucat da bo tako kakor se zagre in da ne bomo delal vse na pol

Motor še skupaj manjkal je edino pokrov ventilov ki sem ga nekaj prej dol dal
Slika
Slika
Glava motorja kakor zgleda še nikoli ni bila podrta saj še na izpušnem kolektorju so še vsi original vijaki ter tesnilo
Slika
Po kakšni urci je bilo z motorja odstranjeno skorej vse kar se je dalo razen glave motorja
Slika
Slika
Slika
Slika
Ostalo je za 2 škatli robe , kar sem pobral z motorja dol
Slika
Slika
Kaj hitro je ostal samo še blok motorja brez batov in ojnic pumpe ter glavne gredi
Slika
Slika
Slika
Slika
evoti kar je ostalo od tega kar je bilo na avtu - menjalnik ter še nekaj robe zraven
Slika
V teh dveh gajbicah so bati ter glavna gred
Slika
glava motorja ki bo šla na glihanje ter potem še temeljito pucanje vseh stvari kjer pridejo gor tesnila ter pranje le te
Slika
Slika
ter še roba katera je pospravljena v škatle
Slika

Tako zdej pa naprej pucati , farbati ter nazaj sestavljati upam da bo motor čim hitreje delal

Uporabniški avatar
lunec
Nov uporabnik

Kraj: Ducat kilometrov iz Gorenje vasi nad Poljanom

Napisal/-a lunec Ne apr 20, 2008 10:06 pm

Kr vredu projekt. Bom redno spremljal. Drugače pa, kok je bilo/bo kej zajeb*ncije.

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Ne apr 20, 2008 11:19 pm

bosanci so tvojega golfa sestavili,zato pa tudi dela brezhibno toliko let... :lol:
na prvih slikah sem prebral na sprednji maski TAS kar pomeni "tvornica automobila sarajevo".
veliko srece in malo tezav pri delu ti zelim... lp ;)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov