Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

ocean
Novinec

Lotus Esprit Turbo

Napisal/-a ocean Če jun 19, 2008 5:33 pm

Evo, na forumu sm prisotn že kr neki časa, pa sm se odloču da še js predstavm svoj, rečmo temu hobi. Torej kot že naslov teme pove, gre za Lotusa, letnik 83, baje nej bi bil clo edini v Sloveniji (no 3 mesce nazaj je še biu:)). Evo pa še neki slikc...

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če jun 19, 2008 5:46 pm

lep je,pa ohranjen tudi :clapclap old school nice!
kak imaš pa motor not?
še to nam mal opiši

m6agent
Nov uporabnik

Kraj: bled je bliz

Napisal/-a m6agent Če jun 19, 2008 5:47 pm

Lep!! :clapclap barva zgleda mal zbledela,sam najbrž se to da s poliranjem spet obudit v pravo kondicijo! Kakšni pa kej zgledajo teh.podatki tega vozila, kolk je to ccm, pogon predvidevam zadaj za zadovoljstvo voznika??......itd....... velik užitka v vožnji
Lp, Matgo

P.S.:
Za vsazga drifterja nek robnik raste. Tist k ga še ni najdu, ga pa še bo!! :)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če jun 19, 2008 6:28 pm

Fino zgleda :shock:
To je znotraj celotna armaturka obložena v usnje? In usnje položeno direkt na trdo podlago, ali na kakšno mehko peno, da je vse skupaj mehko na otip? Ker pri današnjih avtih, tudi tega ranga, vidiš le trdo plastiko :evil: .
Pa vžigalnik cigaretov je verjetno namenjen le sopotniku? No, pa saj v takem jaz res nebi pustil kadit.

Na nemškem DSF je bila enkrat oddaja o teh. Tam je omenil, da bi naj ti Lotusi imeli precej nerodno in izpostavljeno speljan nek kabel - kar po prednjem mostu, prečno, med obema vilicama. Pri tvojem tudi?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Če jun 19, 2008 6:39 pm

Lep je, čuvaj ga. Predvidevam, da si ga uvozil iz GB? A ni nekaj takega vozil tudi Bond?

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Če jun 19, 2008 6:46 pm

Morm rečt da je avto kr zlo dobr ohranjen, še posebi mi je ušeč k motor laufa k urca :D to me je dejansko najbol skrbel poleg turbine. Drgač tut barva ni tok zbledela kot zgleda na slikah, sam pač mobi slike. Je pa tko no pač tipično angleško ohranjen (kabli obloženi z izolir-traki, malo šlamparije tu pa tam), pa se mu tut pozna da ni bil nikol restavriran, tko da zlo dobra ohranjenost k sm jo gor omenju je mišljena pač letom primerno (ni kot nov ;) )

Motor je sredinski, pogon pa je spelan na zadna kolesa. Motor je pa 2.2 turbo, ma pa 220 km (no je mel leta 1983:)) Kar se tiče performansov, je najbols da kr link dam gor, pa si usak po želji pogleda kar mu paše... http://www.lotusespritworld.com/EModels/TurboE.html
so pa z leti performasi vrjetno mau zbledel, sam moči ne manka...kar pa kle ne piše, je pa to da je avto neverjetno stabilen tko da sm bil prou prietno presenečen.

Usnje je položeno na peno, tko da je zlo prijetno na otip...notranjost je cela usnjena, pača tapeciranje po stropu ni...zej se pa tut na slikah vidi da je usnje potrebno malenkostih popravkov, leta pač...aja pa kadil se zihr ne bo notr :D
KAr se pa kablov tiče, ja so kr nerodno speljani ja, sam ni pa neki pretiranga kar bi blo vredno da se človek obremenjuje

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Če jun 19, 2008 6:49 pm

oorosh je napisal/-a:Lep je, čuvaj ga. Predvidevam, da si ga uvozil iz GB? A ni nekaj takega vozil tudi Bond?

Je iz GB ja...ga pa je tut James vozu...sicer je bil Esprit S1 tist k je bil v celotnem filmu, Espritu Turbo pa je blo namenjenih bl par minutk :D

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Če jun 19, 2008 7:01 pm

Bond je vozil belega:
Slika
pa še podmornica je bil :P . Lep avto, čuvaj ga. Kakšni so kaj stroški vzdrževanja in od kje dobiš dele če jih rabiš?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jun 19, 2008 7:05 pm

Full zanimiv :shock: A to bo pol registriran kot oldtimer?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če jun 19, 2008 7:10 pm

Sportivo je napisal/-a: Kakšni so kaj stroški vzdrževanja in od kje dobiš dele če jih rabiš?

Mene tud tole zanima. Kako je s servisi in podobnim?
A si vozil ali pa se odločal poleg tega še med kakšnimi drugimi lotusi? Al je bil ta model edini ki si ga gledal?

lp

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn Če jun 19, 2008 8:51 pm

Tole je pa prov lepo vidt takole zverino , pa ohranjen se mi za ta leta tud kr fajn zdi :D
pelat se pa tud more kr fajn ane :D
Lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jun 19, 2008 8:59 pm

zanimiv avto.za svoja leta kar ohranjen(ge vmo da je anglez :D )
kako se je kaj voziti z volanom na desni strani?
jst ti svetujem en ornk poliranje z zascito laka(top finish) pa da bi ga znotraj peau nekomu ornk spucat(da se malo obnovi izgled) po je pa to to.
velik varnih km
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če jun 19, 2008 9:00 pm

to pa je masina :D
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Če jun 19, 2008 9:05 pm

V VB je en cistilec avtomobilov, ki mu placas 6000 funtov pa mas ociscen avto prva liga :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=7MltjJM- ... re=related

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Če jun 19, 2008 9:22 pm

No to pa je raketa,pazi na zadevico ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če jun 19, 2008 9:58 pm

ocean je napisal/-a:Je pa tko no pač tipično angleško ohranjen (kabli obloženi z izolir-traki, malo šlamparije tu pa tam), pa se mu tut pozna da ni bil nikol restavriran

Sem se šele zdaj spomnil - tisti čas so vgrajevali električne komponente od proizvajalca Lucas, znanega tudi pod "dark lord Lucas". Slaba kvaliteta v glavnem, tako da biti kr priporočil da čimveč tega pregledaš in zamenjaš z novejšimi deli.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Pe jun 20, 2008 10:14 am

Da začnem kr od začetka...bondov avto ni bil samo bel, ampak tud rdeč (v filmu For Your Eyes Only)...
Slika
Stroški vzdrževanja, če bi avto vozu vsak dan...bi blo kr zajetno. Poleg avta sm dobu še vso dokumentacijo z računi vred pa tko in je blo po računi sodeč na avtu v zadnjih dveh (2) letih porablenih cca 17.000 funtov tko da ni glih pocen zadeva, je pa res da je v Angliji storitvena dejavnost mau dražja kot pri nas. Kar se delov tiče mi je ta pordajalc dal dva internetna naslova od dobaviteljev teh delov (take male tovarnice, ki obnavlajo in delajo pač use nove dele, npr. problem je s turbino ker jih ne delajo več in če ti gre pa je ne znaš poprav jo pač pošleš gor jo oni poštimajo pa poščlejo nazaj, nove ne moreš več dobit), poleg tega sm pa zej še u ameriki najdu da so se pojavl eni k delajo dele, za pol cene...sam zanekat so ti angleži mal bl preizkušeni.

@ blinder: Avto je že registriran kot oldtimer.
@ Pavel_P: Od lotusov sem uč vrgu še na Evropo, sam me je tale prtegnu na prvi pogled, ko sm ga vidu na enmu avtosalonu tko da neke alternative ni blo.

Drgač pa od čiščenja pa urejanja notranjosti pa detajlov tše vse pride, zdele čez poletje bo mal več cajta pa upam da lep sončk pa se bo use te "malenkosti" dodelal.

@sebaveh: kar se pa Lucasa tiče je pa blo najbolš povedan v tejle frazi "dark lord Lucas" :D

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Pe jun 20, 2008 10:22 am

Meni osebno je to najlepši lotus.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Pe jun 20, 2008 10:35 am

Najelpši je sicer S4. Ampak tole je vseeno pure pr0n.

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Kraj: Prevalje (Brazil)

Napisal/-a simke Pe jun 20, 2008 10:53 am

U lepotec...svaka cast :D
NEVER GO TO WAR WITH A COUNTRY WHOSE NATIONAL HOLIDAY CELEBRATES A DEFEAT IN 1389
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov