Z avtom sem več kot zadovoljen, svojih 160 konjičev dobro pokaže, problemov z avtom nekako ubistvu nisem imel nič, če odštejemo HGF (head gasket failure) - tesnilo na glavi mi je šlo pri 89.000km, ampak to sem nekako pričakoval ker je pri motorjih K serije, kot je v tem avtu nekako "tovarniška" napaka. Sem zamenjal skupaj z rednim servisom z nadgrajenim večplastnim tesnilom glave, tako da je to zdej to (upam, *knock knock knock*).
Avto se pelje fino lepo, lega na cesti je odlična, sploh pri hitrejših ovinkih se drži ko klop (no ja, sej usak avto se dobr drži ceste dokler ne zleti, ampak pustmo to).
Drugače ga vozim zelo zmerno in ga redkokdaj zvrtim čez 4.000 obratov....
Kuri mi povprečno 8 litrov/100km, najmanj do zdej sem imel 7.26l/100, največ pa 9.1/100, ob kakšni vožnji kdaj si lahko predstavljate, tko da požrešen sploh ni....
Pravtako tudi apetita po olju nima, v 15.000km od menjave olja mi ga je požrlo 3dcl, kar se mi zdi minimalno....notri pa počiva najraje MOTUL V POWER 300V, vendar so mi pri zadnjem servisu dali noter predpisani Castrol, kako se bo obnesu bomo tud še vidl.
Gre za angleški MG ZR 160VVC (variable valve control): pa še nekaj osnovnih podatkov o avtu...
prostornina: 1800ccm
moč: 160 konj
letnik: 2002
trenutno stanje prevoženih km: 91200km
modifikacije na avtu:
- znižan na eibach vzmeteh (za koliko ne vem - v takem stanju je bil kupljen)
- OZ ultraleggera black 17" obute v Toyo proxes t1-r
- zatemnjena vsa štiri bočna stekla ter zadnje steklo (kupil v takem stanju)
- zatemnjeni sprednji blinkerji
Vse ostalo na avtu je serijsko oz. original. V prihodnosti (ko bo konc recesije, in bo tošl mal bolj debel) bom pokupil par začetnih stvari za izboljšanje performanca, kjer bo pa tudi ostalo....
-zatemnitev zadnjih luči (dva mogoče trije nanosi s sprejom)
- janspeed (angleški)kompletni izpušni sistem (razvit posebej za model ZR160)
- BMC zračni filter (zaprt sistem z dovodom hladnega zraka)
- optimizacija CPU (mešanica goriva) v nemčiji
...to bo pa tudi to kar se tega tiče...ampak počasi...to so recimo plani za naslednje dve leti

No, dosti besed, naj govorijo slike same zase...meni je avto izredno lep takšen kot je, avto sem samo postavil na ogled za tiste ki jih zanima.
stavke, v smislu, da bi raje cliota rs, astro opc, saxo vtr itd itd....zadržite zase

lp,
jure