Kupil sem jo novo enkrat v začetku junija, nadomestila je Megana II 1.6 16V katerega vozi sedaj žena. Zakaj bencinar in ne diesel ter sploh zakaj Laguno, je že tekla debata tu gori:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

Še nekaj podatkov: poganja jo bencinski motor 2.0 16V z 103kW oz. 140KM, 6 prestav. Glede na mojo vožnjo naredim z enim tankom približno 650km. Poraba se giblje (glede na potovalni računalnik) okoli 9 litrov na 100 prevožnih km. Večinoma vozim krajše razdalje, npr. vožnja v službo (Revoz) in domov ter nekaj je še daljših relacij na mesec. Zato je bila tudi odločitev: "bencinar". Drugi razlog pa je bila cena, katera je bila kar ugodnejša glede na diesla. Če vozim relacijo, se poraba spusti tudi krepko pod 9 litrov. Večinoma mestna vožnja, pa dvigne porabo blizu 10 l/100km. Od nakupa do sedaj sem prevozil nekaj čez 6000km.

Oprema je Dynamique, poleg tega sem doplačal še "GT look" in metal barvo. V "akciji" je bilo, če si vzel omenjeno opremo si dobil zraven gratis navigacijo Carminat, CD changer za 6 CD-jev ter prostoročno Bluetooth telefoniranje. Več ne rabim in ne potrebujem. Morda pogrešam le vzvratno samo-zatemnitveno ogledalo, karšnega sem imel v Meganu. To je bila res krasna stvar.
Avto bo ostal tak kot je, brez kakršnih koli dodelav in sprememb. Gume so: Continental 215/50 R17V

Z avtom sem zelo zadovoljen, pelje se odlično. Lahko rečem samo: priporočam!

LP