Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Dejc82
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

VW Golf 6 1.4 TSI 118kW

Napisal/-a Dejc82 So jan 02, 2010 9:56 pm

Pozdravljeni!

Sem nov na forumu, rad pa bi predstavil svoj avto in pridobil tudi vaše izkušnje z VAG avtomobili s TSI motorji.

Torej moj avto je Golf 6:
- motor: 1.4 TSI 118kW
- menjalnik: 6 stopenjski ročni
- oprema: Highline (+ dodatna oprema)

Motor ni čipan, ni pa izključeno da nebo enkrat v prihodnosti. Zaenkrat je na motorju samo pretočnejši zračni filter Simota v karbonskem ohišju z home-made usmerjevalnikom zraka.

Naslednja stvar, ki jo bom namestil na avto je športni izpušni sistem. Dobil sem ponudbo za Supersprint izpušni sistem (zadnji lonec, izhodni nastavek, cev s sredinskim glušnikom (ali brez)), vendar je cena malo previsoka, cca. 1200EUR.
Najverjetneje se bom odločil za Remus zadnji lonec, cena v Nemčiji je malo pod 400EUR.
Obe varianti sta tipski (torej samo za 1.4 TSI motor), tako da zraven pride tudi homologacijski dokument.

Drugače pa sem z avtom zelo zadovoljen. Vozne zmogljivosti so izvrstne, motor je zelo zmogljiv in prožen, vodljivost in lega na cesti je odlična.

Zunanja oblika res ni nek oblikovalski presežek, je pa zato notranjost zelo dobro in funkcionalno oblikovana.

Poraba goriva pa je zelo odvisna od načina vožnje. Povprečna poraba je približno 7,5l/100km pri 75% mestne vožnje, ostalo relacije.
Drugače pa se poraba giblje od 6,0 (relacije) do 12 l/100km (dinamična vožnja).
Primer: povprečna poraba do Plitvic in nazaj (cca. 420km), pri vožnji malo nad omejitvami, s 4 osebami v avtu in prižgano klimo je bila 6,5l/100km, kar je več kot odličen rezultat.

Zanimajo me vaši komentarji ter izkušnje.

Lp,
Priponke
untitled3.jpg
Simota air intake
untitled2.JPG
Športni filter Simota v karbonskem ohišju z usmerjevalnikom zraka domače izdelave, tako da filter vleče samo hladen zrak iz zunanjosti. Ker se ohišje filtra preveč segreva sem ga dodatno izoliral (na sliki zato filter ni viden)
untitled1.JPG
Avto ima trenutno 16 colska lita platišča Momo ter pnevmatike UG7+, poleti pa 18 col original VW
Zadnjič spremenil Dejc82, dne So jan 02, 2010 10:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So jan 02, 2010 10:00 pm

Pozdravljen na forumu.

Da te opozorim, si malo zgrešil podforum za predstavitev. Pod GALERIJA bi ga moral dat.
Sicer pa ti bodo moderatorji prestavli temo tja.

:D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jan 03, 2010 12:54 am

He se vidi, da gre kompir za € pa kaka subvencija pade ;) Hec ja , je pa lepo videti Golfa 6 pred štalo staro vsaj 50 let 8)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne jan 03, 2010 1:22 am

Ivan36 je napisal/-a:He se vidi, da gre kompir za € pa kaka subvencija pade ;) Hec ja , je pa lepo videti Golfa 6 pred štalo staro vsaj 50 let 8)

:lol:

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) Ne jan 03, 2010 3:13 am

A nima ta golf 118KM ne 118KW (nekaj razlike je vmes).

Drugo vprašanje, zakaj bi šel na nov avto tlačit nek drug lonc ker s tem itak ne dobiš nič kot en kup brezveznega dretja?
avto pa pes morata imeti nemške starše, baba je pa lah tud eksotična
got k-jet? Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne jan 03, 2010 3:22 am

Imaš 122 konjske in 160 konjske.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne jan 03, 2010 9:26 am

Zelo lepege golfa si nabavil, upam samo, da obstajajo nekje še letne felne? Porabo imaš pa izjemno.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Ne jan 03, 2010 9:34 am

uff, super avto. sem ga že imel možnost preizkusiti. oblikovno res ni neka revolucija ampak je še vedno lep. predvsem me je prepričalo podvozje, ki je fenomenalno (res pa da sem imel možnost prilagodljivega podvozja). tudi poraba naj bi bila zelo nizka... čeprav se jo da spraviti tudi nad 14 l... pri res dinamični vožnji. :)

skratka super avto, ampak za ta denar (spet te klišejske) bi jaz kupil kaj drugega, recimo 2 leti rabljenega TT-ja.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jan 03, 2010 9:35 am

Lep golfek........Remus bo dobra rešitev, še bolje bi bil Miltek.....kar se tiče šp. filtra, bi tudi vložek v originalnem ohišju "špilal" enako....

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne jan 03, 2010 9:36 am

Lep avto ni kaj :) ... edino kar me zmoti ... home made usmerjevalik ... vsaj v črno prebarvaj, da ne bo tako izstopal ;) Drugače pa zelo lep :tomidelej:

LP
Matej

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jan 03, 2010 9:36 am

He se vidi, da gre kompir za € pa kaka subvencija pade ;) Hec ja , je pa lepo videti Golfa 6 pred štalo staro vsaj 50 let 8)

na to se ne oziraj, kajti avtor je glavni forumski nevoščljivec......(pa še nepismen)

Ivan36 je napisal/-a:He se vidi, da gre kompir

verjetno je mislil na kRompir..... :lol:

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Ne jan 03, 2010 9:44 am

sašo5 je napisal/-a:na to se ne oziraj, kajti avtor je glavni forumski nevoščljivec......(pa še nepismen)

Hehe

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Ne jan 03, 2010 9:51 am

sašo5 je napisal/-a:Lep golfek........Remus bo dobra rešitev, še bolje bi bil Miltek.....kar se tiče šp. filtra, bi tudi vložek v originalnem ohišju "špilal" enako....

Sem ravno hotel napisati... Miltek ;)

pokliči v SKn in se zmeni... Remus je že iz mode... :D

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Ne jan 03, 2010 9:58 am

Prvo pozdravljen na forumu še z moje strani :D drugače pa zelo lep golf ;) čuvaj ga pa čim več varnih kilometrov ti želim ;)
PS: Če boš imel čas, probaj še notranjost poslikat, da vidimo še kakšen je kaj notri :D
LP

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jan 03, 2010 10:08 am

sašo5 je napisal/-a:

na to se ne oziraj, kajti avtor je glavni forumski nevoščljivec......(pa še nepismen)

Ivan36 je napisal/-a:He se vidi, da gre kompir

verjetno je mislil na kRompir..... :lol:

He he sem nalašč pustil tako :-P mislil sem, da se štala ne porihta vsake 8 let vozni park pa :shock:, če bi še nam tlačanom država dajala vsaj 420€ subvencije, ko glih v službo hodimo bi bilo marsikeremu lažje 8) Fouš mu pa sigurno nisem saj je spet nekaj kupil, kar mu ne ugaja :shock: je že nekaj menjal na NOVEM vozilu :ue :D

scirocco12
Stalni uporabnik

Napisal/-a scirocco12 Ne jan 03, 2010 10:11 am

Lep avto!

zanima me, a se pozna na zvoku in moči, ko si zamenjalj zračni filter?

Drugač ti želim veliko varnih kilometrov in ne oziraj se na nekatere neumesne komentarje! :D

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Ne jan 03, 2010 10:19 am

Hja in kaj če je na novem vozilu nekaj menjal?? Sej ni naredu taku, da je kupu nou avto pol pa menjal motor, pa menjalnik, pa zavore pa kaj vem še kaj .... kr neki ... pač model je zamenjal sam filter za zrak no :)

Sej če bi bil pa GTI pa bi reku, da bo menjal turbino, pa intercooler pa mogoče še čip in izpuh bi blo pa kul al kaj? Dejte no ...

scirocco12
Stalni uporabnik

Napisal/-a scirocco12 Ne jan 03, 2010 10:20 am

sašo5 je napisal/-a:Lep golfek........Remus bo dobra rešitev, še bolje bi bil Miltek.....kar se tiče šp. filtra, bi tudi vložek v originalnem ohišju "špilal" enako....

Zanima me zakaj je Miltek boljši od Remusa? To sprašujem, ker imam tudi jest namen menjat zadnji lonec na sciroccotu pa me zanima (izpuh dvojni levo in desno)

Sašo a delate Vi pri Rada. v Bre. ?

Homologacijo je potrebno delat?

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Dejc82
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejc82 Ne jan 03, 2010 10:32 am

Motor je 160 konjski, se pravi kompresor + turbina, podvozje je prilagodljivo, edino kar mi je žal da avto nima so ksenonski žarometi :cry:

Lepše slike sledijo, sam da se vreme mal izboljša.

Glede nabave izpušnega lonca je pa tako: pred nabavo golfa sem imel dva dni testnega Sciroccota z enakim 1.4 TSI motorjem (118kW/160KM) (v bistvu ni čist enak ker najvišji navor razvije pri 1500 obratih, golf pa pri 2000 obratih) in sem bil resnično impresioniran nad zvokom motorja oz. izpuha - ne preglasen, ne pretih, prijetno športen zvok.
Pri golfu pa ne da je zvok premalo športen ampak zvoka sploh ni! Ker je izpuh očitno tako zadušen in celoten avto tako dobro akustično izoliran se med vožnjo skoraj ne sliši motorja, kar me malo moti, saj gre vendar za dokaj športen motor. Zaradi tega je tudi želja po malo glasnejšem izpuhu ...

Uporabniški avatar
Dejc82
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejc82 Ne jan 03, 2010 10:46 am

Po menjavi zračnega filtra se na zvoku motorja ne pozna skoraj nič (po eni strani je logično ker je filter zaprt v ohišju, pa še turbo motor je kjer itak ni zvočnega efekta), je pa motor malo bolj odziven zaradi pretočnejšega in bolj direktnega zračnega sistema. Na začetku sem se bal da bo pri vožnji po dežju prišla voda do filtra (ker filter zajema zrak direktno od zračnih rež na sprednji strani avta), vendar temu ni tako (sem večkrat preveril in je bil filter suh).

Če slučajno kdo ve napamet, kolko je približno cena Miltek izpuha?

Še eno vprašanje: mogoče kdo ve v čem je razlika med Golfofim 1.4 TSI 160KM (koda motorja CAV) ter Sciroccovim 1.4 TSI 160KM motorjem?
Golf razvije najvišji navor 240Nm pri 2000 obratih, Scirocco pa 240Nm pri 1500 obratih. V čem je razlika? So samo nastavitve motorne elektronike drugačne?
Če kdo pozna odgovor naj napiše ker me ful zanima.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov