Napisal/-a Dejc82 So jan 02, 2010 9:56 pm
Pozdravljeni!
Sem nov na forumu, rad pa bi predstavil svoj avto in pridobil tudi vaše izkušnje z VAG avtomobili s TSI motorji.
Torej moj avto je Golf 6:
- motor: 1.4 TSI 118kW
- menjalnik: 6 stopenjski ročni
- oprema: Highline (+ dodatna oprema)
Motor ni čipan, ni pa izključeno da nebo enkrat v prihodnosti. Zaenkrat je na motorju samo pretočnejši zračni filter Simota v karbonskem ohišju z home-made usmerjevalnikom zraka.
Naslednja stvar, ki jo bom namestil na avto je športni izpušni sistem. Dobil sem ponudbo za Supersprint izpušni sistem (zadnji lonec, izhodni nastavek, cev s sredinskim glušnikom (ali brez)), vendar je cena malo previsoka, cca. 1200EUR.
Najverjetneje se bom odločil za Remus zadnji lonec, cena v Nemčiji je malo pod 400EUR.
Obe varianti sta tipski (torej samo za 1.4 TSI motor), tako da zraven pride tudi homologacijski dokument.
Drugače pa sem z avtom zelo zadovoljen. Vozne zmogljivosti so izvrstne, motor je zelo zmogljiv in prožen, vodljivost in lega na cesti je odlična.
Zunanja oblika res ni nek oblikovalski presežek, je pa zato notranjost zelo dobro in funkcionalno oblikovana.
Poraba goriva pa je zelo odvisna od načina vožnje. Povprečna poraba je približno 7,5l/100km pri 75% mestne vožnje, ostalo relacije.
Drugače pa se poraba giblje od 6,0 (relacije) do 12 l/100km (dinamična vožnja).
Primer: povprečna poraba do Plitvic in nazaj (cca. 420km), pri vožnji malo nad omejitvami, s 4 osebami v avtu in prižgano klimo je bila 6,5l/100km, kar je več kot odličen rezultat.
Zanimajo me vaši komentarji ter izkušnje.
Lp,
- Priponke
-

- Simota air intake
-

- Športni filter Simota v karbonskem ohišju z usmerjevalnikom zraka domače izdelave, tako da filter vleče samo hladen zrak iz zunanjosti. Ker se ohišje filtra preveč segreva sem ga dodatno izoliral (na sliki zato filter ni viden)
-

- Avto ima trenutno 16 colska lita platišča Momo ter pnevmatike UG7+, poleti pa 18 col original VW
Zadnjič spremenil
Dejc82, dne So jan 02, 2010 10:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.