Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Ford Mondeo 2009 ;)

Napisal/-a Matey_ Pe jan 08, 2010 9:13 pm

No kot obljubljeno :) Pred hišo stoji nov Ford Mondeo z Titanium opremo. Motor je 2.0 diesel. Drugače pa je avto ... hja no fenomenalen :) Sicer vozil ga še nisem (pride tudi to v prihodnjih dneh), ampak prvi občutki kot sovoznik so odlični. Materiali so zelo dobri (sicer mogoče malo zmotijo plastični gumbi na stedinski konzoli).

Motor, kot že omenjeno 2.0 diesel z 140 KM ... hja je kar poskočen :) ... v drugi prestavi ob pospeševanju (vklučevanje v promet) na zasneženi cesti kar orng utripa ločka ESP-ja ;)

Letne pnevmatike so Goodyear Exelence 235/45 R17, zimske pa Fulda (natančnega imena in dimenzij ne vem oops ).

Slike so slikane zelo na hitro, ker je vreme porazno ... tako, da boljše slike pridejo, ko se vreme izboljša ;)

LP
Matej
Priponke
Foto.025.jpg
Foto.024.jpg
Foto.023_2.jpg

kdensa
Nov uporabnik

Napisal/-a kdensa Pe jan 08, 2010 9:40 pm

fajn barva, fajn mašina...kaj naj rečem čimveč srečnih kilometrov
lpk

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jan 08, 2010 9:51 pm

lep avto,ampak za moj okus bi mu srebrna ali pa siva bol pasala. bela je za kombije ali pa golfe al pa kie ceed,na tako limuzino pa za moj okus ne paše.

srečno vožnjo ;)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

kdensa
Nov uporabnik

Napisal/-a kdensa Pe jan 08, 2010 10:06 pm

Gume so FULDA KRISTALL SUPREMO! :D
LPK

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Pe jan 08, 2010 10:18 pm

kdensa je napisal/-a:Gume so FULDA KRISTALL SUPREMO! :D
LPK

Hehe ... men se zdi da res ja :) Hvala ;)

LP
Matej

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe jan 08, 2010 11:37 pm

lepi voz. je tvoj? zaka ga nisi ti vozo
Relax take it easY
Slika

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 So jan 09, 2010 12:28 am

Zelo lep mondeo, meni se pa zdi da mu bela barva prav lepo sede ;) drugače pa čuvaj ga, čim več varnih kilometrov, pa ko bo lepše vreme ga malo se poslikaj pa prilepi slike.
Aja, ali imaš kakšne posebne plane za avto?

LP

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So jan 09, 2010 4:45 am

PIKSNA007 je napisal/-a:Zelo lep mondeo, meni se pa zdi da mu bela barva prav lepo sede ;) drugače pa čuvaj ga, čim več varnih kilometrov, pa ko bo lepše vreme ga malo se poslikaj pa prilepi slike.

LP

@piksna007: avto je od uporabnikovega očeta.

No pa ste ga le dobili. In sedaj, če me spomin ne vara si tudi ti dobil tastarega v uporabo a ne? Kar se tiče avta: mi je zelo všeč samo barvo bi jast izbral črno za tako velik voz.
Ampak sej avto ni moj tako, da vseeno je zelo lep.

Naj vam služi in čim več varnih kilometrov z njim.
Tebi pa z novim "starim" mondeotom tudi srečno in pazi se obcestnih jarkov. Lepo po pameti in srečno.

lp

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ So jan 09, 2010 8:16 am

hehe ... ja hvala vsem za pohvale in lepe želje ;) Stanje je pa tako ... avta še nisem vozil, ker po pravici me je strah ... pa ne avta samega ampak, ker vem da je oče čakal ta avto skoraj 10 let ... pač strah, ki ga bom moral premagati, ker bo ta avto v kratkem dodatno zavarovan za voznika začetnika, tako, da ne bo izbire :P
Avto ostane popolnoma serijski, le s časom bomo dokupili oroginal zadnji spoiler (cena novega ob nakuku avtomobila je 700€ - doplačila).
Slikce definitivno pridejo lepše, ko se bodo vremenske razmere izboljšale :)
Za zdaj je to to ... ko pa naredim kakšen krog ali dva pa kaj več napišem.

LP
Matej

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So jan 09, 2010 8:26 am

super avto, velik varnih kilometrov.
Glede barve pa lahko rečem, da mu trenutno jeklene felge in slike delajo krivico.
Evo eno sliko kak zgleda v beli barvi.žal je slaba kvaliteta(telefon+slikano v ogledalo)
Priponke
15072009112-001.jpg
LP Rok

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS So jan 09, 2010 9:45 am

Odličen avtmobil, ni boljšega

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ So jan 09, 2010 9:59 am

Drocky je napisal/-a:super avto, velik varnih kilometrov.
Glede barve pa lahko rečem, da mu trenutno jeklene felge in slike delajo krivico.
Evo eno sliko kak zgleda v beli barvi.žal je slaba kvaliteta(telefon+slikano v ogledalo)

Hehe ja to se strinjam ;) Saj če bi ga jaz kupoval zase osebno, bi definitivno pogledal za Titanuim S opremo in 18 coll Individual platišči. :twisted:
Priponke
individual_rims.jpg
individual_rims.jpg (4.85 KiB) Videno 4158 krat
Zadnjič spremenil Matey_, dne So jan 09, 2010 10:38 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc So jan 09, 2010 10:07 am

10 let je ata čakal avto, takrat še ford ni vedel da bo delal mondeote še naprej :lol:

Drugače pa platišča bi jaz dal samo taka gor:
Slika

Slika :!:
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ So jan 09, 2010 10:32 am

dejcc je napisal/-a:10 let je ata čakal avto, takrat še ford ni vedel da bo delal mondeote še naprej :lol:

No da se popravim ... čakal ga je odkar je prišla 3. keneracija (Mk3) na trg ... sepravi od leta 2000 :) ... tako da ja ... no mogoče malo manj kot 10 ;) hehe ... nisem pa vedu, da je Ford razmišljal o ukinitvi proizvodnje ... :shock:
Ja drugače pa so zlu lepa ja :) ... tud teh se nebi branu ;)

LP
Matej

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Kraj: ok. mb

Napisal/-a Vasc0 So jan 09, 2010 10:41 am

avto je zelo lep :D pa še barva je prava ;)

veliko varnih km pa glej da boš sproti updatal kar boš na avtu delo ;)
No Engine, Like Turbo Engine ;)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli So jan 09, 2010 10:59 am

Čestitam! Super avto, ta prava mašina, ta prava oprema in ta prava barva :D

Jaz bi si kupil prav takega. Le da bi bil karavan in brez zavesic za blato :twisted:

Veliko varnih km in užitkov ob vožnji!

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ So jan 09, 2010 11:50 am

@Vasco: Ja seveda da bom hehe ... zdaj najprej pridejo na vrsto novi original gumijasti predpražniki ... serijsko smo dobili predpražnike iz blaga, ki pa so hja 'neprimerni'' za zimo :) jih je škoda. Nato pa upam, da bomo še zamenjali lučke, ki osvetljujejo zadnjo reg. tablico in mogoče še lepljene tablice (brez okvirjev).

@Grizli: ja saj tudi meni osebno niso ravno najljubše tiste zavesice, ampak v takem času, ko je na cesti veliko peska prihranijo veliko škode na pragovih :)

LP
Matej

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 So jan 09, 2010 11:54 am

King1 je napisal/-a:
PIKSNA007 je napisal/-a:Zelo lep mondeo, meni se pa zdi da mu bela barva prav lepo sede ;) drugače pa čuvaj ga, čim več varnih kilometrov, pa ko bo lepše vreme ga malo se poslikaj pa prilepi slike.

LP

@piksna007: avto je od uporabnikovega očeta.

No pa ste ga le dobili. In sedaj, če me spomin ne vara si tudi ti dobil tastarega v uporabo a ne? Kar se tiče avta: mi je zelo všeč samo barvo bi jast izbral črno za tako velik voz.
Ampak sej avto ni moj tako, da vseeno je zelo lep.

Naj vam služi in čim več varnih kilometrov z njim.
Tebi pa z novim "starim" mondeotom tudi srečno in pazi se obcestnih jarkov. Lepo po pameti in srečno.

lp

Aja no potem pa obema želim čim več varnih kilometrov. Res je lep mondeo ;) sej katera platišča ste pa dobili zraven za letne gume? Aja pa, ker je lih king1 omenil, ali boš sedaj ti dobil tastarega ali? Če boš prilepi kakšno sliko tvojega oz. tega katerega boš ti večino časa vozil. Drugače pa varno vožnjo z obema.

LP

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl So jan 09, 2010 11:57 am

same pohvale za avto dečko :D čist vse je hudo na njem nč nebi spreminju (razn kasnej feltne) pa una karavanska različica se mi tut dopade :D

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ So jan 09, 2010 12:05 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:Aja no potem pa obema želim čim več varnih kilometrov. Res je lep mondeo ;) sej katera platišča ste pa dobili zraven za letne gume? Aja pa, ker je lih king1 omenil, ali boš sedaj ti dobil tastarega ali? Če boš prilepi kakšno sliko tvojega oz. tega katerega boš ti večino časa vozil. Drugače pa varno vožnjo z obema.

LP

Ja bom slikal platišča in drug avto pa prilepil gor :) ni panike :)
Drugače, pa glede ''lastništva'' je prišlo do manjše spremembe na bolje ... tako, da namesto starejšega, bo oče za mladega voznika zavarval nov avto tako, da ga bom tudi jaz veliko vozil (je pa res, da sem tako ali tako le 3 dni na teden doma ... drugače sem v ljubljani na faksu). Starejšega mondeota pa dobi v trajno uporabo mati :)
Je blo pa res mišljeno, da bi ob nakupu novega Mondeota v uporabo dobil jaz starega, mati pa bi imela ''pokojnega'' Focusa. Ampak ker Focusa ni več ... je stanje tako :)
Vem ja ... je zapleteno HEHE :har oops
Če vas pa še kaj zanima pa kar prašite oops
LP
Matej
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov