Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

EDIT: temo zaklepam do otv. galerije.

Napisal/-a adis Če jul 01, 2010 9:05 am

ok sedaj sem pa jaz na vrsti :-P

ker sem na vrsti za novo vozilo sedaj zbiram mnenja o dveh kandidatih in sicer:

1. renault megane coupe z gt line opremo
ali
2. golf 6

oba bencinarja.

je že kdo vozil coupe-ja? kako se kaj obnese z to gt line opremo?

kar se golf 6 tiče pa škoda da ne prodajajo nobenega več z 1.8tsi :cry:

sedaj urejam testno vožnjo tako, da bom tudi sam kmalu vedel na čem stojim oz. kaj izbrati a preden se to zgodi so pa vaša mnenja dobrodošla.

ps: če bi se še dalo kaj spustiti ceno ( kar bom definitivno sprobal) pa je v igri tudi superb - nov.
Zadnjič spremenil adis, dne Če jul 08, 2010 2:33 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jul 01, 2010 9:15 am

Coupeja sem vozil, sicer 1.6 16V... TCe130 motor so umaknili s slovenskega trga zaenkrat še brez konkretnega pojasnila... Avto je pa nazaj zelo nepregleden (senzorji so nujni), na zadnji klopi je bolj malo prostora za kolena, pa tudi dobiš občutek utesnjenosti zaradi majhnih bočnih oken. Volan daje malenkost premalo povratnih informacij, digitalni števec je pa stvar okousa, meni je bil všeč. Menjalnik je bil lepo vodljiv in natančen. Mislim, natančen je tudi volan in avto je ubogljiv, samo ko ne čutiš vsega kar se dogaja pod kolesi. Panorama se ne splača, ker je pri coupe-ju samo fiksna... Pozicija za volanom je super, pa stopalka za gas je odzivna, ni neke zamude, ki jo opažam pri cliotu. Z GT-line pa še nisem imel kontakta.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Če jul 01, 2010 9:32 am

GT line ima oba analogna števca.

Drgač pa zanimiva izbira, Golf VS Megane :pop:

Megane Dynamic oprema plus xenon, pametna kartica, panorama, brez vseh popustov je mau čez 21 - 22k €. V akciji je (bila) še navigacija za doplačilo 200€, ne vem pa če je še.

Glede golfa pa ne vem o opremi in cenah.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jul 01, 2010 9:39 am

jap zanimiva izbira.

megane coupe je oblikovno ta prava poslastica, svež veter iz francije medtem ko vw nadaljuje z tradicijo in posledično drži ceno skozi neko obdobje ;)

gre se tudi za to, da če bi bilo potrebno prodati avto, da bi se ga lahko hitro "znebil" grdo rečeno.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če jul 01, 2010 9:48 am

Pozdrav!

Ja čemu daješ prednost?? Bolj dinamičnem videzu al konzervativnosti ??

Secel sem sicer v Meganu RS (novem) in je res, da daje mogoče občutek utesnjenosti, vendar sem se za volanom dobro počutil, materiali so tudi kar solidni ... sploh pa je GT paket zakon, ker dobiš še športne sedeže, ''body kit'' in meni najpomembnejše - analogni merilniki.

Čeprav nisem privrženec VW pa bi verjetno v tem primeru Megan ostal v salonu ... domov bi se pa zapodil z Golfom 6 + R line paket ... pa še xenon (če ni predrag) ... pa ne ker bi bil ta avto nasploh tolk uber nad meganom ampak z R line mi je enostavno lepši :) ... pa če bi se dalo še 1.2 tsi mlinček ... bi znala bit fajn kombinacija.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3481603&show=1
LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Če jul 01, 2010 9:53 am

Hja, si res v situaciji k ma vsaka stran svoje minuse in pluse.
Mene bolj vleče na stran megana, pa ne zarad tega ker ga zdj vozim, ampak sam zarad tega ker je avto vizualno bomba in tut cenovno je bolj ugoden (za dobrih 21k€ dobiš že RS-a http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3431278&show=1 ). Golf je golf. Pri meganu me moti edino nepreglednost nazaj..

Avto mora bit nov?

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če jul 01, 2010 9:55 am

jack86 je napisal/-a:Hja, si res v situaciji k ma vsaka stran svoje minuse in pluse.
Mene bolj vleče na stran megana, pa ne zarad tega ker ga zdj vozim, ampak sam zarad tega ker je avto vizualno bomba in tut cenovno je bolj ugoden (za dobrih 21k€ dobiš že RS-a http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3431278&show=1 ). Golf je golf. Pri meganu me moti edino nepreglednost nazaj..

Avto mora bit nov?

O ja :D Če je pa RS tudi v igri ... pol pa sploh ni dvoma :D
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če jul 01, 2010 10:04 am

v NM pred TPV-jem je razstavljen novi Megane RS v super akciji za 21.500€. Je temno plave metalik barve..

..to je ta.. click

edit: .. vidim da sem že prepozen oops
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jul 01, 2010 10:06 am

jack86 je napisal/-a:Avto mora bit nov?

po vsem tem, kar se prodaja na avto.net oz. nasplošno na trgu premičnin je še edina opcija novo vozilo, zakaj?

garancija in občutek, da si prvi lastnik v dobesednem pomenu besede :lol:

gledal sem tudi te testne modele a bog sam ve kaj so z njimi delali.

golf r line zna bit zanimiv a je cena zasoljena, saj za 18.000€ lahko odpeljem kar hudega konkurenta golfu in to je astra turbo ( to je samo primer).

me malo skrbijo ti mlinčki 1.2 tsi.

želje so eno, realnost je drugo.

aja pozabil omeniti... cenovni rang je nekje do 17.000€ no mogoče še kak eur zraven dodam ( v primeru superb-a tudi do 18.000€) več kot to pa ni šans, saj so v igri tudi druge stvari kot pa samo pleh ( recimo nakup nepremičnine) ;)

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Če jul 01, 2010 10:17 am

Seveda, razumljivo da ni pleh vse.

Tu je konfigurator. Z GT line opremo prideš malenkost čez 18.000€. Ne ve kuk se da popusta dubit...
http://www.renault.si/nova-vozila/osebn ... PriceType=

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jul 01, 2010 10:24 am

jack86 je napisal/-a:Seveda, razumljivo da ni pleh vse.

Tu je konfigurator. Z GT line opremo prideš malenkost čez 18.000€. Ne ve kuk se da popusta dubit...

renault megan coupe gt line oprema je cca. 15.800 € ( avto.net)

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Če jul 01, 2010 10:35 am

adis je napisal/-a:

Ce ga dobis za tako ceno, nimas kaj razmisljat. Odvisno pa je, kaksno masino gledas in ce ti bo vsec. Sicer pa, ce bos pri obeh isto masino probal, bistvene razlike ne bo.

Sicer pa avta nista ravno primerljiva-coupe je res sportno usmerjen, zato tudi notranjost trpi. Je pa na cesti res opazen s svojo drznostjo. Golf je seveda cisto nasprotje.
Po testni voznji se bos lazje odlocil.
:)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jul 01, 2010 10:45 am

FLINK je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

Ce ga dobis za tako ceno, nimas kaj razmisljat. Odvisno pa je, kaksno masino gledas in ce ti bo vsec. Sicer pa, ce bos pri obeh isto masino probal, bistvene razlike ne bo.

Sicer pa avta nista ravno primerljiva-coupe je res sportno usmerjen, zato tudi notranjost trpi. Je pa na cesti res opazen s svojo drznostjo. Golf je seveda cisto nasprotje.
Po testni voznji se bos lazje odlocil.

točno to a moram še oba sprobat najprej.

coupe je 1.6 16v bencinar - škoda da vmesnega motorja ni ( vsaj 1.8 ali pa 2.0)
golf je pa 1.2tsi oz. če bi se našel kakšen z 1.4 tsi ali pa 1.8 tsi motorjem pa toliko bolje.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če jul 01, 2010 10:46 am

No ja neglede na moje slabe izkužnje z renojem je baje MeganeIII daleč od predhodnika, po zadovoljstvu kupcev in zanesljivosti v(UK) je na 5. mestu in mislim, da je to največji preskok kdaj zabeležen, ker je bil prej Megane2 na predzadnjem, če me spomin ne vara 99 mesto :roll:
Sem pa danes videl črnega GT-line sicer berline in je res lep.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če jul 01, 2010 10:49 am

Kaj zj, ne boš kupil BMW-jko oops oops

Ne obupaj z iskanjem. Vsaj jaz nisem:)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če jul 01, 2010 10:49 am

Jaz osebno tukaj nebi dosti kolebal. Megane bi bil moja izbira !
Ni kaj nakladati, oblika je svetovna. Res je tako kot pravijo da zaradi coupejevske oblike malo trpi notranjost, predvsem zadnji sedeži. Pa res skoraj obvezno zadaj PDC ! Jaz vidim pri svoji GT ki je nekje recimo podobne oblike in je popolnoma nepregledna nazaj.
Skeptičen sem edino okoli 1.6 motorja.. meni se ne dopade. Bo kaj več povedal kdo gi si ga morda lasti.. (povprašaj na Reno forumu).

Zakaj so umaknili TCE motor mi ni jasno ? Pomojem bi bil tisti bolj primeren.. sploh pa TCE 180 8)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jul 01, 2010 10:50 am

Jst sem gledu mal golfe, 1.4 TSI z 122KM in comfortline opremo, 5 vrat, bele barve, kot dodatno opremo ima boljši radio in 8 zvočnikov, climatronic, pa potovolni računalnik plus, vse ostalo je tako kot ima comfortline oprema, takega dobiš že za dobrih 17.000.
http://cc.porscheinformatik.at/nwapp/nw ... DETAIL%231
Takega ima foter in je avto super, predvsem pa izredno zvočno izoliran, poraba pri zmerni vožnji pa okoli 7 litrov. Megana pa ne poznam tako da no comment.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jul 01, 2010 10:55 am

adis je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:Avto mora bit nov?

po vsem tem, kar se prodaja na avto.net oz. nasplošno na trgu premičnin je še edina opcija novo vozilo, zakaj?

garancija in občutek, da si prvi lastnik v dobesednem pomenu besede :lol:

gledal sem tudi te testne modele a bog sam ve kaj so z njimi delali.

golf r line zna bit zanimiv a je cena zasoljena, saj za 18.000€ lahko odpeljem kar hudega konkurenta golfu in to je astra turbo ( to je samo primer).

me malo skrbijo ti mlinčki 1.2 tsi.

želje so eno, realnost je drugo.

aja pozabil omeniti... cenovni rang je nekje do 17.000€ no mogoče še kak eur zraven dodam ( v primeru superb-a tudi do 18.000€) več kot to pa ni šans, saj so v igri tudi druge stvari kot pa samo pleh ( recimo nakup nepremičnine) ;)

Sem vozil megana kupeja 1.5 dci 105KM, golfa 6 2.0 tdi 110KM in astro 1,6T 180KM. Mnenja pa nekako tako...

Megane je po zunanjosti lepotec, notranjost ni po mojem okusu in ima nekaj stvari "zafušanih" glede upoorabnosti po mojem mnenju. Glavna stvar je pa, da je avto izredno "sterilen" za vozit. Čeprav nimam večjih pripomb čez lego ipd. ampak občutek je skoraj isti, če te zanaša po krožnem pri precej obratih ali pa če se u izi po ravnem voziš v 6. Če imaš rad zelo umirjen avto tudi pri dinamični vožnji, je pravi kandidat, če ne...

Astra... začelo se je z opozorilom, da ne dela avtomatsko prilagajanje višine žarometov, nadaljevalo z opozorilom, da je premalo hladilne tekočine, vglavnem ni mi uspelo priti niti do prikaza trenutne porabe ipd. zaradi tega light show-a(ampak tako očitno opeli čustveno reagirajo na člane naše družine :D ). Potem je bil problem pri toliko opreme v tisti avionski konzoli sploh upravljati z radiem, klimo ipd., s tem je imel sopotnik na začetku več posla kot jaz z vožnjo, ampak ok tega se navadiš sčasoma. Občutek pri sami vožnji je dosti boljši kot z meganom, je pa verjetno temu kljubovala tudi izdatna konjenica in prilagodljivo podvozje, čeprav so 17" zimske gume ubijale čar. Tudi splošno počutje in prostornost je solidna. So pa moteče malenkosti kot je dokaj nedostopna ročna zavora, sedeži imajo izbočene robove na hrbtni strani, kar v kombinaciji z ročkami za odpiranje šip v "napačnem" položaju(ki zame pri tako izdatno opremljenem avtu ostajajo neznanka) pomenijo to, da dejansko v večjem avtu od golfa, sedim za istim voznikom dosti bolj neudobno.

Golf je golf, kot je nekdo pred mano napisal, vendar zame je to pozitivna stvar. Nima neke udarne oblike, čeprav so pri tej generaciji končno že osnovni odbijači spodobnega izgleda. Mogoče najbolj dolgočasen za nekatere, vendar je resnično avto dodelan do zadnje podrobnosti. Odlična zvočna izolacija, odličen izkoristek prostora, v primerjavi s petko precej bolj uglajena sklopka in pač ta "sit and drive" zaradi super ergonomije. Še recimo tipko za odpirat šipe na zadnjih vratih so premaknili na vrh "roče", da je uporaba še toliko bolj enostavna in priročna. En kup detajlov, ki jih mogoče ne opaziš takoj, si pa po daljši uporabi toliko bolj pikolovski pri ostalih avtih. In tu se ne gre za neko značkarsko nagnjenje, ker me tudi pri prejšnjem passatu marsikaj zmoti, kar je v golfu 5ki dosti bolje izpeljano, v 6ki pa še nekoliko bolj izpopolnjeno. V nekem testu so celo omenjali, da je avto narejen tako, da ob odprtem oknu minimalno čutiš negativne posledice itd.

Saj po testni vožnji se boš pomoje hitro odločil za tistega, ki ti najbolj paše. Mene je golf razvadil z detajli in sem ravno zaradi njega izredno pikolovski kar se tiče notranjosti! :D Ampak to sem jaz, tudi megane in astra sta na svoj način zelo dobra avta in če ti v začetku pašeta, ne vidim večjih ovir za nakup. Toliko informativno... kaj pa focus?

P.S. Si le odnehal od vseh možnih rabljenih, po katerih si povpraševal? :) Če sklepam po svojih izkušnjah, je pri tem denarju to pravilna odločitev, novo je le novo!
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne Če jul 01, 2010 11:01 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jul 01, 2010 11:00 am

mamo doma megana coupe III (mama), avto ma v osnovi športno podvozje, tak da se super drži ceste (full napredek od II)
-mašina je 1.6 16v 110km gre fajn, sploh 6 prestava je zakon, itak bi pa raj mel RS-a... (oz zase dizla..)
men je vse super, edino nazaj je res slabo pregledn, samo itak vozim na ogledala, pa park senzorje..

tanova GT line oprema je pa res bomba za ta dnar,..
kake sedeže dobiš, pa ti gt line odbijači so mi dost lepši, nardijo čist drug avto,..
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3871089&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3876422&show=1

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jul 01, 2010 11:20 am

uf smo se razpisali, tako je tudi pravilno.

ja spraševal sem po vsem mogočem in skozi "čas" sem prišel oz. so me usmerili v nakup novega.

mihaing je napisal/-a:Kaj zj, ne boš kupil BMW-jko oops oops

Ne obupaj z iskanjem. Vsaj jaz nisem:)

obupal nisem a če nebi imel v mislih nakupa stanovaja bi potem vzel 330 ali pa 335 ali pa kaj drugega ;)

~toMmy~ je napisal/-a:[kaj pa focus?

focusa imamo že doma letnik 06/07 bencinarja in mi je preveč "kombijevski"...
Zadnjič spremenil adis, dne Če jul 01, 2010 12:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov