adis je napisal/-a:jack86 je napisal/-a:Avto mora bit nov?
po vsem tem, kar se prodaja na avto.net oz. nasplošno na trgu premičnin je še edina opcija novo vozilo, zakaj?
garancija in občutek, da si prvi lastnik v dobesednem pomenu besede
gledal sem tudi te testne modele a bog sam ve kaj so z njimi delali.
golf r line zna bit zanimiv a je cena zasoljena, saj za 18.000€ lahko odpeljem kar hudega konkurenta golfu in to je astra turbo ( to je samo primer).
me malo skrbijo ti mlinčki 1.2 tsi.
želje so eno, realnost je drugo.
aja pozabil omeniti... cenovni rang je nekje do 17.000€ no mogoče še kak eur zraven dodam ( v primeru superb-a tudi do 18.000€) več kot to pa ni šans, saj so v igri tudi druge stvari kot pa samo pleh ( recimo nakup nepremičnine)

Sem vozil megana kupeja 1.5 dci 105KM, golfa 6 2.0 tdi 110KM in astro 1,6T 180KM. Mnenja pa nekako tako...
Megane je po zunanjosti lepotec, notranjost ni po mojem okusu in ima nekaj stvari "zafušanih" glede upoorabnosti po mojem mnenju. Glavna stvar je pa, da je avto izredno "sterilen" za vozit. Čeprav nimam večjih pripomb čez lego ipd. ampak občutek je skoraj isti, če te zanaša po krožnem pri precej obratih ali pa če se u izi po ravnem voziš v 6. Če imaš rad zelo umirjen avto tudi pri dinamični vožnji, je pravi kandidat, če ne...
Astra... začelo se je z opozorilom, da ne dela avtomatsko prilagajanje višine žarometov, nadaljevalo z opozorilom, da je premalo hladilne tekočine, vglavnem ni mi uspelo priti niti do prikaza trenutne porabe ipd. zaradi tega light show-a(ampak tako očitno opeli čustveno reagirajo na člane naše družine

). Potem je bil problem pri toliko opreme v tisti avionski konzoli sploh upravljati z radiem, klimo ipd., s tem je imel sopotnik na začetku več posla kot jaz z vožnjo, ampak ok tega se navadiš sčasoma. Občutek pri sami vožnji je dosti boljši kot z meganom, je pa verjetno temu kljubovala tudi izdatna konjenica in prilagodljivo podvozje, čeprav so 17" zimske gume ubijale čar. Tudi splošno počutje in prostornost je solidna. So pa moteče malenkosti kot je dokaj nedostopna ročna zavora, sedeži imajo izbočene robove na hrbtni strani, kar v kombinaciji z ročkami za odpiranje šip v "napačnem" položaju(ki zame pri tako izdatno opremljenem avtu ostajajo neznanka) pomenijo to, da dejansko v večjem avtu od golfa, sedim za istim voznikom dosti bolj neudobno.
Golf je golf, kot je nekdo pred mano napisal, vendar zame je to pozitivna stvar. Nima neke udarne oblike, čeprav so pri tej generaciji končno že osnovni odbijači spodobnega izgleda. Mogoče najbolj dolgočasen za nekatere, vendar je resnično avto dodelan do zadnje podrobnosti. Odlična zvočna izolacija, odličen izkoristek prostora, v primerjavi s petko precej bolj uglajena sklopka in pač ta "sit and drive" zaradi super ergonomije. Še recimo tipko za odpirat šipe na zadnjih vratih so premaknili na vrh "roče", da je uporaba še toliko bolj enostavna in priročna. En kup detajlov, ki jih mogoče ne opaziš takoj, si pa po daljši uporabi toliko bolj pikolovski pri ostalih avtih. In tu se ne gre za neko značkarsko nagnjenje, ker me tudi pri prejšnjem passatu marsikaj zmoti, kar je v golfu 5ki dosti bolje izpeljano, v 6ki pa še nekoliko bolj izpopolnjeno. V nekem testu so celo omenjali, da je avto narejen tako, da ob odprtem oknu minimalno čutiš negativne posledice itd.
Saj po testni vožnji se boš pomoje hitro odločil za tistega, ki ti najbolj paše. Mene je golf razvadil z detajli in sem ravno zaradi njega izredno pikolovski kar se tiče notranjosti!

Ampak to sem jaz, tudi megane in astra sta na svoj način zelo dobra avta in če ti v začetku pašeta, ne vidim večjih ovir za nakup. Toliko informativno... kaj pa focus?
P.S. Si le odnehal od vseh možnih rabljenih, po katerih si povpraševal?

Če sklepam po svojih izkušnjah, je pri tem denarju to pravilna odločitev, novo je le novo!