Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Kafiii
Nov uporabnik

Fiat Bravo 1.4 t-jet 150KM Sport

Napisal/-a Kafiii So sep 11, 2010 4:34 pm

Pozdravljeni,

že več let prebiram forum vsak dan, danes pa sem se odločil da se tudi jaz včlanim vanj.Tako da bom tudi jaz predstavil mojega jeklenega konjička, kot že v naslovu piše gre za Fiat Bravo 1.4 T-jet 150KM z opremo sport. Avto sem kupil od možakarja srednjih let nekaj cez 30, in sicer mu je ostalo še nekaj lizinga tako da sva skupaj odšla na lizing hišo in uredila zadevo. Avto je praktično kot iz salona možakar pa je sedaj kupil kombi ker razvaža casopise. Avto je ob nakupu imel 46.000km sedaj po 5 mesecih v moji lasti jih ima 58.000. Zaenkrat nobenega problema vse deluje kot mora tipko sport sem probal mogoče dvakrat vendar mi je lepša vožnja brez nje.Trenutna poraba je 8.5l. Na avto sem dodatno vgradil še zadnje parksenzorje in sicer identične tistim ki jih vgrajuje Fiat. Na servis sem odšel po malo barve jih pobarval zvrtal luknje jih vstavil ter nastavil in zadeva igra kot mora.Nato sem dodatno zatemnil zadnja tri strekla, antena je zamenjana za krajšo ter dodal na vsako stran avta po dve mali italjanski zastavici. Kar se tiče predelave zunanjosti je to vse kar bom počel na avtu, morda le se nižanje. Ob tej priliki bi uprašal še to: bliža se drugi servis(60.000km) na uradnem servisu so rekli da bi prišlo vse skupaj okol 270 € na nepooblaščenem servisu so mi dejali 190€ sepravi 80€ razlike . Za kateri servis bi se odločili vi?

Ps: slike niso nic obdelane/popravljene tako da morda kakšna slika ni ravno najboljša.Slike notranjosti bom dodal jutri

Lp, Denis
Priponke
P1020063 - Kopija.JPG
P1020062 - Kopija.JPG
P1020051 - Kopija.JPG
P1020049 - Kopija.JPG
P1020047 - Kopija.JPG
P1020052 - Kopija.JPG

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So sep 11, 2010 4:37 pm

Pelji na pooblaščenega + 2 leti garancije na originalne nadomestne dele.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Fiat Bravo 1.4 t-jet 150KM Sport

Napisal/-a sašo5 So sep 11, 2010 4:39 pm

Kafiii je napisal/-a: Za kateri servis bi se odločili vi?

Pozdravljen

- vsekakor uradni servis_prednosti je kr nekaj, na prvem mestu garancija in morebitna popravila izvengarancijskega roka na strošek tovarne, za kar je vedno pogoj poštemplana teh. knj.

Drugače pa lep voz s fenomenalnim srcem....

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So sep 11, 2010 4:40 pm

zelo, zelo lep! barva je za moj okus pika na i. srečno vožnjo :tomidelej:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So sep 11, 2010 4:43 pm

Lep je, izredno lep. Kako vožnjo maš da maš tako porabo? Kok si pa kaj dal, lahko na p.m.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii So sep 11, 2010 4:48 pm

speedfreak je napisal/-a:Lep je, izredno lep. Kako vožnjo maš da maš tako porabo? Kok si pa kaj dal, lahko na p.m.

TRIP A :Vožnja je nekje 30% mesto 70% regionalne ceste ( brez semaforjev) poraba 8.5l

TRIP B :Vožnja do službe 1.5 km in poraba 10.7l vendar to ne štejem pod porabo saj je vse skupaj 30 sekund vožnje( vem da bi lahko šel tudi peš ali s kolesom oops )
Je pa vožnja sedaj malo bolj umirjena saj sem pred cca. 14 dnevi domov dobil sliko. Ob pol 1 ponoči sem na avtocesti pri postojni priletel na radar izmerili so 187km/h kazen =5 točk in 100€ ( polovička)
še cena : za avto 12.000€ potem pa še kasko ter zavarovanje in bilo je 13.000€.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So sep 11, 2010 5:58 pm

Ja pazi se tistega radarja... jaz zmeraj zmanjšam tam, pa nekje pri Vrhniki je še en.
Drugače pa lep avto, sploh barva.
Nisem obremenjen s porabo, ampak tile motorji so mi nekam požrešni - če primerjam s TSI.

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii So sep 11, 2010 6:10 pm

Sem tudi jaz slišal da TSI popije kake 0.5l do 1l manj vendar zaradi 1 litra nikoli nebi zamenjal tega avta za bilokaterega ki ima tsi ( da ne omenjam direktno znamke, pa čeprav vsi veste kam ciljam) , nimam drugače nič proti vendar mi je zunanjost in notranjost Bravota veliko lepša, tako kot je nekomu lepši kakšen tsi stroj in tudi prav je tako.

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 So sep 11, 2010 6:16 pm

Kafiii zelo lep avto imaš, z odličnim dovolj poskočnim motorjem! Srečno z njim!
Daj prilepi še kako sliko notranjosti... ;)

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii So sep 11, 2010 6:24 pm

4vale6 je napisal/-a:Kafiii zelo lep avto imaš, z odličnim dovolj poskočnim motorjem! Srečno z njim!

Kot sem omenil že na vrhu slike notranjosti pridejo jutri dopoudne kajti danes sem ostal brez fotoaparata :)

Tudi tvoj golf je izredno lep bela barva seka!

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 So sep 11, 2010 6:58 pm

Lep voz. ;) Kateri letnik je?

Na servis pa le na pooblaščenca. ;) Imaš lahko še kakšen bonus, ker ne veš kaj se lahko zgodi jutri.

Lp

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 So sep 11, 2010 7:06 pm

Kafiii je napisal/-a:
4vale6 je napisal/-a:Kafiii zelo lep avto imaš, z odličnim dovolj poskočnim motorjem! Srečno z njim!

Kot sem omenil že na vrhu slike notranjosti pridejo jutri dopoudne kajti danes sem ostal brez fotoaparata :)

Tudi tvoj golf je izredno lep bela barva seka!

Žal je slika iz avatarja le slika in ni moj, če bo vse posreči nekoč... 8)
Zaenkrat sm kr na navadni petici tdi... :roll:

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii So sep 11, 2010 7:07 pm

scirocco12 je napisal/-a:Lep voz. ;) Kateri letnik je?

Na servis pa le na pooblaščenca. ;) Imaš lahko še kakšen bonus, ker ne veš kaj se lahko zgodi jutri.

Lp

Tudi sam se bolj nagibam k pooblaščenemu servisu. Avto je letnik 2008. Morda priporočate kašen servis? Prvi servis je biu narejen pri 27.000km in sicer pri VEIT v domžalah.
Zadnjič spremenil Kafiii, dne So sep 11, 2010 7:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So sep 11, 2010 7:31 pm

Pošten voz imaš. Osebno se mi v tej barvi zelo dopade. Upam, da ti služi in želim ti veliko veselih uric za volanom. 8)

lp

Enzo83
Nov uporabnik

Napisal/-a Enzo83 So sep 11, 2010 7:48 pm

Kafiii je napisal/-a:

Lp

Tudi sam se bolj nagibam k pooblaščenemu servisu. Avto je letnik 2008. Morda priporočate kašen servis? Prvi servis je biu narejen pri 27.000km in sicer pri VEIT v domžalah.

Imam ravno takšnega Bravota, le da je modre barve. Na servis ga vozim k Veitu in zaenkrat sem z njimi zelo zadovoljen. V roku 3h tednov se bom spet oglasil pri njih na rednem servisu. :)
Na eni izmed slik je vidna tudi nova Astra. Turbo? Kakšna se ti zdita ta avtomobila, če ju primerjaš? Verjamem, da je Bravo boljši :twisted:

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii So sep 11, 2010 7:59 pm

No da povem še eno zanimivost ta teden sem dal ogledala in streho polepit v carbon look folijo.Možakar ki se s tem ukvarja je zelo znan vendar je stvar naredil porazno. Kot prvo je omenil da guma na robovih na strehi je zalimana kar mu je bilo čudno saj pravi da je pri drugih avtih ''zataknjena'' zto si možakar ni upal dat gume dol in je folijo odrezal pri gumi sepravini folije zavihal za rob. Tako da se je pri kraju strehe poznalo malo rdeče barve. Kot drugo ni upal odstraniti antene da bi lahklo lepo nalimal folijo ker pravi da je potebno odstraniti komplet strop in vso plastiko pri stebričkih in pravi da tega ne bo šel delat ker noče dobit airbag-a v glavo ( airbag v stebričku ) z zadnje strani ( iz prtlažnika ) se pa baje ne da pridt do antene pravi mojster. Na koncu je folijo nalimal nekako tako da je tam ko je antena dal gor fliko okoli antene ne znam niti sam razloziti kako je naredil to vglavnem obupno. Ko sem to videl me je skoraj kap no na koncu je mojster bil toliko pošten da je folijo odlimal iz strehe in ogledal dol in mi ni računal nič čeprav je zapravil za 3 strehe materiala ker je 3 krat zamočil. Ker sva zadevo lepo rešila bo firma ostala anonimna. Povedal sem samo kot zanimivost.

Enzo83 je napisal/-a:
Kafiii je napisal/-a:

Lp

Imam ravno takšnega Bravota, le da je modre barve. Na servis ga vozim k Veitu in zaenkrat sem z njimi zelo zadovoljen. V roku 3h tednov se bom spet oglasil pri njih na rednem servisu. :)
Na eni izmed slik je vidna tudi nova Astra. Turbo? Kakšna se ti zdita ta avtomobila, če ju primerjaš? Verjamem, da je Bravo boljši :twisted:

Res je na sliki je Astra od dedija motor je 2.0 cdti 160km oprema sport prilagodljivo podvozje in še in še . Glede primerjave je takole pri astri kljub temu da je dizl se mi zdi da je obcutk da avto ''butne'' ko prime turbina manjsi kot pri Bravotu. Drugače porabo ima okoli 7.4 pa je umirjen voznik.Glede notranjosti in zunanjosti mi je bravo lepši. Glede drugih primerjav bom pa povedal takole da ne bo kreganja: mislm da sta oba vozila v vrhu v razredu.Je bilo pa pri Astri par nevšečnosti zadaj se lupi znak CDTI pri zadnji šipi je puščala voda notri drugače pa brez problema. Oba avta sta špica.

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Kraj: kamnik

Napisal/-a Mister Twister So sep 11, 2010 8:55 pm

Kafiii je napisal/-a:Je bilo pa pri Astri par nevšečnosti zadaj se lupi znak CDTI

to pa zato ker ni turbo :twisted:

Ps: lep bravo

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Ne sep 12, 2010 1:25 am

Kafiii je napisal/-a:

Lp

Glede servisa ti priporočam Fiat Kavčič. Nahaja se na Ižanski v Ljubljani. Priporočam iz lastnih izkušenj, pa tudi več ali manj vsi iz Fiat klub Slovenija vozijo svoje avtomobile k njemu. Zelo vredu dečko!
http://serviserji.fiat.si/avtoserviskavcic/

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne sep 12, 2010 7:47 am

Zelo lep avto !
Kolega ima takega in ga nemore prehvaliti. 8)

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii Ne sep 12, 2010 9:17 am

Evo obljubljene slike sicer slabše kakovosti ker sem slikal z mobitelom
Priponke
120920101175.jpg
120920101174.jpg
120920101171.jpg
120920101168.jpg
120920101167.jpg
120920101166.jpg
Vrni se na Galerija