Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Hitri*
Nov uporabnik

FIAT uno Turbo

Napisal/-a Hitri* Če dec 30, 2010 12:54 pm

živjo. ewo da še jast predstavim svoj novi voziček... gre se za fiat uno turbo l.1993, 115KM....... komentarji dobrodošli. kaj več slik pa še pride, zaenkrat sem slikal samo s telefonom... lp
Priponke
Fotografija0372.jpg
Fotografija0370.jpg
Fotografija0371.jpg

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Re: FIAT uno Turbo

Napisal/-a xsara Če dec 30, 2010 1:09 pm

čestitke za nakup, sedaj pa pamet v glavo 8) pa veliko užitkov v vožnji, sicer pa kako je pa kaj ohranjen pleh, podvozje?.......
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Hitri*
Nov uporabnik

Napisal/-a Hitri* Če dec 30, 2010 1:26 pm

xsara je napisal/-a:čestitke za nakup, sedaj pa pamet v glavo 8) pa veliko užitkov v vožnji, sicer pa kako je pa kaj ohranjen pleh, podvozje?.......

hvala.. kar se tiče pleha je zelo zelo dobro ohranjen, samo spredaj na vezni je malenkost rjav in še to sam kakšna dva kvadratna cm... drugače je biu avto zgleda generalno obnovljen, vidi se da je po kolotekih na novo izolacija in da je biu cev štrihan, motor pa je tudi vredu, turbina je nova, glavni servis pa pred 2000 km.... glede podvozja pa; avto ima apex vzmeti in je spuščen in tudi se vidi da je po celem podvozju na novo izolacija.... lp

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Če dec 30, 2010 1:31 pm

fino, da je lepo ohranjen, težko se take še dobi danes, se mi zdi, da sem ga gledal na avto netu ne dolgo nazaj, kakšen teden............sicer pa, so kakšni plani za naprej?..........

Uporabniški avatar
Hitri*
Nov uporabnik

Napisal/-a Hitri* Če dec 30, 2010 1:37 pm

xsara je napisal/-a:fino, da je lepo ohranjen, težko se take še dobi danes, se mi zdi, da sem ga gledal na avto netu ne dolgo nazaj, kakšen teden............sicer pa, so kakšni plani za naprej?..........

bil je na avto.netu ja, prodajal ga je od kolega sodelavec... ja plani so, najprej povečati moč, zanima me kako bi najceneje naredu? lp

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Če dec 30, 2010 1:43 pm

povečati pritisk turbine, nabaviti blow off, naštimati bypass z ročnim regulatorjem pritiska turbine, vsaj tako imam jest na turbaku, trenutno polni turbina tam max okol 1,2 bara, ampak zaradi varnosti imam raje trenutno do 1,0 bara..........

Broz
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Broz Če dec 30, 2010 1:49 pm

ja bomba ne :) avto je obnavljal od punce brat, uno turbo je bil njegov prvi avto in si je zaželel še enkrat ga imeti. Glede na stanje pri nas ni bilo druge možnosti kot kupiti enega in ga zrihtati... imeli smo celega v kosih in se je rihtal avtek za nedeljske vožnje ne za prodajo, tak da kolker je v amaterskih možnostih ( da se ne bo kak profi obesil na malenkosti) se je avto celi zaščitil in zrihtal. Na žalost se pa nisem niti enkrat peljal z njim :shock: . Kolikor je bilo nam znano ga je kupil en fantič, ki sta potem z njegovim očetom obnovila tudi motor. Tak da srčno upam da bo ta lepotec še dolgo špilal, in mislim da bo kolega vesel ko mu pokažem da je avto v enem kosu ;) Tudi ko je bil še doma se je hotelo povečati tlak, ampak bi bilo treba mašino prenoviti, vendar nekako ni bilo več volje. Ali ti še kar vrti kolesa v štartu?

srečnjo in varno vožnjo, lp
Zamenjam Opel Astro GTC Black & White za Laguno II grandtour Dynamique :)

Uporabniški avatar
Hitri*
Nov uporabnik

Napisal/-a Hitri* Če dec 30, 2010 2:26 pm

Broz je napisal/-a:ja bomba ne :) avto je obnavljal od punce brat, uno turbo je bil njegov prvi avto in si je zaželel še enkrat ga imeti. Glede na stanje pri nas ni bilo druge možnosti kot kupiti enega in ga zrihtati... imeli smo celega v kosih in se je rihtal avtek za nedeljske vožnje ne za prodajo, tak da kolker je v amaterskih možnostih ( da se ne bo kak profi obesil na malenkosti) se je avto celi zaščitil in zrihtal. Na žalost se pa nisem niti enkrat peljal z njim :shock: . Kolikor je bilo nam znano ga je kupil en fantič, ki sta potem z njegovim očetom obnovila tudi motor. Tak da srčno upam da bo ta lepotec še dolgo špilal, in mislim da bo kolega vesel ko mu pokažem da je avto v enem kosu ;) Tudi ko je bil še doma se je hotelo povečati tlak, ampak bi bilo treba mašino prenoviti, vendar nekako ni bilo več volje. Ali ti še kar vrti kolesa v štartu?

srečnjo in varno vožnjo, lp

ja lepo je poštiman ja... tud pri meni bo avto bol za nedeljske vožnje... in ja, še kr vrti kolesa v štartu......in še potem.hehe :D :D hvala

Uporabniški avatar
Hitri*
Nov uporabnik

Napisal/-a Hitri* Če dec 30, 2010 2:29 pm

xsara je napisal/-a:povečati pritisk turbine, nabaviti blow off, naštimati bypass z ročnim regulatorjem pritiska turbine, vsaj tako imam jest na turbaku, trenutno polni turbina tam max okol 1,2 bara, ampak zaradi varnosti imam raje trenutno do 1,0 bara..........

a ti imaš isto unota? kaj praviš na tale blow off ventil, http://www.bolha.com/avtoprema-ostalo/b ... las2739457 , bi biu vredu za tolko denarja? lp

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Če dec 30, 2010 6:00 pm

ce rabis blow off mam jaz enga-ugodno ,glede tuninga pa prvo nabav dize od punto gt , potem vzdignat tlak turbine in nastelat afr (moja mala skrivnost-lahko naredim ) in mas raketo.vsi stroski so dize blow off in boost kontroler(nebi smel vse skup bit 200e) lp m
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

šinki²
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki² Če dec 30, 2010 7:11 pm

Uf ja, se mi je kar zasmejalo ko sem videl da se predstavlja turbač. Sem ga tud jaz gledal na avto netu. Res je videti lep. Kakšno je pa zadnje notranje vpetje amortizerjev, ena izmed bolj kritičnih točk unota.
Ma mi je prov žal da sm svojga prodal, tud če je bil el pref..., ma letel je pa še zmeram noro dobr. Takoj ko bo kaj "odvečni" financ bo spet eden v garaži.
Vglavnem, pazi nanjga, na olje, temperaturo in uno ti bo to z užitki v vožnji vračal dvakratno.
ex šinki

okužen z rallyus virusom

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Če dec 30, 2010 8:02 pm

Hitri* je napisal/-a:
xsara je napisal/-a:povečati pritisk turbine, nabaviti blow off, naštimati bypass z ročnim regulatorjem pritiska turbine, vsaj tako imam jest na turbaku, trenutno polni turbina tam max okol 1,2 bara, ampak zaradi varnosti imam raje trenutno do 1,0 bara..........

a ti imaš isto unota? kaj praviš na tale blow off ventil, http://www.bolha.com/avtoprema-ostalo/b ... las2739457 , bi biu vredu za tolko denarja? lp

no kar ti je predlagal sablač je tudi dober in ugoden tuning, ja tut jest si ga lastim

tuki je ena fotka kako zgleda avto lp...........
Priponke
t_pa230068_207.jpg
t_pa230068_207.jpg (20.37 KiB) Videno 2725 krat

Modelar
Novinec

Napisal/-a Modelar Pe dec 31, 2010 12:40 pm

Hitri* je napisal/-a: ja plani so, najprej povečati moč, zanima me kako bi najceneje naredu? lp

Važno, da so konji pod havbo, za drugo boli falus.... Za ustavljanje so pa drevesa ob cesti in škarpe in nasproti vozeči, nič hudega sluteči vozniki.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Pe dec 31, 2010 1:25 pm

hud avto za pametnega človeka. upam da si razumel ;) drugače pa veliko uživaških in varnih kilometrov!!!

Uporabniški avatar
Hitri*
Nov uporabnik

Napisal/-a Hitri* Pe dec 31, 2010 2:12 pm

xsara je napisal/-a:
Hitri* je napisal/-a:

no kar ti je predlagal sablač je tudi dober in ugoden tuning, ja tut jest si ga lastim

tuki je ena fotka kako zgleda avto lp...........

oo sm vidu avto že v živo ko ste mel ta meet, sem bil lih za cesto ko ste šli proti moravčam, ta slika je pa slikana 5 km stran od mene...

Uporabniški avatar
Hitri*
Nov uporabnik

Napisal/-a Hitri* Pe dec 31, 2010 2:14 pm

sablač je napisal/-a:ce rabis blow off mam jaz enga-ugodno ,glede tuninga pa prvo nabav dize od punto gt , potem vzdignat tlak turbine in nastelat afr (moja mala skrivnost-lahko naredim ) in mas raketo.vsi stroski so dize blow off in boost kontroler(nebi smel vse skup bit 200e) lp m

hvala, ko se bom odločil te bom sigurno kontaktiral, enkrat proti spomladi....

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe dec 31, 2010 3:07 pm

Lepo zgleda na sliki :) Treba kdaj u živo pogledat.

Tud sam nameravam v prihodnjem letu nekaj podobnega domov pripeljat - sicer iz tujine pa malo več dodatne opreme bo mel :D
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

dr.sah
Novinec

Napisal/-a dr.sah Pe dec 31, 2010 5:21 pm

Tak avto sem imel jaz v mladih letih. Raketa. Sam na bremze pazi.

lambretta
Nov uporabnik

Napisal/-a lambretta So jan 01, 2011 5:34 pm

leteča truga :huh:

Uporabniški avatar
audi RS4
Novinec

Napisal/-a audi RS4 Ne jan 02, 2011 7:04 pm

imel sem 2komada in še bom imel katerega in sicer 89 letnik in 92 letnik nekje leta 96-98 sploh stari model je bil zakon.tudi tega sem si ogledal ko se je prodajal.
S4 2.2t avant l.93
A6 3.0 tdi quattro avavt L.2005
80 cabrio 2.8 l.93
80 1.9 tdi l.94
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov