Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Najprej laguna, sedaj Cee'd. Update str. 2: 17ke!

Napisal/-a modri D. Po feb 14, 2011 9:14 pm

No da še jst malo predstavim svoje prevozno sredstvo ...

Do nedavnega sem se okol prevažal v laguni 2.0 l. 1996, ki je bla res legenda od avta! Prevoženih 315k km ob prodaji, drugače pa velik opreme, zelo udoben avto, pil pa tudi ni veliko za 2.0 motor prastare gradnje (cca 8l). Je pa res imela le 1250 kil (edini model brez airbagov po 1995)!

No pa še nekaj slikovnega materiala:

Slika

Slika

Slika

Pa še števčki ... Ko bi se morali obrnit na 300.000, je prva številka ugasnila, tako je imela ob prodaji kao samo 15k km (je še na enem servisnem izpisku pisal 6000km ;)). Drugače pa dve zanimovisti pri števcih, k jih jst drgač nism drugje zapazu - kazalec temperature motorja ob zagonu najprej kaže nivo olja, po 30 s pa pade na temperaturo motorja in se dodatna skala ugasne. Pa kazalec goriva ne pade na ničlo ob ugasnjenem motorju!

Slika

Stari avto vam predstavljam v spomin, ker nam je 10 let zvesto služil brez kakšnih alarmantnih okvar, smo pa vmes menjali grelec kabine, katalizator in podobno drago navlako :D

V petek pa sem prevzel svojo novo poševnooko štirikolesnico - gre za Kio Cee'd 1,6 CRDi EX Champion. Je modelno leto 2010, zato ima "le" 115 KM (nove 128) in grafitna 16-colska platišča, ki kr pašejo na to sivo barvo, se mi zdi :) Od opreme ima poleg standardne (ESP, Bluetooth, 6 vreč, avtomatska dvopodročna klima ...) še parkirne senzorje zadaj, tempomat s tipkami na volanu in vse štiri zavesice (mal jo je treba zaščitit, ne :)). V kratkem pride še originalni spojler nad zadnjim steklom, resno pa tudi razmišljam o originalnih (barvanih) zaščitnih letvicah. Motor je po prvih 400 km pustil dober vtis, nad 2500 obratov ga tako ali tako ne spustim še, je pa avto res bajs (1468 kil :shock: )

Evo nekaj slik:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Takoj po prevzemu sem ji privoščil tudi nove zimske gume (vsi novi avti so na letnih in pridejo brez verig, torej "nelegalni" !), in sicer sem vzel Dunlop Wintersport 3D (dimenzije 205/55 R16 91T). Bi kupil Ultragripke, a je sredi sezone kr težka dobit nove zimske gume ... S temi sem super zadovoljen do zdaj (suha in mokra cesta, to sm sprobal :D), me pa veseli da so praktično nove, saj imajo DOT 4810.

Slika

Žal pa pri avtu že od začetka ni šlo brez težav. Ko so montirali tempomat, so nataknili volan nazaj na napačen zob in je bil za vožnjo naravnost obrnjen kar precej v levo, delala pa ni niti notranja osvetlitev gumbov ter reostat. Problem tu je tičal v računalniku, ki se mu je malo "odpeljalo" ko se je izpraznil akumulator, saj je bil skoraj prazen ob prihodu avta! No danes zjutraj so mi vse poštimali in dela bp :) Drugače ja pa precej trši od lagune (ma sj ni kej primerjat s 15 let starim avtom), a se pelje super! Tudi kvaliteta materialov v notranjosti je v večji meri odlična, izjema so le nižji deli armature ter konzola med sedeži :) Drugače pa super avto - po 400 km sem zelo zadovoljen (kok je to merodajno pa ne vem :D) Mi je pa malo čudno, da se žarometi ob hladnem vremenu že meglijo ob robovih ... Je to zrelo za garancijo že? :o

Plani za naprej? Za zdaj čakam, da mi pobarvajo spojler, da gre potem na montažo, o letvicah bom še malo razmislil, se mi pa dopadejo originalne, ker pridejo z napisom Ceed in lepo dopolnijo avto). Ne vem pa, kaj naj nardim z letnimi gumami in platišči. Ker je avto sorazmeroma trd, sem mislil ostati na 16kah in kupiti ena fina lita platišča - na primer Reds Dark Blade:

http://www.reds-wheels.com/dark_blade_en.html

Vseeno pa razmišljam, da če bi mi do poletja ratalo uspešno prodati letne gume (Michelin Energy Saver), da si omislim kar ene 17ke pa dam kako Turanzo gor ali kaj podobno kvalitetnega ... Se mi zdi, da vseeno ne bi bila razlika v trdoti tako občutna (sem vozil pro_ceeda sports pack pa se mi ni zdel kaj bistveno trši od tegale ...). Kar se 17k tiče, sem malo gledal multikrake - na primer Rial Ravenna, Asa GT1, Momo Revenge in podobne :) Ne vem zakaj, a najraje bi tudi letne grafitne barve :twisted: Kakšni koristni predlogi so vsekakor dobrodošli!!

Za zdaj je to to, če se bo kaj kam premaknilo, pa poročam. Pa upam da čim prej nardim kake kvalitetne slike, k tele prve so živ obup, žal ...

Komentarji zaželjeni!

Lp, D.

EDIT: a še zmer ne zna celih slik prkazat ta forum :roll:
Zadnjič spremenil modri D., dne So apr 16, 2011 10:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Najprej laguna, sedaj Cee'd

Napisal/-a maniaxxx Po feb 14, 2011 9:20 pm

Dobre gume si izbral, avto je tudi lepe barve, upam da ti bo zvesto služila in ne boš doživel vseh težav, ki jih je moj brat in še en, ki ga poznam ki so mu sredi avtoceste crknili vsi sistemi in se je zaletel....veliko varnih kilometrov ti zelim.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po feb 14, 2011 9:20 pm

Upam da ti bo tako zdržala kot laguna ;)

Velik varnih km!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po feb 14, 2011 9:33 pm

jack86 je napisal/-a:Upam da ti bo tako zdržala kot laguna ;)

Velik varnih km!

Tudi z moje strani.

lp

Uporabniški avatar
zoky7
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a zoky7 Po feb 14, 2011 11:17 pm

Če misliš ostat na 16 col, jih jaz sploh nebi menjal ;) Drgač pa veliko varnih kilometrov ti želim :)

Uporabniški avatar
Shadez
Novinec

Kraj: Lost in stereo

Napisal/-a Shadez Po feb 14, 2011 11:18 pm

Vso srečo in veliko užitkov ter obilo varnosti. :)
Patience is something you admire in the driver behind you and scorn in the one ahead.

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Po feb 14, 2011 11:30 pm

vso srečo tudi z moje strani :) ps.: nisem vedel da imajo nekatere tako stare lagune prikaz trenutne porabe. aja, še to, so se ti kaj trgali sedeži? Meni se je voznikov sedež raztrgal na sredini po šivu :( drugače pa lepa Kia :D

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Po feb 14, 2011 11:55 pm

speedfreak je napisal/-a:Dobre gume si izbral, avto je tudi lepe barve, upam da ti bo zvesto služila in ne boš doživel vseh težav, ki jih je moj brat in še en, ki ga poznam ki so mu sredi avtoceste crknili vsi sistemi in se je zaletel....veliko varnih kilometrov ti zelim.

Ja sem mel vedno na avtu top gume, eden od glavnih elementov aktivne varnosti pač :) Ja upam da res ne - sem pred nakupom kar spremljal te katastrofe, ki jih je folk doživel s Cee'di pa močno upam, da se jim izognem!

King1 je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:Upam da ti bo tako zdržala kot laguna ;)

Velik varnih km!

Tudi z moje strani.

lp

Ja hvala obema! Jst bi tud rad da bi blo tko, je bla legenda od avta .. Sj sm mislu v osnovi rabljenu Laguno 3 kupit, sam pol sm se raj odloču za mal bl zihr varianto pa nov avto vzel (no, upam, da bo res bl zihr!) ... Morda bo pa naslednji ena GT Grandtour :twisted:

zoky7 je napisal/-a:Če misliš ostat na 16 col, jih jaz sploh nebi menjal ;) Drgač pa veliko varnih kilometrov ti želim :)

Sj jst bi mel pol 2 kompleta feltn, se mi dopade tko pa v končni fazi jih v parih letih not prneseš s to menjavo gum na litkah ... :)

Shadez je napisal/-a:Vso srečo in veliko užitkov ter obilo varnosti. :)

Tnx! :)

Klobasa je napisal/-a:vso srečo tudi z moje strani :) ps.: nisem vedel da imajo nekatere tako stare lagune prikaz trenutne porabe. aja, še to, so se ti kaj trgali sedeži? Meni se je voznikov sedež raztrgal na sredini po šivu :( drugače pa lepa Kia :D

Hvala! :) Ja če se ne motm, so mel to vsi bencinci s potovalnim računalnikom (nekje sm enkat zasledil, da 2.2 dt pred FLjem niso mele trenutne porabe, lahko da se motim!). Drugače pa potovalni računalnik so mele pa vse od RXE opreme dalje (pa mislm da tudi 2.0 RT), super zadeva. Evo to je pa stvar k jo na Cee'du pogrešam - da bi mi 2 podatka hkrati kazalo na potovalnem računalniku (pa da bi se ga dal v obe smeri upravljat).
Ahm ... Pr men je bla samo prevleka prednjih naslonjal ohlapna spodi pr sedalnem delu, sam sedalni del in okol vse je blo v odličnem stanju - res pa je da je drgačno oblazinjenje blo pr ns kt pr RT opremi ... Sj tist se da zašit pomoje, tud če ne bo čist estetsko zgledal :)

Sicer pa mal razmišljam, da bi dal avto mal spolirat in zaščitit - se morm mal v Top Finishu oglasit, razn če mi še koga prporočite na relaciji Logatec - Ljubljana, k je kej cenejši od njih (ne bi dal lih 400 eur za zaščito, se mi zdi to ful ... :))

Lp!

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Kraj: Okolica Kopra

Napisal/-a Mdriver To feb 15, 2011 12:06 am

Res lepa KIA ......Ceed pa si mi res dopade.... :tomidelej:

Srečno vožnjo......pa da ti služi namenu ;)
My Audi A3 1.8T (180HP) !

http://www.youtube.com/watch?v=P0K9b78X ... re=related

speedfreak za moderatorja!

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter To feb 15, 2011 12:57 am

Offtopic: a laguna je bila za nemški trg narejena? En znanec ima ali pa je imel Megana letnik 98 ali 96, ki ima isto foro z kazalcem za olje/temperaturo vode, je pa bil tisti megan narejen za nemški trg...

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG To feb 15, 2011 7:09 am

Laguna je bila lepša :mrgreen:
Ne sej tale ceed je tudi zelo lep.Naj ti dobro in vsaj tako dolgo služi kot Laguna.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To feb 15, 2011 12:07 pm

Kake katastrofe pa so dozivljali lastniki ceedov?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To feb 15, 2011 12:28 pm

da je šel avto naravnost kljub temu, da si volan obrnu. Je bla odprta ena tema o tem.
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To feb 15, 2011 1:27 pm

Avto je bil ''kao predelan'' na 306 kojnov ali kolko si je ze zmislil,pa še gorenski cigani so ga napadli, pa božiček...In ko je ze bil taki predelovalec, neve da sta Kia in Hyundai brata, da imata identičen motor. Resnica pa taka. Poleg tega pa so se na servisu Črešnik rekli, da tega primera niso imeli. Torej zgodbice? Jaz sem se z svojim obračal po snegu in se vedno dela. In marsikdo se je ze. Poleg tega pa kolikor mi je znano so testiranja tudi v zimskih razmerah, kjer se vozilo obrača sem ter tja.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To feb 15, 2011 1:34 pm

Pa menda ja nebote vsakega topica, kateri vsebuje besedo Kia uničli s tem drkanjem? :evil:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To feb 15, 2011 1:43 pm

šrečno vožnjo..
napak in problemov nebom komentiral, ti pa povem da tisto rosenje v žarometih (prednjih) je popolnoma normalen pojav tudi pri precej dražjih avtih. žarometi imajo namreč na mestih kamor voda ne more neposredno, odprtine (pri meni so recimo 2 gumijaste 5cm dolge cevčice na koncu zavite za 180 stopinj) preko katerih se odvaja pretopel zrak itd.. če avto dolgo stoji na vlagi posledično povleče nekaj vlage tudi not v žaromete. in dokler se žarometi parkrat dobro ne segrejejo vlaga ne zgine.
recimo, ko sem imel podrsan odbijač in luč so mi menjali en žaromet in ob prvem dežju zarosen.. jst ves jezen grem nazaj na servis in mi povejo naj počakam par dni in bodo magari ponovno menjali v garanciji. po eni dolgi vožnji (par ur) se je lepo segrelo in težav ni več. rosilo pa se je ob robovih oz tam kjer je bil najmanj topel del žarometa..

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. To feb 15, 2011 1:47 pm

Mdriver je napisal/-a:Res lepa KIA ......Ceed pa si mi res dopade.... :tomidelej:

Srečno vožnjo......pa da ti služi namenu ;)

Hvala - sej je res super avto (vsaj prvi vtisi so taki!)

LinuxFuter je napisal/-a:Offtopic: a laguna je bila za nemški trg narejena? En znanec ima ali pa je imel Megana letnik 98 ali 96, ki ima isto foro z kazalcem za olje/temperaturo vode, je pa bil tisti megan narejen za nemški trg...

Pojma nimam, ta model (2.0 Alize) je v kar parih primerkih tudi pri nas, tako da ne vem kam naj bi bla namenjena :) Je bla pa kupljena v Slo (Bela Krajina ;)). Ja pr meganih se pa jst res ne spomnem, da bi pr ns to mel - je pa super pogruntavščina ta dvojni števček :)

Renault VG je napisal/-a:Laguna je bila lepša :mrgreen:
Ne sej tale ceed je tudi zelo lep.Naj ti dobro in vsaj tako dolgo služi kot Laguna.

Eh spet en renaultovc =P Men je ta laguna res dobr zgledala, še zdj zgleda bolš k marsiker nov avto (k na vseh zgledajo kolesa kt pr nakupovalnem vozičku). Sploh pa na letnih 15kah, k se bojo zdej vozile na drugi laguni ;) Mi je pa tudi ceed zelo skladen, kar ni glih pogost pojav dandanes :)

Doche je napisal/-a:Pa menda ja nebote vsakega topica, kateri vsebuje besedo Kia uničli s tem drkanjem? :evil:

Agreed. Sj ni treba v 15 tema istih stvari razlagat, je zadost da greste original temo brat ... Jst sam upam, da se men kej tazga ne bo zgodil, ne bom pa reku, da se to ne more zgodit in da je absolutno nemogoče in oh in sploh - one knever knows, I say ...

Lp!

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl To feb 15, 2011 1:49 pm

Doche je napisal/-a:Pa menda ja nebote vsakega topica, kateri vsebuje besedo Kia uničli s tem drkanjem? :evil:

kia cee`d je zadnje cajte fenomen tega foruma :D

BTW...nice car! 8)

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To feb 15, 2011 2:31 pm

Kegl je napisal/-a:

kia cee`d je zadnje cajte fenomen tega foruma :D

vsaj bela ni :lol: =P :lol:

no, ampak zares...kul avtek ;) naj ti dobro sluzi
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 To feb 15, 2011 3:59 pm

Srečno in varno vožnjo! :)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov