Do nedavnega sem se okol prevažal v laguni 2.0 l. 1996, ki je bla res legenda od avta! Prevoženih 315k km ob prodaji, drugače pa velik opreme, zelo udoben avto, pil pa tudi ni veliko za 2.0 motor prastare gradnje (cca 8l). Je pa res imela le 1250 kil (edini model brez airbagov po 1995)!
No pa še nekaj slikovnega materiala:

Pa še števčki ... Ko bi se morali obrnit na 300.000, je prva številka ugasnila, tako je imela ob prodaji kao samo 15k km (je še na enem servisnem izpisku pisal 6000km

Stari avto vam predstavljam v spomin, ker nam je 10 let zvesto služil brez kakšnih alarmantnih okvar, smo pa vmes menjali grelec kabine, katalizator in podobno drago navlako

V petek pa sem prevzel svojo novo poševnooko štirikolesnico - gre za Kio Cee'd 1,6 CRDi EX Champion. Je modelno leto 2010, zato ima "le" 115 KM (nove 128) in grafitna 16-colska platišča, ki kr pašejo na to sivo barvo, se mi zdi

Evo nekaj slik:

Takoj po prevzemu sem ji privoščil tudi nove zimske gume (vsi novi avti so na letnih in pridejo brez verig, torej "nelegalni" !), in sicer sem vzel Dunlop Wintersport 3D (dimenzije 205/55 R16 91T). Bi kupil Ultragripke, a je sredi sezone kr težka dobit nove zimske gume ... S temi sem super zadovoljen do zdaj (suha in mokra cesta, to sm sprobal

Žal pa pri avtu že od začetka ni šlo brez težav. Ko so montirali tempomat, so nataknili volan nazaj na napačen zob in je bil za vožnjo naravnost obrnjen kar precej v levo, delala pa ni niti notranja osvetlitev gumbov ter reostat. Problem tu je tičal v računalniku, ki se mu je malo "odpeljalo" ko se je izpraznil akumulator, saj je bil skoraj prazen ob prihodu avta! No danes zjutraj so mi vse poštimali in dela bp

Plani za naprej? Za zdaj čakam, da mi pobarvajo spojler, da gre potem na montažo, o letvicah bom še malo razmislil, se mi pa dopadejo originalne, ker pridejo z napisom Ceed in lepo dopolnijo avto). Ne vem pa, kaj naj nardim z letnimi gumami in platišči. Ker je avto sorazmeroma trd, sem mislil ostati na 16kah in kupiti ena fina lita platišča - na primer Reds Dark Blade:
http://www.reds-wheels.com/dark_blade_en.html
Vseeno pa razmišljam, da če bi mi do poletja ratalo uspešno prodati letne gume (Michelin Energy Saver), da si omislim kar ene 17ke pa dam kako Turanzo gor ali kaj podobno kvalitetnega ... Se mi zdi, da vseeno ne bi bila razlika v trdoti tako občutna (sem vozil pro_ceeda sports pack pa se mi ni zdel kaj bistveno trši od tegale ...). Kar se 17k tiče, sem malo gledal multikrake - na primer Rial Ravenna, Asa GT1, Momo Revenge in podobne

Za zdaj je to to, če se bo kaj kam premaknilo, pa poročam. Pa upam da čim prej nardim kake kvalitetne slike, k tele prve so živ obup, žal ...
Komentarji zaželjeni!
Lp, D.
EDIT: a še zmer ne zna celih slik prkazat ta forum