Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

mikek
Nov uporabnik

Kraj: Lepa Njiva

Slike by Mikek (corsa in ex. punto)

Napisal/-a mikek Ne maj 01, 2011 4:38 pm

Lep pozdrav.
Moje ime je Leopold in prihajam iz okolice Mozirja. Star sem 21 let in obožujem avtomobille :D :D

Pa začnimo...
Zgodovina moje vozniške "kariere" se je začela z mojim prvim avtomobilom PUNTO 55s letnik 1997. ( ja...prvega res ne pozabiš nikoli :D )
Z tem avtomobilom sem bil zelo zadovoljen, vendar pa me je vseeno enkrat pustil na cedilu. Odpovedalo je tesnilo na glavi, avtomobil zakuhal, jaz vročeglavi brihtnež pa sem dal gretje na full, brikal (naredil kratek stik) ventilator hladilnika, da je neprestano hladil, ter mislil, da se bom brez večjih posledic pripeljal do mehanika. No pripeljal sem se, ampak posledice pa so bile za dijaški žep kar hude. Ravnati je bilo potrebno glavo, ter obnoviti ventile in pa seveda zamenjati vsa potrebna tesnila. Avtomobil sem nato spet spravil v odlično stanje.
Ker pa mi "ustvarjalni duh" ni dal miru, dijaški žep pa sem po popravilu znova spravil na "zeleno vejo" sem si umislil 13 palična platišča od unota turbo, katera sem iskal kar nekaj časa. našel sem jih v odličnem stanju na avtoodpadu v stari Gorici. Nato pa sem seveda dokupil tudi povsem nove gume yokohama a drive.
Seveda pa sem moral kaj kmalu zamenjati tudi avtoakustiko v avtomobilu. Ko sem ga ravno spravil v "najboljšo" kondicijo pa sem se ga kaj kmalu naveličal. Dal sem ga na Avto. net, ter po 2-h dnevih prodal za zelo solidno ceno.
Priponke
punto4.JPG
pa še enkrat puntič
punto2.JPG
puntek

mikek
Nov uporabnik

Re: Slike by Mikek (corsa in ex. punto)

Napisal/-a mikek Ne maj 01, 2011 4:56 pm

Po Prodanem Punteku sem takoj stopil v akcijo za naslednjim avtomobilom. Ker sem zelo "aklih narave" sem dober primerek iskal kar nekaj časa. Nekega Nedeljskega jutra pa se mi je nasmehnila sreča. Nekaj minut po objavi oglasa , sem hitro utipkal tel. št. in gospoda tudi poklical. Po nekaj minutnem pogovoru z gospodom sem ugotovil, da je avtomobil vreden ogleda. Po pogovoru pa sem pravtako tudi ugotovil, da je gospod v relativno tesnem sorodstvu z mano :D . Nimaš kaj, naključja se dogajajo :D .
Po ogledu, pa sem brez oklevanja domov pripeljal Opel Corso Cosmo 1.4 Twinport, od prvega lastnika z potrjeno servisno knjižico. Avtomobil je letnik 2004 in v zelo dobri kondiciji. z mano domov pa je prispel v povsem originalnem stanju.
Kaj kmalu je iz avtomobila ven letel serijski radio in sprednja zvočnika. Zamenjalo jih je novo radio pioneer in pa sprednji sistem z ojačevelcem hertz esk 165l.
Nato je bil nekaj časa mir, dokler mi ni pričelo prekipevati zaradi zelo grdega zaključka serijskega izpuha. Odrezal sem krivino in kupil nastavek za izpuh, ter ga privaril. Seveda pa se je z 15 marcem pričela letna sezona, in treba je bilo pričeti razmišljati o poletni obutvi. Ker mi je pri avtomobilih zelo všeč "originalnost" sem izbrskal originalna 16 palična platišča od corse c gsi. Ta platišča sem tudi lastnoročno obnovil in jih prebarval v metalik grafitno barvo (peugeot fzn), kupil gume in jih nataknil na avtomobil. Seveda pa sem hkrati prebarval tudi zavoirne čeljusti ter "dremlne" v modro barvo. da pa ne bom preveč dolgovezil, vam bom pokazal raje slike sedanje "ljubice", ki pa bo tudi ostala v takšnem stanju.
Slike so slabe, ker sem jo slikal v mraku, pa tudi ne razganja me ravno od fotografskega znanja :D
Priponke
slika7.JPG
slika5.JPG
slika4.JPG
slika2.JPG
slika1.JPG
corsa 1.4 twinport

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Ne maj 01, 2011 5:24 pm

super predstavitev, daj še napiši kaj se je dogajalo dalje z avtomobilom

lp

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne maj 01, 2011 6:02 pm

tadej92 je napisal/-a:super predstavitev

Se strinjam ;)
Slika

Uporabniški avatar
tade320
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a tade320 Ne maj 01, 2011 9:44 pm

super auto, lepo da si na opla prešaltal =)
lahko še kakšno sliko notranjosti, kolega ma namreč tud tazga pa bi zamenjal original avtoradio pa ga zanima kako zgleda če daš not 1-DINski radio.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 02, 2011 10:52 am

Koliko prevoženih ima ta corsa? Doma imamo corso s takim motorjem in ni nekih težav s samim motorjem. Priporočam, da nabaviš še čeljusti od GSI modela in večje diske, bo vsaj zavirala kot je treba :mrgreen: . Pa senzor za olje zna crknit, boš pa to opazil ko se ti bo začel kadit iz motorja in olje vn tečit, ampak je strošek sam 10 evrov cca tak da nič hujšega....če te pa še kaj o tem avtočku zanima pa samo vprašaj.

Aja, znižaj jo, če jo še nisi.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Po maj 02, 2011 6:37 pm

aha. zj vem kiremu blendad al pa roko dvigovat na cesti :D lepa lepa. Malenkost še dol spustit pa je to to, pa ne rabiš več :D Kak ti pa kej policaji z tvojim novim nastavkom na avtu, ti kej težijo?
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po maj 02, 2011 8:33 pm

AVX je napisal/-a:aha. zj vem kiremu blendad al pa roko dvigovat na cesti :D lepa lepa. Malenkost še dol spustit pa je to to, pa ne rabiš več :D Kak ti pa kej policaji z tvojim novim nastavkom na avtu, ti kej težijo?

če je samo nastavek, nimajo kaj težit, tudi mi ga imamo na corsi pa nihče še ni nikl nič rekel, če mu pa kaj ne paše pa ga lahk v sekundi dam dol
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po maj 02, 2011 8:51 pm

Lepa... Samo jaz bi feltne pihnil v svetlejšo barvo. Nekako mi ne gre skupaj dokaj temna barva avtomobila in felten. To je moje mnenje. Drugače pa lepa predstavitev.
Pa naj ti dobro služi!

mikek
Nov uporabnik

Napisal/-a mikek To maj 03, 2011 11:48 am

AVX je napisal/-a:aha. zj vem kiremu blendad al pa roko dvigovat na cesti :D lepa lepa. Malenkost še dol spustit pa je to to, pa ne rabiš več :D Kak ti pa kej policaji z tvojim novim nastavkom na avtu, ti kej težijo?

Ja, ti kar poblendaj. Lahk pa tudi na kak coffi skočmo, pa kero rečemo. Glede nastavka pa mislim, da nebi smelo biti problemov, kljub temu, da je privarjen. So me že ustavli, pa ni bilo nobenih problemov.

mikek
Nov uporabnik

Napisal/-a mikek To maj 03, 2011 11:58 am

speedfreak je napisal/-a:Koliko prevoženih ima ta corsa? Doma imamo corso s takim motorjem in ni nekih težav s samim motorjem. Priporočam, da nabaviš še čeljusti od GSI modela in večje diske, bo vsaj zavirala kot je treba :mrgreen: . Pa senzor za olje zna crknit, boš pa to opazil ko se ti bo začel kadit iz motorja in olje vn tečit, ampak je strošek sam 10 evrov cca tak da nič hujšega....če te pa še kaj o tem avtočku zanima pa samo vprašaj.

Aja, znižaj jo, če jo še nisi.

Prevoženih ima trenutno 123000 km. Imam pa nekaj vprašanj zate, ker vidim, da imaš izkušnje z dotičnim modelom. Zanima me, če je normalno, da tem motorjem obrati med prestavljanjem relativno počasi padejo. Pri prestavljanju iz prve v drugo moraš biti kar previden, da avto ne pocuka. Kasneje ni takšen problem. Mehanik mi je reku, da je vse vredu, ampak me vseeno zanimajo praktične izkušnje. Pa moti me tudi relativno čuden zvok motorja. Verjetno zaradi verige. Zadnjič pa sem slišal astro z istim motorjem in ima zelo grd zvok v prostem teku, kot da bi lavfal disel. Zato pa bi rad slišal corso, ki ima normalen zvok v prostem teku, da bi jo primerjal z svojo, ker če preveč ropota bom zamenjal zategovalec verige, sam mislim, da je zvok še kar normalen. Vem pa, da bila veriga in šponer pod tovarniško garancijo že manjana.

Nižanje sem imel tudi sam v mislih, ampak se mi zdi, da avto ni tako visok, da bi bilo nujno potrebno nižanje. Je pa res, da na slikah zgleda visok, ker je slikan v hribo u zategnjeno ročno. No, kakorkoli, mogoče me pa "pikne" in jo bom znižal.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To maj 03, 2011 1:01 pm

Normalno je, da padajo obrati počasneje. Pri dizlci je pa ravno kontra. :)
Slika

mikek
Nov uporabnik

Napisal/-a mikek Sr maj 11, 2011 1:47 pm

Fantje, najprej lep pozdrav!

Za vas imam eno strokovno uprašanje, ker vem, da se vas na ople kar nekaj spozna. Namreč, stvar je taka. Ker se mi zdi, da se moja corsa od 3k in4k prične rahlo upirat, kasneje pa spet vredu potegne (verjetno zaradi twinporta) me zanima, če bi mi športni filter pri tem kaj pomagal. Ne pričakujem nobene moči :D , rad bi samo to, da bi se motorček malce hitreje zavrtel.
torej, kaj mi predlagate? Najrajši bi kupil panelni k&n filter in malce predelal airbox. Ali pa bi konusni filter upasal v airbox? Mislim, da je nekoč uporabnik Lamike nekaj ustvarjal po svoji prelepi corsi. prosim, če mi pomagate zadevo speljati optimalno, saj nebi zapravljal 150eur plus za cai?

hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Sr maj 11, 2011 7:17 pm

Te pa ni kriv filter ampak luft meser po domače. podobno blo pri frendu tut tam nekje mu je zamoril, kasneje menjal luft meser bilo tipi topi.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr maj 11, 2011 7:24 pm

mikek je napisal/-a:Fantje, najprej lep pozdrav!

Za vas imam eno strokovno uprašanje, ker vem, da se vas na ople kar nekaj spozna. Namreč, stvar je taka. Ker se mi zdi, da se moja corsa od 3k in4k prične rahlo upirat, kasneje pa spet vredu potegne (verjetno zaradi twinporta) me zanima, če bi mi športni filter pri tem kaj pomagal. Ne pričakujem nobene moči :D , rad bi samo to, da bi se motorček malce hitreje zavrtel.
torej, kaj mi predlagate? Najrajši bi kupil panelni k&n filter in malce predelal airbox. Ali pa bi konusni filter upasal v airbox? Mislim, da je nekoč uporabnik Lamike nekaj ustvarjal po svoji prelepi corsi. prosim, če mi pomagate zadevo speljati optimalno, saj nebi zapravljal 150eur plus za cai?

hvala za odgovore!

ta avto zadiha šele nad 5000 vrtljaji, kar se pa zvoka tiče, je obupn, js sm svojo kupil novo pa je že takrat ropotala, tako da je to normalno :mrgreen: .

Maš kaj trd menjalnik pa volan? volansko letev si že menjal? kako je z zavorami, pri meni so zanič,

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Sr maj 11, 2011 7:45 pm

lepo si jo zrihtal :tomidelej:
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr maj 11, 2011 8:13 pm

kr fejn zgleda ta korsa,temne felge se ji kr podajo, drgač pa nižat čim prej, ne pa rižat :mrgreen:
drgač me pa neki zanima Poldi, zaka si mel kj šotor pred bajto? A za primer če te maš iz bajte vrže :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
kje iz okolice mazirja pa tej si?
ajd mej si ga :D

mikek
Nov uporabnik

Napisal/-a mikek Sr maj 11, 2011 9:07 pm

!
AVX je napisal/-a:Te pa ni kriv filter ampak luft meser po domače. podobno blo pri frendu tut tam nekje mu je zamoril, kasneje menjal luft meser bilo tipi topi.

ne sej avto normalno vleče pa lavfa. Fora je v tem, da se malenkost pozna od 3000-4000 obratov, ko se avto malenkost težje zavrti. Mogoče pa nekdo drug to sploh nebi opazil, ker se pozna minimalno. Od 4.5k naprej pa se mu kar malo sfezla in vleče do približno 6700 ko ga blokada ustavi.

pinny je napisal/-a:kr fejn zgleda ta korsa,temne felge se ji kr podajo, drgač pa nižat čim prej, ne pa rižat :mrgreen:
drgač me pa neki zanima Poldi, zaka si mel kj šotor pred bajto? A za primer če te maš iz bajte vrže :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

hvala! ja šotor je za vsak slučaj pred bajto :D :D ! Sem pa iz Lepe Njive. Nižal je pa zaenkrat še nebi, ker se mi zdi, da je že serijsko dovolj nizka. Mislim da so bile cca 1.5cm serijsko nižane. Je pa res, da sem pomislil tudi že na kake eibache!

Tomas666 je napisal/-a:lepo si jo zrihtal :tomidelej:

Hvala! :D

speedfreak je napisal/-a:ta avto zadiha šele nad 5000 vrtljaji, kar se pa zvoka tiče, je obupn, js sm svojo kupil novo pa je že takrat ropotala, tako da je to normalno .

Maš kaj trd menjalnik pa volan? volansko letev si že menjal? kako je z zavorami, pri meni so zanič,

Menjalnik in zavore sta praktično edini črni piki tega avtomobila. Menjalnik je trd, ter relativno nenatančen. Pravtako pa tudi zavore niso nek biser. Za normalno vožnjo so zadovoljive, za dinamično vožnjo pa so izredno nesigurne. Imaš občutek, kod da se bo pregrelo in zvilo vse skupaj. Že imam u mislih GSI Pack.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če maj 12, 2011 1:08 pm

eibache obavezn :D
čez lepo nivo se pa kr lepo vojzi da me ne zbiješ kedi, k se z piciklu tm skoz včas pelem :D

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če maj 12, 2011 5:43 pm

mikek je napisal/-a:!
AVX je napisal/-a:Te pa ni kriv filter ampak luft meser po domače. podobno blo pri frendu tut tam nekje mu je zamoril, kasneje menjal luft meser bilo tipi topi.

ne sej avto normalno vleče pa lavfa. Fora je v tem, da se malenkost pozna od 3000-4000 obratov, ko se avto malenkost težje zavrti. Mogoče pa nekdo drug to sploh nebi opazil, ker se pozna minimalno. Od 4.5k naprej pa se mu kar malo sfezla in vleče do približno 6700 ko ga blokada ustavi.

pinny je napisal/-a:kr fejn zgleda ta korsa,temne felge se ji kr podajo, drgač pa nižat čim prej, ne pa rižat :mrgreen:

hvala! ja šotor je za vsak slučaj pred bajto :D :D ! Sem pa iz Lepe Njive. Nižal je pa zaenkrat še nebi, ker se mi zdi, da je že serijsko dovolj nizka. Mislim da so bile cca 1.5cm serijsko nižane. Je pa res, da sem pomislil tudi že na kake eibache!

Tomas666 je napisal/-a:lepo si jo zrihtal :tomidelej:

Hvala! :D

speedfreak je napisal/-a:ta avto zadiha šele nad 5000 vrtljaji, kar se pa zvoka tiče, je obupn, js sm svojo kupil novo pa je že takrat ropotala, tako da je to normalno .

Menjalnik in zavore sta praktično edini črni piki tega avtomobila. Menjalnik je trd, ter relativno nenatančen. Pravtako pa tudi zavore niso nek biser. Za normalno vožnjo so zadovoljive, za dinamično vožnjo pa so izredno nesigurne. Imaš občutek, kod da se bo pregrelo in zvilo vse skupaj. Že imam u mislih GSI Pack.

Ko sem se nazadnje zanimal je bila cena klešč cca 250 evrov, samo pol manj kot 15 col odpade, samo mislim da je pri tem avtu večji problem v samem zavornem cilindru ne samo v dimenziji diskov, da bi šel pa vse skup menjat se pa ne splača....menjalnik je tud počasn ja, samo nisem še pogruntal kaj nardit, mejbi malo redkejše olje dat ali kaj podobnega....nisem se kaj veliko okoli tega zanimal...naša ma drugače trenutno 118kkm, je pa silverilne 2006 letnik..to so une z belimi lučmi zadaj...
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov