jky je napisal/-a:kje mas pa lukno na havbi, kokr jaz vem so mele vse 16V tako luknjo?
nebivedu je napisal/-a:Ta avto je sigurno 16 ventiler. Do leta 1993 19-ke niso imele luknje v havbi, Šele aprila 1993 je prišla ven prva verzija z luknjo v havbi. Ta avto mora bit 91, 92 ali pa začetek leta 93, to pa se vidi po tem, da so samo 92 in 93 imeli dvojne luči spredaj, ki se jih da dobro predelat, da svetijo kratke stalno in tudi, ko vklopiš dolge, kar ti ponoči omogoča zelo dobro preglednost. Od aprila 1993 so imele 19-ke tudi zadnje luči podaljšane in čez cel zadnji del razvlečeno plastikov barvi luči, ter drugačno masko.
L.1994 - nova
LP
Nebivedu
nebivedu je napisal/-a:Tist luknja je za okras, tako kot je tista bula na cliotu 1.8 16V. Mogoče malo mrzlega zraka not spusti - drgač pa daje sikajoč glas pri velikih hitrostih, ker se zrak lovi vanjo. Nekatere devetnajstke imajo luknje nekatere pa ne. Razlike v avtomobilih pa ni - mislim, da je bila razlika samo v tem, da tisti s klimo nimajo luknje tisti brez klime jo pa imajo. Večinoma so pa brez teh lukenj.
Cliotova 1.8 16V havba je tudi čisto navadna, pa ima tisto bulo prilepljeno na havbo, skozi sploh ni luknje.
LP
Nebivedu
Dele grem najbrž v soboto iskat - če bo v petek plača.
jky je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Tist luknja je za okras, tako kot je tista bula na cliotu 1.8 16V. Mogoče malo mrzlega zraka not spusti - drgač pa daje sikajoč glas pri velikih hitrostih, ker se zrak lovi vanjo. Nekatere devetnajstke imajo luknje nekatere pa ne. Razlike v avtomobilih pa ni - mislim, da je bila razlika samo v tem, da tisti s klimo nimajo luknje tisti brez klime jo pa imajo. Večinoma so pa brez teh lukenj.
Cliotova 1.8 16V havba je tudi čisto navadna, pa ima tisto bulo prilepljeno na havbo, skozi sploh ni luknje.
LP
Nebivedu
Dele grem najbrž v soboto iskat - če bo v petek plača.
Mogoče mi bos zameril ampak glede na to, da sem se z 16V ukvarjal kar dober čas (prej z drugimi od 97 do 2000 pa s svojim), vem zakaj. tudi spraševal sem stvari pri Reanult Sport.
Za 19 nisem zihr ampak vsi Clio-ti od 91 do 96 so meli luknjo, niso ga delali brez.
Tista luknja ni za okras , tam je zato ker hladi izpusni kolektor! sem že videl spokane kolektorje na Clio-tih 16V ker niso dobili havbe z to luknjo in so se zadeve pregrevale in pokale. Se posebej če si mel razžarjen kolektor in si potem takoj ugasnil motor, enak problem kot pri tubrotih.
Pri mojem Clio-tu 16V pri 210 kmh ni bilo nobenega zvoka zaradi luknje in ga nebi smelo biti.
Čez to luknjo ni slo NOBENE vode (dežja), če je bila v original stanju! Imeja je lovilec vode tako da zadeva nebi smela prepuščati dežja ali vode na kolektor, to je zelo pomembno! Seveda če si curek vode poslal v rezo pa je puščalo, zato tudi nisi sme pregretega avto pucati.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov