Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

buhti
Stalni uporabnik

Seat leon sport 1.9 TDi (top sport/cupra look)

Napisal/-a buhti Sr jul 11, 2012 9:01 pm

Zdravo, predstavil bi svoj ''nov'' avto. Letnii 2004. Cupra je nažalost šla (prevelik strošek zame). Tako da je prišel domov seat leon top sport look. In sicer z 1.9 tdi bosch pumpa motorjem, 110hp, že odprto na 140hp/300Nm navora. Vse predelave ki sem jih hotu so že gor (zatemnjene predna in zadnja stekla, nižanje -40mm, chip tuning, top sport/cupra odbijači, itd..) sam sem samo še dodal platišča tomason tn4 18col, z kumho gumami dimenzij 225/40-18. Nasplošno lahko rečem da se avto nenormalno drži ceste. Je pa zame podhranjen motor. Očitno sem še vedno navajen od cupre 200 kojnov da to gre. Ampak sej bo, bo pa nasledni :D

Oprema: ma neki, edino tempomat pa zelo pogrešam, kateri pride takoj ko začnem spet delati.

Slika Slika
Slika Slika
Slika

lp
Zadnjič spremenil buhti, dne Pe avg 03, 2012 5:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Re: Seat leon sport 1.9 TDi (top sport/cupra look)

Napisal/-a srcnik Sr jul 11, 2012 9:33 pm

Za porabo: Mogoče 225 18 col gume + čipanje?

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Sr jul 11, 2012 9:36 pm

srcnik je napisal/-a:Za porabo: Mogoče 225 18 col gume + čipanje?

Ne, ker so bile že prej 225 gume gor, sicer 17 col, nemore biti zaradi tega taka razlika... čipan je že lep čas, tako da čip nima veze pri tem. Sam imam vsak avto čipan in vem da z istim načinom vožnje ostane poraba ista, oz malenkost višja, lahko tudi manjša. Vem da je imel ta avto porabo pod 6l, ker poznam prejšnega lastnika in poznam tudi avto ;)
Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če jul 12, 2012 5:33 am

Jaz imam 150KM dizla pa mi ni poraba 7l nič groznega tudi 7,5l ne, sploh če je veliko mestne vožnje.
Manj kot 7l imam samo na relaciji pa še to pri hitrosti do 140km/h.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Če jul 12, 2012 7:15 am

B|ind je napisal/-a:Jaz imam 150KM dizla pa mi ni poraba 7l nič groznega tudi 7,5l ne, sploh če je veliko mestne vožnje.
Manj kot 7l imam samo na relaciji pa še to pri hitrosti do 140km/h.

130KM dizl
Relacija do 140km/h poraba 5.5 do 6
Mesto 7.5 do 8.5
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Če jul 12, 2012 8:52 am

Prej sem imel ibizo čipano na 130hp in sem imel povprečno porabo 6.0-6.2l/100km..potem sem imel ibizo cupro čipano na 200hp, povprečna poraba 7.5l... Ubadva avta če sem šparal sem z relacijo/šparanjem kmot pršu na 6l, (tisto čipano na 130hp sem pršu na 5l) s tem leonom pa nemorem pod 7l ;)
Slika

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Če jul 12, 2012 1:33 pm

EDIT:

Nazadnje enkrat mi je padlo na pamet, da bi avto v kompletu spucal in pogledal, kje teče voda notri, ker je že prejšnemu lastniku malo tekla.

In se je začelo veselo poderanje. Avto nasplošno ni bilo tok umazano, ampak sem iz principa se lotil ga še vseeno spucat tam kjer se ga ni dalo brez, da bi kaj premaknil.
Slika Slika Slika

Nato sem ugotovil, da se je vsa tista voda ki se je natekla, vpila v izolacijsko peno
Slika

Tako da sem se odločil komplet ''poden'' ven zmetati in ga posušiti, ker bi se v avtu skoraj nemogoče posušilo, ker je ta ''pena'' debela cca 2cm.
Slika Slika Slika
Takole sem se pa vozu približno en teden :D
Slika

Med poderanjem pa potem še takole najdeš usb :lol:
Slika

To je to, pena se že lepo suši. Nadaljevanje pa v naslednem postu ;)

lp
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jul 12, 2012 2:07 pm

Voda pride notri skozi notranje tesnilo na vratih pod tapeto, ki prepari. Standardna napaka, ki se dogaja pri veliko koncernskih avtov teh letnikov.
Ko se tisto tesnilo zamenja ali pa se zatesni s silikonom, voda ne uhaja več. ;)

Seveda ne izključujem možnosti, da imaš ti mogoče kakšen drug vzrok.

Sicer pa srečno vožnjo z novim avtom. ;)

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Če jul 12, 2012 2:11 pm

peroRS je napisal/-a:Voda pride notri skozi notranje tesnilo na vratih pod tapeto, ki prepari. Standardna napaka, ki se dogaja pri veliko koncernskih avtov teh letnikov.
Ko se tisto tesnilo zamenja ali pa se zatesni s silikonom, voda ne uhaja več. ;)

Seveda ne izključujem možnosti, da imaš ti mogoče kakšen drug vzrok.

Sicer pa srečno vožnjo z novim avtom. ;)

Točno to je bilo, kar si napisal, AMPAK pri tem je bila še nekje napaka, katero sem iskal ziher 1 teden. Zadaj nekje pri prtljažnih vratih - tesnilna guma ni dobro tesnila, tako da sem med gumo in karoserijo dal tesnilno maso, tako da sedaj ne teče več nikjer voda. Hvala vseeno.
Slika

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 Če jul 12, 2012 3:33 pm

p*izda buhti, lepo sedejo tele feltne gor ni kej ;) ..

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Če jul 12, 2012 3:37 pm

sasocar123 je napisal/-a:p*izda buhti, lepo sedejo tele feltne gor ni kej ;) ..

ja men so res top ane, sam me matra da bi jih pihnu v tako barvo kokr jih maš ti, glede na to da je ena feltna malenkost podrajsana..

PS: avto se bo verjetno tudi začel prodajati, ker bom prešel na original top sport različico, enostavno 140hp čipanih je premalo zame :D
Zadnjič spremenil buhti, dne Če jul 12, 2012 9:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 Če jul 12, 2012 4:25 pm

MA za 1x jih pust, ker sej veš kakšne mam js že .. Zadi popikane na fertik .. še 1 let, pol bo pa spet treba štrihat. :roll:

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Pe jul 13, 2012 2:10 pm

buhti je napisal/-a:Prej sem imel ibizo čipano na 130hp in sem imel povprečno porabo 6.0-6.2l/100km..potem sem imel ibizo cupro čipano na 200hp, povprečna poraba 7.5l... Ubadva avta če sem šparal sem z relacijo/šparanjem kmot pršu na 6l, (tisto čipano na 130hp sem pršu na 5l) s tem leonom pa nemorem pod 7l ;)

Pa kaj imate vsi take porabe z dizli (dizl kao šparovček) pa še dražje servisiranje in vzdrževanje a js pa na hondi 200+ konjev bencinarju pa imam povprečno 7.5 litra na relaciji jo spravim pod 7 litrov če treba v mestu pa 8-8,5 l drugače pa lani ko smo šli na morje tempomat in 143 km/h pa 4-je v avtu + prtljage povsod do stropa (sami veste kolko je potrebno za kampiranje od posod do ostalega + če so zravn 2 ženske :mrgreen: ) in smo nardili okroglih 500 km porabil sem pa 35 l bencina :D
Edini dizel ki sem js bil s porabo zadovoljen je bil opel 1.3 cdti tam pa res poraba kot se reče 4 litre sem imel povprečno porabo pa še opel combo je bil ki ni dlih najbolj lahki tk da corsice še znajo manj pit (manjša teža vozila + ožje gume) to je pa potem že res šparovček imajo pa če se ne motim fiatov motor not isti motor kot fiat 1.3 jtd al nekaj takga ;)

No drugače pa da pohvalim lepi seat ti so mi blo vedno všeč odkar so ven prišli in bodo tudi pomojem najlepši od vsej letnikov 8)
Zadnjič spremenil Black_Racer®, dne Pe jul 13, 2012 2:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
1 3 5
2 4 6 R

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Pe jul 13, 2012 2:13 pm

Lepo ohranjen, pomoje da clo poznam prejšnga lastnika (al je bil mogoc ze en umes)

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Pe jul 13, 2012 6:05 pm

blazkom je napisal/-a:Lepo ohranjen, pomoje da clo poznam prejšnga lastnika (al je bil mogoc ze en umes)

Prejšni lastnik ga je imel 2 leti pa pou.... :)

PS: glede porabe, sam sem imel povprečno porabo z cupro 7.5l.. sepravi z tišanjem, mestno vožnjo, ac, itd... To kar si pa za hondo napisal da si imel 7l porabe, oz. še manj, pa malo buče prodajaš, ker če si jo imel tok, (poudarek na ČE) sploh nevem zakaj imaš potem hondo z 200hp pod pokrovom, če se voziš po jaj*ih?... ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® So jul 14, 2012 10:02 am

BEncin je v teh časih predrag da bi kr na bencinski stal zaradi preteške noge pa še nekaj me ne prijema več kot včasih da bi divjal tk da se vozim po pameti (tako je ko prideš malo boj v leta čez 31 :lol: ) ko me pa kdj prime pa tud prtisnem kot se spodobi,drugače pa včasih mi ni padla povprečna poraba spod 11 l ampak sm pa tudi skos pod gasom vozil. Enkrat se pač človk naveliča in se vozi bolj u izi glede porabe pa moram razočarat da je kr realna kot sm napisal v zgrnjem postu se da z avtom ki ima konjenico po avtocesti z tempomatom, enakomerno in po pameti zelo šparovno peljati še posebej na tako dolgo razdaljo kot je kam daleč na morje in ko je prazna cesta :D
No glede tvoje porabe če si pa tišal je pa tudi druga zgodba ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC So jul 14, 2012 8:50 pm

Je blo kaj zanimivega na usb kljucu gor?
Slika

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Ne jul 15, 2012 2:59 pm

Isti motor le na 17 col feltnah poraba od 6,0 (Köln-Maribor) pa do 7,3 (mestna hribovita vožnja).
najnižja k sm jo uspel dosežt je bla 5,4 na 15 colah lokalne ceste pravo jajcanje :D
Ko je šlo malo bolj po gasu prec šla poraba nazaj na 6.
Pri prejšnem lastniku je bla povprečna poraba 6,9. Pri meni se sedaj giblje okrog 6,4.
Pri porabi je use odvisno kako voziš.
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Po jul 16, 2012 5:27 am

jeronimo je napisal/-a:Isti motor le na 17 col feltnah poraba od 6,0 (Köln-Maribor) pa do 7,3 (mestna hribovita vožnja).
najnižja k sm jo uspel dosežt je bla 5,4 na 15 colah lokalne ceste pravo jajcanje :D
Ko je šlo malo bolj po gasu prec šla poraba nazaj na 6.
Pri prejšnem lastniku je bla povprečna poraba 6,9. Pri meni se sedaj giblje okrog 6,4.
Pri porabi je use odvisno kako voziš.

jst sm mel skos isto porabo,al so bile 17" ali pa 15" ;)

Drgač pa buhti res lep avto,naj ti dolgo služi. Če bi še kdaj mel tazga leona bi sigurno mel rumenga :-P
Slika

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Po jul 16, 2012 9:56 am

No sej o porabi se mi sploh neda več govoriti, ker so dejansko res tok različne, sam sem jo nazačetku samo tok umenu, ker vem da je pri tem avtu previsoka. Pa če mi lahko kdo svetuje glede motorja kaj bi lahko bilo. Bom že sam ugotovil ;)

Drgač pa hvala, zdaj nevem koliko časa mi bo služu, ker mi je počas začel dišat isti leon samo z malo močnejšim motorjem, seveda 1.9tdi 150hp, na to ciljam. ( za 1.8T, 180hp zaenkrat še ni financ). Kar se pa oblike tiče tega leona mi je pa res lepa.

hehe glede rumene barve, sedaj ko sem imel rumeno ibizo, res nikoli več, čimdalj od te rumene barve, ker tok grdi bledi :D

Black_Racer®:

Da še tebe pokomentiram, ja sedaj mi je jasno zakaj ne ''tišiš'' več avta, AMPAK vidm da si v ''teh'' letih pršu šele do tiste stopnje kjer imaš še vedno ''najmočnejši'' avto, in ga še vsake toliko časa pohodš. Me zanima kdaj pridejo tista leta, ko ne kupuješ več bencinaraj z 200 kojni? Tok približno, da vem zase :lol: :D Ampak mislm da to tudi še ti neveš 8)

lp
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov