Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

orelsmodravski
Nov uporabnik

fiat tipo in kako

Napisal/-a orelsmodravski So okt 26, 2002 12:22 pm

Zivjo, sm kar nov tuki... Imam tipo 1,4, ne gre nkamor... Pa me zanima, ce se da zadeva na kakrsnkoli nacin sfrizirat? Zanima me, ce kdo ve za kaksne sportne fedre, pa amortizerje, v najslabsem primeru jih porezem (ce se da)... Aja se to, je pa letnik 94, tako da ze ima katalizator, pa elektronski vbrizg, Najlepsa hvala!
sam da je muska not...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: fiat tipo in kako

Napisal/-a CupraR Ne okt 27, 2002 12:04 am

1.4 bos tezko navil-se ne splaca. Na tvojem mestu bi prvo katalizator dol vrgu.Kar se tice fedrov, ne jih rezat!!!! Rajs dej unih 30000 pa si ene sportne kup

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne okt 27, 2002 11:54 am

Ja kupi si ene eibah-ove ali pa apex-ove fedre, sam mam apexove pa se zelo zadovoljen!!!

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Ne okt 27, 2002 12:00 pm

eibach je mal prevec, se ti ne zdi? tko...mal so dragi :)

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan Ne okt 27, 2002 1:56 pm

Sam mam apexove pa so mega...
Slika

orelsmodravski
Nov uporabnik

Napisal/-a orelsmodravski Ne okt 27, 2002 2:05 pm

Drgac vceri sem srednji lonec vrgu dol(posut znotr), pa direkt ror dal na zadnji lonec... Zadnji lonec je sporten, tko da zadeva kar solidno rjove :)... Kar se tice moci, nisem nec prdobu, bom pa probau s katalizatorjem... Najlepsa hvala zaenkrat...
sam da je muska not...

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Ne okt 27, 2002 4:06 pm

jst pa med FK pa KW izbiram...FK mi ga vec spusti, KW so pa kao boljsi :D

bomo vidl no :)

zdele mam apex, pa je celo podvozje bl kot ne crap, sam sumim armotizerje in ne fedre :)

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan Ne okt 27, 2002 5:52 pm

za amortizerje sm tut jest slišal da so bed ampak kr neki ljudi se mi je pa pohvalil z fedri pa tut sam sm zadovoljen...
Slika

orelsmodravski
Nov uporabnik

Napisal/-a orelsmodravski Ne okt 27, 2002 6:08 pm

Ja sm nekaj stuhtal, zaenkrat bom kar pocakal s podvozjem, se mi konec koncev zdi, da so zdajsnje gume kar dovolj za tako mocan avto (sej ne pravm da bi bil kasn ovinek lepsi :) ) Drgac mam gor bridgestone potenza 195/50/15, mislem kot da bi picko prijel za rit pa nikakor ne bi spustu :) . Ko bomo pa menal, pa bo dnar za registracijo, pa za benz se bomo pa drgac menil... Hvala za nasvete!
sam da je muska not...

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Ne okt 27, 2002 10:03 pm

ne, jst mam pomoje se fiat original armotizerje, vsaj vidt mi niso od apexa, k jih je ze prejsnji lastnik gor fliknu :)

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Po okt 28, 2002 6:46 am

drsergiodj: hm, zakaj ti o KW razmisljas ? Ker sem bil sam v podobni dilemi, vendar so me na koncu nekako prepricali da je kombinacija eibach in bilstein boljsa ?

malo se zbiram predloge...
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po okt 28, 2002 8:40 am

orelsmodravski pravi:
Zivjo, sm kar nov tuki... Imam tipo 1,4, ne gre nkamor... Pa me zanima, ce se da zadeva na kakrsnkoli nacin sfrizirat?

....

Manjše predelave ti nebodo dodale skoraj nič. Če si resen se pa da iz tega motorja kar nekaj ven spravit. Osnova sta dva dvojna vpljinjača, hujša odmična gred in nov ispuh brez katalizatorja. Poišči koga ki se ukvarja z predelavami Yugotov za dirke pa ti bo zrihtal stvari ki jih rabiš.

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Re: Re: fiat tipo in kako

Napisal/-a Serđo™ Po okt 28, 2002 3:47 pm

vladek pravi:
drsergiodj: hm, zakaj ti o KW razmisljas ? Ker sem bil sam v podobni dilemi, vendar so me na koncu nekako prepricali da je kombinacija eibach in bilstein boljsa ?

malo se zbiram predloge...

hum, k je cenej kot eibach + bilstein kombinacija :)(vsaj jst sm tko seznanjen)

ce ne bi jst tud Eibach pa Bilstein... :)

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po okt 28, 2002 5:17 pm

Vladek, a to glede eibach in bilstein si dobil kakšne "strokovne" informacije? Zato vprašam, ker smo se že mi neki okol tega pogovarjal, sej veš v uni drugi debati.
Slika Slika

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Po okt 28, 2002 5:50 pm

Kolko pa gre tvoj tipo! sej neš ni šou tko slabo, dobr kokr za koga samo je pa tko, da pač od 1.4 ne morš pričakovati čudežev. Mi smo mel 1.4 I.E. letnik 94 prodali pol leta nazaj(staro za novo). Zdej mamo pa Focua ane vladek:D:D:D.
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Re: Re: fiat tipo in kako

Napisal/-a fastfury Po okt 28, 2002 7:22 pm

[/quote]

Manjše predelave ti nebodo dodale skoraj nič. Če si resen se pa da iz tega motorja kar nekaj ven spravit. Osnova sta dva dvojna vpljinjača, hujša odmična gred in nov ispuh brez katalizatorja. Poišči koga ki se ukvarja z predelavami Yugotov za dirke pa ti bo zrihtal stvari ki jih rabiš.

ja men pa tud zanima ta zadeva z uplinjači, k sm že zadnjič sprašavu ljudi kako bi kej iztržu z moje ibize 1.3i pa mi noben ni omenu uplinajača, pol sem se pa spomnu da tisti folk k frizira jugote jim doda dva karburatorja pa podobne zadeve. A se to da naredit tudi pri motorjih z elektronskim vbrizgom
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po okt 28, 2002 8:10 pm

Teoretično se lahko da na katerikoli avto, ampak potem nimaš več katalizatorja, vbrizga, predelat je treba vžigalni sistem...

2x2 vpljinjača ima smiisel tudi če se motor več vrti, torej je treba še zamenjat odmično gred... Drugače če avto nima full potrebe po zraku (veliki obrati) potem majhnost vbrizgovalnega sistema ni omejitev.

Kar se pa tiče nastavitve in montaže pa tudi ni tako preprosto če to nisi prej delal. Za ta Fiat/Lancia/Yugo motor je veliko ljudi ki so to že delali v Sloveniji, za VW/Ibiza pa ne poznam nobenega (za 1.3)

Uporabniški avatar
ssokec
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a ssokec Po okt 28, 2002 11:12 pm

ej tvoj tipo se da nafrizirat na 90 km, en tip ma to mašino 1.4, v svojem jugotu in tip s tem avtom dirka, glavo je poslal nekam v anglijo predelat pa ga je s poštnino pršlo okoli 80.000 sit v ima 4 uplinjače za vsak valj enega, za auspuh ne vem, ampak avto leti ko sneta sikira, poraba je približno 25-30l/100km
Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek To okt 29, 2002 7:33 am

4sale: s kolegom sem govoril k rally vozi ... pa je reku da kw niti ne pozna, vendar vecina rally voznikov baje prisega na bilstein '+ eibach. Hm, zdej sem eno navezo se od Crtalica dobu :> pa bom mogoce se njega poskusu mal povprasat.
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost