Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Tipo-mania
Novinec

Kraj: Ljubljana

Menjava injection ya frgazar

Napisal/-a Tipo-mania So nov 01, 2003 3:20 pm

Zanima me ce je varianta da bi pri Tipotu 1.6 ie zamenjal elektronski vbrizg z klasicnim frgazarjem-za to se zanimam ker bi s tem pridobil nekaj konjev-ker starejs masince od tipotev imajo vec konjev s klasicnim vbrizgom-je zadeva izvedljiva in kaksne predelave bi se potegnla za seboj-hvala za kakrsenkol odgovor :idea:
DJ Jay

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Re: Menjava injection ya frgazar

Napisal/-a super98 So nov 01, 2003 4:09 pm

Tipo-mania je napisal/-a:Zanima me ce je varianta da bi pri Tipotu 1.6 ie zamenjal elektronski vbrizg z klasicnim frgazarjem-za to se zanimam ker bi s tem pridobil nekaj konjev-ker starejs masince od tipotev imajo vec konjev s klasicnim vbrizgom-je zadeva izvedljiva in kaksne predelave bi se potegnla za seboj-hvala za kakrsenkol odgovor :idea:

Ti maš najbrž 75km varijanto!
S predelavo bi dobu predvsem večjo porabo pa men se zdi 80km (original fergazer)
Je pa izvedljivo brez večjih predelav....

So bli pa 1.6 tipoti z dvema odmičnima (regata 100s motor) in 90 km!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
Tipo-mania
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tipo-mania So nov 01, 2003 5:48 pm

Ja moja mašina ma cerka 75 KM une stare z fargazarjem majo pa okol 88KM-to so čist tovarniški podatki-zdej mene zanima kaj bi mogu vse zamenjat pa kolk bi kej zadevca več popila-je res da obstajajo tut Tipoti z 2.0 mašinco-sm mel tut pomisleke da bi menjal motor sam se mi zdi u teh časih k te povsod zacolajo za zavarovanje pa cestnino,itd,itd bi bla zadeva precej draga in sm mal premislu da bi predelu obstoječo mašinco na kej bol živahnga-sej že zdej dobr potegne pol ob pomoči kakega konja bi pa še bol
DJ Jay

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 So nov 01, 2003 7:52 pm

Tipo-mania je napisal/-a:Ja moja mašina ma cerka 75 KM une stare z fargazarjem majo pa okol 88KM-to so čist tovarniški podatki-zdej mene zanima kaj bi mogu vse zamenjat pa kolk bi kej zadevca več popila-je res da obstajajo tut Tipoti z 2.0 mašinco-sm mel tut pomisleke da bi menjal motor sam se mi zdi u teh časih k te povsod zacolajo za zavarovanje pa cestnino,itd,itd bi bla zadeva precej draga in sm mal premislu da bi predelu obstoječo mašinco na kej bol živahnga-sej že zdej dobr potegne pol ob pomoči kakega konja bi pa še bol

Tko je nism pa 100%:
Uni 90 konjski tipoti majo men se zdi drugačn motor in sicer z dvema odmičnima pa fergijem (regata & croma varijanta)

Maš pa tipote 1.6 z eno odmično-tuki pa ni take razlike v moči!

Sej pravm mislm da je tko-nism pa sigurn...upam da kdo ve kej več!

Pa sej ni nujnu da daš od tipota fergije gor. Ti maš itak centraln vbrizg (v bistvu elektronsko nadziran fergazer zarad katalizatorja & lambde-je boschev al pa marellijev)! Tko da gre vse to skupi dol s kolektorja, se nardi kšna prerobnca, mal iskanja po odpadu in fergi gor.
Pod 10l/100km boš težko spravu...

Lahk daš pa narest kolektor za 2Xdvojni fergazer pa gasa (pa velik velik štelanja)
To bi pa POŠTENO pil!
TJUNING PA TO...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost