Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Sportne vzmeti za Peugeot 306

Napisal/-a svizc To jun 10, 2008 7:38 pm

Do konca meseca imam namen spustit avto, vendar ne vem z kaksnimi fedri naj spustim avto v poden. Nameravam ga spustiti za 4-5cm, gledam pa po firmah H&R, Eibach, KW. Apex odpadejo...

Sem iz Gorenjskega konca, blizu imam Techno Racing v Kranju, Fazer, PRO CAR(nevem ce tam prodajajo sportne vzmeti), lahko se zapeljem tudi v LJ(A3M, itd.) ce mi bo kdo svetoval tako. Spustil pa ga bom verjetno pri firmi Todivo na Zlatem Polju, spredaj fedri, zadaj torzija + optika.

Fedre nameravam skoraj gotovo nabavit v SLO, ne mislim pa se zajebavat z nabavo preko ebay-a.

Novo temo pa sem odprl zato ker ne najdem nobene podobne prav za Peugeote :roll:

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To jun 10, 2008 8:08 pm

pri takem spuščanju boš po vsej verjetnosti moral zamenjati ali skrajšati tudi amortizerje.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko To jun 10, 2008 10:56 pm

Nejko87 je napisal/-a:pri takem spuščanju boš po vsej verjetnosti moral zamenjati ali skrajšati tudi amortizerje.

ni potrebno kaj krajšati,moj je bil spuščen za 4 cm pa je blo vse ok,priporočam H&R!
pa izogibaj se A3M-a,so že marisikaterega kaj nasrali,s kakšnimi nepravimi dokumenti,in kaj podobnega

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc To jun 10, 2008 11:23 pm

Kako pa bi zgledal ce nabavm amortizer+feder skupaj?Cena je potem veliko vecja, samo je pa zadeva potem veliko boljsa, ali se motim? Kaksen predlog katere vzmeti kupiti in pa kje? Ti lahko amortizer skrajsajo pri serviserju avtomobilov, ali to dela tocno dolocena oseba?

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr jun 11, 2008 12:36 pm

povej...
-kako se voziš
-kje se voziš
-koliko misliš odšteti za vse skupaj
-kaj pričakuješ od novega podvozja
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Sr jun 11, 2008 4:52 pm

-vozim se vecinoma pocasi, ne divjam. Namen imam nabavit malo drazje litke zato divjanje ne pride v postev. Gre se mi da gre avto cimbolj v poden ter da zadeva izgleda solidno...
-vozim se mesano(mesto, naselja, hitre ceste ter avtoceste)
-za ceno nevem, sedaj razmisljam da bi nabavil v kompletu amortizer+vzmet, da nebo jebanja z krajsanjem itd. Ravno zelo drago ne, prav poceni pa tudi ne, Apex shit pa vseeno odpade...
-pricakujem seveda trso voznjo in pa malce boljso lego v ovinkih. Predvsem se mi gre zaradi samega izgleda avtomobila...

Kaksen predlog?

Dobil pa sem ponudbo od Techno Racinga iz Kranja in sicer firma VOGTLAND in sicer vzmeti te firme -35mm za ceno 146eur in ista vzmet+amortizer za ceno 353eur, kar se mi pa zdi skoraj malo veliko denarja. Druga opcija je -50mm(ravno tako visino imam v mislih), cena vzmeti je ista kot cena -35, skupaj vzmet+amortizer pa bi me prisla cena 346eur.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr jun 11, 2008 4:59 pm

Torej se ti gre v 90 procentih za izgled. Jaz bi na tvojem mestu potem dal nekaj kar je relativno poceni z amortizerji in pa 50mm nižje.

Za samo izgled je škoda denarja za Eibach, H&R,... ...in temu primeren rang amortizerjev...
...sicer je pa 350€ za oboje za moje pojme poceni

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Sr jun 11, 2008 5:42 pm

Ja skoraj 3/4 se mi gre za izgled, ker norim ne, oz. z takim svoh avtomobilom sploh ne morem, pa tudi kazni so vsako leto prehude, denarja pa tudi ne serjem:lol: ...
Apexovih nebi rad dal gor, ker se baje izredno rade posedejo cez cas. Da bi pa potem kupoval nove federe ko bi se mi tisti zjebal se mi pa ne splaca, dam pa raje malo vec zraven pa kupim ze v zacetku boljse.

Baje da Amortizer racuna za sprednja dva fedra Eibach+zadaj torzijo+optiko cca. 220eur, samo nevem koliko mm daje v poden, se moram pozanimati.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr jun 11, 2008 5:52 pm

Ja ponavad maš dvojne pri Eibachu... pro kit in še ene...ravno tiste druge so ponavadi nekje 50mm... vsaj pri meni so bile.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Če jun 12, 2008 11:09 pm

Evo dobil odgovor od Amortizerja in sicer vzmeti Eibach za moj avto bi mi avto znizale samo za -30mm... Cena garniture je 162eur. Na kaksen nacin naj jaz potem sploh pridem na -50mm, ce se to sploh da z mojim avtomobilom, pa da so vzmeti kakortoliko znane? Naj vzamem v Techno Racingu v Kranju in krajsam amortizerje, oz. menjam?

neocodex
Novinec

Napisal/-a neocodex To jun 24, 2008 9:30 pm

Lahko ti avto še dodatno spusti če ti premakne šalčke, torej niso samo vzmeti.. Amortizerje se ne "krajša", samo otrdi ti jih lahko, kar bo za normalno rabo dovolj (meni za divjanje z 206 žal ni blo dovolj hehe, bo treba kaj močnejšega dat) bi pa priporočal da nabaviš 50mm. Kak to da nimajo tega? Sej skoz delajo reklamo sam za 40 pa 50mm, vsaj take sm mel opcije na 206..

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič To jun 24, 2008 9:54 pm

Kaj bi le menjeval amortizerje? so že tolk iztrošeni al kaj? pri počasni vožnji res ne rabiš super duper amortizerjev.
Jst bi največ skrajšat jih dal....to je pa to.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Sr jun 25, 2008 9:07 am

Ja sej jih bom dal skrajsan in strsat h amortizerju, poleg tega pa bom dal se vgradit vzmeti. Vzmeti od VOGLAND-a me pridejo 120eur(-50mm), potem me pa pride se 180eur montaza fedrov+krajsanje in trsanje amortizerjev+nastavitev torzije. Skratka skupaj 300eur...

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Sr jun 25, 2008 9:47 am

edin problem iz torzijo je da kolikor maš 3 ali več v avtu,ti pri znižanem avtu drsa ob blatnik.
Rešitev je trša torzijska palica,a nisem še videl da bi jo kje prodajali,bi moral malo kake reliste prašat kje dobijo.

swrt
Nov uporabnik

Napisal/-a swrt Sr jun 25, 2008 9:50 am

svizc je napisal/-a: Druga opcija je -50mm(ravno tako visino imam v mislih), cena vzmeti je ista kot cena -35, skupaj vzmet+amortizer pa bi me prisla cena 346eur.

daj raje še teh 46€ in si siguren da ne bo nič spuščalo in je vsaj kot se zagre. ker krajšanje/tršanje ni ravno dobra varianta če ti kaj spusti in potem so samo dodatne sitnosti in stroški pa še lahko ti naredi premehko ali pretrdo.
jst sploh nebi razmišljal.

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Kraj: baška grapa

Napisal/-a daks Sr jun 25, 2008 12:35 pm

swrt je napisal/-a:
svizc je napisal/-a: Druga opcija je -50mm(ravno tako visino imam v mislih), cena vzmeti je ista kot cena -35, skupaj vzmet+amortizer pa bi me prisla cena 346eur.

daj raje še teh 46€ in si siguren da ne bo nič spuščalo in je vsaj kot se zagre. ker krajšanje/tršanje ni ravno dobra varianta če ti kaj spusti in potem so samo dodatne sitnosti in stroški pa še lahko ti naredi premehko ali pretrdo.
jst sploh nebi razmišljal.

x2, iz izkušenj

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc Pe jun 27, 2008 8:17 am

fičfirič je napisal/-a:edin problem iz torzijo je da kolikor maš 3 ali več v avtu,ti pri znižanem avtu drsa ob blatnik.
Rešitev je trša torzijska palica,a nisem še videl da bi jo kje prodajali,bi moral malo kake reliste prašat kje dobijo.

problem ti je samo v ET-ju feln in nič druga... če pa imaš pa preširoko felno pa še pač rob zapigaš pa še za kak cm se da poširit, da nea barva spoka... in to je to...
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov