Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

kokolo
Nov uporabnik

Napisal/-a kokolo Pe avg 15, 2008 2:24 pm

sej bi fantje, brez skrbi če bi mel dost dinarčkov.
preprost odgovor na zadnje vprašanje bi bil dovolj.
Torej?

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Pe avg 15, 2008 2:47 pm

kokolo je napisal/-a:...ne gre mi za kakšen hud zvok al pa lepotne dodatke, ampak za dodatek moči...

kokolo je napisal/-a:kakšen izpuh predlagate za proceeda? mora bit ovalne oblike pa da da + 5-10KM

:lol:

po priznanih tujih forumih sem zasledil da že samo z menjavo nastavka (lahko tudi ovalne oblike) pridobiš cca 6KM tako da nevem če se splača sploh menjat cel auspuh. pa pazi ker avto postane dosti težje obvladljiv - ob pritisku na plin praktično pobesni ;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe avg 15, 2008 4:18 pm

ta tema je cist lepo tekla po sta se pa vidva kr neki spomnla pa nardila en cisti off.
takm je treba dat karton.
ja je res da je una z ovalnim izpuhom malo mem vendar je v kontekst,pac ne vedo vsi vsega(vidva pa se najmanj vrjetn)
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Pe avg 15, 2008 4:28 pm

Model je lepo vprašal tu pa kot bi v vrtec prišel. Meni so šla popolnoma enaka vprašanja po glavi par let nazaj. In opažam, da vas 99% tu pravzaprav ne ve kaj bi sploh povedali razen klasičnih "kupi večjo mašino". Saj to je res ampak on to ni vprašal. In argument ni jah morda bi to približno tok stalo in morda bi dobil toliko konjev kar ste slišali iz ene četrte roke.
Kje so kakšne firme, proizvajalci, rezultati. Jaz še vedno po vseh teh letih na forumu nisem izvedel za enga navadnega ne-turbo bencinarja koliko konjev bi pridobil z auspuhom konkretnim in koliko bi stalo. Vsi pametujete o čipanju turbo mašin, o izkoristih pri auspuhih pri turbo mašinah ter o čipanju dizlov kar že praktično VSAK danes ve, ko gre pa za specifike pa zajebancija pade.
Zadnjič spremenil Sonny, dne Pe avg 15, 2008 4:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe avg 15, 2008 4:30 pm

bizi10 je napisal/-a:Ja on bi rad zastonj pz. za mile pare dobil ful moči iz 1.4 mašine. Mu kaj drugega kot nalepke preostanejo?

ce je napisau da bi dau 1000 eur za izpuh ce bo res dobu 10 km potem to ni zastonj.bl je zastonj to da folk tlac sportne filtre pa nastavke na izpuh pa govorijo da gre avto velik bol.
sj jst sm napisau da nj kup raje mocnejso verzijo ampak pac ne more.seprav isce druge resitve.in izpuh je ena od njih.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe avg 15, 2008 4:33 pm

Sonny je napisal/-a:Model je lepo vprašal tu pa kot bi v vrtec prišel. Meni so šla popolnoma enaka vprašanja po glavi par let nazaj. In opažam, da vas 99% tu pravzaprav ne ve kaj bi sploh povedali razen klasičnih "kupi večjo mašino". Saj to je res ampak on to ni vprašal. In argument ni jah približno tok bi mogoče to stalo in morda bi dobil toliko konjev.
Kje so kakšne firme, proizvajalci, rezultati. Jaz še vedno po vseh teh letih na forumu nisem izvedel za enga navadnega ne-turbo bencinarja koliko konjev bi pridobil z auspuhom konkretnim in koliko bi stalo. Vsi pametujete o čipanju turbo mašin, o izkoristih pri auspuhih pri turbo mašinah ter o čipanju dizlov kar že praktično VSAK danes ve, ko gre pa za specifike pa zajebancija pade.

ja itak da pade ker jih je zelo malo to pocelo ker se enostavno ne splaca je lazje narediti swap.
kaj ces mu pa svetovat.nj obesi gor turbo pa drug izpuh,pa zmansa kompresijo.... ce pa to koj stane okol 4000 eur da je narejen koliko toliko ok.po je pa se to on to hoce delat na NOVEM avtu ki ima 7 let garancije.a se splaca?
najceneje je da kup avto z mocnejsim motorjem.a ni tako?
ce se pa ne strinjas mu pa ti podaj en ornk podkovan odgovor kaj naj naredi da bo mel vec konjeu
drgac pa o firmah,vem za tom-a v lj k izdeluje custom izpuhe pa cevi za ic...
ce pa mal obisces honda forum bos videl da sam z menjavo kolektorja se lahko moc poveca za 5-10 km.
aja in to na dynotu ne po govoricah,je v eni temi lepo vse napisan pa slikovno prikazanaja honda je n/a
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Re: kia proceed tuning

Napisal/-a jay Pe avg 15, 2008 4:51 pm

kokolo je napisal/-a:Zdravo,

sem bil na testni vožnji (kupujem model 1.4) in ugotovil da tistih 109 KM ni ravno čutit.

hvala pa lp,
tomo

to je pa KIA ali pa daewoo tudi, malo pretiravajo z konji, kot v akustiki ene firme z watti :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 Pe avg 15, 2008 4:52 pm

Ja lej osnovni Proceed (1.4 benc. CVVT (80 kW)) je v akciji za 11.704 EUR kolikor je razvidno iz Kia.si strani. Naslednje varjanta je 1.6 benc. CVVT (90 kW) ki ima 17 KM več ampak boljšo opremo in je konkretno (cca. 3.500 EUR dražji) in še zadnji 2.0 benc. CVVT (105 kW) je od osnovnega modela dražji za 4.500 EUR. Dizla sta prav tako v tem rangu. Glede na to da ga je strah stroškov vzdrževanje vsaj 2.0 odpade ker je preko 100 kW in ker 90 kW različica ni kaj dosti cenejša mu torej preostane le 1.4 80 kW motor. Zdaj če se vam zdi smiselno da spuši 1.000 EUR za dodaten izpuh, ki mu pri performansah ne bo bistveno pripomogel mu to kar svetujte ampak glede na to da trenutno očitno nima prekomernih sredstev bi rekel da če že nabavlja to 1.4 mašino da jo pusti pri miru in se vozi kolikor pač motor dopušča. Oziroma naj si da na zadnji lonec nastavek s športnim izgledom in športni filter za 50 EUR da se bo slišalo da je avto tunan. Ker vse ostalo je brezveze na takšno mašino dajat.

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ Pe avg 15, 2008 5:05 pm

Jaz pa bi na tvojem mestu kupil tak motor kot si si zastavil in ne bi nič predeloval izpuha. Saj je že to dovolj. Pa še lep avto je. Moje mnenje pač. Lp

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Pe avg 15, 2008 5:08 pm

@abbe
jaz se popolnoma strinjam, da je močnejša mašina še najbolj pametna rešitev. In to mu je tudi bilo rečeno. Ampak v končni fazi pa nihče ni odgovoril na vprašanje. Ali neka ugibanja oz. zaj*bavanje.
In ne ne bi mu svetoval niti turbo-ta , ne swapa, nič. Mene je tudi le zanimal odgovor na njegovo preprosto vprašanje, ker jaz tudi ne vem odgovora.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe avg 15, 2008 5:12 pm

tom v lj predeluje oz izdeluje custom izpuhe.iz rost frei-a.
Ni vse res kar napišem

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 15, 2008 5:13 pm

jay je napisal/-a:

sem bil na testni vožnji (kupujem model 1.4) in ugotovil da tistih 109 KM ni ravno čutit.

hvala pa lp,
tomo

to je pa KIA ali pa daewoo tudi, malo pretiravajo z konji, kot v akustiki ene firme z watti :lol:

Mogoč pa ma 1400 kg mase avta tud kej pr tem, pa malo navora... :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Pe avg 15, 2008 5:16 pm

Evo bizi10, to kar smo mu tudi mi rekli si ti isto povedal. Tudi rekli so da se en izpuh ne bo pokazal kaj veliko pri moči avta, ker pa je on rekel, da je tudi to dovolj smo ( no abbe je) peljali debato naprej. Zdaj pa če bi rad vložil 1000 eur za 10konjev pa naj.

Lp, Gapi

kokolo
Nov uporabnik

Napisal/-a kokolo Pe avg 15, 2008 6:40 pm

:)
zanimivo

sem že precej prebral po forumih nekej let nazaj. vem da se da več stisnt s turbo mašin al pa dizlčkov. kot prvo, dizel ni moj stil. kot drugo, žal si ne morm privoščit mal večjo mašinco s kakšno turbinco. želim nov avto in trenutno je proceed na trgu kar dobra opcija - lep, relat.močan za tele naše stroge kazni, odlično razmerje cena/oprema...

odločitev je padla. če bo mašinca mal pretiho tekla bom mogoče, ampak res le mogoče, dal gor kakšen zadnji lonček (ki mi je že poznana stvarca) da mal bobniče razmigam...ker očitno ni nobenih novih opcij.

lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe avg 15, 2008 6:55 pm

You can't have your cake and eat it too. Jaz bi (glede na dolgo garancijo) vzel enega rabljenega 1,6 ali 2,0.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe avg 15, 2008 7:24 pm

moj predlog: al rablenga 1.6 al pa počakat mesec al pa dva pa vzet močnej mašino, ne vem zakaj bi se zafrkavu z izpuhom pa filtrom, še posebi k omenjaš neke stroge kazni...idloč se kaj bi rad.

off:za une pametnjakoviče k npr. abbe-u težijo da nej preprosto odgovori na vprašanje: a maš raj odgovor na vprašanje al celostno rešen problem? loh bi naštel neke firme, kej preveč koristi pa avtor od tega ne bi meu in za moje pojme je važna korist, ne pa neko okvirjanje in odgovarjanje na vprašanje - forum je da se pomaga, ne zgolj odgovarja na vprašanja...

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Ne avg 17, 2008 9:11 am

speedfreak je napisal/-a:
jay je napisal/-a:

hvala pa lp,
tomo

Mogoč pa ma 1400 kg mase avta tud kej pr tem, pa malo navora... :roll:

+ 17 " felge pa 2 suba v prtljazniku in sovoznico, pa original katalizator (npr 10 let star).

ti pa primerjas zvocnike z motorji.. right...
Extreme N
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov