Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
mp
Nov uporabnik

Napisal/-a mp Sr jan 21, 2009 11:17 am

TOYOTA je napisal/-a:
bigturbo je napisal/-a:
Neyo-Neyo je napisal/-a:turbo = 1 turbina
twin turbo = 2 enake
bi turbo = ena večja ena manjša

več naj ti pa kdo drug napiše :D

ne bo držalo Bi-turbo so dve turbine enake velikosti,Twin turbo pa so postavljene u zaporedju,kar pomeni da najprej začne ena delat ,potem pa se prklopi še druga u določenih vrtljajih,pri Bi-turbo pa obe delajo hkrati in to skozi ;)

japonci, vsaj toyota, pod twin turbo mislijo turbino ( 1 ), ki in dvojni vhod, twin entry, saj tako je pri meni

:clapclap No ko sem imel takšno celico sem tudi sam iskal kje je še ena turbina, sedaj vem da so me Japonci malo :EE "nateg...."

Z imenitnim imenom se pritegne kupce :con .

Uporabniški avatar
Tayfun
Novinec

Napisal/-a Tayfun Sr jan 21, 2009 11:45 am

Ja samo Toyota nikoli ni Celice ali MR2, ki imata enak motor 3S-GTE reklamirala kot twin turbo ampak kot twin entry turbo, kar pa je pomenilo ena turbina, dvojno zajemanja-dodajanje zraka, ki ga regulirata T-VIS in ACIS, ki glede na RPM potem dodaja ali odvzema količino pretoka zraka, zato ima ta motor 8 cevi na zračnem kolektorju, 4 odprtine se regulirajo.

Twin turbo oz. Biturbo bi naj bil enak pojem, odvisno od proizvajalca kateri pojem povzame. Biturbo so povzeli Maserati, Porsche in Toyota s Supro, ki se je uradno v EU prodajala kot Supra Biturbo.

Razlika je samo ali sta turbini simultani in identični ali sekvečni torej ena večja in ena majnša, ki delujeta na različnih obratih z namenom zmanjšanja turbo luknje. Porsche 959 in Supra Biturbo sta ponavadi bila kasneje predelana iz tovarniškega sekvenčnega na simultani sistem zaradi večjega potenciala pri tuningu...

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me Sr jan 21, 2009 12:16 pm

Evo prilagam seminarsko sošolca, pa si mal preberte...

http://www.shrani.si/f/1x/HX/3ZOzvDnY/turbokompresorji.pdf
Slika

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Sr jan 21, 2009 7:57 pm

hvala vam, projektna mi je uspela...bila je najbolj zanimiva v razredu .... če koga zanima, kako izgleda naj pove prek ZS, bom naložil na shrani.si ..

zakon ste forumaši ;)
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Sr jan 21, 2009 8:13 pm

bigturbo je napisal/-a:
Neyo-Neyo je napisal/-a:turbo = 1 turbina
twin turbo = 2 enake
bi turbo = ena večja ena manjša

več naj ti pa kdo drug napiše :D

ne bo držalo Bi-turbo so dve turbine enake velikosti,Twin turbo pa so postavljene u zaporedju,kar pomeni da najprej začne ena delat ,potem pa se prklopi še druga u določenih vrtljajih,pri Bi-turbo pa obe delajo hkrati in to skozi ;)

primorc bi reku za neyo-ta, ne stoj streljat neumnosti. big turbo ma prou pa še big turbo je :)
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
MikeLima
Novinec

Napisal/-a MikeLima So jan 24, 2009 12:48 am

Mazda RX-7 ima dve enaki turbini, paralelno, pa je twin turbo. Ima loputi, ki zapirata dostop izpusnim plinom do druge turbine dokler prva ne zagrabi dovolj in izhod tlacnega dela druge turbine, da ne bi stisnjen zrak usel skozi. Delujeta torej sekvencno. Da bi bile kje turbine zaporedno vezane, pa se nisem videl. Ja turbo in kompresor, ampak to je ze drugo.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron So jan 24, 2009 5:33 pm

Mercedez + Bmw imata zaporedno vezani stopenjski turbini , krmiljeni elektronsko z dvema baypasoma , kolikor sem razbral iz Ameriških načrtov katere so podajali tamkajšnji tunaši .

Lp
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost